6 καλοκαιρινές ιδέες για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με φαναράκια!

Διακόσμηση μπαλκονιού

Καθώς η άνοιξη και το καλοκαίρι κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τις ζεστές μέρες διαδέχονται όμορφες νύχτες, αναδεικνύεται η ανάγκη να περιποιηθούμε το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Πώς θα γίνει αυτό; Ο πιο κλασικός και αγαπημένος τρόπος διακόσμησης μπαλκονιού είναι με πολλά όμορφα λουλούδια σε γλάστρες. Όσο για τη βραδινή ατμόσφαιρα, υπάρχει η διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια! Τα φαναράκια είναι υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία την ημέρα. Ωστόσο, τη νύχτα μεταμορφώνονται σε κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο.

Τα φαναράκια, όπως και τα κεριά, έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν εντελώς την ατμόσφαιρα του χώρου και όχι μόνο να φωτίζουν το σκοτάδι. Παρ' όλα αυτά, δε θα σου προτείναμε να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με κεριά. Βλέπεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγάλει ένα ξαφνικό αεράκι και να τα σβήσει, με αποτέλεσμα να χαθεί η λάμψη τους. Αντιθέτως, τα φαναράκια προστατεύουν τα κεριά που περιέχουν, αν περιέχουν, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σβήσουν. Αλλά και πάλι, πώς να κάνεις τη δική σου ονειρεμένη διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια; Ας δούμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείς.

6 φανταστικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια!

#1 Φαναράκια στο τραπέζι

Μήπως σκέφτεσαι να οργανώσεις ένα βραδινό δείπνο στο μπαλκόνι, ή μια φιλική μάζωξη; Σε κάθε περίπτωση, ένας χαλαρός φωτισμός με φαναράκια πάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού θα ευνοήσει το φιλικό κλίμα. Ακόμα κι αν πρόκειται για τη διακόσμηση μικρής βεράντας διαμερίσματος, υπάρχουν κατάλληλα φαναράκια. Διάλεξε κάποια που να είναι μικρά σε μέγεθος, ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού σου. Όσο για το χρώμα τους, εκεί μπορείς να πειραματιστείς, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Για παράδειγμα, αν κινείσαι προς ένα σοβαρό, ή συντηρητικό αποτέλεσμα, μπορείς να κάνεις διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια στο χρώμα του τραπεζιού. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να κινηθείς προς ένα μοντέρνο και νεανικό στυλ, διαλέγοντας φαναράκια σε έντονες αποχρώσεις που προσελκύουν τα βλέμματα. Αν ήδη έχεις κάποια φαναράκια, αλλά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, μια λύση είναι να τα βάψεις στο χρώμα της επιλογής σου. Έτσι, εξοικονομείς χρήματα και αξιοποιείς τα στολίδια που ήδη έχεις.

#2 Φαναράκια & λουλούδια

Μια ακόμα όμορφη ιδέα για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι και τον κήπο με φαναράκια είναι να τα συνδυάσεις με γλάστρες λουλουδιών. Με απλά λόγια, μπορείς να διακοσμήσεις το δάπεδο με φαναράκια, βάζοντας τα δίπλα στις γλάστρες σου. Τι πετυχαίνεις έτσι; Αρχικά, έχεις μια πολύ ξεχωριστή διακόσμηση που γίνεται φανερή κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο συνδυασμός των λουλουδιών σου με τα φαναράκια θα φέρει ομορφιά και υψηλή αισθητική που δεν έχεις φανταστεί.

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πετυχαίνεις το να έχεις ένα διακριτικό φωτισμό δαπέδου και να ξεχωρίζεις το περίγραμμα των αγαπημένων σου γλαστρών. Βέβαια, εδώ αναδεικνύεται το ζήτημα του τι λουλούδια να συνδυάσεις με τα φαναράκια σου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά όμορφα λουλούδια για μπαλκόνι που ταιριάζουν στο σκοπό σου. Ιδανικά, θα σου προτείναμε κάποια χαμηλά φυτά, όπως ο πανσές και το γεράνι. Χάρη σε αυτά, στη διακόσμηση δαπέδου του μπαλκονιού σου θα φαίνονται καθαρά τόσο τα φαναράκια, όσο και τα λουλούδια.

#3 Φαναράκια με ντεκουπάζ

Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με χειροτεχνίες και να φτιάχνεις τα δικά σου διακοσμητικά, τότε το ντεκουπάζ είναι η ιδανική ιδέα για σένα. Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις μεγάλα φαναράκια που έχουν αρκετό διαθέσιμο χώρο για να εκφραστείς καλλιτεχνικά. Έπειτα, μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ σε γυαλί, ή και σε μέταλλο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το πού να εφαρμόσεις την τεχνική. Όμως, για ποιο λόγο να κάνεις ντεκουπάζ για τη διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια;

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Η τεχνική αυτή βασίζεται στο να κολλάς χάρτινα σχέδια που σου αρέσουν πάνω σε διάφορες επιφάνειες και να τα κάνεις να μοιάζουν φυσικά. Σαφώς, είναι πολύ πιο εύκολο από τη ζωγραφική, αλλά και πιο γρήγορο. Θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στα φαναράκια σου, κάτι το διαφορετικό, το οποίο δε συναντάς σε άλλες διακοσμήσεις. Το ντεκουπάζ έχει αγαπηθεί πάρα πολύ σαν τεχνική, γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος να αναδείξεις το προσωπικό σου γούστο και στυλ, χωρίς να σου κοστίσει σχεδόν καθόλου, αφού τα υλικά του είναι πολύ οικονομικά.

#4 Ηλιακά φαναράκια κήπου

Τα ηλιακά φανάρια LED είναι μια τάση που αρχίζει να βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Όμως, για ποιο λόγο θεωρούμε αυτά τα φαναράκια κήπου κατάλληλα και για μπαλκόνια; Από οικονομικής απόψεως, τα ηλιακά φανάρια είναι πολύ οικονομικά, αφού μπορείς να τα βρεις στην αγορά από 1 ευρώ το καθένα. Έτσι, κοστίζει ελάχιστα το να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με αυτά. Άλλος ένας λόγος για να τα επιλέξεις, είναι πως σέβονται το περιβάλλον.

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Τα φαναράκια αυτά φορτίζουν με το φως του ήλιου, από το οποίο σίγουρα έχουμε άφθονο στη χώρα μας. Έτσι, τη νύχτα μπορούν να προσφέρουν το διακριτικό, αλλά τόσο χρήσιμο φως τους. Επίσης, τα φαναράκια αυτά είναι πολύ βολικά στη χρήση και καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο. Μπορείς να τα τοποθετείς πάνω σε μεγάλες γλάστρες, όπου υπάρχει χώρος και να τα αφήνεις να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να σου κοστίσουν στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά ούτε και να καταλάβουν χώρο από το δάπεδο του μπαλκονιού σου.

#5 Γυάλες για φαναράκια

Είναι γεγονός, ότι η διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια είναι μια πολύ όμορφη, αλλά και οικονομική λύση. Ταιριάζει σε κάθε στυλ μπαλκονιού, ανάλογα με το πώς διαχειρίζεσαι αυτά που έχεις στα χέρια σου. Ωστόσο, η διακόσμηση με μικρές γυάλες που ήδη υπάρχουν στο σπίτι σου είναι ακόμα πιο οικονομική, αλλά και πολύ χαριτωμένη. Τα συνήθη βήματα που ακολουθούμε είναι πάρα πολύ απλά. Πρώτα, συγκεντρώνεις όσες μικρές γυάλες πιστεύεις ότι χρειάζεσαι. Στη συνέχεια, γεμίζεις τον πάτο της καθεμίας με άμμο, ή ψιλό χαλίκι.

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Στερεώνεις μέσα ένα κερί, ή ρεσό της επιλογής σου και αν θέλεις, τοποθετείς συρματάκι στο στόμιο, ώστε να τις κρεμάσεις στο μπαλκόνι σου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα στη διακόσμηση τους. Χρησιμοποιούν χρώματα για γυαλί, ή την τεχνική του ντεκουπάζ και μεταμορφώνουν τις γυάλες τους σε μικρά έργα τέχνης. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Όλοι ζηλεύουν το μπαλκόνι τους, πράγμα που θεωρούμε και πολύ λογικό.

#6 Σειρά από φαναράκια

Ψάχνεις έναν έξυπνο τρόπο για να διαρρυθμίσεις το μπαλκόνι σου κατά τη διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια; Όπως αναφέραμε παραπάνω, ένας τρόπος είναι να μπλέξεις τα φαναράκια με τις γλάστρες με τα λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο και ξεχωριστό. Όμως, υπάρχει άλλος ένας τρόπος, ο οποίος ενδείκνυται ειδικά για μπαλκόνια που δεν έχουν γλάστρες στο δάπεδο. Ο τρόπος αυτός είναι να βάλεις τα φαναράκια σου σε μια σειρά στο δάπεδο, έτσι ώστε να δώσεις την αίσθηση της πολυτέλειας που έρχεται σαν αποτέλεσμα της οργάνωσης.

διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια

Όπως καταλαβαίνεις, η οργάνωση και η σειρά είναι έννοιες πολύ σχετικές μεταξύ τους και μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις πως το μπαλκόνι σου είναι λίγο πιο αρχοντικό. Ωστόσο, η ιδέα αυτή μάλλον δε θα πετύχει, αν έχεις γλάστρες στο δάπεδο. Ο λόγος είναι, πως τα φαναράκια θα μοιάζουν να στριμώχνονται με τις γλάστρες και θα καταλαμβάνουν και περισσότερο χώρο, απ’ όσο θα έπρεπε.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε για τη δική σου καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού με φαναράκια! Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που καθορίζει την εικόνα του μπαλκονιού είναι το πόσο περιποιημένα είναι τα φυτά σου. Τακτοποίησε αυτό το ζήτημα άμεσα με το να απευθυνθείς στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου για να εξυπηρετηθείς οικονομικά και αξιόπιστα από τους επαγγελματίες κηπουρούς της πλατφόρμας μας. Το μπαλκόνι σου δεν θα έχει υπάρξει ομορφότερο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα