Καθαρισμός Χαλιών στην Κύπρο

Καθαρισμός Χαλιών στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 207 αξιολογήσεις πελατών

Lianna G.
5.0

Ο Κυριάκος είναι ενας τέλειος επαγγελματίας. Με πήρε αμέσως τηλέφωνο, ήρθε παρέλαβε το χαλί και το επέστρεψε πίσω στις μέρες που είπε τυλιγμένο σε νάυλον. Πολύ χαμηλές τιμές και υ…

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Andri N.
5.0

Ο Κυριάκος έχει ανταποκριθεί αμέσως κ επαγγελματίας σε αυτό που κάνει ευχαριστώ πολύ

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Christophoros C.
5.0

Άμεση ανταπόκριση και πολύ καλή ποιότητα εργασίας.

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Nikos K.
5.0

Πολύ καλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση... Φυλάξτε το Χαλί μου περισσότερο από ζήτησα αρχικά και δέχτηκε πληρωμή μετά την παράδοση για εύκολια. Πολύ καλός.

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Θεόδωρος Μ.
5.0

Ο Κυριάκος έκανε πολύ καλή δουλειά. Συνεπής, εξυπηρετικός, φιλικός και καλή τιμή!

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Γιώργος Ν.
5.0

Αψογη υπηρεσία από τον Κυριάκο.

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Δήμητρα Κ.
4.0

Ήταν πολύ εξυπηρετικός, ευγενικός,γρήγορος και καλη τιμή.Το μόνο που δεν έμεινα εντελώς ευχαριστημένη είναι η καθαριότητα των χαλιών.Στο ένα χαλί που είχε κάτι λεκέδες δεν καθάρισ…

Για: Κυριάκος Ανδρέου
Νεόφυτος Ε.
5.0

Πραγματικός επαγγελματίας. Γρήγορη ποιοτική εξυπηρέτηση

Για: Κυριάκος Ανδρέου

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός χαλιών;

Ενδεικτικό κόστος από 3.044 αντίστοιχες εργασίες:
30€ - 30€
Φύλαξη χαλιού από
30€
Καθαρισμός χαλιού από
30€
Καθαρισμός και φύλαξη χαλιού από
30€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.
Βρες επαγγελματία

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι τιμές για καθαρισμό χαλιών;

Οι τιμές για καθαρισμό καθαρισμό χαλιών και μοκετών ξεκινούν στα 3,5€ / τ.μ. Βέβαια, το κόστος δεν είναι σταθερό, αλλά αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου και το είδος χαλιού. Κάθε είδος χρειάζεται διαφορετική επεξεργασία στον καθαρισμό, συνεπώς διαφέρουν και οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο. Πιο συγκεκριμένα:

 • Καθαρισμός απλού χαλιού μηχανής: Από 3,5 - 7€ / τ.μ.

 • Καθαρισμός χειροποίητου χαλιού: Από 6 - 9€ / τ.μ.

 • Καθαρισμός μεταξωτού χαλιού Από 9 - 12€ / τ.μ.

Ποιοι είναι οι παράγοντες διαμόρφωσης του κόστους για καθαρισμό χαλιών;

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι: τα τετραγωνικά μέτρα, το είδος του χαλιού, το αν θα χρειαστείς και φύλαξη χαλιών με τά το καθάρισμα και το αν θα γίνει αντικατάσταση κροσσιών και ρελιών. Υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα το είδος του χαλιού σου.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τους άλλους δύο παράγοντες ξεχωριστά.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές καθαρισμού ανά είδος χαλιού;

Απλό Χαλί (ή Μηχανής): Αποτελεί ένα οικονομικό χαλί, που έχει φτιαχτεί μέσω μηχανής. Δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση στον καθαρισμό. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται είναι αυτή του υγρού καθαρισμού. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι: 1) το τίναγμα για να απομακρυνθεί η σκόνη, 2) το πλύσιμο, 3) το ξέβγαλμα για να αφαιρεθούν τα απορρυπαντικά, 4) το στέγνωμα, και τέλος 5) η συσκευασία του χαλιού για να παραμείνει καθαρό μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις. 

Χειροποίητο Χαλί: Το χειροποίητο χαλί απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι αρκετά πιο ευαίσθητο και θέλει ειδικό καθαρισμό. Εάν γίνει με υγρό καθαρισμό, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των χρωμάτων, λόγω του νερού. Γι΄αυτό το λόγο, πρέπει να γίνει με στεγνό καθάρισμα. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική και κρατάει το χαλί σου σαν καινούργιο. 

Μεταξωτό Χαλί: Το μεταξωτό χαλί, ουσιαστικά, είναι κατηγορία των χειροποίητων χαλιών. Διαφέρει μόνο ως προς το υλικό που έχει φτιαχτεί. Όπως και τα χειροποίητα χαλιά, και τα μεταξωτά θέλουν την ίδια επεξεργασία στον καθαρισμό. Με το στεγνό καθάρισμα, αποφεύγεται η αλλοίωση των χρωμάτων, που θα μπορούσε να υπάρξει από τη χρήση νερού, και η καταστροφή του υλικού. 

Ποια είναι η τιμή για αντικατάσταση κροσσιών και ρελιών;

Για μια απλή αντικατάσταση κροσσιών και ρελιών, οι τιμές κυμαίνονται ως εξής:

 • Για ρέλι χαλιού απλό: 3.5 - 5€ / μέτρο

 • Κρόσσι χαλιού μηχανής: 7 - 9€ / μέτρο

 • Κρόσσι χαλιού τύπου χεριού: 15 - 20€ / μέτρο

Εάν επιθυμείς την επισκευή ενός χειροποίητου κροσσιού, τότε οι τιμές ξεκινάνε από 50€.

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις στα χαλιά σου, αυτά φθείρονται. Η συνηθέστερη φθορά συναντάται στις άκρες του χαλιού, δηλαδή στα κρόσσια και στα ρέλια. Όσο το αφήνεις, τόσο πιο πολύ ξηλώνεται το χαλί σε αυτό το σημείο. Μπορείς όμως να το επιδιορθώσεις και να μοιάζει σαν καινούργιο.

Για να πάρεις μια τελική τιμή επιδιόρθωσης, θα πρέπει ο επαγγελματίας να εκτιμήσει την ζημιά που έχει προκληθεί στο χαλί σου. Φυσικά, σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα και η πολυπλοκότητα των κροσσιών και των ρελιών που θα επιλέξεις ή που έχει ήδη το χαλί.

Με ποιες μεθόδους καθαρίζονται τα χαλιά & οι μοκέτες;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές για να καθαρίσει κανείς ένα χαλί:

 • Καθαρισμός με ατμό

 • Καθαρισμός με ειδικά απορρυπαντικά

 • Στεγνό καθάρισμα

 • Βιολογικός καθαρισμός χαλιών

Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών;

Ο βιολογικός ή οικολογικός καθαρισμός είναι μια μια μέθοδος βαθύ καθαρισμού χαλιών και μοκέτων, η οποία είναι απόλυτα φιλική προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα κατοικίδια.

Η σκόνη, τα μικρόβια και οι λεκέδες εξαφανίζονται με χρήση ειδικών βιοδιασπώμενων απορρυπαντικών, τα οποία δεν περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, είναι αντιαλλεργικά, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του χαλιού σου.  

Από τι προστατεύει ο καθαρισμός χαλιών;

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται τα χαλιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί με την πάροδο του χρόνου συγκεντρώνουν σκόνη, βρωμιά και ακάρεα. 

Όλα αυτά απειλούν την υγεία του χαλιού, αλλά και τη δική μας, αφού μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμα και ασθένειες.

Ποια βήματα περιλαμβάνει η διαδικασία καθαρισμού χαλιών;

Τα βήματα της διαδικασίας που θα σου χαρίσει ένα καθαρό χαλί που θα μοιάζει σαν καινούργιο είναι:

 • Παραλαβή του χαλιού από τον χώρο σου, κατόπιν συνεννόησής με το ταπητοκαθαριστήριο της επιλογής σου.

 • Επιλογή της κατάλληλης μεθόδου καθαρισμού με βάση το υλικό, τη σύνθεση και την ποιότητα του χαλιού.

 • Τίναγμα σε ειδικό μηχάνημα που προστατεύεις τις ίνες του χαλιού, ενώ απομακρύνει τη σκόνη και άλλους ρύπους.

 • Πλύσιμο χαλιού σε εξειδικευμένο μηχάνημα με τη μέθοδο που έχει επιλεγεί.

 • Στύψιμο σε φυγοκεντρικό μηχάνημα που αποτρέπει τυχόν φθορές στο χρώμα ή στο μοτίβο.

 • Στέγνωμα σε χώρους με συγκεκριμένο εξαερισμό, στους οποίους το χαλί είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία.

 • Έλεγχος του τελικού αποτελέσματος, ώστε να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας και ψεκασμός του με ειδικό υγρό που αποτρέπει τη δημιουργία οσμών.

 • Προσεκτική συσκευασία του χαλιού και φύλαξη σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (προεραιτικά). 

Είναι ασφαλή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται;

Τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιεί το ταπητοκαθαριστήριο είναι απολύτως ασφαλή. Πρωτίστως, είναι ασφαλή για το ίδιο το χαλί και τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση, όσο ευαίσθητο κι αν είναι. 

Έπειτα, είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον. Οι επαγγελματίες μας θα φροντίσουν να παρέχουν στο χαλί σου οτιδήποτε χρειαστεί, με τον πιο φιλικό τρόπο.

Ποιους χώρους εξυπηρετούν οι επαγγελματίες μας για παραλαβή - φύλαξη χαλιών;

 • Διαμερίσματα

 • Μονοκατοικίες

 • Πολυκατοικίες (κοινόχρηστα χαλιά πολυκατοικίας)

 • Επαγγελματικούς χώρους - καταστήματα

Ειδικά αν μένεις σε διαμέρισμα, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις χώρο για να αποθηκεύσεις τα χαλιά σου το καλοκαίρι. Εμείς θα είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά σου.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούν οι επαγγελματίες μας;

Οι επαγγελματίες μας αναλαμβάνουν τη φύλαξη χαλιών σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεται το σπίτι σου ή ο επαγγελματικός σου χώρος, το ταπητοκαθαριστήριό μας θα σε επισκεφθεί για να παραλάβει τα χαλιά σου και να τα μεταφέρει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, για όσο διάστημα χρειαστεί!

Πώς και πού γίνεται η φύλαξη χαλιών;

Η φύλαξη χαλιών πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για ενδεχόμενα κλοπής, πυρκαγιάς και πλημμύρας. Τα συσκευασμένα χαλιά τοποθετούνται σε ειδικά ράφια, μέχρι να επιστρέψουν στον χώρο σου. Για την επιστροφή τους, θα πρέπει να συνεννοηθείς με το ταπητοκαθαριστήριο, ώστε να να τα παραλάβεις σε ημέρα και ώρα που σε εξυπηρετεί.

Γιατί να επιλέξεις ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο;

Το να αναθέσεις τον καθαρισμό του χαλιού σου σε ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο έχει μερικά πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, άψογο αποτέλεσμα και επιδιόρθωση του χαλιού σου, αν χρειαστεί.

Έχεις σίγουρα σκεφτεί πολλές φορές να πραγματοποιήσεις μόνος σου τον καθαρισμό των χαλιών σου. Καταλαβαίνουμε ότι ο βασικός λόγος είναι ο οικονομικός. Πριν όμως το επιχειρήσεις, ρίξε μια ματιά στα οφέλη που θα απολαύσεις επιλέγοντας ένα ταπητοκαθαριστήριο:

1. Εξοικονόμηση Χρόνου: Για τον περισσότερο κόσμο, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάμε στο καθάρισμα των χαλιών. Ένας επαγγελματίας θα το κάνει πολύ πιο γρήγορα, απ΄ότι αν το αναλάμβανες μόνος σου.

2. Εξοικονόμηση Χρημάτων: Σε αντίθεση με ό,τι πιθανότατα πιστεύεις, ο επαγγελματικός καθαρισμός θα σου εξοικονομήσει χρήματα. Πέρα από τα ειδικά καθαριστικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν να αγοράσεις διαφορετικά, ένα ταπητοκαθαριστήριο θα σε γλιτώσει και από σπατάλες για την αντικατάσταση του χαλιού στην αρκετά συνηθισμένη περίπτωση που του προκαλούσες μεγαλύτερη ζημιά.

3. Άψογο αποτέλεσμα: Ακόμα και αν αποφασίσεις να μπεις στον κόπο για να καθαρίσεις το χαλί ή τη μοκέτα σου, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μερικοί λεκέδες είναι απλά αδύνατον να αντιμετωπιστούν με ένα απλό καθαριστικό και η μόνη λύση είναι ο επαγγελματικός ή βιολογικός καθαρισμός χαλιών.  

4. Επιδιόρθωση Χαλιών: Ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο, εάν εντοπίσει φθορές κατά τον καθαρισμό των ταπήτων, θα αναλάβει να τις επιδιορθώσει. Ειδικά σε περιπτώσεις που η φθορά αφορά χειροποίητα χαλιά, είναι σημαντικό να έχεις μία επαγγελματική γνώμη, ώστε να μην τα καταστρέψεις. 

Τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν αν τα καθαρίσεις μόνος σου;

Όπως και να το δεις, το επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο έχει τα πιο κατάλληλα υλικά, τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για να σεβαστεί κάθε τύπο χαλιού. Μερικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον καθαρισμό χαλιών στο σπίτι είναι:

 • Να καταστραφεί το χρώμα σε ένα ευαίσθητο χαλί.

 • Να μην απομακρυνθούν όλοι οι λεκέδες.

 • Να μείνουν ακάρεα πάνω στο χαλί μετά το καθάρισμα.

 • Να μπερδευτούν τα κρόσσια.

 • Να μη χρησιμοποιηθούν καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στρέφονται στους ειδικούς για να διατηρήσουν τα χαλιά τους σε άριστη κατάσταση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά σου;

Παρότι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα ταπητοκαθαριστήριο μπορεί να σου προσφέρει ένα πραγματικά καθαρό χαλί, σίγουρα θα υπάρξουν και φορές που θα πρέπει να καθαρίσεις εσύ το χαλί σου. Ακολούθησε τις παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να φθείρεις το χαλί σου:

 • Θυμήσου τον κανόνα: απλό χαλί - υγρός καθαρισμός, χειροποίητο/μεταξωτό/μεγάλης αξίας χαλί - στεγνός καθαρισμός. 

 • Συμβουλεύσου την ετικέτα του χαλιού και ακολούθησε τις οδηγίες καθαρισμού που αναγράφονται σε αυτή.

 • Πέρασε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα, δίνοντας προσοχή στα κρόσσια του, αν έχει.

 • Για στεγνό καθάρισμα χαλιού, χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα. Άπλωσε την στην επιφάνειά του, άφησε τη να δράσει για κάποιες ώρες και απομάκρυνε την με την ηλεκτρική. Το χαλί σου θα φαίνεται σίγουρα καθαρό και ανανεωμένο!

 • Για υγρό καθαρισμό, ανακάτεψε 3 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος λευκό ξύδι. Ψέκασε το φυσικό καθαριστικό υγρό που έχεις φτιάξει πάνω σε πανί ή βούρτσα και τρίψε ελαφρά το χαλί. Άφησέ το να στεγνώσει κι αν θέλεις να επισπεύσεις τη διαδικασία, άπλωσε πάνω του φύλλα εφημερίδας.

 • Μην αφήνεις τα χαλιά σου να στεγνώσουν στον ήλιο, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ξεθωριάσουν!

Για μην χάνεσαι, ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα για να καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά τα χαλιά σου.

Βήμα 1: Σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις, για να φρεσκάρεις τα χαλιά σου, είναι να τα περάσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Έτσι, θα απομακρύνεις τη σκόνη που πιθανώς έχει συσσωρευτεί, ώστε να μπορέσουν τα επόμενα βήματα να πραγματοποιηθούν με επιτυχία. Εδώ είναι απαραίτητο να δώσεις προσοχή στα κρόσσια, αν υπάρχουν στο χαλί σου, γιατί αν η σκούπα καθαρίζει με μεγάλη ένταση, μπορεί να τους προκαλέσει φθορές.

Βήμα 2: Άπλωσε μαγειρική σόδα στο χαλί

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε ντουλάπι και έχει πάρα πολλές χρήσεις στον καθαρισμό του σπιτιού. Μια από τις χρήσεις αυτές είναι και ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι.
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή, απλά θέλει λίγο χρόνο. Θα πρέπει να απλώσεις μια ικανοποιητική στρώση σόδας πάνω στο χαλί που σε ενδιαφέρει να καθαρίσεις και να την αφήσεις να δράσει για λίγες ώρες, ή για μια ολόκληρη νύχτα.
Στο διάστημα αυτό, καλό είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιεπίς το συγκεκριμένο δωμάτιο, για να μην πατήσεις το χαλί. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται κι αν επιθυμείς να κάνεις στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι.

Βήμα 3: Αφαίρεσε τη σόδα

Αφού περάσει μια νύχτα, μπορείς να σκουπίσεις ξανά το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα, ώστε να αφαιρέσεις τη σόδα από το χαλί. Αν έχεις απλώσει σόδα και πάνω στα κρόσσια, απομάκρυνε τη με ένα βουρτσάκι χειρός με προσοχή.

Αμέσως, θα παρατηρήσεις ότι η όψη των χαλιών σου έχει ανανεωθεί. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα έχουν αφαιρεθεί όλες οι δυσάρεστες οσμές. Η σόδα καταπολεμάει τις οσμές που προερχόταν από λεκέδες, ή από το γεγονός ότι τα χαλιά δε μπορούσαν να “αναπνεύσουν” για όσο καιρό ήταν αποθηκευμένα. 

Ακόμα μία καλή συμβουλή είναι να αναμείξεις στο μπλέντερ 3- 4 φύλλα δάφνης, μαζί με τη σόδα και μετά να πασπαλίσεις το χαλί. Αυτό θα βοηθήσει, στο να αποκτήσουν τα χαλιά σου άρωμα φρεσκάδας και να καθαριστούν στεγνά. Με το βήμα αυτό, ολοκληρώνεται το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι.

Το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι δεν είναι μία δύσκολη υπόθεση. Όμως, η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται για το φρεσκάρισμα των χαλιών και για απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών. Δε θα σε απαλλάξει από πολύ απαιτητικούς λεκέδες, γιατί εκεί χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα.
Αν μετά το στεγνό καθάρισμα, το χαλί σου έχει ακόμα λεκέδες που θέλεις να καταπολεμήσεις, μπορείς να συνεχίσεις, εφαρμόζοντας τα επόμενα βήματα.

καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

Βήμα 4: Φτιάξε ένα φυσικό καθαριστικό

Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι δεν απαιτεί ακριβά καθαριστικά. Το δεύτερο χρήσιμο καθαριστικό που υπάρχει σε κάθε ντουλάπι είναι το λευκό ξύδι. Χάρη σε αυτό, μπορείς να φτιάξεις ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό που θα απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες από τα χαλιά.
Για αρχή, πάρε ένα μεγάλο δοχείο και γέμισε το με 1 κούπα χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Ανακάτεψε τα καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Με μια βούρτσα για χαλιά, καθάρισε το χαλί, έχοντας μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μην ξεχάσεις ότι η βούρτσα σου πρέπει να έχει είναι νωπή από το μείγμα, αλλά όχι να στάζει πάνω στο χαλί.
Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει όσο πιο στεγνά γίνεται, για να μη συσσωρεύσει υγρασία το χαλί. Όπου υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, τρίψε με παραπάνω δύναμη, αλλά πάντα προσέχοντας μην ξεθωριάσει και μη φθαρεί κανένα σημείο του χαλιού.
Αν κάποιος λεκές παραμένει και μετά το τρίψιμο, είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία καθαρισμού χαλιών. Έτσι, δε θα ρισκάρεις να καταστρέψεις το χαλί, στην προσπάθεια σου να το καθαρίσεις.

Βήμα 5: Στέγνωσε το χαλί

Αφού καθαρίσεις τα χαλιά σου, σειρά έχει το στέγνωμα. Δε χρειάζεται να στεγνώσεις τα χαλιά στο φως του ήλιου, γιατί έτσι υπάρχει κίνδυνος να φθαρούν τα χρώματα. Μπορείς να αφήσεις τα χαλιά να στεγνώσουν απλωμένα στα σημεία όπου πρόκειται να παραμείνουν και μετά τον καθαρισμό, αερίζοντας το χώρο.
Αν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω τους φύλλα από άχρωμο χαρτί περιτυλίγματος. Τα φύλλα χαρτιού θα προσελκύσουν ένα μέρος της υγρασίας, μειώνοντας το χρόνο που έχουν ανάγκη τα χαλιά για στέγνωμα.

καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και τα χαλιά σου θα είναι πανέτοιμα να ζεστάνουν το σπίτι και φέτος το χειμώνα.

Ποιους λεκέδες μπορείς να αντιμετωπίσεις με λευκό ξύδι;

Το λευκό ξύδι πέρα από την νοστιμιά που μπορεί να δώσει στο φαγητό σου, είναι χρήσιμο και σε άλλους τομείς. Αποτελεί έναν ιδανικό σύμμαχο για ένα “πράσινο” καθάρισμα χωρίς πολλά έξοδα. Το φυσικό αυτό καθαριστικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν θα επιβαρύνει την υγεία σου όπως τα κοινά χημικά καθαριστικά.

Το λευκό ξύδι μπορεί να λειτουργήσει και ως απολυμαντικό αφού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και να γυαλίσει διάφορα αντικείμενα. Ταυτόχρονα μπορεί εύκολα να απορροφήσει διάφορες οσμές από τις επιφάνειες του σπιτιού άρα και από τα χαλιά σου!

Κάθε λεκές έχει διαφορετική σύσταση και χρειάζεται την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού για να αφαιρεθεί. Ο καθαρισμός χαλιών με λευκό ξύδι θα αντιμετωπίσει τους εξής λεκέδες:

Αλκοόλ, Σοκολάτα, Αυγό, Λίπη, Φρούτα, Καφές, Σάλτσα, Γάλα, Αναψυκτικό, Καλλυντικά, Λάσπη, Άρωμα, Παγωτό.

Τιμοκατάλογος Εργασιών για Καθαρισμό Χαλιών

Σε μερικές περιπτώσεις, είναι αδύνατο να καθαρίσεις τα χαλιά, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία. Ειδικά αν το χαλί είναι μεγάλης αξίας, αξίζει ιδιαίτερη περιποίηση. Εμείς συγκεντρώσαμε τιμές για τις πιο συχνές περιπτώσεις για καθαρισμό και φύλαξη χαλιών που εξυπηρετεί το ταπητοκαθαριστήριο:

Είδος εργασίας Τιμή
Καθαρισμός απλού χαλιού μηχανής 3,5-7€ / τ.μ.
Καθαρισμός & φύλαξη απλού χαλιού μηχανής 4,5-7,5€ / τ.μ.
Καθαρισμός χειροποίητου χαλιού 6-9€ / τ.μ.
Καθαρισμός & φύλαξη χειροποίητου χαλιού 7-10€ / τ.μ.
Καθαρισμός μεταξωτού χαλιού 9-12€ / τ.μ.
Καθαρισμός & φύλαξη μεταξωτού χαλιού 10-13€ / τ.μ.
Αντικατάσταση ρελιών απλού χαλιού 3,5-5€ / μέτρο
Αντικατάσταση κροσσιών χαλιού μηχανής 7-9€ / μέτρο
Αντικατάσταση κροσσιών χαλιού τύπου χεριού 15-20€ / μέτρο

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
ΣΙΜΟΣ ΣΥΜΕΟΥ
Λάρνακα

Λέγομαι Σίμος Συμεού και είμαι επαγγελματίας στο χώρο του καθαρισμού, και διεκπεραιώνω εργασίες, όπως Καθαρισμός / Φύλαξη Χαλιών.…

4.9
(195)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Ποσό
Seller photo
S.E. CLEANING SERVICES LTD
Έγκωμη

Σίγουρα ο Καθαρισμός / Φύλαξη Χαλιών‎ είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία, εκτός κι αν προτιμήσετε τις δικές μας υπηρεσ…

4.7
(40)
4.7
Ποιότητα εργασίας
4.8
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Ποσό
Seller photo
N.A. Mr Clean
Λάρνακα

Με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του εκάστοτε πελάτη μας, αναλαμβάνουμε εδώ και 25 χρόνια τον καθαρισμό του χώρου σας, προσ…

4.6
(21)
4.5
Ποιότητα εργασίας
4.8
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.2
Ποσό
Seller photo
Achaco Cleaning Systems Ltd
Στρόβολος

Η επιχείρηση Achaco Cleaning Systems Ltd προσφέρει υπηρεσίες, όπως ο Καθαρισμός / Φύλαξη Χαλιών σε οικονομικές τιμές. Εμπιστευθεί…

4.5
(47)
4.5
Ποιότητα εργασίας
4.6
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.4
Ποσό
Seller photo
Θουκυδίδης Ιωάννου
Ύψωνας

Ονομάζομαι Θουκυδίδης Ιωάννου, ειδικός σε Καθαρισμός / Φύλαξη Χαλιών. Για περισσότερο από 30 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώ…

5.0
(8)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.6
Ποσό