3 Εύκολες Συνταγές για να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου με αιθέραια έλαια!

Aρωματικά χώρου με αιθέραια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αρωμάτων, καλλυντικών, αλλά και στην αρωματοθεραπεία. Προέρχονται από αρωματικά φυτά, όπως διάφορα λουλούδια και βότανα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστή η χρησιμότητα των αιθέριων ελαίων, ακόμα και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Σαν αποτέλεσμα, η χρήση τους έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές, ενώ πολλοί από μας στρεφόμαστε προς την οικιακή χρήση των αιθέριων ελαίων. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε τα δικά μας αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια για το σπίτι.

Όμως, σε τι μπορούν να χρησιμεύσουν τα δικά μας αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια; Κάθε έλαιο, ανάλογα με το φυτό στο οποίο ανήκει, έχει διαφορετικές ιδιότητες, πέρα από διαφορετικό άρωμα. Κάποια αιθέρια έλαια είναι χαλαρωτικά, κάποια άλλα είναι εντομοαπωθητικά, ενώ άλλα βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ιδιότητες που μπορούν να προσφέρουν τα αιθέρια έλαια. Βέβαια, δύσκολα θα βρεις ένα αιθέριο έλαιο που να διαθέτει όλες τις ιδιότητες που επιθυμείς, οπότε πρέπει να διαλέξεις το κατάλληλο έλαιο για κάθε χώρο.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε οδηγίες για να παρασκευάσεις τα ωραιότερα φυσικά αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια!

3 εύκολοι τρόποι για να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια!

#1 Αρωματικό χώρου με ξυλάκια μπαμπού

Αυτό το είδος αρωματικού χώρου έχει γίνει πολύ δημοφιλές τον τελευταίο καιρό. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην εφαρμογή και διαρκεί αρκετές εβδομάδες, ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιείς. Έπειτα, πολλοί από εμάς το βλέπουμε και σαν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο για το χώρο μας.

Υλικά που θα χρειαστείς:

Αρχικά, χρειάζεσαι ένα γυάλινο, χαμηλό βαζάκι με λεπτό στόμιο. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις ένα μπουκαλάκι από άρωμα που σου έχει τελειώσει. Επίσης, μπορείς να βρεις διάφορα μικρά βαζάκια σε καταστήματα με είδη για το σπίτι. Το δεύτερο συστατικό είναι λεπτά ξυλάκια, σαν αυτά που βρίσκουμε στο super market για να φτιάξουμε σουβλάκια. Το τρίτο βασικό συστατικό είναι ένα μικρό μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Τέλος, μπορείς, αν θέλεις, να βάλεις λίγο καθαρό οινόπνευμα για να μεταδοθεί πιο γρήγορα το άρωμα.

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Εφαρμογή:

Πάρε το καθαρό βαζάκι σου και βάλε μέσα 50 ml χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες οινόπνευμα. Είναι σημαντικό το νερό να μην είναι ούτε κρύο, ούτε πολύ ζεστό, γιατί έτσι δε θα αναμειχθεί σωστά με το αιθέριο έλαιο. Αφού ρίξεις το οινόπνευμα, ρίξε και 10- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Όσο περισσότερες σταγόνες ρίχνεις, τόσο πιο έντονο γίνεται το άρωμα. Στη συνέχεια, πάρε μερικά ξυλάκια (5- 6 θα πρέπει να είναι αρκετά), κόψε τη μυτερή άκρη τους με ένα ψαλίδι και τοποθέτησε τα μέσα στο βαζάκι.

Περίπου το μισό μήκος τους λογικά θα μένει έξω από το βαζάκι, αλλά αυτό δε χρειάζεται να σε απασχολεί. Ανακίνησε πολύ καλά τα ξυλάκια μέσα στο βάζο, έτσι ώστε να βραχούν καλά και σε 1- 2 ώρες αναποδογύρισε τα μέσα στο βαζάκι, έτσι ώστε η βρεγμένη κάτω πλευρά τους να βρεθεί στον αέρα. Τοποθέτησε το βαζάκι στο δωμάτιο που επιθυμείς να αρωματίσεις και το χειροποίητο αρωματικό χώρου σου είναι έτοιμο!

#2 Αρωματικό σπρέι με αιθέρια έλαια

Αν χρειάζεσαι μια πιο δραστική λύση για να αρωματίσεις το χώρο σου, μπορείς να φτιάξεις αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια σε μορφή σπρέι. Η μορφή αυτή είναι πολύ βολική, γιατί μπορείς να αρωματίζεις ακριβώς όταν το θέλεις, στα σημεία που θέλεις. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις το δικό σου σπρέι και να το χαρείς για όσο καιρό θέλεις.

Υλικά που θα χρειαστείς:

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρι, το οποίο μπορείς να βρεις στα καταστήματα με είδη για το σπίτι. Μη σε ανησυχεί το κόστος, οι τιμές τους ξεκινούν και από 2 ευρώ. Έπειτα, χρειάζεσαι και πάλι ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Προαιρετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο καθαρό οινόπνευμα, ή και λίγες σταγόνες βότκα για να κάνεις πιο έντονο το άρωμα.

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Εφαρμογή:

Γέμισε το μπουκάλι με ψεκαστήρα με χλιαρό νερό, ή απιονισμένο νερό, το οποίο μπορείς να βρεις στο super market. Ωστόσο, φρόντισε να αφήσεις ένα μικρό περιθώριο για να προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, ρίξε 20- 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το άρωμα. Αν θέλεις, ρίξε και 5- 10 σταγόνες οινόπνευμα, ή βότκα. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε το αρωματικό χώρου να έχει διάρκεια. Ανακίνησε καλά το μπουκάλι, ώστε τα συστατικά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, ψέκασε στο χώρο που επιθυμείς να αρωματίσεις και αποθήκευσε το μπουκάλι, μέχρι να το χρειαστείς ξανά.

#3 Αρωματικό χώρου σε ζελέ

Μερικές φορές, το αρωματικό χώρου μας μπορεί να είναι και ένα όμορφο διακοσμητικό χώρου, αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης. Επίσης, κάποιοι από μας έχουμε την ανάγκη να μην κρατάμε τα αρωματικά μας σε υγρή μορφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει και ο κίνδυνος να χυθούν στο πάτωμα, λόγω κάποιου μικρο- ατυχήματος. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια σε μορφή ζελέ (gel).

Υλικά που θα χρειαστείς:

Για το διακοσμητικό αρωματικό χώρου σου θα χρειαστείς ένα όμορφο, διαφανές βαζάκι, ένα διακοσμητικό ποτήρι, ή όποιο άλλο δοχείο σε εμπνέει αισθητικά. Το πιο σημαντικό συστατικό είναι η ζελατίνη σε σκόνη, από την οποία θα χρειαστείς ένα φακελάκι. Ζελατίνη σε σκόνη θα βρεις στο super market. Επίσης, στο super market θα βρεις χρώματα ζαχαροπλαστικής, με τα οποία θα δώσεις χρώμα στη δημιουργία σου. Τέλος, χρειάζεσαι το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και λίγο ψιλό αλάτι.

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Εφαρμογή:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε ένα ποτήρι νερό και άφησε το να βράσει. Μόλις βράσει, ρίξε τη σκόνη ζελατίνης και ανακάτεψε καλά. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα ποτήρι κρύο νερό. Κατόπιν, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, περίπου 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακάτεψε τα όλα μαζί πολύ καλά και βάλε όσο μείγμα θέλεις στο βαζάκι, ή το ποτήρι που έχεις επιλέξει. Άφησε το να κρυώσει και να πήξει για 2- 3 ώρες χωρίς καπάκι και τέλος τοποθέτησε στο στο χώρο που θέλεις να αρωματίσεις. Αν θέλεις, μπορείς μέσα στο βαζάκι να βάλεις και 2 ξύλα κανέλας, ή λίγη φλούδα από πορτοκάλι για να δώσει παραπάνω άρωμα. Αλήθεια, φανταζόσουν ποτέ ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις το δικό σου αρωματικό ζελέ;

Τι είδους αιθέρια έλαια να χρησιμοποιήσω;

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το φυτό της λεβάντας φτιάχνει ένα από τα πιο αγαπημένα αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια. Ο λόγος που την αγαπάμε τόσο πολύ δεν είναι μόνο το διακριτικό και ρομαντικό άρωμα της. Είναι, κυρίως, οι χαλαρωτικές της ιδιότητες, οι οποίες βρίσκουν χρήση και στην αρωματοθεραπεία. Ωστόσο, την άνοιξη και το καλοκαίρι υπάρχει ένας βασικότατος λόγος για να θέλεις ένα αρωματικό χώρου από λεβάντα στο χώρο σου. Βλέπεις, η λεβάντα είναι ένα από τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Αιθέριο έλαιο μέντας

Η μέντα είναι ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες, τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις πολύ εύκολα, χάρη στα αιθέρια έλαια της. Εκτός του ότι το άρωμα της είναι πολύ αναζωογονητικό και ευχάριστο, έχει βρεθεί ότι απαλύνει τους πονοκεφάλους και τις ναυτίες. Επίσης, βοηθάει πολύ στην ανόρθωσης της διάθεσης και βελτιώνει τη συναισθηματική μας κατάσταση. Θέλεις άλλον ένα λόγο για να την εμπιστευτείς; Με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων μέντας και τον αρωματισμό του σπιτιού σε συχνή βάση, μπορείς να διώξεις τα μυρμήγκια που εισβάλουν στο σπίτι, ή και να αποφύγεις μια πιθανή εισβολή! Αυτό μπορείς να το πετύχεις και με αιθέρια έλαια δυόσμου, αλλά και κανέλας.

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Το άρωμα λεμονιού είναι αγαπημένο για πάρα πολλούς από εμάς. Έχει μια κλασική νότα, είναι διαχρονικό και πάντα συνδυασμένο με την καθαριότητα και τη λαμπρότητα. Όμως, τι άλλο έχουν να σου προσφέρουν τα αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια λεμονιού; Τα αιθέρια έλαια λεμονιού έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα. Το άρωμα τους είναι διεγερτικό για το μυαλό και βοηθά πολύ στην καθαρή σκέψη. Τέλος, δίνει πάντα μια αίσθηση καθαριότητας στο σπίτι.

αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμα αιθέρια έλαια που μπορείς να αξιοποιήσεις σαν αρωματικά χώρου για το σπίτι σου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πάνω από 2000 είδη φυτών από τα οποία μπορούν να παραχθούν αιθέρια έλαια. Μπορείς μέσω των δοκιμών να ψάξεις για αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι! Ανακάλυψε το τέλειο άρωμα για το χώρο σου και για οποιαδήποτε αγγαρεία χρειαστείς, άφησε το σε μας. Καταχώρησε την εργασία σου για πάνω από 90 υπηρεσίες στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές για να εξυπηρετηθείς άμεσα, υπεύθυνα και οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα