Απεντόμωση στην Κύπρο

Απεντόμωση στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 31 αξιολογήσεις πελατών

Στέφανος Γ.
5.0

Πολύ εξυπηρετικός. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Ιωάννης Αγρότης

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η απεντόμωση;

Απεντόμωση ονομάζεται η διαδικασία καταπολέμησης των εντόμων και των παρασίτων σε έναν χώρο.

Ουσιαστικό πρόκειται για έναν τρόπο ελέγχου του πληθυσμού τους, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση πιθανής μόλυνσης από παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί αυτοί να φέρουν σε έναν χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του. Για να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένες μέθοδοι και φάρμακα

Ευτυχώς, οι μέθοδοι αυτοί έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, σε σημείο που μπορείς να επισπεύσεις την επιστροφή σου στον χώρο σου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ τα φάρμακα που έχει στη διάθεσή του ένας ειδικός στις απεντομώσεις είναι φιλικά, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για τα κατοικίδια και το περιβάλλον.

None

Ποιες είναι οι τιμές για απεντόμωση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου;

Για μια επαγγελματική απεντόμωση, στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο, το κόστος κυμαίνεται από 99€.

Συνήθως, στην αγορά δίνεται μια τιμή εκκίνησης για απεντομώσεις και αφού γίνει εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης από τον ειδικό, διαμορφώνεται η τελική τιμή.

Πότε πρέπει να κάνεις απεντόμωση;

Ιδανικά, χρειάζεται να γίνεται προληπτική απεντόμωση, πριν εμφανιστούν ζωύφια ή παράσιτα στο σπίτι σου, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Σε μεγάλα κτίρια συστήνεται να γίνεται απεντόμωση 2 ή και 3 φορές μέσα σε μια χρονιά. Οι καταλληλότερες εποχές για τέτοιες εργασίες είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τότε είναι που οι πληθυσμοί εντόμων και παρασίτων σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες εντόμων, όπως είναι οι ψύλλοι και οι κοριοί, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν προληπτικά, αλλά μόνο εφόσον κάνουν την εμφάνισή τους.

Γιατί είναι αναγκαία η απεντόμωση σπιτιού;

Συνήθως, όταν ακούμε τη φράση “απεντόμωση σπιτιού”, ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό: καταπολέμηση ψύλλων, αλλά κυρίως  απεντόμωση για κατσαρίδες. Πέραν του οτι μπορεί να τις σιχαίνεσαι ή να τις φοβάσαι, υπάρχουν πολλοί σοβαρότεροι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να απαλλαχτείς από αυτές.

Ας ξεκινήσουμε από τον βασικότερο: Oι κατσαρίδες ζουν σε υπονόμους και συσσωρευμένα σκουπίδια και συσπειρώνονται, ειδικά σε περιόδους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο τρέφονται και μεγαλώνουν, μεταφέρουν μικρόβια αλλά και πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι κατσαρίδες και τα παράγωγα τους, ως φορείς αυτών των ασθενειών, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο , ξεκινώντας από τη σαλμονέλα και τον τύφο, έως και δερματίτιδες ή αλλεργικές αντιδράσεις. Έχουν λάβει, επίσης, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για προβλήματα που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα, ειδικά για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι καρδιοπαθείς.

Οι κατσαρίδες συνηθίζουν να δημιουργούν εστίες σε αρκετά σημεία μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα στο μπάνιο και την κουζίνα. Επίσης, χαρακτηρίζονται για τον ταχύτατο πολλαπλασιασμό τους αλλά και την εξαιρετικά υψηλή ανθεκτικότητα τους.

Εκτός από τις κατσαρίδες, η απεντόμωση σπιτιού αντιμετωπίζει δραστικά κάθε λογής έντομο, όπως ο κοριός ή η μύγα, που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία σου αλλά και την ακεραιότητα και καθαριότητα του σπιτιού σου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς οτι η απεντόμωση δεν είναι απλώς θεμιτή αλλά απαραίτητη για κάθε χώρο.

Πού πρέπει να γίνεται η απεντόμωση (σε ποιους χώρους);

Οι πιο δημοφιλείς χώροι για τους οποίους αναλαμβάνουμε απεντομώσεις είναι οι εξής:

 • Πολυκατοικίες

 • Διαμερίσματα

 • Μονοκατοικίες

 • Καταστήματα

 • Επαγγελματικοί χώροι

Φυσικά, οι απεντομώσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε δωμάτιο και χώρο ενός κτιρίου, ανάλογα με τις ανάγκες σου και το σημείο εισβολής των εντόμων.

Προτού επισκεφθεί το εξειδικευμένο συνεργείο το χώρο σου, καλό θα ήταν να έχεις φροντίσει για δύο μικρά πράγματα, μεγάλης σημασίας.

Πρώτον, σφουγγάρισε και καθάρισε το σπίτι σου καλά πριν την απεντόμωση. Θα πρέπει να περιμένεις περίπου μια βδομάδα μετά την εφαρμογή του φαρμάκου για να ξανασφουγγαρίσεις. Έτσι θα είναι αποτελεσματικότερη η δράση του.

Δεύτερον, μην ξεχάσεις να ανοίξεις τα φρεάτια των αποχετεύσεων που αποτελούν την μεγαλύτερη εστία εντόμων και κυρίως κατσαρίδων. Η απεντόμωση γίνεται τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Είναι μια αρκετά απλή και γρήγορη διαδικασία που, όμως, απαιτεί την παρέμβαση υπεύθυνων συνεργείων με ειδική άδεια.

Ποιες είναι οι συχνότερες μέθοδοι για απεντόμωση σπιτιού;

Οι μέθοδοι απεντόμωσης που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι: η απεντόμωση με gel ή ψεκαστήρα προπιέσεως, ο νεφελοψεκασμός με fogger ψυχρού ή fogger υγρού και ο ψεκασμός χαμηλής ή υψηλής πίεσης.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μέθοδο:

1. Απεντόμωση με gel 

Αποτελεί μια τεχνική που εφαρμόζεται, κυρίως, για την καταπολέμηση κατσαρίδων και μυρμηγκιών. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τοποθέτηση ειδικού διαλύματος με τη μορφή μικρών σταγόνων, οι οποίες λειτουργούν σαν δολώματα. Η αποτελεσματικότητα του οφείλεται στο γεγονός ότι τα έντομα που θα έρθουν σε επαφή με το gel, θα μεταφέρουν το φάρμακο στις φωλιές τους.

Έτσι, θα υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση στην εξάλειψή τους, εντός της εστίας τους. Τα πλεονεκτήματα της απεντόμωσης με gel είναι η μεγάλη ευκολία στην εφαρμογή, η πολύ χαμηλή τοξικότητα για τον χρήστη και η υψηλή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κατσαρίδων και των μυρμηγκιών.

2. Απεντόμωση με ψεκαστήρα προπιέσεως

Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να καταπολεμηθούν τα περισσότερα έντομα. Αποτελεί μία οικονομική λύση, ενώ η ευκολία της εφαρμογής της, την καθιστά την πιο διαδεδομένη επιλογή για αντιμετώπιση κατσαρίδων, ψύλλων και άλλων εντόμων, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, δε συνιστάται σε περιπτώσεις χώρων, όπου υπάρχουν τρόφιμα ή πραγματοποιείται επεξεργασία αυτών.

3. Νεφελοψεκασμός με fogger ψυχρού

Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί δημιουργώντας πολύ μικρές σταγόνες από το εντομοκτόνο σκεύασμα, οι οποίες διαχέονται στον χώρο. Η μέθοδος αυτή καλύπτει ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία ενός χώρου, όπως ρωγμές σε τοίχους και κενά σε πατώματα. Συνεπώς, προτιμάται σε χώρους με δύσκολη προσβασιμότητα.

4. Νεφελοψεκασμός με fogger θερμού

Η μέθοδος αυτή είναι παρόμοια με το νεφελοψεκασμό, αλλά συνίσταται για μεγάλους και ενιαίους χώρους, όπως εργοστάσια ή βιομηχανίες. Έχει τη μορφή καπνού και είναι ιδανική για καταπολέμηση εντόμων αποθηκών.

5. Ψεκασμός χαμηλής πίεσης

Πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία ψεκάζονται οι χώροι όπου τα έντομα μπορεί να ζουν και να περπατούν, αλλά και σημεία όπως γωνίες ή μικρές σχισμές επιφανειών όπου μπορεί να βρίσκονται οι φωλιές τους. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για έντομα, όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια ή ψύλλοι και καλύπτει μεγάλες επιφάνειες.

6. Ψεκασμός υψηλής πίεσης

Εφαρμόζεται σε υπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης ή βιομηχανικούς χώρους. Επιλέγεται όταν απαιτείται μεγάλος όγκος ψεκαστικού διαλύματος για να καλύψει πολλά τετραγωνικά ανοιχτού ή κλειστού χώρου, ενώ συνήθως έχει εξειδικευμένη δράση. Δηλαδή, καταπολεμά μόνο το είδος εντόμων για το οποίο εφαρμόζεται.

Απεντόμωση μόνος σου: Τι μπορείς να κάνεις;

Πέρα από την επαγγελματική απεντόμωση που θα σου φέρει άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα, υπάρχουν και ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από έντομα και ζωύφια μόνος / -η σου.

Τέτοιες ενέργειες είναι:

 • Να καθαρίζεις συχνά το σπίτι με απολυμαντικά καθαριστικά.

 • Να συσκευάζεις όλα τα τρόφιμα αεροστεγώς.

 • Βάλε σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

 • Κάλυψε το σιφώνι του μπάνιου.

 • Κλείσε μικρές ρωγμές / τρύπες κάτω από τους νιπτήρες.

 • Φύτεψε λεβάντα, βασιλικό, μέντα ή δυόσμο.

 • Χρησιμοποίησε εντομοκτόνο στα “επικίνδυνα” σημεία.

 • Βάλε παγίδες για έντομα ή gel που θα σου συστήσει γεωπόνος.

Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σαν στόχο να απωθήσουν εντελώς τα έντομα που απειλούν να εισβάλουν στο σπίτι σου. Ωστόσο, το κόστος για τα φάρμακα μπορεί να είναι σχετικά υψηλό και θα χρειαστείς χρόνο για να κάνεις όλα αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν την DIY απεντόμωση και επιλέγουν επαγγελματίες.

 

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Ιωάννης Αγρότης
Πάφος

Ονομάζομαι Ιωάννης Αγρότης και είμαι επαγγελματίας που ασχολείται με Απεντόμωση - Μυοκτονία - Απολύμανση στην ευρύτερη περιοχή τη…

4.8
(41)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Ποσό
Seller photo
Achaco Cleaning Systems Ltd
Στρόβολος

Για την εύρεση επαγγελματία για Απεντόμωση - Μυοκτονία - Απολύμανση, πετύχατε διάνα. Η Achaco Cleaning Systems Ltd αναλαμβάνει όλ…

4.6
(48)
4.5
Ποιότητα εργασίας
4.6
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.4
Ποσό
Seller photo
Παντελής Πολυβίου
Αγία Νάπα

Η εταιρεία pestXperts Limited συνεχίζει μια παράδοση 30 χρόνων στον τομέα Απεντόμωση - Μυοκτονία - Απολύμανση‎, ως αποτέλεσμ…

4.9
(11)
4.9
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Ποσό
Seller photo
AgroRescuer Pest Control
Αθηένου

Ως ειδικοί στην Απεντόμωση - Μυοκτονία - Απολύμανση‎, διαθέτουμε περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, εξασφαλίζον…

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
On Target Pest Control Cleaning Services Ltd
Λάρνακα

Η OnTarget Pest Control δραστηριοποιείται σε όλη την Κύπρο με αποκλειστικό στόχο τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών στο πο…

5.0
(7)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό