DIY: Κατασκεύασε έναν Υπέροχο Φάρο από Γλάστρες σε 5 Βήματα!

Μήπως σου φαίνεται άδειος ο κήπος του σπιτιού σου; Το να αγοράσεις διακοσμητικά για τον κήπο μπορεί να γίνει αρκετά δαπανηρό. Όμως, υπάρχουν λύσεις για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με δικές σου κατασκευές. Για αυτό το άρθρο, ψάξαμε λύσεις και δημιουργήσαμε τον δικό μας φάρο για τον κήπο! Η κατασκευή φάρου με γλάστρες είναι μια πολύ όμορφη πρόταση για να διακοσμήσεις τον κήπο σου και να δώσεις έναν τόνο νησιώτικου στυλ. Μπορείς να το διακοσμήσεις στο μπαλκόνι σου, στον κήπο σου, στο σπίτι, στο γραφείο ή το εξοχικό. Αν θες, λοιπόν, να διαμορφώσεις τον κήπο σου, όπου και αν επιλέξεις να το τοποθετήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Κατασκευή Φάρου με Γλαστράκια σε 5 Βήματα!

Τι θα χρειαστείς για την κατασκευή φάρου με γλάστρες; 

  • 3 κεραμικές γλάστρες σε διαφορετικά μεγέθη (Φ25Χ23cm, Φ13Χ17cm, Φ11Χ12cm)
  • 2 κεραμικά πιατάκια γλάστρας (Φ13Χ17cm, Φ11Χ12cm)
  • Ακρυλικό χρώμα: άσπρο, μαύρο, μπλε
  • Σχοινί λεπτό γιούτας ή Ψάθινο σχοινί
  • Ηλιακό φαναράκι
  • Κόλλα στιγμής
  • Πινέλα
  • Χαρτοταινία
  • Χαρτί και μολύβι 

Εκτέλεση:

#1. Βάφουμε τις γλάστρες και τα πιατάκια

Για την κατασκευή του φάρου με γλάστρες θα πρέπει αρχικά να βάψουμε τις γλάστρες στα χρώματα που θέλουμε να έχει ο φάρος σου. Εμείς προτιμήσαμε να δώσουμε μια νότα νησιώτικου στυλ στο φάρο μας και επιλέξαμε ως βασικά χρώματα το άσπρο και το μπλε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια χρώματα σου αρέσουν για να φτιάξεις τον δικό σου φάρο.

Ξεκινάμε με το άσπρο χρώμα και βάφουμε τις 3 γλάστρες μας. Αφού στεγνώσουν καλά, περνάμε χαρτοταινία περιμετρικά κάτω από την κεραμική απόληξη της γλάστρας, ώστε να βάψουμε με το μπλε χρώμα την κεραμική απόληξη, χωρίς να λερώσουμε το άσπρο χρώμα της γλάστρας μας. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε ξανά τις γλάστρες μας να στεγνώσουν.

Για τα πιατάκια η δουλειά μας είναι πιο απλή. Απλά περνάμε με το μπλε χρώμα όλη τους την επιφάνεια, πάνω και κάτω.

Αφού στεγνώσουν, ο φάρος μας θα δείχνει κάπως έτσι:

#2. Φτιάχνουμε πόρτα και παράθυρα

Ο φάρος μας σε αυτό το στάδιο είναι πολύ απλός. Για να τον εμπλουτίσουμε με χρώμα και να θυμίζει περισσότερο κάποιον νησιώτικο φάρο, θα πρέπει να δημιουργήσουμε πόρτες και παράθυρα. Η δημιουργία πόρτας και παραθύρων μπορεί να φαίνεται μια απλή διαδικασία αλλά δεν είναι. Αποτελεί μια από τις πιο challenging διαδικασίες στην κατασκευή φάρου με γλάστρες, καθώς αφορά περισσότερο το στυλ που θες να δώσεις τον φάρο σου. Εμείς όμως θα σου δώσουμε όλα τα tips, ώστε να το καταφέρεις.

Αρχικά, παίρνουμε μια κόλλα χαρτί. Σχεδιάζουμε στο χαρτί την πόρτα και τα παράθυρα στις ακριβείς διαστάσεις που θέλουμε να τα έχουμε στον φάρο μας και κόβουμε περιμετρικά. Χρησιμοποιούμε τα χαρτιά που κόψαμε σαν πατρόν για να δημιουργήσουμε την πόρτα και τα παράθυρα στον φάρο μας. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα θέλεις εσύ, οπότε μην φοβηθείς να παίξεις με τα γεωμετρικά σχέδια. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε πάνω στα σημεία που θέλουμε. Με ένα μολύβι, σχεδιάζουμε πάνω στο άσπρο της γλάστρας και περιμετρικά του πατρόν την πόρτα και τα παράθυρα. Αφαιρούμε τα πατρόν και ανοίγουμε το μαύρο χρώμα. Με το λεπτό πινέλο, γεμίζουμε τα σχήματα που έχουμε δημιουργήσει με προσοχή, ώστε να μην βγούμε από τις γραμμές. Αφήνουμε τις γλάστρες αρκετή ώρα, ώστε το χρώμα να στεγνώσει καλά.

#3. Περνάμε το Σχοινί

Αυτό το στάδιο δεν αποτελεί απλά διακοσμητικό χαρακτήρα. Το σχοινί γιούτας θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να καλύψει τις ατέλειες του φάρου μας. Χρησιμοποιούμε το σχοινί στην ένωση του άσπρου και του μπλε χρώματος σε κάθε γλάστρα, ώστε να καλύψουμε κομψά όποια ατέλεια έχει προκύψει κατά το βάψιμο. Έτσι, δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για την τέλεια γραμμή στην ένωση των χρωμάτων, αφού το σχοινί είναι εδώ για εμάς. Τοποθετούμε, λοιπόν το σχοινί περιμετρικά στην ένωση του άσπρου με το μπλε χρώμα στις γλάστρες μας και χρησιμοποιούμε την κόλλα στιγμής, για να το κολλήσουμε. Τώρα ο φάρος μας δείχνει να γεμίζει!

Φτιάξε 5+1 Εκπληκτικές & Χρήσιμες Κατασκευές με Απλά Υλικά!

#4. Κολλάμε τις γλάστρες και τα πιατάκια

Ήρθε η στιγμή να κολλήσουμε τις γλάστρες και τα πιατάκια για να δώσουμε μορφή στον φάρο μας. Ξεκινάμε τη μεγάλη γλάστρα. Πρέπει να κολλήσουμε το κάτω μέρος της μεγάλης γλάστρας με το κάτω μέρος του πιάτου Φ13Χ17 cm. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε κόλλα στιγμής και στις δύο επιφάνειες που θα κολλήσουμε. Συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα άλλα κομμάτια του φάρου μας. Όταν τελειώσουμε, κολλάμε το ηλιακό φαναράκι στο πάνω μέρος της τελευταίας (μικρής) γλάστρας.

#5. Στολίζουμε τον φάρο με γλάστρες στον κήπο μας

Τώρα που ο φάρος μας είναι πανέτοιμος, μπορούμε να τον στολίσουμε στον κήπο μας! Μπορείς να φτιάξεις μια σύνθεση με γλάστρες και πέτρες και να τοποθετήσεις τον φάρο σου στο κέντρο.

Ελπίζουμε να σου άρεσε η ιδέα μας για την κατασκευή φάρου με γλάστρες και να δημιουργήσεις τον δικό σου σύντομα! Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα