10 fun facts που ίσως δεν ήξερες για τα νύχια σου!

Η περιποίηση των νυχιών είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των περισσότερων γυναικών. Αν είσαι και εσύ μία από αυτές τις γυναίκες και σου αρέσει να βλέπεις τα νύχια σου όμορφα και περιποιημένα, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσένα!

Οι έμπειρες μανικιουρίστ μοιράζονται συνεχώς μαζί μας τα μυστικά τους. Αυτή τη φορά τους ζητήσαμε να μας πουν ορισμένα facts, που θα μας εξέπληταν σχετικά με τα νύχια μας. Μερικά από αυτά ίσως τα γνωρίζεις ήδη. Τα περισσότερα, όμως, σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν! Είσαι έτοιμη να μάθεις;

10 fun facts για τα νύχια σου!

#1 Χειμώνας Vs Kαλοκαίρι

To χειμώνα τα νύχια μας μακραίνουν πιο αργά απ’ ότι το καλοκαίρι.

#2 Γυμναστική

Μετά από 1 ώρα γυμναστικής μπορεί να νιώσεις τον ιδρώτα σου να κυλά σε κάθε σπιθαμή του κορμιού σου. Παντού εκτός από τα νύχια, αφού αυτά δεν ιδρώνουν ποτέ.

#3 Άνδρες Vs Γυναίκες

Tα νύχια των ανδρών μακραίνουν ταχύτερα απ΄ ότι των γυναικών. Παράδοξο, αν σκεφτεί κανείς ότι εμείς περιμένουμε ευλαβικά να μακρύνουν τα νύχια μας για κανονίσουμε το επόμενο ραντεβού για μανικιούρ, σε αντίθεση με τον ανδρικό πληθυσμό, που ξεχνάει και να τα κόψει.

#4 Εγκυμοσύνη

Το παραπάνω fun fact ισχύει για όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, εκτός από μία. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται το μάκρος των νυχιών μας αλλάζει κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ξεπερνώντας και τον ανδρικό.

#5 Aντίχειρας Vs μέσος

Ο μέσος μακραίνει με τον ταχύτερο ρυθμό ενώ ο αντίχειρας με τον βραδύτερο. Είχες παρατηρήσει ποτέ αυτή τη διαφορά;

#6 Xέρια Vs Πόδια

Το πάχος των νυχιών στα πόδια μας είναι διπλάσιο από εκείνο των χεριών μας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι συνηθέστερο να σπάσεις νύχι στο χέρι σου παρά στο πόδι.

#7 Ρεκόρ Guinness

Tα μακρύτερα νύχια στον κόσμο, που φυσικά καταγράφηκαν στη λίστα των ρεκόρ Guinness, ανήκουν σ’ έναν άνδρα 78 ετών και αγγίζουν έως και τα 2 μέτρα. Τρομαχτικό;

#8 Kερατίνη

Τα νύχια μας είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με τα μαλλιά μας. Η κερατίνη, είναι πρωτείνη που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας και είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για την υγεία των μαλλιών, όσο και για την υγεία των νυχιών μας.

#9 Ονυχοφαγία

Έχεις και εσύ την κακή συνήθεια να δαγκώνεις τα νύχια σου και την γύρω περιοχή; Eίσαι, λοιπόν, ονυχοφάγος, διότι αυτή η συνήθεια έχει και δικό της όνομα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να δαγκώνουν τα νύχια τους μετά την ηλικία των 30, σύμφωνα με έρευνες.

#10 Άγχος και ύπνος

Το υπερβολικό άγχος και η έλλειψη ύπνου επηρεάζουν εκτός όλων των άλλων και την υγεία των νυχιών σου. Αν νιώθεις ότι τα νύχια σου “έχουν αδυνατίσει” βεβαιώσου ότι κοιμάσαι καλά και απαλλάξου από το περιττό άγχος.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα