Προκατασκευασμένα Σπίτια - Κύπρος

Προκατασκευασμένα Σπίτια - Κύπρος

330.920 ολοκληρωμένες εργασίες
86.000+ αξιολογήσεις πελατών
4.200+ αξιολογημένοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.7

μέσος όρος από 18 αξιολογήσεις πελατών

Δες χρήσιμες πληροφορίες

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής
Seller photo
Παυλος Κοτσιδης
Λεμεσός

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για Προκατασκευασμένη Κατοικία, προτιμήστε τους ειδικούς της Metal Works Services. Διακρινόμαστε για την…

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Μάριος Μυριανθόπουλος
Στρόβολος

Ονομάζομαι Μάριος Μυριανθόπουλος και ως επαγγελματίας με πολυετή πείρα στο χώρο, ασχολούμαι με εργασίες για Προκατασκευασμένη Κατ…

5.0
(3)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό
Seller photo
Μάριος Κυριάκου
Ύψωνας

Ονομάζομαι Μάριος Κυριάκου και είμαι επαγγελματίας που για περισσότερο από 20 χρόνια δραστηριοποιούμαι με εργασίες για Προκατασκε…

5.0
(3)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό
Seller photo
Γιαννάκης Πετάσης
Λεμεσός

Ονομάζομαι Γιαννάκης Πετάσης και είμαι επαγγελματίας πελεκάνος για 40 χρόνια, ικανός να σας εξυπηρετήσω σε θέματα που αφορούν Προ…

5.0
(3)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό
Seller photo
OTTARI CONSTRUCTION LTD
Λευκωσία

Ως εταιρεία προωθούμε μια νέα αντίληψη στις κατασκευές και παρέχουμε ένα εναλλακτικό σύστημα δόμησης για Προκατασκευασμένη Κατοικ…

5.0
(3)
Ποιότητα εργασίας
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
Ποσό

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι τα προκατασκευασμένα ή προκατ σπίτια;

Τα προκατασκευασμένα σπίτια  ή «προκάτ» σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό είναι κατασκευές που αποτελούνται από συναρμολογούμενα και αποσυναρμολογούμενα δομικά στοιχεία πιστοποιημένα από αρμόδιο φορέα που τοποθετούνται σε σταθερή βάση.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι στρεφονται σε προκατ σπίτια καθώς αποδεικνύονται έως και 40% φθηνότερα από τις συμβατικές κατοικίες, χωρίς να υστερούν σε ποιότητα κατασκευής.
Μάθε περισσότερα

Ποιο είναι το κόστος για προκατασκευασμένα σπίτια;

Το κόστος εξαρτάται από το σχέδιο, τα υλικά, αλλά και τον τύπο της προκατασκευασμένης κατοικίας. 

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη αγορά όσο λιγότερα είναι τα τετραγωνικά του σπιτιού, τόσο αυξάνεται το κόστος, γεγονός που ενθαρρύνει την αγορά κατοικιών από 70 τ.μ. και πάνω.

Μάλιστα, τα προκατασκευασμένα σπίτια απαιτούν ελάχιστες εργασίες συντήρησης και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις προσφέρουν σημαντική θερμομόνωση, κάτι που σημαίνει ότι θα εξοικονομείς ενέργεια. 
Μάθε περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά των προκατασκευασμένων σπιτιών με τα συμβατικά;

Η ουσιαστική διαφορά είναι στον τόπο κατασκευής, στα υλικά και στη συναρμολόγησή τους.

Αρχικά, η κατασκευή των προκατασκευασμένων σπιτιών γίνεται στο εργοστάσιο, μεταφέρονται με νταλίκα στο οικόπεδο και τοποθετούνται πάνω σε πλατφόρμα (συνήθως σε πλάκα από μπετόν) στο οικόπεδο.

Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους μπορεί να είναι βαριάς μορφής όπως είναι το μπετόν, ή ελαφριάς μορφής όπως είναι το ξύλο ή το μέταλλο. 

Τέλος, τα προκατ σπίτια αποτελούνται από «μέρη» (δομικά στοιχεία), τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με βίδες ή με οξυγονοκόλληση.
 
Μάθε περισσότερα

Ποιοι είναι οι τύποι προκατασκευασμένων σπιτιών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προκατασκευασμένων σπιτιών. Αναλυτικά: 

1. Ξύλινα Σπίτια

Τα ξύλινα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται με κούτσουρα τα οποία έχουν επεξεργαστεί στο εργοστάσιο, έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και έχουν κοπεί σε κατάλληλες διαστάσεις ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κατασκευής.

Μάλιστα, οι κορμοί των δέντρων προέρχονται από βόρειες σκανδιναβικές χώρες, αφού τα δέντρα εκεί αναπτύσσονται αργά, λόγω κλίματος, και αποκτούν μεγαλύτερη σκληρότητα. Αυτό αντανακλάται στις θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες του σπιτιού αλλά και σε θέματα πυρασφάλειας και αντισεισμικότητας.

Το ξύλο προσφέρει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέεις. Γενικά τα ξύλινα σπίτια, προσφέρονται σε περιπτώσεις αλλεργιών. Από την άλλη, παρά την επεξεργασία των κορμών στο εργοστάσιο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνήθως 5-7 χρόνια, απαιτείται πέρασμα με ειδικά βερνίκια.

2. Μεταλλικά προκατασκευασμένα σπίτια

Τα μεταλλικά σπίτια κατασκευάζονται από χάλυβα και φημίζονται για την αντοχή και την αντισεισμικότητα που διαθέτουν. Μερικά από τα πλεονεκτήματά τους είναι ο μικρός χρόνο κατασκευής, η ελευθερία διαμόρφωσης του σπιτιού ανάλογα με τα ανάγκες σου, η αντοχή στη φθορά του χρόνου και φυσικά το μικρό κόστος.

3. Προκατασκευασμένα σπίτια από μπετόν

Τα προκατασκευασμένα σπίτια από μπετόν θεωρούνται βαριά κατασκευής. Σημαντικό ρόλο, λοιπόν, παίζει η στατική μελέτη της κατασκευής, την οποία συνήθως αναλαμβάνουν οι εταιρείες των προκατασκευών.

Σε αυτό το είδος της προκατασκευής, υπάρχει από μία βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα. Παράλληλα, τα τοιχία και οι πλάκες προκατασκευάζονται στο εργοστάσιο και έρχονται στο έργο, όπου με τη χρήση τηλεσκοπικού γερανού τοποθετούνται και συναρμολογούνται. Η σύνδεση των διαφόρων κομματιών γίνεται με τη χρήση κάποιου συνδετικού κονιάματος. Στα προκατασκευασμένα τοιχία και πλάκες όλα τα απαραίτητα ηλεκτρικά και υδραυλικά στοιχεία έχουν τοποθετηθεί από το εργοστάσιο.

4. Σύμμεικτα προκατασκευασμένα σπίτια

Ένας τελευταίος τρόπος προκατασκευής είναι ο συνδυασμός του χάλυβα με το σκυρόδεμα. Αρχικά κατασκευάζεται η βάση από μπετόν, και στη συνέχεια διαμορφώνεται ο μεταλλικός σκελετός – κολώνες και δοκάρια. Οι πλάκες του σπιτιού κατασκευάζονται από χυτό σκυρόδεμα, το οποίο απλώνεται πάνω στις τραπεζοειδείς λαμαρίνες. Η τοιχοποιία γίνεται είτε με τούβλα είτε με άλλα μέσα όπως πορόλιθους κ.λπ.

Ο τρόπος κατασκευής αυτός ενδείκνυται όταν για διάφορους λόγους επιθυμείς να μειώσεις το βάρος της κατασκευής, ή τον όγκο του σκυροδέματος.

Μάθε περισσότερα

Πού μπορεις να κτίσεις ένα προκατ σπίτι;

Δεν μπορείς να κτίσεις οπουδήποτε προκατ σπίτι.

Υπάρχουν περιοχές που έχουν ειδικούς όρους δόμησης και συγκεκριμένα μορφολογικά στοιχεία δόμησης, που ελέγχονται από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο.

Επίσης υπάρχουν και άλλες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές, παραλιακοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι, στις οποίες απαγορεύεται η εγκατάσταση προκατασκευασμένων – λυόμενων κατοικιών.

Για αυτό πριν καταλήξεις σε αυτή τη λύση, θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό που θα εξετάσει την καταλληλότητα του οικοπέδου σου.

 

Μάθε περισσότερα

Χρειάζεται οικοδομική άδεια για τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Όπως και στα συμβατικά σπίτια κατατίθεται στην Πολεοδομία πλήρης φάκελος με όλες τις απαιτούμενες μελέτες (τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης, αρχιτεκτονικά, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, πυροπροστασία, μελέτη ενεργειακής απόδοσης κλπ.), έτσι είναι αναγκαία η έκδοση οικοδομικής άδειας και στις προκατασκευασμένες κατοικίες. 
Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προκατασκευασμένων σπιτιών;

Τα προκατασκευασμένα σπίτια προτιμούνται συνήθως γιατί έχουν:

 • Χαμηλό κόστος: ως και 40% πιο οικονομικά από τις συμβατικές κατοικίες

 • Υψηλή ταχύτητα κατασκευής και προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης (2 έως 5 μήνες)

 • Απαλλαγή από το άγχος της κατασκευής 

 • Ελεγχόμενη ποιότητα κατασκευής

 • Προκαθορισμένο κόστος 

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Εξοικονόμηση ενέργειας ανάλογα με το υλικό κατασκευής

Μάθε περισσότερα

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των προκατασκευασμένων σπιτιών;

Μειονεκτήματα των προκατασκευασμένων σπιτιών:
 • Υπάρχουν αρχιτεκτονικοί περιορισμοί 

 • Πρέπει να έχουν έως 2 ορόφους & η πρόσβαση στο οικόπεδο να είναι εύκολη για τη μεταφορά τους

 • Σοβαρή μελέτη & έρευνα για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και τον τρόπο που θα γίνει η ένωση σε κάθε επιμέρους κομμάτι

 • Πιθανά ενδεχόμενα ρηγμάτωσης σε τοίχους και εισχώρηση υγρασίας

Μάθε περισσότερα

Είναι γερά και υγιείνα τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιά λυόμενα από ελενίτ και λαμαρίνα.

Είναι σπίτια πιστοποιημένα, για τα οποία οι κατασκευαστές μας εγγυούνται τη στατικότητα, την  ηχομόνωση, την προστασία από την υγρασία και ότι προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός. 

Ετσι, πρόκειται για σπίτια που έχουν κανονικά θεμέλιαχρησιμοποιούν μέταλλο στον σκελετό, τσιμέντο στα θεμέλια και στις πλάκες των ορόφων, μονωτικά υλικά και αλουμίνια σε πόρτες και παράθυρα.
Μάθε περισσότερα

Τι δεν ισχύει για τα προκατασκευασμένα σπίτια;

Μύθος #1: Τα προκατασκευασμένα Σπίτια δεν έχουν αντοχή και καταστρέφονται εύκολα

Όπως επιβεβαιώνουν χιλιάδες αρχιτέκτονες και επιστήμονες, στις προκατασκευασμένες κατοικίες επιλέγονται βιομηχανικά υλικά υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι απολύτως ασφαλή λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους. Μάλιστα σε περιοχές με αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και σε χώρες που πλήττονται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι προτιμούν τα προκατασκευασμένα σπίτια για λόγους ασφάλειας.

Μύθος #2: Τα προκατασκευασμένα Σπίτια είναι κατάλληλα μόνο για εξοχικές κατοικίες και όχι για μόνιμες

Ο μύθος αυτός ξεκίνησε λόγο του χαμηλού κόστους των προκατασκευασμένων κατοικιών. Οι περισσότεροι τα επέλεγαν για εξοχικές κατοικίες και θεωρήθηκε ότι δεν είναι κατάλληλα σαν την κύρια κατοικία που θα στεγάσει μια οικογένεια. Ο μύθος αυτός καταρρίπτεται καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν τις προκατασκευασμένες κατοικίες για τη διαμονή τους. Η προκατασκευασμένη κατοικία προσφέρει ασφάλεια καθώς η διάρκεια ζωής της είναι μεγαλύτερη από ένα παραδοσιακό σπίτι.

Μύθος #3: Τα προκατασκευασμένα σπίτια χάνουν εύκολα την αξία τους

Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο στην εποχή μας καθώς δύσκολα διακρίνεται ένα προκατασκευασμένο σπίτι από ένα χτιστό και η αξία του παραμένει ίδια ίσως και υψηλότερη με ένα παραδοσιακό σπίτι. Μάλιστα, τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να είναι ενεργειακά κλάσης ανώτερα από τα χτιστά, κάτι το οποίο αυτομάτως αυξάνει την αξία των προκατασκευασμένων κατοικιών στην αγορά και πώληση.

Μύθος #4: Τα προκατασκευασμένα σπίτια σπαταλούν περισσότερη ενέργεια

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι κλάσης ανώτερα ενεργειακά από ένα χτιστό σπίτι. Μάλιστα, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων που προσφέρει ένα προκατασκευασμένο σπίτι είναι από τους πρώτους και κύριους λόγους που θα το επιλέξει κάποιος.

Μάθε περισσότερα

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για την τοποθέτηση προκατασκευασμένης κατοικίας;

Αρχικά, χρειάζεται να απευθυνθείς σε έναν μηχανικό, ο οποίος θα εξετάσει τα πολεοδομικά στοιχεία της περιοχής.

Στη συνέχεια κι εφόσον επιτρέπεται να τοποθετήσεις προκάτ στο οικόπεδο, ο μηχανικός θα αναλάβει τη σύνταξη μελετών που απαιτούνται για την έκδοση Άδειας Δόμησης από την πολεοδομία.

Τέλος, σε συνεργασία με τον επιβλέποντα μηχανικό θα επιλέξεις τα πιστοποιημένα υλικά ή την εταιρεία που προμηθεύει προκατασκευασμένα σπίτια.
Μάθε περισσότερα

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Προκατασκευασμένη Κατοικία

Κόστος 70000
Λεμεσός
8 Ιουλίου 2021
Εκτελέστηκε από

ΜΑΡΙΟΣ Ο.

Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;

Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία

Πόσα τετραγωνικά είναι η κατασκευή για την οποία ενδιαφέρεσαι;

50 τ.μ. - 150 τ.μ.

Για τι είδους κατασκευή ενδιαφέρεσαι;

Δεν έχω αποφασίσει

Επιθυμείς να γίνει ραντεβού με επαγγελματία μας;

Ναι

Έχεις το οικόπεδο;

Ναι

Μάθε περισσότερα...
Πώς λειτουργεί
1 Μας περιγράφεις την εργασία που θέλεις να πραγματοποιήσεις
2 Μέσα σε 10'' σου προτείνουμε τους καλύτερους επαγγελματίες που θα έρθουν σε επαφή μαζί σου
3 Επιλέγεις τον καταλληλότερο για την εργασία σου