Πώς θα κάνεις σωστή επιλογή χρώματος μαλλιών;

Η επιλογή χρώματος μαλλιών είναι μια απόφαση που “βασανίζει” πολλές γυναίκες. Θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου αλλά δεν ξέρεις αν θα το μετανιώσεις ή αν θα το βαρεθείς;

To Douleutaras.gr σε συνεργασία με επιλεγμένες hair stylist, είναι εδώ για να σου δώσει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές, αν θέλεις να κάνεις τη σωστή επιλογή χρώματος μαλλιών! Ακολουθούν όλα τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέξεις, αν θέλεις  το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει!

Top 5 tips για την επιλογή χρώματος μαλλιών!

1. O τόνος της επιδερμίδας μας είναι σύμβουλος για την επιλογή χρώματος μαλλιών.

Όταν λέμε τόνος επιδερμίδας, εννοούμε αν η απόχρωση του δέρματος σου είναι ψυχρή ή ζεστή. Πώς θα το καταλάβεις αυτό; Aπλώς κάθισε για λίγο στον ήλιο. Αν οι φλέβες σου φαίνονται πράσινες στο φως της ημέρας, τότε έχεις ζεστό τόνο επιδερμίδας. Τότε, πιθανότατα σου ταιριάζουν τέλεια τα γλυκά σοκολατί χρώματα και οι χρυσές ανταύγειες. Αν φαίνονται μπλε στο φως του ηλίου, τότε σου ταιριάζουν περισσότερο οι ψυχρές αποχρώσεις όπως είναι το πλατινέ χρώμα ή το σκούρο μαύρο.

2. Πες όχι στις απότομες αλλαγές κατά την επιλογή χρώματος μαλλιών.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά σου και από μαυρομάλλα να γίνεις ξανθιά, καλύτερο θα ήταν η αλλαγή αυτή να γίνει σταδιακά. Απόφυγε, λοιπόν, μια πολύ απότομη αλλαγή και άρχισε να αλλάζεις 1-2 τόνους τη φορά. Ιδανικά, θα μπορούσες να ξεκινήσεις με ανταύγειες, ώστε να είναι φυσικότερο και το αποτέλεσμα.

3. Kάνε τη σωστή επιλογή ανάλογα με τη σχέση που έχεις με την περιποίηση των μαλλιών σου.

Αν δεν έχεις σκοπό να επισκέπτεσαι την κομμώτρια σου, κάθε λίγο και λιγάκι, θα σου προτείναμε να αποφύγεις τις δραματικές αλλαγές κατά την επιλογή χρώματος μαλλιών. Επίλεξε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου, ώστε να έχεις το περιθώριο να αφήσεις λίγο παραπάνω τη ρίζα σου, ώστε ακόμα και αν φαίνεται, να μη δείχνει άσχημη.

4. Κάνε μια δοκιμή προτού προχωρήσεις στην αλλαγή.

Η δοκιμή περούκας είναι πολύ παλιά μέθοδος για την ασφαλή επιλογή χρώματος μαλλιών. Είσαι περίεργη να δεις πώς θα σου πήγαινε ένα ανοιχτό κόκκινο χρώμα; Δεν υπάρχει πιο οικονομικός και ανώδυνος τρόπος για να δοκιμάσεις διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις μαλλιών από την περούκα.

5. Επίλεξε δύο κοντινές αποχρώσεις

Αν θέλεις να αποφύγεις ένα κουραστικό και μονότονο χρώμα για τα μαλλιά σου, μπορείς να ζητήσεις από την κομμώτρια σου να αναμείξει δύο διαφορετικές κοντινές αποχρώσεις. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα όμορφο εφέ φυσικής ανταύγειας στο μαλλί σου και θα αποφύγεις το ρίσκο του να φανεί άτονο.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα