Ο Απορροφητήρας σου Στάζει Νερό; 2 Συχνές Αιτίες και Πώς να τις Αντιμετωπίσεις!

Όσο τελειομανής κι αν είσαι με τη καθαριότητα του σπιτιού σου, υπάρχει ένα σημείο που μάλλον δεν έχεις παρατηρήσει ότι χρειάζεται πολύ συχνό καθάρισμα. Δε σε αδικούμε όμως, η βρωμιά στον απορροφητήρα δε φαίνεται κι όταν γίνει αισθητή είναι λίγο αργά. Ο μοναδικός τρόπος να το καταλάβεις είναι όταν ο απορροφητήρας στάζει νερό. Αυτός η βρωμία είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον απορροφητήρα σου. Μην αγχώνεσαι όμως, εδώ θα μάθεις όλους τους λόγους που κάνουν τον απορροφητήρα σου να στάζει νερό, καθώς και πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

Γιατί στάζει νερό ο απορροφητήρας;

#1 Έχει Συσσωρευτεί Βρωμιά από Λίπη και Σκόνη

Όταν μαγειρεύεις κάποια σταγονίδια λίπους συσσωρεύονται στο εσωτερικό του απορροφητήρα σου αλλά και στα φίλτρα. Αυτό λοιπόν εμποδίζει τις οσμές αλλά και τους υδρατμούς να εισέλθουν οπότε ο απορροφητήρας στάζει νερό. Ευτυχώς η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φίλτρα, το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα σου!

Kαθαρισμός των Φίλτρων του Απορροφητήρα

Πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα στο καθαρισμό του απορροφητήρα είναι να τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα. Στην συνέχεια, πρέπει να βγάλεις το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα για να ελευθερώσεις τα φίλτρα και να τα καθαρίσεις. Πρόσεξε όμως, σε κάθε είδος φίλτρων διαφέρει η συχνότητα και ο τρόπος πλύσης!

Μεταλλικά Φίλτρα

Αν έχεις μεταλλικά φίλτρα, είναι απαραίτητο να τα πλένεις τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, για να μην στάζει νερό ο απορροφητήρας σου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάλε σε μία κατσαρόλα να βράσει λίγο νερό, ώστε να αρκεί για να σκεπάσει τα φίλτρα και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας σόδα. Στη συνέχεια βύθισε τα φίλτρα πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη, για λίγα λεπτά. Θα ανακαλύψεις πολύ γρήγορα ότι είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος! Τα διαλυμένα λίπη θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και τα φίλτρα σου να καθαρίζουν. Αν παρόλα αυτά, κάποια λίπη επιμείνουν, τρίψε τα με μία βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό.

Ένας άλλος, λίγο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα φίλτρα και να μην στάζει νερό ο απορροφητήρας είναι να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δε βοηθάει στον καθαρισμό του εσωτερικού του απορροφητήρα. Με την προηγούμενη, λόγω των υδρατμών που βγαίνουν από την κατσαρόλα καθώς βράζει το νερό με σόδα, μαλακώνουν και τα λίπη που βρίσκονται εσωτερικά της συσκευής. Έτσι, βγαίνουν πιο εύκολα και δε χρειάζεται να επιμείνεις ιδιαίτερα.

Φίλτρα Άνθρακα

Τα φίλτρα άνθρακα είναι περισσότερο κατάλληλα για να διασπούν τις οσμές κι όχι για να συγκρατούν τους υδρατμούς. Συνεπώς, αν έχεις βάλει τη κατσαρόλα να βράζει για αρκετή ώρα είναι πιθανό να προκληθεί υγροποίηση των υδρατμών κι ο απορροφητήρας να στάζει νερό. Η βρωμιά στα φίλτρα άνθρακα μπορεί να κάνει το πρόβλημα αυτό πιο συχνό και πιο έντονο. Τα φίλτρα αυτά όμως δεν πλένονται παρά μόνο αντικαθίστανται. Σου προτείνουμε να αλλάζεις τα φίλτρα άνθρακα περίπου κάθε 4 μήνες για να είναι πιο αποδοτικά.

Φίλτρα Υαλοβάμβακα

Τα φίλτρα υαλοβάμβακα, όπως και τα φίλτρα άνθρακα, δεν μπορούν να πλυθούν. Προκειμένου να είσαι σίγουρη για την καλή απόδοσή τους, είναι καλό να τα αντικαθιστάς για παν ενδεχόμενο κάθε 1-2 μήνες ή στην περίπτωση που παρατηρήσεις ότι άλλαξαν χρώμα.

Καθαρισμός Εσωτερικού Μέρους του Απορροφητήρα

Εκτός από τα φίλτρα που θέλουν καθαρισμό ή αλλαγή, σημαντικό είναι να καθαρίζεις και το εσωτερικό της συσκευής σου. Μόνο έτσι θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι ο απορροφητήρας δεν θα στάζει νερό. Για να αφαιρέσεις τα λίπη και τις βρωμιές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανί με απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων για να τρίψεις μαλακά το εσωτερικό της.

Καθαρισμός Εξωτερικού Μέρους Απορροφητήρα

Επειδή πολλά λίπη συσσωρεύονται και στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα, χρειάζεται να το καθαρίζεις κι αυτό περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα . Όταν μαγειρεύεις, οι υδρατμοί που ανεβαίνουν προς τα πάνω, υγροποιούνται. Εκτός λοιπόν από το ότι ο απορροφητήρας θα στάζει νερό, όλες οι βρωμιές και τα λίπη που βρίσκονται εξωτερικά, θα πέφτουν μέσω των σταγόνων αυτών στο φαγητό σου. Με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε παραπάνω, μπορείς να καθαρίζεις και το εξωτερικό του απορροφητήρα σου, εύκολα και γρήγορα!

#2 Ο Απορροφητήρας Χρειάζεται Αντικατάσταση

Λόγω της συχνής του χρήσης, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί κάποια βλάβη και ξαφνικά ο απορροφητήρας να κάνει θόρυβο ή να στάζει νερό όταν είναι σε λειτουργία. Ακολούθησες πιστά την προηγούμενη λύση για το καθαρισμό του απορροφητήρα και δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Τότε ο απορροφητήρας σου χρειάζεται συντήρηση! Αυτό είναι μια διαδικασία που είναι καλύτερο να γίνει από επαγγελματίες τεχνικούς, διαφορετικά θα σπαταλήσεις χρόνο και χρήματα χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Γενικότερα, η σωστή χρήση, ο σωστός καθαρισμός και η συντήρησή του απορροφητήρα θα σου εγγυηθεί την αποδοτική λειτουργία του για πολλά χρόνια.

Αν ο απορροφητήρας στάζει νερό και θες την καλύτερη και πιο άμεση αντιμετώπιση της βλάβης, η λύση είναι απλή! Οι αξιολογημένοι τεχνικοί της πλατφόρμας μας, διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο και εκτενείς τεχνικές γνώσεις. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορά για το κόστος επισκευής απορροφητήρα

ο απορροφητήρας στάζει νερό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα