Αυγουλάκια τηγανητά πικάντικα… από τα παιδικά χρόνια στην ενηλικίωση!

Το Cook Files μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές, μαγειρικές ιδέες και γεύσεις που θα μας εκπλήξουν! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι βασισμένη σε ένα πληθωρικό πιάτο του Βρετανού σεφ Gordon Ramsey.

Τελευταία παρακολουθώ τα τηλεοπτικά μαθήματα μαγειρικής του Βρετανού Gordon Ramsey, «Ultimate cooking course» είναι ο τίτλος της εκπομπής (τη θεωρώ εξαιρετική) και αν μη τι άλλο έχει άπειρες συνταγές γι’ αυτό που Άγγλοι και Αμερικανοί μάγειρες αποκαλούν comfort food. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία παραλλαγή των κλασσικών τηγανητών αυγών, για την ακρίβεια ο Ramsay την αποκαλεί «Αυγά Βορείου Αφρικής». Περισσότερο πλούσια, αρκετά πιο πικάντικη με πολλές εναλλαγές στη γεύση. Είναι μία συνταγή που θυμίζει τα τηγανητά μελάτα αυγουλάκια των παιδικών μας χρόνων και ταυτόχρονα αφήνει μια γλυκόπικρη επίγευση, όπως ακριβώς και η ενήλικη ζωή μας.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες σε κυβάκια

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

4 αυγά

Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αμέσως μετά προσθέτουμε τις πιπεριές, το τσίλι και τα σκόρδα (η θερμοκρασία της κουζίνας πρέπει να είναι στο τέρμα σε όλη τη διάρκεια του σοταρίσματος και πρέπει να ανακατεύουμε διαρκώς). Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, μόλις απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει η ντομάτα κατεβάζουμε τη φωτιά (από το 9 στο 4 το βάζω εγώ) κάνουμε 4 «φωλιές» μέσα στο μείγμα και πάνω από την καθεμία ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε 4 με 5 λεπτά ανάλογα με το πόσο μελάτα θέλουμε τα αυγά. Σκοπός είναι να βγει μελάτο το αυγό ώστε ο κρόκος να περιχυθεί πάνω στο μείγμα με τις πιπεριές και την ντομάτα.

Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά με την ντομάτα φρέσκο κρεμμυδάκι και φρέσκο κόλιανδρο. Σερβίρουμε αμέσως και σπάμε τον κρόκο με ένα μαχαίρι για να ενοποιηθεί με τα λαχανικά.

Η συνταγή φαίνεται πολύ απλή, η γεύση της όμως είναι έντονη και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα παραλείψτε τελείως το τσίλι.

Πηγή: Free Sunday

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα