Πισίνες στην Κύπρο

Πισίνες στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα

Αξιολόγηση εργασιών

5.0

μέσος όρος από 19 αξιολογήσεις πελατών

Pieris P.
5.0

Άψογος επαγγελματίας. Ολοκλήρωσε την εργασία σε χρόνο μηδέν και μου έδωσε και περαιτέρω συμβουλές.

Για: POOLS N MORE
Ανδρεας Κ.
4.9

Αριστος επαγγελματιας. Αμεση ανταποκριση και επιδιορθωση της βλαβης

Για: POOLS N MORE

Πόσο κοστίζουν οι πισίνες;

Ενδεικτικό κόστος από 105 αντίστοιχες εργασίες:
70€ - 1500€
Κατασκευή από
1500€
Συντήρηση από
70€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

None

Ποια είναι τα είδη πισίνας;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πισίνας ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξεις το είδος της πισίνας που θέλεις, χρειάζεται να λάβεις υπόψη το διαθέσιμο προϋπολογισμό αλλά και τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, μία χτιστή πισίνα κοστίζει περισσότερο, από μία προκατασκευασμένη.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Χτιστή Πισίνα

Για να κατασκευάσεις μία χτιστή πισίνα χρειάζεται να σκαφτεί το έδαφος και να εγκατασταθούν στα τοιχώματα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα, καθώς και ένα πλέγμα σιδήρου. Στη συνέχεια, η πισίνα καλουπώνεται και χτίζεται από μπετόν ή εκτοξευόμενο σκυρόδεμα. Μάλιστα, πάνω από το μπετόν μπορείς να τοποθετήσεις βότσαλα, πέτρα ή πλακάκι. 

Η χτιστή πισίνα, μπορεί να κατασκευαστεί στο μέγεθος και σχήμα που θέλεις, χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, είναι αρκετά χρονοβόρα και δαπανηρή λύση μιας και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές. Από την άλλη πλευρά, είναι το μοναδικό είδος πισίνας που μπορεί να αντέξει για χρόνια, έχοντας μεγάλη σταθερότητα.

2. Προκατασκευασμένη πισίνα

Στην προκατασκευασμένη πισίνα, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία, καθώς σκάβεται το έδαφος και επιστρώνεται με λεπτό στρώμα μπετόν. Στη συνέχεια, τοποθετείται στο έδαφος και γίνονται κάποιες επιπλέον εργασίες που αφορούν τη διακόσμηση. Μάλιστα, είναι εύκολη και γρήγορη κατασκευή που μειώνει σημαντικά το οικονομικό κόστος καθώς μειώνεται ο όγκος του μπετού. Στην αγορά, υπάρχουν δύο είδη προκατασκευασμένης πισίνας: οι μεταλλικές και εκείνες από ϋαλοβάμβακα. 

Ακόμη, υπάρχουν διάφορες επιλογές στο σχήμα και το μέγεθος ανάλογα με τον κατασκευαστή που θα επιλέξεις. Χρειάζεται να γνωρίζεις ότι η προκατ πισίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χτιστή πισίνα, καθώς δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά.

3. Skimmer πισίνα

Το σκίμερ (skimmer) είναι ένας απορροφητήρας νερού που ρουφάει τα φύλλα, τα έντομα και τα απορρίμματα που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Αποτελείται από έναν κώνο αναρρόφησης και ένα στόμιο. Μάλιστα, η skimmer πισίνα είναι μια εύκολη και οικονομική λύση, ιδιαίτερα αν ο χώρος σου είναι μικρότερος από 60 τ.μ. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά σχήματα που μπορείς να διαλέξεις, ενώ έχεις τη δυνατότητα να τη διακοσμήσεις με ψηφίδες, πλάκάκι αλλά και οπλισμένη μεμβράνη (liner).

Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις πισίνα skimmer με υπερχείλιση που σημαίνει ότι δεν έχει στάθμη ύδατος, με αποτέλεσμα το νερό να ρέει στα πλαϊνά της τμήματα. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό της πισίνας ανακυκλώνεται διαρκώς, όπως μια φυσική υδάτινη πηγή. Μάλιστα, δίνει την  αίσθηση του άπειρου διότι η υπερχείλισή της, γίνεται συνήθως σε ύψωμένο έδαφος και μοιάζει να ενώνεται με τον ορίζοντα ή την θάλασσα στο βάθος της θέας. Ωστόσο, τόσο ο χρόνος κατασκευής όσο και το κόστος αυξάνεται καθώς χρειάζεται να προστεθεί ακόμη μία δεξαμενή νερού και επιπλέον εργασίες για να αποδωθεί αυτό το εφέ. 

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός πισίνας;

Όλες οι πισίνες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το σχήμα το μέγεθος ή τον χώρο που βρίσκονται. Μάλιστα, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται ένας συνδυασμό φίλτρων και χημικών, ώστε να καθαρίζεται τακτικά ο μεγάλος όγκος του νερού.

Ο βασικός εξοπλισμός πισίνας είναι:

 • Σκάλα: Για την ασφαλή είσοδο και έξοδο στην πισίνα χρειάζεται μία σκάλα. Στην αγορά, υπάρχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη που μπορείς να επιλέξεις. 
 • Μηχανική αντλία: Η μηχανική αντλία είναι απαραίτητη για το φιλτράρισμα και την ανακυκλοφορία του νερού. Η αντλία πρέπει να έχει μεγάλη αντοχή στα χημικά αλλά και ικανότητα ανακυκλοφορίας μεγάλου όγκου νερού σε ανεκτές πιέσεις

 • Φιλτρο νερού: Το φίλτρο είναι αναγκαίο ώστε να καθαρίζεται το νερό από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Μάλιστα, η συντήρηση του νερού πραγματοποιείται κατά 80% με φίλτρανση (φυσική επεξεργασία) και κατά 20% με προϊόντα συντήρησης (μηχανική ή χημική επεξεργασία).

 • Τροφοδοσία χημικών: Με τα χημικά μπορείς να εξασφαλίσεις τη χλωρίωση του νερού ώστε να εξουδετερωθούν τα μκρόβια και να είναι κατάλληλο για κολύμβηση.
   
 • Σχάρες: Οι σχάρες υπερχείλισης πισίνας προσφέρονται σε μια ποικιλία διαστάσεων και σε δύο τύπους ανάλογα με το σχήμα της πισίνας, τις σταθερές και τις εύκαμπτες. Μάλιστα, εχουν αντιολισθητική επιφάνεια, και σε βοηθούν ώστε να μην γλιστρίσεις. 
   
 • Στόμια επιστροφής: Τα στόμια ειναι οι απολήξεις των σωληνωσεων της επιστροφης του φιλτραρισμενου νερου στην πισινα. Ειναι τοποθετημενα στον πυθμενα ή τα τοιχία της πισινας, αναλογα με τον αν έχεις πισινα με υπερχειλιση ή skimmer.

Ποια είναι τα βήματα για την επιτυχημένη κατασκευή πισίνας;

1. Αποφάσισε με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσεις την πισίνα

Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσεις την πισίνα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την κατασκευή της. Θέλεις να χαλαρώσεις, να τη χρησιμοποιήσεις για εξάσκηση ή για να διασκεδάζεις με τους φίλους σου; Προσδιορίζοντας τη χρήση της πισίνας, μπορείς να επιλέξεις το καλύτερο μέρος για την τοποθέτησή της καθώς επίσης και το στυλ που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

2. Υπολόγισε το κόστος κατασκευής & συντήρησης της πισίνας

Εκτός από το κόστος κατασκευής χρειάζεται να υπολογίσεις και το κόστος συντήρησης της πισίνας. Μια ολοκλήρωμένη συντήρηση περιλαμβάνει τη διατήρηση του νερού χημικά ισορροπημένου και καθαρού, τη συντήρηση του εξοπλισμού και τον καθαρισμό των επιφανειών της πισίνας. Ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να σε βοηθήσει ώστε η πισίνα σου να είναι πάντα καθαρή.

3. Λάβε υπόψη σου τον χώρο

Πριν κατασκευάσεις την πισίνα, είναι αναγκαίο να σκεφτείς το μέγεθος του χώρου, την κλίση του εδάφους καθώς και την προσβασιμότητα των μηχανημάτων κατασκευής. Το βραχώδες έδαφος και η απότομη κλίση θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος των εργασιών αλλά και τη διάρκεια του έργου.

4. Σχεδίασε την πισίνα 

Αφού αποφασίσεις για το σχήμα, το μέγεθος και την χρήση της πισίνας, μπορείς πια να την σχεδιάσεις με τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία. Μην παραλείψεις να συμπεριλάβεις στο σχέδιο και τον χώρο γύρω από την πισίνα.

5. Επίλεξε επαγγελματία κατασκευαστή

Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέξεις εργολάβο για την πισίνα σου να κάνεις λεπτομερή έρευνα πιο πριν. Οι επαγγελματίες μας μπορούν αν σου δώσουν προσφορές και να σου δείξουν δείγματα εργασιών τους, ώστε να επιλέξεις τον κατάλληλο.

6. Επίλεξε εξοπλισμό

Επιλέγοντας το σωστό εξοπλισμό, η συντήρηση της πισίνας σου θα γίνει παιχνιδάκι. Εκτός όμως από τον εξοπλισμό της πισίνας, μπορείς να επλέξεις και εξοπλισμό ασφαλείας. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα προϊόντα όπως συναγερμούς για το νερό, τεχνολογία laser, καλύμματα ασφαλείας και σωσίβια.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση της πισίνας;

Η συντήρηση της πισίνας είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί θέμα υγιεινής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται πολυτέλεια ή να αμελείται.

Οι εργασίες που περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη συντήρηση είναι:

 • Έλεγχος της καλής λειτουργίας του μηχανοστασίου

 • Τροφοδότηση με προϊόντα απολύμανσης

 • Καθαριότητα του πυθμένα και των τοιχωμάτων της πισίνας

 • Έλεγχος των σημείων υπερχείλισης

 • Έλεγχος της στάθμης του ύδατος και αναπλήρωσής του

 • Έλεγχος της διαύγειας και της ποιότητας ύδατος

 • Εσωτερικός καθαρισμός φίλτρου

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις service στην αντλία πισίνας;

Οι αντλίες αποτελούν την «καρδιά» του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των πισίνων, γιατί χάρη σε αυτές το νερό ανακυκλοφορεί και φιλτράρεται.   

Μάλιστα, είναι απαραίτητο το service της αντλίας να γίνεται κάθε 2 χρόνια ώστε να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της, να διατηρείται η απόδοση της και να μειώνονται οι πιθανότητες βλαβών.
 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος της πισίνας;

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή πισίνας είναι πόσο θα στοιχίσει. Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο της πισίνας, το μέγεθός της, ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Γενικά το μέσο κόστος κατασκευής μιας πισίνας, μπορεί να κυμαίνεται από 18.000 έως 60.000€. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να αυξήσουν ή να περιορίσουν το κόστος της, όπως :

 • το μέγεθος

 • το βάθος

 • τα υλικά κατασκευής

 • η τοποθεσία

 • το σχήμα

Ανακαίνιση Πισίνας: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Η ανακαίνιση πισίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορείς να αλλάξεις ή να βελτιώσεις την πισίνα σου. Μάλιστα, μπορείς να επέμβεις στο μέγεθος, στο στυλ, στο σχήμα αλλά και στη διακόσμησή της. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να προσθέσεις σκαλοπάτια, γέφυρα, συντριβάνια κλπ., ώστε να δώσεις άλλο στυλ στον χώρο.

Ακόμη και στην περίπτωση που έχεις προκατασκευασμένη πισίνα, μπορείς να κάνεις διάφορες αλλαγές που θα ανανεώσουν τον χώρο σου. 

Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε ανακαίνισεις πισίνας και μπορούν να αναλάβουν με υπευθυνότητα και συνέπεια την ανακαίνιση πισίνας. 

 

Τι μπορείς να προσθέσεις σε μια πισίνα;

Είτε είσαι σε διαδικασία ανανακαίνισης, είτε σκέφτεσαι να κατασκευάσεις εξαρχής μια πισίνα είναι καλό να σκεφτείς κάποια επιπλέον στοιχεία που μπορεις να προσθέσεις για μεγαλύτερη απόλαυση.

Υδρομασάζ

Μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό για υδρομασάζ σε μία γωνία της πισίνας για μεγαλύτερη χαλάρωση και απόλαυση. Μάλιστα, δεν είναι ακριβή διαδικασία καθώς έχεις πολλές επιλογές ώς προς τα μηχανήματα που θα επιλέξεις. 

Φωτισμός

Ο φωτισμός της πισίνας είναι ιδαίτερα σημαντικός τις νυχτερινές ώρες. Ένας ειδικός μπορεί να μελετήσει τον χώρο και να σου προτείνει ιδέες για τη δική σου πισίνα. Για παράδειγμα, φώτα μέσα στο νερό, προβολείς και κρυφός φωτισμός στα φυτά τριγύρω, θα συνθέσουν ένα μοναδικό τοπίο.

Θερμαινόμενο νερό

Αν θέλεις να χρησιμοποιείς την πισίνα και το χειμώνα είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης νερού. Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, μπορείς να αγοράσεις εξοπλισμό που διαθέτει ηλιακά πάνελς και έτσι, το νερό της πισίνας σου θα ζεσταίνεται με ηλιακή ενέργεια.

Καταρράκτης

Μπορείς να κατασκευάσεις έναν καταρράκτη από πέτρα καθώς είναι μια σχετικά εύκολη και γρήγορη κατασκευή που μπορεί να ανανεώσει την πισίνα σου. Συνδύασέ τον με τον κατάλληλο φωτισμό και εάν ταιριάζει στον χώρο σου, με φυτά.

Παιδότοπος

Δεν γίνεται να κατασκευάσεις πισίνα χωρίς παιδότοπο ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά. Μπορείς να διαλέξεις πολλά είδη παιχνιδιών όπως φουσκωτά, νεροτσουλήθρες, παιχνίδια αναρρίχησης και να τους δώσεις μεγάλη χαρά.

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
POOLS N MORE
Αγλαντζιά

Το έμπειρο συνεργείο της POOLS N MORE προσφέρει ειδικά χημικά για τον καθαρισμό της πισίνας σας, και διαθέτει 13 χρόνια τεχνογνωσ…

5.0
(10)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Ποσό
Seller photo
ST POOLS MAINTENANCE
Γερμασόγεια

Οι επαγγελματίες της ST POOLS MAINTENANCE προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για Πισίνες, εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία τους…

5.0
(3)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Χριστος Ροζου
Λευκωσία

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η PR POOL LINE SERVICES LTD προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για Πισίνες, μικρού και μεγάλο…

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Dolphin Swimming Pools Ltd
Λακατάμια

Η εταιρεία Dolphin Swimming Pools ήταν από τις πρώτες εταιρείες που πρόβλεψαν την επανάσταση που θα ακολουθούσε στη βιομηχανία κα…

5.0
(6)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Aquamac Pool Services
Στρόβολος

Στην Aquamac Pool Services θα βρείτε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για Πισίνες στην πε…

5.0
(2)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό