Ανακαίνιση Μπάνιου στην Κύπρο

Ανακαίνιση Μπάνιου στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

330.920 ολοκληρωμένες εργασίες
Εξυπηρέτηση 24/7
No1 Πάροχος Υπηρεσιών και Λύσεων για το Σπίτι

Αξιολόγηση εργασιών

4.6

μέσος όρος από 65 αξιολογήσεις πελατών

Χάρης Λ.
5.0

Καλός επαγγελματίας, συνεπής, λογικές τιμές

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Μάριος Π.
5.0

Συνεργάσιμος, καλό αποτέλεσμα, λογική τιμή.

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Antonis K.
5.0

άψογη συνεργασία και επαγγελματική δουλειά

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Savvas A.
5.0

Εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας και θα σύστηνα τον Δημήτρη ανεπιφύλακτα.

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Αντρέας Β.
5.0

Εξαιρετική και λεπτομερής δουλειά, με πολύ μεράκι και δεξιοτεχνία. Μου μεταμόρφωσε το χώρο ακριβώς όπως τον φαντάστηκα και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Ανδρέας Χατζηκυριάκου
Andreas T.
5.0

Πολυ καλο το αποτελεσμα.

Για: Ανδρέας Χατζηκυριάκου
Natasa P.
5.0

Τυπικός, Γρήγορος, Καλός Τεχνίτης.

Για: Νίκος Νικολάου
Νικολαΐδης Ε.
5.0

Άψογη εργασία όπως ακριβώς τα συμφωνήσαμε...τον συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Για: A.P Renovators & Contractors LTD

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου

Ενδεικτικό κόστος από 2.238 αντίστοιχες εργασίες:
460€ - 1500€
Μερική ανακαίνιση έως 5 τ.μ. από
460€
Πλήρης ανακαίνιση άνω των 5 τ.μ. από
1500€
Μερική ανακαίνιση άνω των 5 τ.μ. από
550€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες ανακαίνισης;

1. Αποξήλωση παλιού μπάνιου

Αν θέλεις να αλλάξεις τα παλιά σου είδη υγιεινής, τα πλακάκια ή να κάνεις επεμβάσεις στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, πρέπει πρώτα να γίνει αποξήλωση των παλαιών εγκαταστάσεων. Είναι το πρώτο βήμα στην ανακαίνιση μπάνιου και οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να το αναλάβουν για σένα. 

2. Σχεδιασμός νέου μπάνιου

Ο σχεδιασμός νέου μπάνιου είναι απαραίητος προκειμένου να αποφασίσεις το στυλ διακόσμησης. Το θέλεις παραδοσιακό και με vintage νότες ή σε μίνιμαλ σκανδιναβικό ύφος; Συζήτησε την ιδέα που έχεις στο μυαλό σου με τους επαγγελματίες. Έτσι, εκείνοι θα μπορέσουν να σου κάνουν ένα λεπτομερές σχέδιο για μέγιστη λειτουργικότητα και στυλ.

3. Υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εργασίες

Οι αξιολογημένοι υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι της πλατφόρμας μας φροντίζουν για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει στην ανακαίνιση του μπάνιου σου. Για παράδειγμα, αν σκέφτεσαι να αλλάξεις φωτισμό στο μπάνιο, σίγουρα θα χρειαστείς έμπειρο ηλεκτρολόγο. Ομοίως, αν οι σωληνώσεις σου είναι παλιές, σίγουρα θα χρειαστούν έλεγχο από υδραυλικό. Ακόμη, στις υδραυλικές εργασίες μπορεί να συμπεριλαμβάνονται η τοποθέτηση νέων σωλήνων ύδρευσης και αποχέτευσης, τοποθέτηση νέου σιφωνιού δαπέδου κ.λπ.

4. Αντικατάσταση ειδών υγιεινής

Σκέφτεσαι να αλλάξεις τουαλέτα ή μήπως νιπτήρα; Η αλλαγή ειδών υγιεινής είναι, ίσως, η πιο δημοφιλής εργασία στην ανακαίνιση του μπάνιου, είτε είναι ολική, είτε μερική. Συνήθως, επιλέγουμε ίδιες αποχρώσεις και γραμμές στα είδη υγιεινής, για να διατηρήσουμε την ομοιομορφία στη διακόσμηση του μπάνιου. Οι επαγγελματίες μας μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κατάλληλα είδη υγιεινής, ειδικά για το μπάνιο που σχεδιάζεις.

5. Αντικατάσταση πλακιδίων

Μαζί με την αλλαγή ειδών υγιεινής, η τοποθέτηση πλακιδίων κατέχει από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων για ανακαίνιση μπάνιου. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη και υλικά κατασκευής για πλακάκια, από τα οποία μπορείς να επιλέξεις. Τα λευκά πλακάκια παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή για μικρά μπάνια, που θέλουμε να μοιάζουν μεγαλύτερα.

Έπειτα, υπάρχουν πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια, με φλοράλ απεικονίσεις, αλλά και μονόχρωμα πλακάκια που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις ξεχωριστές αποχρώσεις τους. Αν χρειάζεσαι μια επαγγελματική γνώμη, ειδικά για το μπάνιο σου, οι επαγγελματίες μας βρίσκονται δίπλα σου ανά πάσα στιγμή.

6. Βάψιμο ταβανιού

Σίγουρα δεν θα βάλεις πλακάκια και στο ταβάνι. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να φροντίσεις για το βάψιμό του, με χρώματα που αντέχουν στην υψηλή υγρασία του μπάνιου. Όμως, μπορεί να σκέφτεσαι να μη βάλεις πλακάκια και στο πάνω μέρος των τοίχων ή να αφήσεις εντελώς χωρίς πλακάκια έναν τοίχο.

Για κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες μας θα φροντίσουν το σωστό βάψιμο με τα καλύτερα υλικά, ώστε να εξασφαλίσουν στο χρώμα μεγάλη αντοχή στον χρόνο. 

7. Χτίσιμο - τοποθέτηση ντουζιέρας

Η ντουζιέρα είναι η λύση στο πρόβλημα του μικρού μπάνιου. Αν φοβάσαι ότι η μπανιέρα περιορίζει πολύ τον χώρο σου, μην το σκέφτεσαι καν. Μια χτιστή ντουζιέρα ή μια ντουζιέρα με καμπίνα θα σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι. Το χτίσιμο ντουζιέρας με πέτρα ή πλακάκια διαφόρων ειδών είναι μια πολύ αγαπημένη εργασία στην ανακαίνιση μπάνιου.

8. Τοποθέτηση μπανιέρας

Φυσικά, μπορείς να προτιμήσεις να βάλεις μπανιέρα στο μπάνιο σου. Ειδικά αν έχεις αρκετό χώρο για αυτή, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις.

Ποιες είναι οι τιμές για επιμέρους εργασίες σε μία ανακαίνιση μπάνιου;

Οι τιμές αυτές για τις επιμέρους εργασίες σε μια ανακαίνιση μπάνιου είναι καθαρά ενδεικτικές και έχουν ως στόχο να σου δώσουν μια πρώτη ιδέα για το κόστος. Μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα για να σου προτείνουμε άμεσα αξιολογημένους επαγγελματίες και να πάρεις προσφορές. 

 • Αντικατάσταση Πλακιδίων Μπάνιου από 350€

 • Αντικατάσταση Πλακιδίων WC από 150€

 • Αντικατάσταση Μπαταρίας Μπανιέρας από 20€

 • Αντικατάσταση Μπαταρίας Νιπτήρα από 20€

 • Αντικατάσταση Λεκάνης  από 30€

 • Αντικατάσταση Νιπτήρα από 30€

 • Αντικατάσταση σωληνώσεων ύδρευσης & αποχέτευσης από 160€

 • Αντικατάσταση μπανιέρας από 80€

 • Τοποθέτηση Επίπλου Μπάνιου από 80€

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος για ανακαίνιση μπάνιου;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να αποφασίσεις, για να καθοριστεί η τιμή και το κόστος ανακαίνισης μπάνιου, είναι αν πρόκειται για ολική ή μερική ανακαίνιση, δηλαδή περίπου πόσες εργασίες χρειάζεσαι. Έπειτα, μεγάλη σημασία έχει πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το μπάνιο που χρειάζεται ανακαίνιση καθώς και τα υλικά που θα επιλέξεις.

1. Μέγεθος μπάνιου

Συνήθως, τα μπάνια είναι κάτω από 20 τ.μ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου που δίνουν οι επαγγελματίες αναφέρεται σε αυτά τα μεγέθη. Αν το μπάνιο σου είναι πάνω από 20 τ.μ, είναι πολύ πιθανό το κόστος να αυξηθεί σημαντικά.

2. Υλικά που θα χρησιμοποιήσεις

Στην αγορά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από είδη υγιεινής, δάπεδα και έπιπλα μπάνιου. Έτσι, υπάρχει τεράστιο εύρος στο κόστος. Για παράδειγμα, η τιμή ενός νιπτήρα μπάνιου ξεκινάει από 25€ και φτάνει μέχρι 800€. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις φτιάξει εξαρχής έναν προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

3. Εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις

Αν δεν χρειάζεσαι ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος θα καθοριστεί από το είδος των εργασιών που θέλεις να κάνεις στο μπάνιο σου. Είναι γνωστό ότι σε μία ολική ανακαίνιση μπάνιου το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

4. Ο προϋπολογισμός που έχεις για τις εργασίες ανακαίνισης

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να έχεις καταγράψει το ποσό που διατίθεσαι να διαθέσεις. Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και οικονομικές αντοχές, τις εργασίες και τα υλικά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Πώς καθορίζεται το κόστος για ολική ανακαίνιση μπάνιου;

'Ετσι, καταλήγουμε ότι το κόστος σε μία ολική ανακαίνιση μπάνιου εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα, τις εργασίες αλλά και την ποιότητα των υλικών που θα επιλέξεις. Αν το μπάνιο είναι παλιό και υπάρχουν θέματα υγρασίας ή προβλήματα στις ηλεκτρολογικές-υδραυλικές εγκαταστάσεις τότε είναι σίγουρο ότι το κόστος θα αυξηθεί.

Πώς θα οργανώσεις σωστά την ανακαίνιση μικρού μπάνιου;

Ένα μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει λειτουργικό με την απαραίτητη διαρρύθμιση. Γι' αυτό οι αξιολογημένοι επαηγγελματίες μας παρέχουν πολύτιμες συμβουλές για ανακαίνιση μικρού μπάνιου:

1. Επίλεξε μίνιμαλ είδη υγιενής

Ο νιπτήρας είναι απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου, αλλά δεν χρειάζεται να καλύπτει πολύ χώρο με την παρουσία του. Μπορείς να επιλέξεις έναν οβάλ ή στρογγυλό νιπτήρα για να μην καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάνιου.

2. Προτίμησε λευκό χρώμα για μικρό μπάνιο

Το λευκό χρώμα κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, ενώ εκπέμπει καθαριότητα και φρεσκάδα. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις λευκά πλακάκια και είδη υγιεινής. Ωστόσο, αν δεν θέλεις να επιλέξεις ένα τόσο ψυχρό χρώμα, μπορείς να προτιμήσεις παστέλ χρώματα που είναι διακριτικά και δίνουν χαρακτήρα στον χώρο.

3. Διαλέξε σωστά τις διαστάσεις των πλακιδίων

Παρόλο που το μπάνιο σου είναι μικρό, μην φοβηθείς να τοποθετήσεις μεγάλα πλακάκια καθώς κάνουν τον χώρο πιο εντυπωσιακό και μεγαλειώδες. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις ασπρόμαυρα πλακάκια προκειμένου να δώσεις μία άλλη αίσθηση στο μπάνιο σου. Εναλλακτικά, το μωσαϊκό είναι καλή επιλογή συνδυασμενο με τα κατάλληλα έπιπλα και είδη υγιεινής.

4. Τοποθέτησε μεγάλο καθρέφτη

Ο καθρέφτης αντικατοπτρίζει κάθε τι που βρίσκεται απέναντι του και μπορεί να καλύψει έναν άδειο τοίχο. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη επιφάνεια αντικατοπτρίζει, τόσο μεγαλύτερο δείχνει το μπάνιο.

5. Τοποθέτησε ντουζιέρα

Σε περίπτωση που δεν έχεις χώρο για μπανιέρα, η ντουζιέρα θεωρείται πολύ καλή επιλογή. Μπορείς να επιλέξεις μια χτιστή ντουζιέρα ή μια διάφανη ντουζιέρα με καμπίνα. 

6. Επιλεξε τα κατάλληλα έπιπλα μπάνιου

Ειναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα μπάνιου που θα εξοικονομήσουν χώρο. Στην αγορά, υπάρχουν κρεμαστά έπιπλα, τα οποία ενδείνυνται για μικρά μπάνια. 

Πότε χρειάζονται αλλαγή οι υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις;

Είναι καλό να γίνεται έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τουλάχιστον κάθε 20-25 χρόνια. Ωστόσο, αν ο επαγγελματίας κάνει τον έλεγχο και καταλήξει στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος η ανακαίνιση μπάνιου να περιλαμβάνει τέτοιες εργασίες.

Αντιθέτως, μπορείς να επενδύσεις τα χρήματά σου σε άλλα σημεία που σε ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως τα πλακάκια του μπάνιου!

Τι πρέπει να προσέξεις στην ανακαίνιση του μπάνιου σου;

Εφόσον αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να ανακαινίσεις το μπάνιο σου, πρέπει να αρχίσεις να ξεκαθαρίζεις, ακόμα κι αν απαιτεί αρκετή έρευνα στην αρχή, για το είδος των αλλαγών που θέλεις να κάνεις, αλλά και το διαθέσιμο budget σου.

Εφόσον έχες αποφασίσει για το είδος των αλλαγών (π.χ έπιπλα μπάνιου, χρώματα, πλακάκια ή άλλο υλικό σε δάπεδο και τοίχους, λεκάνες και άλλα είδη υγιεινής κτλ), θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρο το ύψος του προϋπολογισμού που έχεις για την ανακαίνιση.

Αυτό θα σε βοηθήσει να προτεραιοποιήσεις τις εργασίες, αλλά και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.

Παράλληλα, επειδή πλέον υπάρχει πλήθος επιλογών για υλικά, το να ξέρεις τι στυλ και ύφος θέλεις να έχει το μπάνιο σου, θα σε βοηθήσουν σημαντικά στο να καταλήξεις σε εργασίες και στα υλικά, που θα σε φέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η διαδικασία για να ανακαινίσεις το μπάνιο;

 1. Καταχωρείς την εργασία σου και σου προτείνουμε άμεσα κατάλληλους επαγγελματίες.
 2. Οι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για να κλείσεις ραντεβού και να μελετήσουν τον χώρο.
 3. Αφού μελετήσουν τον χώρο και ακούσουν τι αλλαγές θέλεις, σου δίνουν εκτίμηση κόστους. 
 4. Επιλέγεις με ποιον επαγγελματία θα συνεργαστείς και καταλήγετε στο σχέδιο της ανακαίνισης.
 5. Ακολουθούν εργασίες αποξήλωσης (για τα παλιά είδη υγιεινής, τα πλακάκια, τα παλιά υδραυλικά).
 6. Το συνεργείο πραγματοποιεί τις εργασίες ανακαίνισης του μπάνιου.
 7. Σου παραδίδουν το μπάνιο όπως το έχεις ονειρευτεί!

Πώς να αποκτήσεις ένα λειτουργικό μπάνιο με υψηλή αισθητική;

Ζητήσαμε από τα αξιολογημένα συνεργεία ανακαινίσεων της υπηρεσίας μας να μοιραστούν μαζί μας συμβουλές για την ανακαίνιση μπάνιου που δεν σχετίζονται με τα υλικά και τα κόστη, αλλά με σημεία που πρέπει να προσέξεις για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Συγκεντρώσαμε τις πιο πολύτιμες από αυτές και τις μοιραζόμαστε μαζί σου για να σε βοηθήσουμε να σχεδιάσεις και να οργανώσεις σωστά μια ανακαίνιση μπάνιου:

 • Ιδιαίτερα αν έχεις ένα μικρό μπάνιο, είναι πολύ σημαντικό, με τις εργασίες ανακαίνισης, να αξιοποιήσεις κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Σημαντική βοήθεια για να το πετύχεις αυτό, θα σου δώσουν οι ντουζιέρες και οι νιπτήρες με λεπτή βάση.

 • Ακόμη, μην παραλείψεις κατά την επιλογή νέων ειδών υγιεινής, να επιλέξεις λειτουργικά έπιπλα που θα συνδυάζουν χρηστικότητα και ομορφιά. Όλα αυτά περιλαμβάνονται και σε μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου, που μπορεί να σου προσφέρει ένα έμπειρο συνεργείο ανακαίνισης.

 • Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο βασικά δωμάτια που χρειάζεται επαρκή φωτισμό. Ένας έξυπνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, πέρα από τα φωτιστικά, είναι και οι καθρέφτες. Τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες σε στρατηγικά σημεία, για να διαχέεται καλύτερα το φως.

 • Αν το μπάνιο σου έχει παράθυρο, προσπάθησε να το αφήνεις ακάλυπτο, όσο γίνεται, για να φέρνει στο χώρο φυσικό φως. Έπειτα, μπορείς να βάλεις και σύστημα κρυφού φωτισμού, αν δεν έχεις μεγάλους οικονομικούς περιορισμούς για το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου.

 • Αν θέλεις ένα όμορφο και διαχρονικό μπάνιο, το καλύτερο σημείο για να πειραματιστείς διακοσμητικά, είναι το πάτωμα. Στους τοίχους, είναι καλό να προτιμήσεις ανοιχτόχρωμους τόνους, που θα προσθέτουν μέγεθος στο χώρο, χωρίς να κουράζουν.

 • Αντίθετα, για το πάτωμα του μπάνιου, μπορείς να κάνεις πιο εντυπωσιακές επιλογές, όπως είναι το μωσαϊκό, τα βότσαλα δαπέδου, ή η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, πρέπει να θυμάσαι ότι το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα υλικά για το πάτωμα και τους τοίχους.

 • Στην ανακαίνιση μπάνιου υπάρχουν εργασίες, όπως είναι η αλλαγή σωληνώσεων και αποχέτευσης, που δύσκολα μπορούν να επαναληφθούν, καθώς συνοδεύονται από μεγάλη ταλαιπωρία και απαιτούν αρκετές άλλες διορθωτικές εργασίες. 

Ανακαίνιση μπάνιου & πλακάκια: Ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Ό,τι κι αν πούμε, όποια κι αν είναι η μόδα στα χρώματα για φέτος, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές ιδέες που πάντα αξίζουν την προσοχή σου. Αν ψάχνεις για την ανακαίνιση μπάνιου πλακάκια που ξεχωρίζουν και θα είναι ακόμα στη μόδα σε λίγα χρόνια, έχουμε συγκεντρώσει για σένα μερικές από τις ιδέες που μας τράβηξαν την προσοχή.

#1 Το κλασικό λευκό πλακάκι

Διαχρονικό, αγαπημένο και ιδανικό για μπάνια μικρών διαστάσεων. Το λευκό χρώμα θα κάνει το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο και φυσικά, πιο φωτεινό. Προτίμησε το λευκό για τα πλακάκια τοίχου, αλλά όχι δαπέδου. Στο δάπεδο μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν, γιατί θα χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα από κάθε άλλο είδος.

#2 Η σκακιέρα στο πάτωμα

Σκακιέρα με λευκό και μαύρο, μαύρο και γκρι ή άλλους χρωματικούς συνδυασμούς, ανάλογα με το γούστο σου. Στην ανακαίνιση μπάνιου πλακάκια σε στυλ σκακιέρας κερδίζουν τις εντυπώσεις και ταιριάζουν σε μίνιμαλ, vintage, νεοκλασικό στυλ. Συνδύασέ το με απλά, μονόχρωμα πλακάκια τοίχου για να μην είναι πολύ “φορτωμένο” το αποτέλεσμα.

#3 Το πλακάκι σαν ξύλο

Το ξύλο μασίφ σίγουρα δεν είναι το πιο κατάλληλο υλικό για το μπάνιο. Τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ υψηλά και αυτό θα κατέστρεφε τις ξύλινες επιφάνειες. Γι’ αυτό υπάρχουν και τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου! Αν είσαι λάτρης της αισθητικής του, για σένα υπάρχουν στο εμπόριο πλακάκια σε ανοιχτές ή σκούρες αποχρώσεις ξύλου, για τοποθέτηση στο πάτωμα ή τους τοίχους.

#4 Το πλακάκι με γεωμετρικά σχήματα

Εδώ και λίγα χρόνια, τα γεωμετρικά σχήματα έχουν γίνει ένα από τα top trends στα μοτίβα πλακιδίων. Σκέψου το ως εξής: Μια σειρά πλακιδίων στον τοίχο ή το πάτωμα συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίσουν ένα μεγάλο σχήμα. Μέσα στο σχήμα αυτό, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, μικρότερα σχήματα. Όσο για το χρώμα, σου προτείνουμε ένα ήρεμο γκρι ή και σκούρο μπλε.

#5 Η επένδυση με πέτρα

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: Η αληθινή πλάκα κοστίζει ακριβά. Ίσως έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι και η μόνη σου επιλογή. Υπάρχουν και τα πλακάκια απομίμησης πέτρας, που έχουν χαμηλότερη τιμή και διατηρούν το χρώμα και το σχήμα που θέλεις. Σε μια ανακαίνιση μπάνιου πλακάκια σαν αυτά, βλέπουμε συχνά σαν επένδυση τοίχου ή ντουζιέρας, για να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο χώρο.

#6 Το εντυπωσιακό ψηφιδωτό

Ψηφίδες ή μωσαϊκό, αυτή η τάση είναι κλασική και αγαπημένη. Ανάλογα με το σχέδιο και τα χρώματα που θα περιέχει, το μωσαϊκό σου μπορεί να συμπληρώσει μια παραδοσιακή διακόσμηση ή ένα πιο σύγχρονο στυλ. Όμως πρόσεξε, γιατί λίγοι είναι οι τεχνίτες που αναλαμβάνουν κατασκευή μωσαϊκού πλέον και πρέπει να βρεις έμπειρο επαγγελματία για σωστό αποτέλεσμα.

#7 Μεγάλο πλακάκι σε κάθε χώρο

Τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων είναι top επιλογή για μικρά και μεγάλα μπάνια. Μπορείς, βέβαια, να συνδυάσεις και διαφορετικά μεγέθη πλακιδίων για τους τοίχους και τα πατώματα. Τα μεγάλα πλακάκια συστήνονται και για μικρά μπάνια που μοιάζουν μεγαλύτερα. Σαν extra πλεονέκτημα, έχουν και λιγότερους αρμούς, άρα καθαρίζουν πιο εύκολα.

#8 Τα έντονα χρώματα σε πλακάκια

Σκέφτεσαι πώς θα μοιάζει ένα πιο έντονο χρώμα στα πλακάκια του μπάνιου μετά την ανακαίνιση; Πριν ξεκινήσεις, φτιάξε στο μυαλό σου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το μωβ, το πετρόλ και άλλα, χρειάζονται προσοχή. Μην επενδύσεις όλο το πάτωμα ή όλους τους τοίχους με έντονα χρώματα, αλλά περιόρισέ τα σε μικρότερες λεπτομέρειες και βάλε πιο ήπια και χαλαρωτικά χρώματα για μεγάλες επιφάνειες.

#9 Το πλακάκι σαν μάρμαρο

Πώς θα κάνεις μια ανακαίνιση μπάνιου σε νεοκλασικό στυλ; Χρειάζεσαι πλακάκια πολύ εντυπωσιακά, όπως τα πλακάκια μαρμάρου. Όπως με την πέτρα, έτσι κι εδώ δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις μια περιουσία για αληθινό μάρμαρο. Επίλεξε πλακάκια μεγάλων διαστάσεων με όψη μαρμάρου για τους τοίχους και το μπάνιο σου θα μοιάζει σαν δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου.

#10 Πατητή τσιμεντοκονία αντί πλακιδίων

Σίγουρα έχεις δει άπειρες επιλογές σε χρώματα και σχέδια για να ανακαινίσεις τα πλακάκια. Πώς θα σου φαινόταν να δεις και μια ξεχωριστή επιλογή; Η πατητή τσιμεντοκονία συνδυάζει την κλασική και αγαπημένη αισθητική που συναντάς στις Κυκλάδες και ταυτόχρονα τον μίνιμαλ χαρακτήρα της σύγχρονης διακόσμησης. Συζήτησέ το με τον επαγγελματία που θα αναλάβει την ανακαίνιση μπάνιου, για να αποφασίσεις αν ταιριάζει στον χώρο σου! 

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Λευκωσία

Ονομάζομαι Απόστολος Λοΐζου και είμαι επαγγελματίας στον τομέα των οικοδομικών εργασιών, ικανός να αναλάβω εργασίες για την Ανακα…

4.9
(29)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
ΦΙΛΟΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ LTD
Λεμεσός

Στη ΦΙΛΟΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ LTD θα βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες για την Ανακαίνιση Μπάνιου, με προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθ…

4.9
(14)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Ποσό
Seller photo
Νίκος Νικολάου
Λευκωσία

Είμαι έμπειρος επαγγελματίας με 30ετή ενεργή παρουσία στο χώρο που αφορά Ανακαίνιση Μπάνιου και 

5.0
(14)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Μιχαηλ Ζαφειριδης
Πάφος

Ονομάζομαι Μιχαήλ Ζαφειρίδης και ως επαγγελματίας διαθέτω επιχείρηση, η οποία διεκπεραιώνει εργασίες για Ανακαίνιση Μπάνιου. Μαζί…

4.9
(19)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
Art Studio
Λεμεσός

Η Art Studio έχει 15ετή πείρα στο χώρο των ανακαινίσεων και με την ποιότητα των εργασιών μας στην Ανακαίνιση Μπάνιου‎, έχουμε κερ…

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό