Σίτες Παραθύρων στην Κύπρο

Σίτες Παραθύρων στην Κύπρο

86.000+ αξιολογήσεις πελατών
1.000.000+ αναρτήσεις εργασιών
No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 28 αξιολογήσεις πελατών

Ελένη Μ.
5.0

Ενθουσιάστηκα με τον επαγγελματισμό του Κύριου Σταύρου. Η δουλειά έγινε άμεσα και είχα το καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνεργασία!!!

Για: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Eri E.
4.9

Πολύ καλος αμεσος και επαγγελματίας

Για: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Konstantinos
5.0

Πολύ καλός στη δουλειά του, καθαρός και γρήγορος!

Για: ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Αντρέας Ν.
5.0

Εξαιρετικός στην δουλειά του, συνεπής με τιμές λογικές.

Για: ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Σταλω Ν.
5.0

Εξαιρετική εργασία!!!! Συνέπεια και επαγγελματισμός!

Για: ΝΙΚΟΣ AHMAD AL NASSAR
Chrystalla M.
5.0

Πραγματικά επαγγελματίας! Γρήγορη εξυπηρέτηση με καλή τιμή! Τον συστήνω 100%

Για: ΝΙΚΟΣ AHMAD AL NASSAR
Panayiota
4.9

Πολύ καλή,

Για: Ευθυμιος Ψυλλος
Costas I.
5.0

Πολύ τυπικός, ευγενικός και επαγγελματίας.

Για: ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΚΑΤΖΙΗ

Δες χρήσιμες πληροφορίες

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής
Seller photo
Χριστοδουλος Πιτσιλλος
Κάτω Πολεμίδια

Ψάχνετε για Σήτες; Τότε ελάτε στην EPC ECOHOME CY. Οι επαγγελματίες μας είναι στη διάθεσή σας, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν και ν…

5.0
(5)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.5
Ποσό
Seller photo
Ευθυμιος Ψυλλος
Λευκωσία

Στην εταιρεία Screen-Protect θα βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες που για περισσότερο από 22 χρόνια προσφέρουν ολοκληρωμένες λ…

4.9
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.0
Ποσό
Seller photo
Ανδρέας Ανδρέου
Κάτω Πολεμίδια

Είμαι ο Ανδρέας Ανδρέου, είμαι επαγγελματίας τεχνίτης, και για περισσότερο από 40 χρόνια αναλαμβάνω τη διεκπεραίωση εργασιών για …

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Χριστακης Α. Ιωαννου
Πάφος

Είστε στην αγορά για Σήτες; Ψάχνετε επαγγελματία για την επιδιόρθωση ή ακόμα και εκ νέου εγκατάσταση; Τότε η Χριστάκης Α. Ιωάννου…

5.0
(5)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό
Seller photo
Μάρω Φιλίππου
Πάφος

Ψάχνετε για επαγγελματίες που να αναλαμβάνουν εργασίες για Σήτες; Τότε επικοινωνήστε με την Marfeel Ltd. Εδώ και 15 χρόνια, προφέ…

5.0
(3)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό

Δημοφιλή Είδη

Συχνές Ερωτήσεις

Πού κυμαίνεται το κόστος τοποθέτησης σίτας;

 • Τοποθέτηση 1 σίτας από 58€

 • Τοποθέτηση 2 σιτών από 115€

 • Τοποθέτηση σιτών σε όλα τα κουφώματα του σπιτιού (4+) από 245€

Στις τιμές περιλαμβάνεται η σίτα και τα εργατικά κόστη για τοποθέτηση ή αντικατάσταση σίτας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος τοποθέτησης;

1. Οι διαστάσεις και ο αριθμός των σιτών που θα εγκαταστήσεις 

2. Το είδος σίτας που θα επιλέξεις και το υλικό του πλαισίου της (π.χ. πλαίσιο αλουμινίου)

3. Τυχόν ανάγκη για επιπλέον εργασίες, όπως αντικατάσταση παλιάς σίτας, πριν την τοποθέτηση της νέας.

Σε περίπτωση αντικατάστασης, το κόστος αυξάνεται κατά 10-15€*, καθώς ο επαγγελματίας καλείται να αφαιρέσει την ήδη υπάρχουσα σήτα.

Τα τετραγωνικά μέτρα των σητών που θα περαστούν είναι φυσικό ότι έχουν μια ευθέως ανάλογη σχέση με το τελικό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η σήτα που χρειάζεσαι (άρα και το κούφωμα για το οποίο προορίζεται), τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος της σαν υλικό. Βέβαια, εάν βάλεις περισσότερες από μία, το συνολικό κόστος θα μειωθεί, καθώς τα μεροκάματα θα έχουν βγει. 

*Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Μάθε περισσότερα

Ποιες είναι οι τιμές για σίτες ανάλογα με τον τύπο τους;

Πιο οικονομική είναι η σταθερή σίτα, που μπορεί να ξεκινά από 20€ μαζί με το πλαίσιο (κατάλληλη για παράθυρα που δεν ανοίγουν συχνά). Από τις πιο ακριβωπληρωμένες επιλογές θα είναι η πλισέ σίτα με ερπύστρια για τη μπαλκονόπορτα, που μπορεί να κοστίζει και πάνω από 150€.

Ακολουθεί ένας πίνακας με ενδεικτικές τιμές ανά είδος σήτας:

Είδος εργασίας

Τιμή

Οριζόντιας κίνησης

Από 55€ για μονόφυλλη

Κάθετης κίνησης

Από 25€

Σταθερή

Από 20€ μαζί με το πλαίσιο

Ανοιγόμενη σήτα Πόρτας

Από 60€

Πλισέ με σχοινί (κλασσική)

Από 80€

Πλισέ με ερπύστρια

Από 150€

Συρόμενη

Από 65€

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν οι ίδιοι με τη σίτα που θα χρειαστείς, στις κατάλληλες διαστάσεις, καθώς και την τοποθέτησή της στο χώρο σου, με τη χρήση δικού τους εξοπλισμού. 

Μια απλή μελέτη των κουφωμάτων σου είναι αρκετή για να σου κάνουν την καλύτερη πρόταση για το είδος σίτας που θα καλύψει τις ανάγκες σου και να σου δώσουν προσφορές για το συνολικό κόστος της εργασίας σου, πάντα σε προσιτές τιμές.

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν την αγορά της σίτας που θα χρειαστείς και δεν περιλαμβάνουν εργατικά.

Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη σίτας για παράθυρα;

Για παράθυρα, οι ειδικοί προτείνουν την τοποθέτηση των παρακάτω ειδών:

 • Σταθερή σίτα

 • Σίτα οριζόντιας / κάθετης κίνησης

 • Σίτα παραθύρου πλισέ 

 • Συρόμενη σίτα

Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη σε σίτες για πόρτες;

Οι συνηθέστερες επιλογές για σίτες πόρτας είναι:

 • Ανοιγόμενη σίτα

 • Σίτα οριζόντιας κίνησης

 • Σίτα πόρτας πλισέ

Μάθε περισσότερα

Ποια σίτα μπαλκονόπορτας να επιλέξω;

Για τις μπαλκονόπορτες, έχει στη διάθεσή σου τις παρακάτω επιλογές:

 • Συρόμενη σίτα

 • Σίτα αλουμινίου

 • Σίτα πλισέ

Μάθε περισσότερα

Τι σίτα να βάλω στην μπαλκονόπορτα & τα παράθυρα του σπιτιού μου;

Στην αγορά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη σίτας, γεγονός που μπορεί να σε μπερδέψει όταν έρθει η ώρα να πάρεις την απόφαση και να τοποθετήσεις τη δική σου.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μας, το κατάλληλο είδος επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο κουφώματος όπου θέλεις να το τοποθετήσεις. Μεγάλη σημασία έχει και ο λόγος για τον οποίο τοποθετείς σίτες. 

Για να γίνει η επιλογή σου πιο εύκολη, ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε είδος σίτας:

1. Σταθερή σίτα 

Ιδανική επιλογή για: Παράθυρα

Η σταθερή σίτα είναι η πιο οικονομική επιλογή της αγοράς, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για παράθυρα, καθώς, όπως υποδεικνύει το όνομά της, δεν περιλαμβάνει μηχανισμό ανοίγματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία λύση η οποία αποτελείται από ένα απλό πανί, το οποίο τοποθετείται σε ένα πλαίσιο (τελάρο) από αλουμίνιο ή ξύλο και στερεώνεται σε κούφωμα ή τοίχο. 

Αυτό εξασφαλίζει την σταθεροποίηση της σήτας σε ένα σημείο ανά τα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να προβείς στη συνεχή αναπροσαρμογή που θα απαιτούσε η απλή τοποθέτηση ενός υφάσματος. Συνοψίζοντας, η σταθερή σίτα είναι ιδανική σε περίπτωση που έχεις σκοπό να την τοποθετήσεις σε μικρά παράθυρα, που βρίσκονται σε ψηλά σημεία στον χώρο (π.χ. παράθυρο μπάνιου) ή για πόρτες που δε χρησιμοποιείς, ως σίτα για κουνούπια. 

2. Σίτες Οριζόντιας / Κάθετης Κίνησης

Ιδανική επιλογή για: Παράθυρα (Οριζόντιας και Κάθετης Κίνησης), Πόρτες (Οριζόντιας Κίνησης)

Αυτές οι σήτες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, καθώς και οι δύο έχουν τη μορφή ρολού. Απλά τα οριζόντια ρολά κινούνται δεξιά-αριστερά για κλείσιμο-άνοιγμα, ενώ τα κάθετα πραγματοποιούν κίνηση πάνω-κάτω. 

Ένα μειονέκτημά τους είναι ότι διαθέτουν ένα σχοινάκι, το οποίο μπορεί με τη χρήση να κοπεί και να μην επιτρέπει τη σωστή λειτουργία. Βέβαια το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το σκοινί αυτό είναι πολύ φθηνό και η αντικατάσταση του σχετικά εύκολη, άρα και το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να καταβάλεις σε περίπτωση φθοράς θα είναι περίπου 30-40€. Αναλυτικότερα:

- Σίτα κάθετης κίνησης 

Η κάθετη σίτα ελατηρίου, γνωστή κι ως σίτα κάθετης κίνησης, απαιτεί να υπάρχει περιθώριο μεταξύ της κάσας φύλλου και παντζουριού, ώστε να υπάρχει χώρος για το καρούλι και τους οδηγούς. Ασφαλίζει με γάντζους στο κάτω μέρος και επανέρχεται με ελατήριο πίσω στο καρούλι. Χρησιμοποιείται πιο πολύ σε παράθυρα, διότι πρέπει να σκύψεις για να την ασφαλίσεις.

σίτες

- Σίτα οριζόντιας κίνησης

Η σίτα ρολό οριζόντιας κίνησης συναντάται συχνά σε ανοιγόμενες μπαλκονόπορτες και πόρτες, καθώς είναι εύχρηστη και οικονομική. Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί μονόφυλλη ή δίφυλλη σίτα πόρτας, ανάλογα με την κατασκευή και το στυλ του κουφώματος. 

Η σίτα οριζόντιας κίνησης απαιτεί την ύπαρξη του αντίστοιχου χώρου στο εξωτερικό του σπιτιού, ώστε να ανοίγει και να κλείνει, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Η επαναφορά της γίνεται μέσω ελατηρίου, ενώ μπορεί να διαθέτει φρένο για αποφυγή ατυχήματος. Οι σίτες αυτές είναι σχετικά ακριβότερες από τις απλές ανοιγόμενες, αλλά παρέχουν μεγάλη ευελιξία. 

3. Σίτα πλισέ

Ιδανική επιλογή για: Παράθυρα, Πόρτες

Οι πλισέ σίτες είναι οι πιο ακριβές της αγοράς. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι απωθούν καλύτερα κουνούπια ή έντονα, αλλά κυρίως στην καλύτερη αισθητική τους σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη και στο ότι απαιτούν λιγότερη δύναμη για να τις ανοιγοκλείσεις. 

Η λειτουργία τους βασίζεται στην αναδίπλωσή τους προς την άκρη του κουφώματος, με τη λογική της φυσαρμόνικας και διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: με κορδόνι ή με ερπύστρια.

Με κορδόνι (κλασσική)

Οι κλασσικές πλισέ σίτες περιλαμβάνουν κι ένα κορδόνι, το οποίο χρησιμοποιείς για να διπλώνεις το ύφασμα της σίτας σαν ακορντεόν. Το σχοινί αυτό μπορεί, όμως, να φθαρεί και να χρήζει αντικατάστασης, όπως γίνεται και στις σίτες οριζόντιας και κάθετης κίνησης.

Με ερπύστρια

Πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή της πλισέ σήτας, η οποία περιλαμβάνει ερπύστρια στο κάτω μέρος της. Η ερπύστρια είναι ένας μηχανισμός στο κάτω μέρος της σίτας που βοηθάει στην αναδίπλωση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα ή σκαλώματα. Είναι σχετικά ακριβό είδος στις σίτες για πόρτες, αλλά η αντοχή και η αισθητική της θα σε αποζημιώσουν.

4. Ανοιγόμενη σήτα

Ιδανική Επιλογή για: Πόρτες

Η κλασική επιλογή σε σίτες για πόρτες. Η ανοιγόμενη σίτα τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος της πόρτας και ανοίγει με την αντίθετη φορά, δηλαδή προς τα έξω. Αποτελεί μια πρακτική επιλογή για την κεντρική πόρτα του σπιτιού, ή εκείνη που χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς δεν λειτουργεί με χερούλι και γλώσσα, αλλά ανοιγοκλείνει με ένα απλό σπρώξιμο. 

Αυτός ο τύπος σήτας κυκλοφορεί σε πολύ συγκεκριμένες διαστάσεις και τιμές. Επίσης, διακρίνεται για την αντοχή της και συνήθως φέρει μαγνήτες στην άκρη του τελάρου για εύκολο κλείσιμο. Συνήθως είναι μονόφυλλη, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να τοποθετηθεί δίφυλλη, αν απαιτείται από την κατασκευή της πόρτας.

5. Σίτα συρόμενη

Ιδανική Επιλογή για: Μπαλκονόπορτες

Οι συρόμενες σίτες διαθέτουν ένα ή δύο πλαίσια αλουμινίου και μπορεί να είναι μονόφυλλες ή δίφυλλες. Τα φύλλα τους κινούνται πάνω σε έναν οδηγό κύλισης και μπορούν να είναι χωνευτά, είτε εξωτερικά ή εσωτερικά, δηλαδή να βρίσκονται στην εξωτερική μεριά ή στην εσωτερική μεριά του τοίχου, αντίστοιχα. 

Το ύφασμα σε σίτες συρόμενες αποτελείται από fiberglass και συνήθως κατασκευάζονται από προφίλ αλουμινίου σε τελάρο. Ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα είναι ότι το χειμώνα, μπορείς να τις βγάλεις εύκολα και να τις αποθηκεύσεις, αφού είναι η εποχή κατά την οποία δεν χρειάζεσαι σίτα για κουνούπια, μύγες ή άλλα έντομα.

σίτες

6. Σίτα αποσπώμενη

Ιδανική επιλογή για: Φεγγίτες, Πόρτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά

Πρόκειται για μια καινοτόμα πατέντα που ήρθε για να προσφέρει άνεση και ευκολία στην καθημερινότητα. Η χρήση της σίτας αυτής ενδείκνυται για ανοίγματα που δεν υπάρχει συχνή πρόσβαση, όπως είναι ο φεγγίτης ή μια πόρτα που δεν χρησιμοποιείται συχνά. Το τελάρο της σίτας τοποθετείται στο άνοιγμα, ενώ το πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να αφαιρείται και να επανατοποθετείται στη θέση του με μεγάλη ευκολία.

σίτες

7. Σίτα αλουμινίου

Ιδανική Επιλογή για: Παράθυρα και Μπαλκονόπορτες

Η σίτα αλουμινίου μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία από σκόνη και έντομα, ενώ παράλληλα συνδυάζεται πολύ εύκολα με τα κουφώματα του χώρου. Αυτό το είδος μπορεί να διαθέτει οποιονδήποτε μηχανισμό, έτσι μπορείς να βρεις ανοιγόμενες, κάθετες, οριζόντιες, σίτες συρόμενες, πλισέ και σταθερές σίτες αλουμινίου. Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη κατασκευή για σίτες θα αντέξει πολλά χρόνια και δε θα σε απογοητεύσει.

σίτες αλουμινίου

Μάθε περισσότερα

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Σήτες

Κόστος 120
Λεμεσός
5 Αυγούστου 2021
Εκτελέστηκε από

Χριστοδουλος Π.

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;

Ναι

Είδος εργασίας:

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση

Αριθμός κουφωμάτων:

2-3

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Μάθε περισσότερα...

Σήτες

Κόστος 100
Tσέρι
27 Ιουλίου 2021
Εκτελέστηκε από

ΜΑΡΙΟΣ Χ.

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;

Όχι

Είδος εργασίας:

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση

Αριθμός κουφωμάτων:

4-5

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Μάθε περισσότερα...

Σήτες

Κόστος 168
Λακατάμια
29 Μαΐου 2021
Εκτελέστηκε από

Ευθυμιος Ψ.

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;

Όχι

Είδος εργασίας:

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση

Αριθμός κουφωμάτων:

Πάνω από 6

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Μάθε περισσότερα...

Σήτες

Κόστος 210
Λευκωσία
21 Μαΐου 2021
Εκτελέστηκε από

ΛΑΖΑΡΟΣ Χ.

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;

Όχι

Είδος εργασίας:

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση

Αριθμός κουφωμάτων:

2-3

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Μάθε περισσότερα...

Σήτες

Κόστος 150
Λεμεσός
28 Απριλίου 2021
Εκτελέστηκε από

ΝΙΚΟΣ A.

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;

Ναι

Είδος εργασίας:

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση

Αριθμός κουφωμάτων:

2-3

Αγορά υλικών:

Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία

Μάθε περισσότερα...

Συμβουλές

Πώς λειτουργεί
1 Μας περιγράφεις την εργασία που θέλεις να πραγματοποιήσεις
2 Μέσα σε 10'' σου προτείνουμε τους καλύτερους επαγγελματίες που θα έρθουν σε επαφή μαζί σου
3 Επιλέγεις τον καταλληλότερο για την εργασία σου