Κατασκευές με πηλό: Οι καλύτερες ιδέες μέσα σε λίγα λεπτά!

Κατασκευές με πηλό

Οι κατασκευές με πηλό μπορεί να είναι κάτι που έχεις συνδέσει με τη χειροτεχνία που κάνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο αλλά θα σου αποδείξουμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Χρησιμοποιώντας πηλό και τη φαντασία σου, μπορείς να φτιάξεις από στολίδια κάθε είδους και για κάθε εποχή, μέχρι κοσμήματα και διακοσμητικά για το σπίτι. Επίλεξε το είδος του πηλού που θέλεις να δουλέψεις και βάλε μπρος!

Ποια είδη πηλού υπάρχουν; 

1. Πηλός κεραμικής

Ο συγκεκριμένος πηλός περιέχει άργιλο, πυρίτιο, νερό και είναι ο πηλός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κεραμικών αντικειμένων όπως γλάστρες, σκεύη μαγειρικής κτλ. O πηλός της κεραμικής στεγνώνει με το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες. 

2. Πηλός χειροτεχνίας

Ο πηλός αυτός στεγνώνει με τον αέρα και χρησιμοποιείται για κάθε είδους δημιουργία και χόμπι. Είναι εύκολος στη χρήση, πλάθεται εύκολα όσο ο πηλός είναι νωπός, στεγνώνει χωρίς ψήσιμο και η τιμή του είναι ιδιαίτερα οικονομική. Χρειάζεται περίπου μισή ημέρα για να στεγνώσει και είναι λίγο βαρύς σαν υλικό. 

3. Πολυμερής πηλός

Το συγκεκριμένο είδος πηλού αποτελείται από pvc και στεγνώνει με το ψήσιμο. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή στολιδιών, κοσμημάτων και κάθε χόμπι χειροτεχνίας. Η επεξεργασία του είναι ιδιαίτερα εύκολη, είναι ελαφρύς σαν υλικό, και κυκλοφορεί σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Με το συγκεκριμένο πηλό μπορείς να δημιουργήσεις και λεπτομερή σχέδια με μεγάλη ευκολία, ενώ είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικός. Ωστόσο, η τιμή του είναι ακριβότερη από αυτή του απλού πηλού χειροτεχνίας. 

- Τι είδος να προτιμήσεις για τις κατασκευές με πηλό;

Εφόσον χρειάζεσαι κάτι ανθεκτικό για λεπτομερείς δημιουργίες τότε ο πολυμερικός πηλός είναι η λύση. Αν θες κάτι οικονομικό, χωρίς κόπο και που στεγνώνει γρήγορα τότε ο απλός πηλός είναι η καλύτερη λύση! 

Τι μπορείς να φτιάξεις με τον πηλό;

Αν δε σε έχουμε πείσει ως τώρα ότι ο πηλός είναι το καλύτερο υλικό για επαγγελματικές χειροτεχνίες, ετοιμάσου να το κάνουμε παρακάτω! Επίσης, έχε υπόψη σου ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σετ γλυπτικής με εξοπλισμό για την επεξεργασία πηλού. Εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις πρώτα με απλά αντικείμενα που έχεις στο σπίτι όπως μαχαίρι, σπάτουλα, χαρτοκόπτη κτλ. Εφόσον δεις ότι δυσκολεύεσαι, τότε μπορείς να προμηθευτείς ένα σετ με εργαλεία για τη γλυπτική σε πηλό, σε αρκετά οικονομική τιμή.

#1. Κατασκευές με πηλό: Χειροποίητα λουλούδια από πηλό

Εφόσον αναρωτιέσαι “πώς να κάνω λουλούδια με πηλό”, μάθε παρακάτω τον τρόπο και πάρε μοναδικές ιδέες για τις δικές σου δημιουργίες. Για το συγκεκριμένο αντικείμενο χειροτεχνίας, ο πολυμερικός πηλός είναι ότι πρέπει, καθώς θα τον βρεις σε πολλά χρώματα και θα μπορείς να δημιουργήσεις λεπτομερώς ένα λουλούδι με ελάχιστο κόπο. Δες παρακάτω ιδέες για χειροποίητα λουλούδια από πηλό:

κατασκευές με πηλό

Image credits Pinterest_ addicted2decorating.com


[caption id="attachment_19889" align="aligncenter" width="373"]κατασκευές με πηλό
Image credits Pinterest_ artsandcraftsideas.com[/caption] [caption id="attachment_19890" align="aligncenter" width="446"]κατασκευές με πηλό
Image credits Pinterest_ livemaster.ru[/caption] [caption id="attachment_19891" align="aligncenter" width="464"]κατασκευές με πηλό
Image credits Pinterest_ skillofking.com[/caption]

#2. Κατασκευές με πηλό: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Για αυτό το θέμα ο απλός πηλός είναι ιδανική επιλογή. Δημιούργησε με την οικογένειά σου εντυπωσιακά και απλά στολίδια κάθε μορφής για το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και χριστουγεννιάτικα γούρια και διακοσμητικά


Δες επίσης: 5 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις μόνος/-η σου!

#3. Κατασκευές με πηλό: Ζωάκια από πηλό

Σε αυτή την κατηγορία το είδος του έτοιμου πηλού που θα επιλέξεις εξαρτάται από το ζωάκι που θέλεις να κάνεις και το πόσο αναλυτικό θα είναι το σχέδιο του. Δες παρακάτω ιδέες και για τις δύο περιπτώσεις και εντυπωσίασε φίλους και γνωστούς! 

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε να δημιουργήσεις μοναδικές κατασκευές με πηλό! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού, άφησέ το πάνω μας και συ απόλαυσε τις γιορτές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Καταχώρησε την εργασία σου δωρεάν στην υπηρεσία μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα