Τοποθέτηση Τζακιού

Τοποθέτηση Τζακιού

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

330.920 ολοκληρωμένες εργασίες
4.200+ αξιολογημένοι επαγγελματίες
Εξυπηρέτηση 24/7
review image

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 40 αξιολογήσεις πελατών

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση τζακιού;

Ενδεικτικό κόστος από 3.568 αντίστοιχες εργασίες:
70€ - 80€
Καθαρισμό τζακιού ή καμινάδας από
70€
Κατασκευή, τοποθέτηση ή μετατροπή τζακιού από
80€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι τιμές για τζάκια με τοποθέτηση;

Ανάλογα με το είδος τζακιού που θα επιλέξεις, οι τιμές με τοποθέτηση μπορεί να είναι διαφορετικές. Κάποιες ενδεικτικές τιμές είναι αυτές:

1. Προκατ τζάκι με πυρότουβλα

Τυπικό κόστος Εστίας: 200-250€
Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 700-1700€

2. Ενεργειακό τζάκι

Τυπικό κόστος Εστίας: 900-1300€
Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 2000-3000€

3. Μαντεμένιο ανοιχτό τζάκι

Τυπικό κόστος Εστίας: 400-700€
Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 1000-2000€

4. Τζάκι κασέτα

Τυπικό κόστος Εστίας: 700-1100€
Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 1300-2300€

5. Σόμπα πέλλετ

Τυπικό κόστος Εστίας: 1500-2000€
Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 2000-2500€

Ποιο είναι το κόστος για κατασκευή καμινάδας τζακιού;

Ένας βασικός παράγοντας καθορισμού του κόστους τοποθέτησης είναι πόσοι όροφοι μεσολαβούν μεταξύ του ορόφου που θα εγκατασταθεί το τζάκι και της ταράτσας. 

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η καμινάδα/καπνοδόχος που θα χτιστεί θα είναι αρκετά μεγαλύτερη με μέσο κόστος υλικών ανά όροφο περίπου στα 130-200€ και εργατικών επίσης για όροφο περίπου 30€.

Για παράδειγμα, αν μένεις στον 4ο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας, η κατασκευή καμινάδας τζακιού θα κοστίσει περίπου 160-230€.
*Στις τιμές που αναφέρονται δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Ποιες είναι οι επιλογές σου για κατασκευή τζακιού;

  • Παραδοσιακό ανοιχτό τζάκι

  • Ενεργειακό τζάκι

  • Υδραυλικό τζάκι (σύνδεση με καλοριφέρ)

Σίγουρα το κλασικό τζάκι προσφέρει την πιο ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο. Όμως αν θέλεις να ζεστάνεις μεγάλους χώρους ή και όλο το σπίτι, δεν είναι επαρκές. Το τζάκι που συνδέεται με τα καλοριφέρ (δηλαδή ζεσταίνει το νερό που καταλήγει στα σώματα καλοριφέρ) είναι το πλέον κατάλληλο αν θέλεις να κάνεις κατασκευή τζακιού για θέρμανση ολόκληρης κατοικίας.

Τι πρέπει να προσέξεις για σωστή τοποθέτηση - κατασκευή τζακιού;

1. Σημείο τοποθέτησης τζακιού

Στην εγκατάσταση τζακιού, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο που θα επιλεγεί για την τοποθέτησή του. Το έδαφος και οι γύρω τοίχοι πρέπει να είναι από υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πάτωμα αντέχει το βάρος της κατασκευής.

2. Κατασκευή καμινάδας τζακιού

Από την καμινάδα του τζακιού εξαρτάται σε έναν μεγάλο βαθμό η ομαλή λειτουργία της κατασκευής. Οι προδιαγραφές που ακολουθούνται είναι πολύ αυστηρές και ανάλογες με το μέγεθος της εστίας του τζακιού. Πολύ σημαντική είναι η καλή μόνωση του εξωτερικού μέρους της καμινάδας, για να προστατέψεις την κατασκευή από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

3. Η επένδυση τζακιού

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί, πρέπει να σκεφτείς και πιο πρακτικά. Πρέπει να διαλέξεις ένα ανθεκτικό υλικό με μικρές ανάγκες συντήρησης και εύκολο καθαρισμό. Οι επιλογές που έχεις για επένδυση τζακιού είναι: σκυρόδεμα, γυψοσανίδα, διάφορα πετρώματα, μεταλλικά φύλλα, ξύλο, κεραμικά πλακάκια, γυαλί και καθρέφτης.

4. Τοποθέτηση τζακιού σε διαμέρισμα

Είναι γεγονός ότι η εγκατάσταση τζακιού σε διαμέρισμα είναι μια ειδική κατηγορία που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Ιδιαίτερα αν το διαμέρισμα δεν σου ανήκει, αλλά το νοικιάζεις, πρέπει πρωτίστως να συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη.

Δυσκολίες εμφανίζονται και κατά την κατασκευή της καμινάδας, σε περίπτωση που το διαμέρισμα δεν βρίσκεται στο τελευταίο όροφο. Ακόμα και τότε όμως υπάρχουν λύσεις.

Ένας επαγγελματίας τεχνίτης τζακιών μπορεί να δώσει προσοχή σε όλα τα σημαντικά σημεία, χωρίς να μπεις σε κόπο. Οι τεχνίτες μας για τοποθέτηση τζακιού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι καθημερινά να κάνουν αυτοψία του χώρου σου και να σου προτείνουν ιδανικές λύσεις για σένα, στις καλύτερες τιμές!

Ποιες είναι οι βασικές οδηγίες για τοποθέτηση κασέτας τζακιού;

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας, μάς έδωσαν κάποιες βασικές οδηγίες για την τοποθέτηση κασέτας τζακιού ώστε να γνωρίζεις τα σημεία προσοχής προτού προχωρήσεις στην έναρξη των εργασιών:

  • Η κασέτα τζακιού, απαιτεί εξωτερικό αέρα για την καύση όπως γίνεται και με όλα τα άλλα τζάκια. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το τζάκι θα καπνίζει. Ακόμη, ο εσωτερικός αέρας του τζακιού που θα καίγεται θα είναι ανθυγιεινός.

  • Στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, είναι απαραίτητη η καμινάδα. Η καμινάδα που συνδέεται με την κασέτα, πρέπει να είναι λεία, ανοξείδωτη μονού ή διπλού τοιχώματος. Η μονού τοιχώματος, επιλέγεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ήδη καμινάδα, ενώ η διπλού εφόσον χρειάζεται νέα καμινάδα.

  • Είναι βασικό στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, να μονώνεται το σημείο που συνδέεται η παλιά καμινάδα με την κασέτα, αλλά και η μόνωση του ίδιου του παλιού τζακιού.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr για τοποθέτηση τζακιού;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για να αναλάβουν την κατασκευή - τοποθέτηση τζακιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στον χώρο της επιλογής σου. Επίσης, θα φροντίσουν για τη σωστή κατασκευή καμινάδας τζακιού, έτσι ώστε να έχεις την πιο αποδοτική θέρμανση από το σύστημά σου. Για να εγκαταστήσεις τζάκια κασέτα ή άλλο είδος, θα σου προσφέρουν εγγυημένο αποτέλεσμα.

Χρειάζεσαι αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση τζακιού; Μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, για να σου δώσει προσφορά στα μέτρα σου, για τοποθέτηση σε διαμέρισμα, πολυκατοικία ή μονοκατοικία!

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ
Λεμεσός

Είμαι ο Ευθύμιος Τερζής και είμαι επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία σε εργασίες για Τζάκια. Απο την τοποθέτηση, μέχρι και τον καθα…

4.9
(3)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.0
Ποσό