Κουφώματα στην Κύπρο

Κουφώματα στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

Εξυπηρέτηση 24/7
No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών
1.000.000+ αναρτήσεις εργασιών
review image

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 63 αξιολογήσεις πελατών

Nasia T.
5.0

Εξαιρετικός στη δουλειά του, πρόθυμος να βοηθήσει και ευγενικός!

Για: Κώστας Ιωάννου
Demetris L.
4.6

Αποτελεσματική

Για: ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Χαρα
5.0

Αμεση επικοινωνια και εξυπηρετηση! Αψογος επαγγελματιας!

Για: Ανδρέας Ανδρέου
Σαββας Λ.
5.0

Επαγγελματισμός και εξυπηρέτηση

Για: Γιάννος Μιχαηλάς
Ανδρέας Α.
4.9

Ο κ. Παπασταύρου με τους δύο γιούς του, το Νικόλα και το Σταύρο, εξυπηρέτησαν με συνέπεια, επιδεξιότητα και ευγένεια. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

Για: Νικόλας Μιχαήλ
Loukis A.
5.0

Εξαιρετική εργασία, άριστη ποιότητα και ο κ. Δημήτρης εξαιρετικός χαρακτήρας και υπόδειγμα συνεργασίας. Τον συνιστώ ανεπιφύλακατα.

Για: Δημήτρης Κυπριανού
Κωνσταντίνος Κ.
4.4

Η συνεργασιά και η συνεννόηση ηταν πολύ καλή. Η τοποθέτηση πιστεύω έγινε λίγο βιαστικά με μικροατέλιες αλλά σαν τελικό αποτέλεσμα είμαι ευχαριστιμένος. Ευχαριστώ!

Για: Δημήτρης Κυπριανού
Angelos P.
5.0

Πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην δουλειά που κλήθηκε να κάνει

Για: Δημήτρης Κυπριανού

Πόσο κοστίζουν τα κουφώματα;

Ενδεικτικό κόστος από 7.393 αντίστοιχες εργασίες:
50€ - 1190€
Αντικατάσταση ή εγκατάσταση έως 3 κουφωμάτων από
170€
Αντικατάσταση ή εγκατάσταση άνω των 3 κουφωμάτων από
1190€
Επισκευή έως 3 κουφωμάτων από
50€
Επισκευή άνω των 3 κουφωμάτων από
150€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς θα υπολογίσεις το κόστος για τα δικά σου κουφώματα;

Το παράθυρο είναι πάντα το πιο οικονομικό κούφωμα του σπιτιού, ενώ η πόρτα ασφαλείας το πιο ακριβό. Ενδεικτικά, οι τιμές ορίζονται ως εξής:

 • Παράθυρο με τοποθέτηση από 180€

 • Εσωτερική πόρτα με τοποθέτηση από 250€

 • Πόρτα ασφαλείας με τοποθέτηση από 430€

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και οι ειδικοί συστήνουν να παίρνεις προσφορές ειδικά για τον χώρο σου. Αν θέλεις να μάθεις το πραγματικό κόστος για τα κουφώματα σου, καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν. Θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους επαγγελματίες για να σου δώσουν προσφορές.

Ποιες είναι οι τιμές για κουφώματα αλουμινίου;

Θέλεις να δεις συγκεκριμένα τιμές για κουφώματα αλουμινίου; Έχουμε συγκεντρώσει ενδεικτικά κόστη με τοποθέτηση:

 • Τοποθέτηση παραθύρου αλουμινίου από 180€

 • Τοποθέτηση μπαλκονόπορτας αλουμινίου από 250€

 • Τοποθέτηση ενεργειακού κουφώματος αλουμινίου από 200€

 • Τοποθέτηση παραθύρου & μπαλκονόπορτας αλουμινίου από 500€

Τι μπορεί να σημαίνει μια πολύ χαμηλή τιμή για τα παράθυρα;

Πολλές φορές, μπορεί να μας υποσχεθούν μια πολύ οικονομική προσφορά για παράθυρα αλουμινίου και να μας βάλουν σε σκέψεις. Τι μπορεί να κρύβει μια πολύ οικονομική τιμή; Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξεις, είναι το υλικό κατασκευής. Πολλοί κατασκευαστές φτιάχνουν παράθυρα PVC, αντί για αλουμινίου, που μπορεί να είναι πιο οικονομικά, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες.

Έπειτα, μια πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, μπορεί να σημαίνει ότι τα παράθυρα δεν είναι ενεργειακά ή θερμομονωτικά. Σου προτείνουμε να επιλέγεις πάντα ενεργειακά, αντί για συμβατικά κουφώματα, γιατί βοηθούν δραστικά στη μόνωση του χώρου. Τέλος, όταν μας κάνουν μια πολύ ελκυστική προσφορά, πρέπει να προσέχουμε την εγγύηση του κατασκευαστή για τα παράθυρα, σε περίπτωση βλάβης ή ελαττωματικού προϊόντος.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές;

Το υλικό κατασκευής, το είδος κουφώματος, οι διαστάσεις του και το αν πρόκειται για θερμοδιακοπτόμενο ή συμβατικό κούφωμα.

Όσον αφορά στο υλικό, το PVC θεωρείται ως το πιο οικονομικό υλικό, ενώ το αλουμίνιο κοστίζει παραπάνω. Όταν μάλιστα πρόκειται για θερμοδιακοπτόμενα ή ενεργειακά κουφώματα, οι τιμές είναι πιο πιθανό να αυξηθούν.

Σχετικά με το είδος, τα παράθυρα είναι τα πλέον οικονομικά κουφώματα. Ακολουθούν οι εσωτερικές πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τέλος οι εξωτερικές πόρτες ασφαλείας, που κοστίζουν περισσότερο.

Ποιοι είναι οι τύποι κουφωμάτων με βάση τον μηχανισμό;

Ανάλογα με τον μηχανισμό τους (τον τρόπο ανοίγματος - κλεισίματος) ξεχωρίζουμε τους παρακάτω τύπους κουφωμάτων:

 • Ανοιγόμενα κουφώματα

 • Συρόμενα κουφώματα (Χωνευτά ή Επάλληλα)

 • Ανασυρόμενα κουφώματα

 • Περιστρεφόμενα κουφώματα

 • Πτυσσόμενα κουφώματα (Φυσούνες)

 • Σταθερά κουφώματα

Ας δούμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για κάθε τύπο:

1. Ανοιγόμενα κουφώματα

Ο πλέον παραδοσιακός τύπος κουφώματος. Ανοίγουν προς τα μέσα ή προς τα έξω, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.

2. Συρόμενα κουφώματα

Μπορούν να είναι συρόμενα χωνευτά, που τα φύλλα τους σύρονται εσωτερικά της τοιχοποιίας, με αποτέλεσμα να “εξαφανίζονται” όταν είναι ανοιχτά. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να είναι συρόμενα επάλληλα, που συνήθως είναι δίφυλλα, τρίφυλλα ή τετράφυλλα και ο μηχανισμός τους επιτρέπει να σύρονται το ένα πάνω από το άλλο.

3. Ανασυρόμενα κουφώματα

Γνωστά και ως “γκιλοτίνα”. Το ανασυρόμενο κούφωμα (συνήθως παράθυρο) έχει φύλλα που μετακινούνται πάνω - κάτω με ειδικά ελατήρια. Μπορούν να σταθεροποιηθούν εκεί που θέλεις.

4. Περιστρεφόμενα κουφώματα

Συνήθως πρόκειται για παράθυρα. Τα κουφώματα αυτά περιστρέφονται σε έναν οριζόντιο ή κάθετο άξονα και προσφέρουν πολύ καλό εξαερισμό του χώρου.

5. Πτυσσόμενα κουφώματα

Οι φυσούνες επιλέγονται συχνά για να καλύψουν πολύ μεγάλα ανοίγματα, π.χ. μπαλκονόπορτες. Πιο συχνά τις συναντάμε σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά είναι κατάλληλες και για το σπίτι, εφόσον το άνοιγμα προς τη βεράντα είναι πολύ μεγάλο.

6. Σταθερά κουφώματα

Δεν ανοίγουν - κλείνουν. Μένουν σταθερά και εξυπηρετούν την ανάγκη να κάνεις τον χώρο σου πιο φωτεινό, χωρίς να σου δίνουν πρόσβαση στον έξω χώρο. Όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται για πόρτες ή μπαλκονόπορτες.

Ποια είναι τα είδη κουφωμάτων με βάση το υλικό;

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, τα σύγχρονα κουφώματα κατασκευάζονται από 3 κυρίως υλικά. Υπάρχουν τα κουφώματα αλουμινίου, τα PVC (πλαστικά) κουφώματα και τα παραδοσιακά ξύλινα κουφώματα.

Να βάλω αλουμίνια, PVC ή ξύλινα κουφώματα;

Εξαρτάται από την τοποθεσία του χώρου σου και τις ιδιαίτερες ανάγκες του για μόνωση. Και φυσικά, μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική σου.

Το PVC και το αλουμίνιο ταιριάζουν περισσότερο στη σύγχρονη μίνιμαλ διακόσμηση. Το ξύλο μοιάζει πιο παραδοσιακό, είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή που κάνει τον χώρο πιο “ζεστό” και φιλικό. Παρόλα αυτά, αξίζει να γνωρίζεις ότι και τα αλουμίνια και τα PVC μπορούν να έχουν την όψη του ξύλου.

Γιατί να επιλέξεις κουφώματα αλουμινίου;

Μεγάλη διάρκεια ζωής, ασφάλεια, διάρκεια χρώματος και σεβασμός προς το περιβάλλον: αυτά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου.

Το σχετικά υψηλότερο κόστος τους, σε σχέση με άλλα κουφώματα (PVC ή ξύλινα) οφείλεται, σε ένα βαθμό, στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα υλικό δυσκολότερο στην παραγωγή και τον χειρισμό του, συγκριτικά με τις εναλλακτικές. Οφείλεται όμως και στα παραπάνω πλεονεκτήματά τους. Αναλυτικότερα:

1. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Τα κουφώματα αλουμινίου “γερνούν” με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα PVC. Ανάλογα με την ποιότητά τους, μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους έως και περίπου 40 χρόνια, έναντι των 25 ετών για τα PVC.Η αντοχή τους οφείλεται στο ότι δεν επηρεάζονται από τις ραγδαίες αλλαγές στην θερμοκρασία ή την υπεριώδη ακτινοβολία στον ίδιο βαθμό με άλλα υλικά.

2. Δημιουργούν ιδανικά συστήματα ασφαλείας

Λόγω της σκληρότητας του υλικού, αποτελούν πιο ασφαλή λύση σε σχέση με τα PVC, καθώς όχι μόνο είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν οι υαλοπίνακες τους,  αλλά και είναι αρκετά ανθεκτικά στους σεισμούς.

3. Διατηρούν την απόχρωσή τους

Σε αντίθεση με τα φθηνότερα PVC, τα κουφώματα αλουμινίου δεν κιτρινίζουν με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, αν το θελήσεις, μπορείς να τα βάψεις χωρίς κόπο!

4. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανακυκλώσιμα και για την επαναχρησιμοποίηση τους απαιτείται μόλις το 5% της ενέργειας που θα χρειαζόταν για την παραγωγή τους. Έτσι, συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος και είναι μια πρώτης τάξεως οικολογική επιλογή.

Σημείωσε επίσης ότι διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών, προσφέρουν άριστη μόνωση (ισχύει για τα ενεργειακά κουφώματα) και, τέλος, καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα.

Αξίζει να επενδύσεις σε ενεργειακά κουφώματα;

Τα ενεργειακά κουφώματα κοστίζουν περισσότερο από τα συμβατικά. Παρόλα αυτά, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πάρα πολλών νοικοκυριών, που τα επιλέγουν για τα οφέλη που προσφέρουν.

Τα ενεργειακά (ή θερμοδιακοπτόμενα) κουφώματα αξίζουν την επένδυσή σου, γιατί θα σου εξοικονομήσουν χρήματα για θέρμανση τον χειμώνα και για κλιματισμό το καλοκαίρι. Θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις ενεργειακά τον χώρο σου, κάτι που φέρνει σημαντικό χρηματικό όφελος σε βάθος χρόνου.

Αν θέλεις κουφώματα αλουμινίου, συνθετικά ή ξύλινα από κορυφαίους επαγγελματίες, χωρίς άγχος για την ποιότητα των υλικών και της εργασίας, καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας. Θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου, για να σου δώσουν τιμές και προσφορές στα μέτρα σου!

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Κώστας Ιωάννου
Λατσιά

Με λένε Κώστα Ιωάννου, είμαι επαγγελματίας που δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια με εργασίες για Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου, ικ…

5.0
(14)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟΣ ΤΡΙΓΓΙΔΗΣ
Λευκωσία

Με 25 χρόνια εμπειρία στις κατασκευές αλουμινίου, η εταιρεία Texniki Express παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες για επιδιορθώσεις κ…

4.6
(10)
4.6
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.1
Ποσό
Seller photo
Γιάννος Μιχαηλάς
Αμμόχωστος

Για Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου και πόρτες ασφαλείας, μην ψάχνετε αλλού. Είμαι ο Γιάννος Μιχαηλάς και δραστηριοποιούμαι στον τομέα…

4.9
(7)
4.8
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
Δημήτρης Κυπριανού
Γέρι

Λέγομαι Δημήτρης Κυπριανού και εδώ και 15 χρόνια εκπληρώνω εργασίες για Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου για οικιακή και επαγγελματική …

4.8
(6)
4.7
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.7
Ποσό
Seller photo
Epc Ecohome
Κάτω Πολεμίδια

Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε τα Κουφώματα - PVC του σπιτιού σας εύκολα και οικονομικά, τότε εμείς έχουμε τις λύσεις. Στην EPC ECO…

5.0
(5)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.5
Ποσό