5 υπέροχες φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι!

φθινοπωρινές κατασκευές

Οι φθινοπωρινές κατασκευές είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να διακοσμήσεις το σπίτι σου σε φθινοπωρινό μοτίβο. Η φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού απαιτεί γήινα χρώματα, στοιχεία της φύσης και ρομαντική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να τα φέρεις στον χώρο σου, αν έχεις μερικές όμορφες ιδέες και λίγο χρόνο να διαθέσεις για τις φθινοπωρινές κατασκευές του σπιτιού σου.

Όμως το φθινόπωρο είναι και η αρχή της νέας σεζόν, που σου δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσεις δυναμικά με μεγάλα projects για το σπίτι. Θα σε ανανεώσουν και θα σε κάνουν να δεις το σπίτι με άλλο μάτι, όσες ώρες κι αν περνάς μέσα. Ας δούμε μερικές χρήσιμες ιδέες που ξεχωρίοζουν.

5 μοναδικές φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι σου!

#1 Αρωματικό χώρου με άρωμα φθινοπώρου

Κάθε εποχή έχει ένα ξεχωριστό άρωμα. Ένας απλός τρόπος να “φυλακίζουμε” το άρωμα αυτό στο χώρο μας, είναι τα φυσικά αρωματικά χώρου. Θα χρειαστείς φλούδες πορτοκαλιού, σκόνη κανέλας, ξύλα κανέλας και φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού. Επίσης, θα χρειαστείς το δοχείο της επιλογής σου, στο οποίο θα τοποθετήσεις το φυσικό αρωματικό χώρου σου.

Πώς θα φτιάξεις το αρωματικό;

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε μερικές φλούδες πορτοκαλιού ή αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι και ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη.
Ανακάτεψε καλά, έτσι ώστε το μείγμα σου να αποκτήσει ένα πανέμορφο άρωμα. Στη συνέχεια, άδειασε το μείγμα στο δοχείο της επιλογής σου, σε στρατηγικό σημείο του σπιτιού, το οποίο θέλεις να αναδίδει φθινοπωρινό άρωμα.
Πρόσθεσε ξύλα κανέλας και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για να κάνουν πιο ισχυρό το άρωμα και να διακοσμήσουν το δοχείο. Κάπως έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα φθινοπωρινό φυσικό αρωματικό χώρου. φυσικό αρωμταικό χώρου

#2 Κηροπήγια με στοιχεία της φύσης

Τα κεριά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρομαντικής και ζεστής ατμόσφαιρας. Έτσι, δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη διακόσμηση με φθινοπωρινές κατασκευές. Οι ιδέες για χειροτεχνίες που μπορείς να φτιάξεις μόνος/ -η σου δεν έχουν τέλος.

Μπορείς να μεταμορφώσεις τα κηροπήγια σου, διακοσμώντας τα με βελανίδια, κουκουνάρια και άλλους φθινοπωρινούς καρπούς. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχεις κηροπήγια, ή αν δε θέλεις να αλλάξεις την εικόνα αυτών που έχεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου κηροπήγιο;

Θα χρειαστείς μια γυάλα σε οποιοδήποτε μέγεθος προτιμάς, μερικά αποξηραμένα φύλλα ή χάρτινα φύλλα, ειδική κόλλα για γυαλί και φυσικά, ένα κερί.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να κολλήσεις τα φύλλα στο εσωτερικό, ή εξωτερικό μέρος της γυάλας. Στη συνέχεια, μπορείς, προαιρετικά να τοποθετήσεις κάτι μέσα στη γυάλα, ώστε να λειτουργήσει σαν βάση για το κερί.
Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις άμμο ή αποξηραμένους σπόρους καλαμποκιού. Τέλος, τοποθετείς το κερί σου μέσα στη γυάλα και έτσι έχειςένα πρωτότυπο φθινοπωρινό κηροπήγιο.

φθινοπωρινά κεριά

#3 Στεφάνι από κλαδιά και φύλλα

Στη χώρα μας, αγαπάμε πολύ το έθιμο της πρωτομαγιάς, όπου φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια για το σπίτι. Όμως και το φθινόπωρο μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι με ξεχωριστά και όμορφα στεφάνια δικής μας κατασκευής. Αυτές οι φθινοπωρινές κατασκευές μπορούν να τοποθετηθούν στην εξώπορτα, πάνω από το τζάκι, αλλά και όπου αλλού ταιριάζουν στην αισθητική σου.

Πώς θα φτιάξεις το στεφάνι από κλαδιά και φύλλα;

Θα χρειαστείς πολλά λεπτά και ευλύγιστα κλαδιά, με τα οποία θα σχηματίσεις ένα κυκλικό σχήμα. Θα πρέπει να τα δέσεις με κομμάτια σπάγγου, ώστε να στέκονται στο σχηματισμό που θέλεις και αυτός είναι ο σκελετός του στεφανιού σου.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας ισχυρής κόλλας, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω τα στοιχεία της φύσης που επιθυμείς, όπως πολύχρωμα φύλλα και μικρά κουκουνάρια.
Το στεφάνι σου είναι έτοιμο και κατάλληλο για τη φθινοπωρινή σου διακόσμηση. φθινοπωρινό στεφάνι

#4 Διακοσμητικά πιάτα με φθινοπωρινούς καρπούς

Ένα μεγάλο πιάτο που δε χρησιμοποιείς συχνά, μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε διακοσμητικό πιάτο. Πρόκειται, ίσως, για την πιο εύκολη από τις φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι που μπορείς να βρεις. Μια τέτοια χειροτεχνία θα ταιριάξει ιδανικά με το τραπεζάκι του σαλονιού σου, το οποίο ίσως να φιλοξενούσε κάποιο καλοκαιρινό διακοσμητικό στοιχείο μέχρι προσφάτως.
Διάλεξε το πιάτο σου και γέμισέ το με αποξηραμένα πολύχρωμα φύλλα και φθινοπωρινούς καρπούς.
Αν επιθυμείς να δημιουργήσεις κάτι που έχει ένα βαθμό τεχνητής επεξεργασίας, μπορείς να βάψεις τους καρπούς σε γήινα χρώματα που σου αρέσουν. Φυσικά, μπορείς να αντικαταστήσεις το πιάτο με ένα όμορφο καλάθι σε γήινα χρώματα. Το καλάθι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα υλικών και είναι από μόνο του πολύ όμορφο. διακοσμητικό καλάθι

#5 Κάδρα και κορνίζες με φύλλα

Έχεις σκεφτεί ότι ακόμα και οι φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων μπορούν να ταιριάζουν με τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα; Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι και μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον χώρο σου.
Δε χρειάζεται να αγοράσεις ακριβές κορνίζες, καθώς δε θα φαίνονται σχεδόν καθόλου, όταν τελειώσεις με τη διακόσμηση τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να επιλέξεις κορνίζες σε γήινα χρώματα και να ζωγραφίσεις πάνω τους φύλλα και κλαδιά. Επίσης, μπορείς να κολλήσεις πάνω τους αληθινά αποξηραμένα φύλλα, μικρά σε μέγεθος και να τα καλύψεις με μπογιά, ώστε να φαίνεται μόνο το σχήμα τους.
Με την ίδια λογική, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και ολόκληρους πίνακες για τους τοίχους, χρησιμοποιώντας καμβά και μεγαλύτερα φύλλα, καλυμμένα με χρώμα. Τέτοιου είδους φθινοπωρινές κατασκευές αξίζουν να έχουν περίοπτη θέση στο σπίτι, ώστε όλοι να θαυμάζουν το ταλέντο σου, χωρίς να γνωρίζουν πόσο εύκολα τις δημιούργησες.
 φθινοπωρινό κάδρο

4 φθινοπωρινά projects που πρέπει να βάλεις στη λίστα!

Ένα DIY project σίγουρα αξίζει την προσοχή σου. Είναι εύκολο, προσθέτει κάτι όμορφο στη διακόσμησή σου και μπορείς να το φτιάξεις σε συνεργασία με το παιδί σου, για να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί. Όμως το σπίτι πάντα έχει κι άλλες ανάγκες για αλλαγές που μας ανανεώνουν.
Το φθινόπωρο, σαν αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς, είναι η ευκαιρία να βάλεις μπρος σημαντικές εργασίες που θα σε ανταμείψουν σε βάθος χρόνου. Τέτοιες εργασίες είναι:

#1 Βάλε μόνωση στο σπίτι

Μια φθινοπωρινή κατασκευή που θα σου φανεί φοβερά χρήσιμη όλο το χειμώνα. Η εξωτερική μόνωση (π.χ. μόνωση ταράτσας) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γλιτώσεις από προβλήματα υγρασίας. Και αν βάλεις θερμομονωτικά υλικά, θα δεις και τους λογαριασμούς για θέρμανση να μειώνονται, απολαμβάνοντας περισσότερη ζέστη. 

#2 Αναβάθμισε τα κουφώματα

Μην αφήσεις τον χειμώνα να σε βρει με παλιά κουφώματα που μπάζουν αέρα. Αν μετατρέψεις τα παλιά σου κουφώματα σε ενεργειακά, αυτό θα βοηθήσει πολύ και στη μόνωση του σπιτιού. Όσο περισσότερο αναβαθμίζεις ενεργειακά το κτίριό σου, τόσο εξοικονομείς χρήματα για τους μηνιαίους λογαριασμούς!

#3 Κατασκεύασε αποθηκευτικούς χώρους

Φέτος το φθινόπωρο κάνε μια νέα αρχή και πάρε την απόφαση να φτιάξεις αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για όλα σου τα πράγματα. Είτε πρόκειται για ντουλάπια μπάνιου, κουζίνας, είτε για ντουλάπα ή αποθηκευτικό χώρο παπουτσιών, οι ξυλουργικές φθινοπωρινές κατασκευές είναι must για οργάνωση και cozy διάθεση.

#4 Βάψε το σπίτι

Η ανανέωση στο χρώμα είναι πάντα μια καλή ιδέα για να ανανεώσει και τη διάθεσή σου. Όμως ο χειμώνας δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να βάψεις το σπίτι. Όσο η θερμοκρασία πέφτει και οι βροχές αυξάνονται, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να πετύχεις καλές συνθήκες για βάψιμο. Προτίμησε να το κάνεις μέσα στο φθινόπωρο, πριν αρχίσουν οι βροχές.

Ελπίζουμε να βρήκες την έμπνευση που είχες ανάγκη για να φτιάξεις τις καλύτερες φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι σου. Θα είμαστε δίπλα σου για οποιαδήποτε κατασκευή χρειάζεται έναν έμπειρο επαγγελματία. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από κατάλληλους επαγγελματίες που θα δώσουν πνοή στις ιδέες σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα