Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω

Αναρωτιέσαι και εσύ γιατί από το πλυντήριο σου μυρίζει άσχημα ενώ έβγαλες μόλις τα φρεσκοπλυμένα σου ρουχα; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στον καθαρισμό του! Όπως όλες οι οικιακές συσκευές έτσι και το πλυντήριο χρειάζεται καθαρισμό για να έχει τη μέγιστη απόδοση .

Θα σοκαριστείς και εσύ όταν ανακαλύψεις τη μούχλα, τη σκόνη και τα υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να κρύβονται στο πλυντήριο σου. Αν έχεις πλυντήριο που ανοίγει από πάνω, μη φοβάσαι! Είμαστε εμείς εδώ για να σου προτείνουμε τρόπους για να καθαρίσεις εύκολα το πλυντήριο άνω φόρτωσης.

4 τρόποι να καθαρίσεις το πλυντήριο άνω φόρτωσης!   

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό του, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η διαδικασία καθαρισμού πλυντηρίου άνω φόρτωσης θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

#1 Κάδος Ρούχων 

Για να καθαρίσεις τον κάδο των ρούχων σε πλυντήρια άνω φόρτωσης η διαδικασία είναι απλή:

  • Γέμισε τον κάδο με καυτό νερό, χωρίς να βάλεις μέσα ρούχα.

  • Έπειτα πρόσθεσε 3-4 κούπες ξύδι και μισή κούπα μαγειρική σόδα.

  • Ρύθμισε το πλυντήριο στο στύψιμο, για να αναμειχθούν το ξύδι με τη μαγειρική σόδα και να καλύψουν όλες τις περιοχές του κάδου. Αυτό θα απομακρύνει τη μούχλα που έχει μέσα ο κάδος.

  • Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα άφησε το πλυντήριο στην κατάσταση που είναι για μισή με μία ώρα ωστε να διαλυθούν όποια τυχόν υπολείμματα υπάρχουν.

  • Στη συνέχεια άφησε το πλυντήριο να στραγγίξει από το νερό.

  • Πάρε ένα στεγνό, καθαρό πανί και σκούπισε καλά το εσωτερικό του κάδου. 

  • Άφησε την πόρτα ανοιχτή να στεγνώσει.

ΤΙP1: Μετά από κάθε πλύση άφηνε το καπάκι του πλυντηρίου ανοιχτό για να μη μαζεύεται υγρασία.
καθαρισμός κάδου

6 Πιθανές Αιτίες που Μυρίζει το Πλυντήριο Ρούχων!

#2 Η θήκη απορρυπαντικού

Στη θήκη του απορρυπαντικού μαζεύονται όλα τα υπολείμματα που υπάρχουν από τη χρήση των καθαριστικών ρούχων. Η συσσώρευση τους βρωμίζει το πλυντήριο.

Για να καθαρίσεις τη θήκη σωστά πρέπει να βγάλεις όλο το συρτάρι εκτός πλυντηρίου. Έπειτα, μούλιασε τη σε καυτό νερό μαζί με ξύδι και μαγειρική σόδα. Τα υπολείμματα που δεν υποχωρούν εύκολα μπορείς  να τα τρίψεις με μια βούρτσα και ζεστό νερό.
Θήκη απορρυπαντικού

#3 Το λάστιχο γύρω από τον κάδο 

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης έχουν ένα λάστιχο γύρω από τον κάδο τους. Θα έχεις παρατηρήσει ότι το λάστιχο αυτό μπορεί να γίνει καφέ ή πρασινο λόγω της μούχλας και της συσσώρευσης βρωμιάς. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του χρησιμοποίησε μία βούρτσα από νάιλον (με μαλακή τρίχα), καθώς και ένα διάλυμα ξυδιού-μαγειρικής σόδας. Αν δεν δεις όλα τα υπολείμματα  να υποχωρούν, βάλε στη βούρτσα ζεστό νερό και χλωρίνη για πιο δραστικά αποτελέσματα.

#4 Το φίλτρο του πλυντηρίου 

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου ρούχων μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό πλύσεων μαζεύει βρωμιά. Τα  φίλτρα που καλύπτονται από χνούδια και άλλα υπολείμματα, δεν μπορούν να στραγγίξουν αποτελεσματικά το υπάρχον νερό. Έτσι τα ρούχα μένουν εντός κάδου μαζί με υπολείμματα του βρώμικου νερού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις υπολείμματα και χνούδια και να το ξεπλύνεις με καθαρό νερό πριν το επανατοποθετήσεις.

ΤΙP 1: Κάθε πλυντήριο έχει τοποθετημένο το φίλτρο του σε διαφορετικά σημεία, διάβασε τις οδηγίες χρήσης για να το βρεις, να το εξάγεις και να το επανατοποθετήσεις σωστά.

ΤΙP 2: Άλλαξε τα φίλτρα του πλυντηρίου σου στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής. 
Φίλτρο πλυντηρίου

Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων & Απολύμανση σε 3 απλά βήματα!

Ελπίζουμε να σου δώσουμε απάντηση στο "  Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω; ". Αν χρειάζεσαι έναν ειδικό για την επισκευή ή τη συντήρηση του πλυντηρίου σου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλο τεχνικό που θα αναλάβει οποιαδήποτε μάρκα πλυντηρίου ρούχων κι αν έχεις άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα