Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’
μέσος όρος από 20 αξιολογήσεις πελατών
Υπάρχουν διάφοροι τύποι πισίνας ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξεις το είδος της πισίνας που θέλεις, χρειάζεται να λάβεις υπόψη το διαθέσιμο προϋπολογισμό αλλά και τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, μία χτιστή πισίνα κοστίζει περισσότερο, από μία προκατασκευασμένη.
Πιο συγκεκριμένα:
Για να κατασκευάσεις μία χτιστή πισίνα χρειάζεται να σκαφτεί το έδαφος και να εγκατασταθούν στα τοιχώματα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα, καθώς και ένα πλέγμα σιδήρου. Στη συνέχεια, η πισίνα καλουπώνεται και χτίζεται από μπετόν ή εκτοξευόμενο σκυρόδεμα. Μάλιστα, πάνω από το μπετόν μπορείς να τοποθετήσεις βότσαλα, πέτρα ή πλακάκι.
Η χτιστή πισίνα, μπορεί να κατασκευαστεί στο μέγεθος και σχήμα που θέλεις, χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, είναι αρκετά χρονοβόρα και δαπανηρή λύση μιας και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές. Από την άλλη πλευρά, είναι το μοναδικό είδος πισίνας που μπορεί να αντέξει για χρόνια, έχοντας μεγάλη σταθερότητα.
Στην προκατασκευασμένη πισίνα, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία, καθώς σκάβεται το έδαφος και επιστρώνεται με λεπτό στρώμα μπετόν. Στη συνέχεια, τοποθετείται στο έδαφος και γίνονται κάποιες επιπλέον εργασίες που αφορούν τη διακόσμηση. Μάλιστα, είναι εύκολη και γρήγορη κατασκευή που μειώνει σημαντικά το οικονομικό κόστος καθώς μειώνεται ο όγκος του μπετού. Στην αγορά, υπάρχουν δύο είδη προκατασκευασμένης πισίνας: οι μεταλλικές και εκείνες από ϋαλοβάμβακα.
Ακόμη, υπάρχουν διάφορες επιλογές στο σχήμα και το μέγεθος ανάλογα με τον κατασκευαστή που θα επιλέξεις. Χρειάζεται να γνωρίζεις ότι η προκατ πισίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χτιστή πισίνα, καθώς δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά.
Το σκίμερ (skimmer) είναι ένας απορροφητήρας νερού που ρουφάει τα φύλλα, τα έντομα και τα απορρίμματα που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Αποτελείται από έναν κώνο αναρρόφησης και ένα στόμιο. Μάλιστα, η skimmer πισίνα είναι μια εύκολη και οικονομική λύση, ιδιαίτερα αν ο χώρος σου είναι μικρότερος από 60 τ.μ. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά σχήματα που μπορείς να διαλέξεις, ενώ έχεις τη δυνατότητα να τη διακοσμήσεις με ψηφίδες, πλάκάκι αλλά και οπλισμένη μεμβράνη (liner).
Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις πισίνα skimmer με υπερχείλιση που σημαίνει ότι δεν έχει στάθμη ύδατος, με αποτέλεσμα το νερό να ρέει στα πλαϊνά της τμήματα. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό της πισίνας ανακυκλώνεται διαρκώς, όπως μια φυσική υδάτινη πηγή. Μάλιστα, δίνει την αίσθηση του άπειρου διότι η υπερχείλισή της, γίνεται συνήθως σε ύψωμένο έδαφος και μοιάζει να ενώνεται με τον ορίζοντα ή την θάλασσα στο βάθος της θέας. Ωστόσο, τόσο ο χρόνος κατασκευής όσο και το κόστος αυξάνεται καθώς χρειάζεται να προστεθεί ακόμη μία δεξαμενή νερού και επιπλέον εργασίες για να αποδωθεί αυτό το εφέ.
Όλες οι πισίνες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το σχήμα το μέγεθος ή τον χώρο που βρίσκονται. Μάλιστα, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται ένας συνδυασμό φίλτρων και χημικών, ώστε να καθαρίζεται τακτικά ο μεγάλος όγκος του νερού.
Ο βασικός εξοπλισμός πισίνας είναι:
Μηχανική αντλία: Η μηχανική αντλία είναι απαραίτητη για το φιλτράρισμα και την ανακυκλοφορία του νερού. Η αντλία πρέπει να έχει μεγάλη αντοχή στα χημικά αλλά και ικανότητα ανακυκλοφορίας μεγάλου όγκου νερού σε ανεκτές πιέσεις
Φιλτρο νερού: Το φίλτρο είναι αναγκαίο ώστε να καθαρίζεται το νερό από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Μάλιστα, η συντήρηση του νερού πραγματοποιείται κατά 80% με φίλτρανση (φυσική επεξεργασία) και κατά 20% με προϊόντα συντήρησης (μηχανική ή χημική επεξεργασία).
Εκτός από το κόστος κατασκευής χρειάζεται να υπολογίσεις και το κόστος συντήρησης της πισίνας. Μια ολοκλήρωμένη συντήρηση περιλαμβάνει τη διατήρηση του νερού χημικά ισορροπημένου και καθαρού, τη συντήρηση του εξοπλισμού και τον καθαρισμό των επιφανειών της πισίνας. Ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να σε βοηθήσει ώστε η πισίνα σου να είναι πάντα καθαρή.
Αφού αποφασίσεις για το σχήμα, το μέγεθος και την χρήση της πισίνας, μπορείς πια να την σχεδιάσεις με τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία. Μην παραλείψεις να συμπεριλάβεις στο σχέδιο και τον χώρο γύρω από την πισίνα.
Επιλέγοντας το σωστό εξοπλισμό, η συντήρηση της πισίνας σου θα γίνει παιχνιδάκι. Εκτός όμως από τον εξοπλισμό της πισίνας, μπορείς να επλέξεις και εξοπλισμό ασφαλείας. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα προϊόντα όπως συναγερμούς για το νερό, τεχνολογία laser, καλύμματα ασφαλείας και σωσίβια.
Η συντήρηση της πισίνας είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί θέμα υγιεινής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται πολυτέλεια ή να αμελείται.
Οι εργασίες που περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη συντήρηση είναι:
Έλεγχος της καλής λειτουργίας του μηχανοστασίου
Τροφοδότηση με προϊόντα απολύμανσης
Καθαριότητα του πυθμένα και των τοιχωμάτων της πισίνας
Έλεγχος των σημείων υπερχείλισης
Έλεγχος της στάθμης του ύδατος και αναπλήρωσής του
Έλεγχος της διαύγειας και της ποιότητας ύδατος
Εσωτερικός καθαρισμός φίλτρου
Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή πισίνας είναι πόσο θα στοιχίσει. Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο της πισίνας, το μέγεθός της, ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Γενικά το μέσο κόστος κατασκευής μιας πισίνας, μπορεί να κυμαίνεται από 18.000 έως 60.000€. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να αυξήσουν ή να περιορίσουν το κόστος της, όπως :
το μέγεθος
το βάθος
τα υλικά κατασκευής
η τοποθεσία
το σχήμα
Αν θέλεις να χρησιμοποιείς την πισίνα και το χειμώνα είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης νερού. Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, μπορείς να αγοράσεις εξοπλισμό που διαθέτει ηλιακά πάνελς και έτσι, το νερό της πισίνας σου θα ζεσταίνεται με ηλιακή ενέργεια.
Μπορείς να κατασκευάσεις έναν καταρράκτη από πέτρα καθώς είναι μια σχετικά εύκολη και γρήγορη κατασκευή που μπορεί να ανανεώσει την πισίνα σου. Συνδύασέ τον με τον κατάλληλο φωτισμό και εάν ταιριάζει στον χώρο σου, με φυτά.
Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής