Τοποθέτηση Γυψοσανίδας στην Κύπρο

Τοποθέτηση Γυψοσανίδας στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

86.000+ αξιολογήσεις πελατών
330.920 ολοκληρωμένες εργασίες
4.200+ αξιολογημένοι επαγγελματίες
review image

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 63 αξιολογήσεις πελατών

Αντρέας Τ.
5.0

Πολύ καλή η δουλειά του! Έμεινα ικανοποιημένος. Άψογη επικοινωνία και συνεννόηση. Διαθέτει συνέπεια και ειλικρίνεια!!

Για: NICOLAOU KYRIAKOS SKANAVIS
Μιχάλης Α.
5.0

Πολύ ποιοτική και γρήγορη δουλειά. Επαγγελματίας 100%.

Για: Στέλιος Στυλιανού
Panagiota L.
5.0

Πολύ ευχαριστημένη από την τελική δουλειά ! Έμφαση στη λεπτομέρεια και μεγάλη συνέπεια ! 😁

Για: Σάκης Πεχλιβανίδης
Valentina Z.
5.0

Ειμαι πολυ ευχαριστημενη και αριστη η δουλεια του

Για: Σάκης Πεχλιβανίδης
Thanos S.
5.0

Ο Σάκης και το προσωπικό του εργάστηκαν με απόλυτο επαγγελματισμό και έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εργασία που τους ανάθεσα. Πολύ εξυπηρετικοί, ευγενικοί και άμεσοι στη λ…

Για: Σάκης Πεχλιβανίδης
Procopis P.
5.0

Εξαιρετικη δουλεια. Αψογη συνεννοηση.

Για: Ανδρέας Χατζηκυριάκου
Andrea G.
5.0

Εξαιρετική η δουλειά του Roberto και με επαγγελματισμό! Άμεση ανταπόκριση, λογικές τιμές! Συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Roberto Saeed
Marios M.
5.0

Απίστευτα συνεπής και άψογος επαγγελματίας. Ήρθε την ίδια ημέρα που το κάλεσα και είδε το πρόβλημα. Αμέσως οργάνωσε την ομάδα του, μπογιατζή και ηλεκτρολόγο, και σε 4 ημέρες είχ…

Για: Παναγιώτης Παναγή

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση γυψοσανίδας;

Ενδεικτικό κόστος από 2.705 αντίστοιχες εργασίες:
150€ - 260€
Κατασκευή Τσιμεντοσανίδας από
260€
Αποξήλωση υπάρχουσας γυψοσανίδας από
150€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η γυψοσανίδα;

Η γυψοσανίδα αποτελείται από πυρήνα γύψου, ο οποίος είναι επενδυμένος με χαρτί. Η χρήση της είναι κατάλληλη για διάφορες εργασίες ανακαίνισης, αλλά και για μερεμέτια και μικροβελτιώσεις. Ανάλογα με το είδος γυψοσανίδας που επιλέγεις, αλλά και την κατασκευαστική εμπειρία, μπορείς να απολαύσεις σημαντικά πλεονεκτήματα και να πετύχεις εξαιρετική αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Μια γυψοσανίδα μπορεί να τοποθετηθεί με δύο τρόπους:

 • Να βιδωθεί σε ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό

 • Να τοποθετηθεί με ειδική κόλλα (γυψόκολλα) πάνω σε υπάρχουσα επιφάνεια

Ως υλικό, ο γύψος δεν εμφανίζει αντοχή στο νερό και την υγρασία, συνεπώς προτείνεται για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και για εξωτερικούς χώρους προτιμάται η τσιμεντοσανίδα. Εάν ενδιαφέρεσαι για τοποθέτηση γυψοσανίδας σε μπάνιο, θα πρέπει να επιλέξεις μια ειδική άνθυγρη γυψοσανίδα.

Τι εφαρμογές βρίσκουν οι γυψοσανίδες στο σπίτι;

Συχνά, οι εσωτερικοί χώροι ενός σπιτιού απαιτούν εκ νέου διαμόρφωση. Με την τοποθέτηση γυψοσανίδας, μπορείς να αλλάξεις κάθε χώρο με ευφάνταστους τρόπους. Η ευκολία στη χρήση καθιστά το υλικό αυτό ικανό να δημιουργήσει πλήθος κατασκευών. Παρακάτω ακολουθούν οι συχνότερες εφαρμογές της:

 • Γυψοσανίδες για εσωτερικούς τοίχους

 • Γυψοσανίδες για ψευδοροφές

 • Γυψοσανίδες για διαχωριστικά χώρων

 • Γυψοσανίδες για κάλυψη ατελειών

 • Γυψοσανίδες για ειδικές κατασκευές σπιτιού

Η γυψοσανίδα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως ψευδοροφή. Είναι εφικτή η κατασκευή ψευδοροφής σε ποικίλες μορφές, όπως στρογγυλή, θολωτή ή κεκλιμένη. Ταυτόχρονα, η χρήση της μπορεί να λειτουργήσει ως καμουφλάζ για σωλήνες, καλώδια, έως και για κρυφό φωτισμό του χώρου.

Ειδικότερα, η οροφή ορυκτής ίνας προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην οροφή για έλεγχο ή αντικατάσταση καλωδίων, μηχανημάτων A/C, υδραυλικών εγκαταστάσεων, ενώ υπάρχει σε πολλά χρώματα και σχέδια σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη. Είναι κατάλληλη για γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

Οι γυψοσανίδες ως διαχωριστικά χώρων είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή τους. Τα διαχωριστικά χώρων με γυψοσανίδες μπορούν να χωρίσουν την κουζίνα από το σαλόνι ή άλλα δωμάτια του σπιτιού, που ήταν ενιαία. Μάλιστα, προσφέρουν μοναδικές ιδέες διακόσμησης για κάθε στυλ.

Αν υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες στο σπίτι, με τις γυψοσανίδες θα λυθεί το πρόβλημα. Οι κακοτεχνίες ή τα ψεγάδια στους τοίχους και τις οροφές θα καλυφθούν και ο χώρος θα ανανεωθεί. Εφικτές και ιδιαίτερα απλές είναι και οι μικροκατασκευές από γυψοσανίδες. Ράφια, βιβλιοθήκες και μικρά έπιπλα με βάση τη γυψοσανίδα, μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο σου. Τέλος, οι επενδύσεις τζακιών με γυψοσανίδα αποτελούν μία δημοφιλή και μοντέρνα επιλογή.

Ποια είναι η τιμή για επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα;

Ανάλογα με το είδος κατασκευής που θέλεις να φτιάξεις, η τιμή επηρεάζεται αναλόγως. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει ενδεικτικές τιμές, για μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιμέρους εργασίες στην κατασκευή γυψοσανίδας.

Η επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα είναι η πιο απλή περίπτωση και έχει το μικρότερο κόστος. Για να καλυφθεί ένας τοίχος με standard γυψοσανίδα στοιχίζει, για εργασία και υλικά, 13-17€/τ.μ. (+ΦΠΑ). Επίσης μπορούν να φτιαχτούν δοκάρια με γυψοσανίδα σε σχήματα “Π”, “L”, “I” με παρόμοιο ή χαμηλότερο κόστος.

Ποιες είναι οι τιμές για ειδικές κατασκευές με γυψοσανίδες;

Για τις ειδικές κατασκευές, όπως είναι βιβλιοθήκες, έπιπλα, γραφεία, χώροι με κρυφούς φωτισμούς κ.α. το κόστος τους διαμορφώνεται, κατόπιν συνεννόησης και με βάση το τελικό σχέδιο. Τα τζάκια, επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία. Το σχήμα τους μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές στην τιμολόγηση. Μια ενδεικτική τιμή επένδυσης της καμινάδας πάνω από το τζάκι είναι 150-300€ (+ΦΠΑ).

Ποιες είναι οι τιμές για δημιουργία χωρισμάτων με γυψοσανίδες;

Στην περίπτωση αυτή, η τιμή καθορίζεται από το είδος των χωρισμάτων που θα επιλέξεις. Αναλυτικότερα:

 • Χωρίσματα (1+1): Δημιουργείται τοιχοποιία με χρήση μιας γυψοσανίδας από κάθε πλευρά. Το κόστος εργασίας και υλικών διαμορφώνεται στα 18-23€/τ.μ. (+ΦΠΑ) για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.).

 • Χωρίσματα (2+2): Δημιουργείται τοιχοποιία με χρήση δύο γυψοσανίδων από κάθε πλευρά. (Προσθέτει καλύτερη αντοχή και μόνωση). Το κόστος εργασίας και υλικών κυμαίνεται στα 23-28€/τ.μ. (+ΦΠΑ) για μεσαίου μεγέθους δουλειές (15-50τ.μ.).

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση γυψοσανίδας στην οροφή;

Το κόστος εργασίας και υλικών είναι 16-21€/τ.μ. (+ΦΠΑ) για μεσαίου μεγέθους εργασίες. Η οροφή προσφέρεται για διάφορα σχέδια και κατασκευές, όπως κρυφό φωτισμό, όμως το κόστος σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται και συνήθως εξακριβώνεται κατόπιν συνεννόησης με τον επαγγελματία.

Για τη γυψοσανίδα οροφής, απαιτούνται κάποια ειδικά υλικά (π.χ. ντίζα ανάρτησης) και σκάλα, πράγμα που καθιστά την εργασία αρκετά απαιτητική. Για επισκέψιμες οροφές, ενδείκνυνται οι πλάκες ορυκτής ίνας, όπου το κόστος εγκατάστασης μαζί με υλικά είναι 17-22€ (+ΦΠΑ). Ωστόσο, οι ποικιλίες στους τύπους αυτών των πλακών είναι πολλές, οπότε η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί αρκετά.

Πόσο θα κοστίσει η επισκευή γυψοσανίδας;

Ανάλογα με το μέγεθος της φθοράς, μπορεί να επισκευαστεί με έτοιμο υλικό της αγοράς, να στοκαριστεί ή να επιδιορθωθεί με νέο κομμάτι γυψοσανίδας ως “μπάλωμα”. Αν η φθορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, μπορεί να είναι προτιμότερη η αντικατάσταση. Συνήθως, το κόστος μερεμετιού είναι το κόστος ημερομισθίου, περίπου 40-60€ (+ΦΠΑ).

Στις παραπάνω εργασίες, μπορούν να τοποθετηθούν ενδιάμεσα μονωτικά υλικά, όπως υαλοβάμβακας ή πετροβάμβακας, για πιο ισχυρή μόνωση. Σε αυτή την περίπτωση, σε επιβαρύνουν, κυρίως, οι τιμές αγοράς των υλικών (2.5-6€/τ.μ. (+ΦΠΑ), αναλόγως το πάχος και την ποιότητα) και όχι τόσο εργασίας, αφού η τοποθέτηση τους είναι απλή και οι τεχνίτες συνήθως δεν τη χρεώνουν επιπλέον.

Έπειτα, είναι σημαντικό να υπολογιστούν στο τελικό κόστος άλλα επιμέρους υλικά, που πιθανώς θα χρειαστούνστα πλαίσια της όλης διαδικασίας. Είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον επαγγελματία να μελετήσει το χώρο και να κάνει μια εκτίμηση κόστους, πριν τοποθετήσει τις γυψοσανίδες. Έτσι, θα ξέρεις με σιγουριά τι ύψος τιμών αντιμετωπίζεις.

Πόσο κοστίζει η αποξήλωση γυψοσανίδας;

Για την αποξήλωση παλιάς γυψοσανίδας, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να κυμανθεί στα 4-6€, όπου ένας τεχνίτης μπορεί να αποξηλώσει περίπου 10τ.μ. γυψοσανίδας την ημέρα (αναλόγως την κατασκευή). Συνολικά, η εργασία είναι πιθανό να στοιχίσει 50-70€ (+ΦΠΑ) ανά ημέρα και ανά άτομο που θα αποτελεί το συνεργείο.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της γυψοσανίδας;

Η ευμετάβλητη φύση του συγκεκριμένου υλικού δίνει τη δυνατότητα για πολλές και διαφορετικές εφαρμογές. Η γυψοσανίδα είναι δικαιολογημένα δημοφιλής, καθώς χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

 • Επιδιόρθωση Ατελειών

 • Υψηλή Αισθητική

 • Γρήγορος Χρόνος Κατασκευής & Τοποθέτησης

 • Οικολογικά Υλικά με Μεγάλη Αντοχή

 • Οικονομική Τιμή Αγοράς

 • Δυνατότητα Συνδυασμού με Ποικιλία Υλικών

 • Ηχομονωτικές Ιδιότητες σε Συνδυασμό με Τοποθέτηση Πετροβάμβακα

 • Ελάχιστο Βάρος Κατασκευής

 • Χωρίς Ανάγκη για Σοβάτισμα

 • Δημιουργία Ιδανικής Επιφάνειας για Βάψιμο

 • Αντισεισμική Προστασία

 • Αντοχή στη θερμότητα (Ισχύει για τις Πυράντοχες Γυψοσανίδες)

Τι προετοιμασία χρειάζεται πριν την τοποθέτηση γυψοσανίδας;

Πριν την τοποθέτηση γυψοσανίδας, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

 • Η επιφάνεια (π.χ. ο τοίχος) που θα τοποθετηθεί το υλικό, πρέπει να έχει καθαριστεί και στεγνώσει.

 • Είναι καλό να ξύσεις το χρώμα στον τοίχο, ειδικά στα σημεία αρμολόγησης των γυψοσανίδων.

 • Έλεγξε αν η επιφάνεια είναι εντελώς επίπεδη με ένα αλφάδι και χάρακα.

 • Αν η επιφάνεια δεν είναι εντελώς επίπεδη, ίσως χρειαστεί να φτιαχτεί ξύλινος σκελετός πριν τοποθετηθεί γυψοσανίδα.

Όλα αυτά θα τα φροντίσει ο ίδιος ο επαγγελματίας. Έχοντας την απαραίτητη εμπειρία στη διαχείριση του υλικού της γυψοσανίδας, θα φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες του χώρου σου, χωρίς να κουραστείς καθόλου.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr για την τοποθέτηση γυψοσανίδας;

Οι γυψοσανίδες μπορούν πραγματικά να ανανεώσουν εντυπωσιακά ή να κάνουν τη διαφορά στον χώρο σου. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν δομικό υλικό και σε μια συνολική ανακαίνιση του σπιτιού σου. Όμως, για να μπορείς να αποκομίσεις όλα τα οφέλη τους, θα χρειαστείς τη συμβολή και τη συμβουλή ενός επαγγελματία για την κατασκευή και την τοποθέτησή τους.

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες για γυψοσανίδες στην περιοχή σου, για κάθε είδους κατασκευές. Είναι έτοιμοι να σου δώσουν εξατομικευμένες λύσεις, αφού κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το κόστος των εργασιών.

Επίσης, οι τεχνικοί μας μπορούν να σε προμηθεύσουν με τα κατάλληλα υλικά, εφόσον το επιθυμείς, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αναζητήσεις ποιες είναι οι κατάλληλες γυψοσανίδες για την κατασκευή που θέλεις να έχεις. Έτσι, η εργασία θα πραγματοποιηθεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς άγχος από την πλευρά σου.

Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις γυψοσανίδες στο χώρο σου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες, στις καλύτερες τιμές!

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Ανδρέας Χατζηκυριάκου
Δάλι

Είμαι ο Ανδρέας Χατζηκυριάκου και ως επαγγελματίας δραστηριοποιούμαι με εργασίες για Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές και τσι…

5.0
(9)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Λευκωσία

Λέγομαι Απόστολος Λοΐζου και είμαι επαγγελματίας στο χώρο των οικοδομικών εργασιών, προσφέροντας υπηρεσίες για Γυψοσανίδες - Χωρί…

5.0
(5)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Δημητρης Κροκος
Λακατάμια

Η εταιρεία DK WOOD CREATIONS ασχολείται με εργασίες για Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές εδώ και 20 χρόνια. Η πολύ έμπειρη ομ…

4.5
(7)
4.5
Ποιότητα εργασίας
4.5
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
Χάρις Αργυρίδης
Λεμεσός

Λέγομαι Χάρις Αργυρίδης και ως επαγγελματίας με 30ετή προϋπηρεσία στο χώρο των οικοδομικών εργασιών, διεκπεραιώνω γρήγορα, αποτελ…

4.9
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.0
Ποσό
Seller photo
Χρίστος Χατζηιωάννου
Αγλαντζιά

Σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητα μεγάλη εμπειρία μου και έχοντας βρεθεί αντιμέτωπος με διαφόρων ειδών ζητήματα τεχνικής φύσεως,…

3.9
(7)
4.0
Ποιότητα εργασίας
3.7
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.0
Ποσό