Απολύμανση Σπιτιού στην Κύπρο - Pest control

Απολύμανση Σπιτιού στην Κύπρο - Pest control

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 30 αξιολογήσεις πελατών

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η απολύμανση - pest control;

Η απολύμανση - pest control εσωτερικών χώρων είναι μια διαδικασία ελέγχου και προστασίας του χώρου από παθογόνους οργανισμούς, μικρόβια και ιούς.

Οι βλαβεροί για την υγεία μας μικροοργανισμοί συνήθως εισέρχονται στον χώρο μας από ανεπιθύμητα έντομα και τρωκτικά. Όμως, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί απολύμανση σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα ενός ιού. Για κάθε είδος μόλυνσης, υπάρχει μια αντίστοιχη υπηρεσία απολύμανσης - pest control, η οποία θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και θα θέσει υπό έλεγχο τον πληθυσμό των φορέων των παθογόνων οργανισμών. 

Ποιες είναι οι τιμές για απολύμανση - pest control;

 • Pest control διαμερίσματος - κατοικίας: 25-50€ (+ΦΠΑ)

 • Pest control κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας: 25-50€ (+ΦΠΑ)

 • Pest control επαγγελματικών χώρων: 50-70€ (+ΦΠΑ)

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και έχοντας διαμορφώσει μια εικόνα του χώρου σου, ένας επαγγελματίας θα μπορεί να σου καθορίσει την τελική τιμή και το είδος των εργασιών που απαιτούνται στην περίπτωσή σου. 

Πότε πρέπει να κάνεις απολύμανση - pest control;

Η περίοδος που γίνονται οι περισσότερες απολυμάνσεις είναι από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Ειδικά την άνοιξη, τα συνεργεία μας αντιμετωπίζουν τον πιο αυξημένο αριθμό κρουσμάτων από έντομα και τρωκτικά, που χρειάζονται pest control.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολύμανση - pest control;

Στους επαγγελματικούς χώρους (π.χ. καταστήματα) οι απολυμάνσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα, σε σχέση με τις οικίες. Σε οικίες, οι ειδικοί συστήνουν να γίνονται απολυμάνσεις, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. 

Ποιες υπηρεσίες για απολύμανσης - pest control προσφέρουν τα συνεργεία μας;

Οι απολυμάνσεις που αναλαμβάνουν συχνότερα τα συνεργεία μας είναι:

 • Απολύμανση - pest control για κατσαρίδες

 • Απολύμανση - pest control για ψύλλους

 • Απολύμανση - pest control για μυρμήγκια

 • Απολύμανση - pest control για μύγες

 • Απολύμανση - pest control για κοριούς

 • Απολύμανση - pest control για τρωκτικά

 • Ολικός καθαρισμός σπιτιού κατά κορονοϊού και απολύμανση επιφανειών

Ένα έμπειρο συνεργείο απολύμανσης - pest control , μετά από προσεκτική επιθεώρηση του χώρου σου και καθορισμού του είδους και της κατάστασης του προβλήματος, θα σου προτείνει και την κατάλληλη υπηρεσία που θα σε βοηθήσει να αποχαιρετήσεις τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, καθώς και ό,τι βλαβερό αυτοί μπορεί να έχουν μεταφέρει ή να υπάρχει στον χώρο σου.

Απολύμανση - pest control : Πότε πρέπει να γίνονται μαζί;

Η απολύμανση - pest control και η απεντόμωση είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες, όμως θα χρειαστείς και τις δύο, όταν αντιμετωπίσεις κάποια μόλυνση από έντομα και τρωκτικά. Για παράδειγμα, αν δεις ποντίκι μέσα στον χώρο σου ή κατσαρίδες, τότε θα χρειαστείς την απεντόμωση για να εξοντώσεις τα ζωύφια και την απολύμανση για να απομακρύνεις επικίνδυνους μικροοργανισμούς, βακτήρια, μικρόβια.

Αντιθέτως, οι απλές απεντομώσεις αρκούν για προληπτικούς λόγους, όπως την άνοιξη που το κάνουμε για να μην εμφανιστούν κατσαρίδες στον χώρο το καλοκαίρι.

Πώς γίνεται η απολύμανση σπιτιού - pest control και επαγγελματικού χώρου;

Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και τις ανάγκες του κτιρίου και του χώρου, υπάρχει και η αντίστοιχη μέθοδος απολύμανσης - pest control, απεντόμωσης (αντιμετώπιση εντόμων) ή μυοκτονίας (αντιμετώπιση τρωκτικών). Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι ένα πιστοποιημένο συνεργείο απολύμανσης θα κάνει χρήση ειδικών, εγκεκριμένων φαρμάκων, τα οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου και έχουν το ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ας δούμε τώρα δύο συνηθισμένες μεθόδους απολύμανσης - pest control που εξασφαλίζουν τη μικροβιοκτονία, κοινώς την αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων που μπορούν να δημιουργήσουν εστίες μόλυνσης:

1. Απολυμάνσεις με Νεφελοψεκασμό: Στη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιείται ειδικό απολυμαντικό υγρό, το οποίο εκτοξεύεται στον αέρα σε μορφή νέφους, με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Έτσι, εξολοθρεύει παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σου.

2. Απολυμάνσεις με ειδικά απολυμαντικά φάρμακα: Τα φάρμακα αυτά, χρησιμοποιούνται στις απολυμάνσεις, κυρίως για την απομάκρυνση της δυσοσμίας που προκαλείται από τα βακτήρια και τους μύκητες που υπάρχουν στο χώρο.

Είναι η διαδικασία απολύμανσης - pest control ασφαλής για τον άνθρωπο;

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούν τα συνεργεία μας στις απολυμάνσεις είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ και απολύτως ασφαλή για τον χώρο σου. Κάθε πηγή μόλυνσης αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους επαγγελματίες απολύμανσης, για να σου προσφέρουν απόλυτη προστασία από μικρόβια, ιούς και επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Φυσικά, έπειτα από την απολύμανση, οι χώροι πρέπει να είναι σφραγισμένοι για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να επιτευχθεί κορεσμός στην ατμόσφαιρα. Οι επαγγελματίες μας θα σου δώσουν ακριβείς οδηγίες για τον χρόνο που πρέπει να μείνει σφραγισμένος ο χώρος και κάθε τι άλλο που πρέπει να προσέξεις για την ασφάλεια της οικογένειάς σου και των κατοικίδιων ζώων.

Με ποιες μεθόδους αντιμετωπίζονται τα έντομα;

Ανάλογα με το είδος των εντόμων και των μικροοργανισμών που αυτά έχουν φέρει στον χώρο σου, καθορίζεται η μέθοδος, τα κατάλληλα φάρμακα, αλλά και οι τιμές για απεντόμωση σπιτιού. Ενδεικτικές μεθόδους απεντόμωσης - pest control αποτελούν αυτή με ψεκασμό χαμηλής ή υψηλής πίεσης και η απεντόμωση με gel.

Αναλυτικότερα:

 • Απεντόμωση με ψεκασμό χαμηλής πίεσης: Αφορά τον ψεκασμό των χώρων, όπου τα έντομα μπορεί να ζουν και να περπατούν, αλλά και τις γωνίες ή μικρές σχισμές επιφανειών όπου μπορεί να βρίσκονται οι φωλιές τους. Συνήθως, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση κατσαρίδων, μυρμηγκιών ή ψύλλων.

 • Απεντόμωση με ψεκασμό υψηλής πίεσης: Πραγματοποιείται, συνήθως, σε υπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης ή βιομηχανικούς χώρους. Προτιμάται στις περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλος όγκος ψεκαστικού διαλύματος, ενώ συνήθως καταπολεμά μόνο το είδος εντόμων για το οποίο εφαρμόζεται το συγκεκριμένο διάλυμα.

 • Απεντόμωση με gel: Είναι η βασική τεχνική απεντόμωσης για την καταπολέμηση κατσαρίδων και μυρμηγκιών. Ειδικό διάλυμα τοποθετείται με τη μορφή μικρών σταγόνων, που λειτουργούν σαν δολώματα. Τα έντομα που έρχονται σε επαφή με το gel, το μεταφέρουν στις φωλιές τους και με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται οριστικά το πρόβλημα.

Με ποιες μεθόδους αντιμετωπίζονται τα τρωκτικά;

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι αποτελούν υγειονομικές βόμβες και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και, ιδανικά, από τεχνικούς εξειδικευμένους στις μεθόδους μυοκτονίας. Στη διάθεσή τους έχουν δολώματα και δολωματικούς σταθμούς,  παγίδες και ειδικά είδη απωθητικής πάστας που κρατάει τα τρωκτικά μακριά και τον χώρο σου προστατευμένο από τις ασθένειες και τα παράσιτα που τυχόν φέρνουν μαζί τους.

Τι να προσέξεις όταν κάνεις απολύμανση - pest control μόνος / -η σου;

Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι το ίδιο με την απολύμανση. Αν θέλεις να φροντίσεις για την απολύμανση μόνος / -η σου, πρέπει να προσέξεις τα απολυμαντικά προϊόντα που χρησιμοποιείς. Η χλωρίνη είναι ο βασικός σου σύμμαχος στην προσπάθεια να απαλλαγείς από τα μικρόβια. Έπειτα, υπάρχουν στο super market κι άλλα απολυμαντικά προϊόντα, σε υγρή μορφή, σε σπρέι, ακόμα και σε απολυμαντικά μαντηλάκια, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όλες τις επιφάνειες.

Γιατί να μην κάνεις απολύμανση - pest control μόνος / -η σου;

Όσο δραστική κι αν είναι η χλωρίνη, δεν είναι κατάλληλη για όλες τις επιφάνειες. Επίσης, είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να περάσεις όλο το σπίτι, δωμάτιο προς δωμάτιο, με απολυμαντικά προϊόντα. Όπως και να το κάνουμε, κάποιες εργασίες δεν είναι DIY και όταν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και αρρώστιας μέσα στο σπίτι, πρέπει να παίρνουν θέση οι ειδικοί.

Γιατί να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία στις απολυμάνσεις - pest control;

Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, η χρήση ασφαλών φαρμάκων, η λήψη πιστοποίησης και οι συμβουλές που μπορεί να σου παρέχει είναι τα πλεονεκτήματα της ανάθεσης της απολύμανσης του χώρου σου σε έναν επαγγελματία.

Σίγουρα θα βρεις διάφορες σπιτικές και πρόχειρες λύσεις, για να αντιμετωπίσεις προσωρινά τα έντομα και τα τρωκτικά - ειδικά στο διαδίκτυο. Μπορεί και να τις προτιμήσεις ή να έχεις εφαρμόσει ήδη κάποιες από αυτές, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων. 

Ωστόσο, αν υποψιάζεσαι ότι υπάρχει σοβαρή μόλυνση στον χώρο σου, χρειάζεσαι σίγουρα ειδικούς στις απολυμάνσεις. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να κάνει ακριβή διάγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζεις, αλλά και της έκτασής του και να σου εγγυηθεί μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Αλλά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα πλεονεκτήματα των επαγγελματιών στις απολυμάνσεις δεν σταματούν εδώ, οπότε ας τα εξετάσουμε μεμονωμένα:

 • Διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία στις απολυμάνσεις: Ένας επαγγελματίας γνωρίζει τα σημεία που πρέπει να απολυμαίνει και τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιήσει τα φάρμακα που διαθέτει, ώστε να οδηγήσουν στην εξάλειψη των μικροβίων και των εντόμων.

 • Αποφεύγεις πιθανότητα δηλητηρίασης από χημικές ουσίες: Οι επαγγελματίες μας χρησιμοποιούν τα κατάλληλα φάρμακα με τη σωστή δοσολογία και εγγυώνται ότι είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε απολυμάνσεις με σπιτικούς τρόπους, υπάρχει ο κίνδυνος δηλητηρίασης, αν χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα με λάθος τρόπο.

 • Θα έχεις πιστοποιημένα αποτελέσματα: Οι εξειδικευμένοι και αξιόπιστοι επαγγελματίες παρέχουν πιστοποίηση για κάθε εργασία απολύμανσης που αναλαμβάνουν και ολοκληρώνουν. Έτσι, θα αποφύγεις και τα σχόλια κακόβουλων γειτόνων, ότι μπορεί να έρχονται από το διαμέρισμά σου τα έντομα.

 • Θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές: Αφού απομακρύνουν έντομα και τρωκτικά από τον χώρο σου, θα σου πουν ποια προληπτικά μέτρα μπορείς να υιοθετήσεις, ώστε να κρατήσεις μακριά την πηγή του προβλήματος.

Covid-19 και απολύμανση - pest control: Πότε συνίσταται η απολύμανση χώρου;

Εξαρτάται από το είδος του χώρου. Στο σπίτι, αν υπάρξει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα σε μέλος της οικογένειας ή επισκέπτη, καλό είναι να γίνει απολύμανση (μαζί με εξέταση του συγκεκριμένου ατόμου για να γίνει σωστή διάγνωση). 

Στους επαγγελματικούς χώρους, τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά και απολυμαντικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται συστηματικά, με στόχο να αποφύγουμε την εξάπλωση των κρουσμάτων. Και φυσικά, αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα σε χώρο εργασίας, συστήνεται να αναλάβει άμεσα απολυμαντική υπηρεσία για επαγγελματικά αποτελέσματα.

Βοηθάει η απολύμανση - pest control στην καταπολέμηση των κορωνοϊών;

Η απολύμανση των χώρων συστήνεται για την καταπολέμηση πάσης φύσεως μικροβίων και ιών, αλλά με κάποιους περιορισμούς. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, τα δεδομένα που έχουμε δεν είναι επαρκή για την αποτελεσματικότητα διαφόρων απολυμαντικών μέσων για την αντιμετώπισή του.

Covid-19: Ποια είναι τα προληπτικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των κορωνοϊών;

Η προσωπική πρόληψη από τον καθένα μας θεωρείται ακόμα πιο σημαντική από την απολύμανση του χώρου. Η πρόληψη μέσω ατομικής υγιεινής περιλαμβάνει:

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

 • Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων (ιδίως στους επαγγελματικούς χώρους).

 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το χέρι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. 

 • Αποφυγή κοντινής επαφής (<2m) με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.

Πέρα από αυτά, σημαντικός θεωρείται ο τακτικός αερισμός και καθαρισμός κάθε χώρου, αλλά και η απολύμανση, ειδικά στα πόμολα, τα χερούλια στις πόρτες και άλλα αντικείμενα που αγγίζουμε συχνά.

Πώς πρέπει να γίνεται απολύμανση - pest control σε επαγγελματικούς χώρους;

Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα δεν είναι επαρκή για να κρίνουμε με σιγουριά ποια είναι τα καταλληλότερα υλικά για την απολύμανση κατά του COVID-19. Παρόλα αυτά, μια επαγγελματική απολυμαντική θα φροντίσει να απολυμάνει τους επαγγελματικούς χώρους με όσο το δυνατόν καταλληλότερα μέσα για να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού.

Η σωστή απολύμανση - pest control ενός επαγγελματικού χώρου, συνήθως γίνεται μέσω ψεκασμού με εγκεκριμένα παρασκευάσματα από αρμόδιους φορείς. Το προσωπικό που αναλαμβάνει τον ψεκασμό είναι εξοπλισμένο με μάσκα φίλτρου, γάντια μιας χρήσης, αδιάβροχη φόρμα με μακριά μανίκια και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.