5+1 Πράγματα που μας έμαθε η Marie Kondo για την Οργάνωση του Σπιτιού μας!

Η Marie Kondo είναι μια παγκόσμια influencer στην τακτοποίηση και οργάνωση του σπιτιού. Πρεσβεύει την άποψη πως τακτοποιώντας τα αντικείμενα, παράλληλα τακτοποιείς τη ζωή σου και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Η οργάνωση του σπιτιού, σύμφωνα με την Marie, αποτελεί μια δέσμευση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Πρόσφατα, η Marie Kondo απέκτησε τη δική της εκπομπή στο Netflix με τίτλο “Tidying Up with Marie Kondo” και ήδη έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό. Ποια είναι η έννοια του Tiding Up, δηλαδή της τακτοποίησης στο σπίτι και γιατί αξίζει να αναφερθούμε σε αυτή;

Marie Kondo: Η έννοια του Tidying Up

Ουσιαστικά, η έννοια του tiding up είναι: Τακτοποίησε τα πράγματά σου, για να τα βρίσκεις!

Όταν δεν είναι τακτοποιημένο το συρτάρι ή η ντουλάπα σου δημιουργούνται δυο προβλήματα. Πρώτον, δεν μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει και τι λείπει και δεύτερον, δεν μπορείς να γνωρίζεις που είναι κάθε τι που αναζητάς. Τακτοποιώντας τα ρούχα και τα πράγματά σου με το τρόπο που της Marie Kondo, η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη.

Όπως, λέει η Marie Kondo “Όταν δεν μπορείς να το δεις, δεν μπορείς να το βρεις και δεν ξέρεις αν είναι εκεί. Αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αγοράζουν περισσότερα πράγματα, ενώ πιθανόν να έχουν ήδη στο σπίτι ότι χρειάζονται .”

Έτσι, η Marie Kondo μας μαθαίνει πώς να διπλώνουμε τα ρούχα, τα σεντόνια και πως να τακτοποιούμε το σπίτι, σύμφωνα με το δικό της τρόπο. Στόχος είναι να έχουμε ένα τακτοποιημένο σπίτι, για να βρίσκουμε αμέσως τα πράγματα που χρειαζόμαστε. Ποιες είναι, λοιπόν, οι συμβουλές της Marie Kondo;

5+1 Πράγματα που μας έμαθε η Marie Kondo για την Οργάνωση στο Σπίτι!

 

1. Πώς να διπλώσεις μια μπλούζα σε 3 απλά βήματα

Τοποθέτησε τη μπλούζα σε μια επιφάνεια. Δίπλωσε, οριζόντια, την μια μεριά της μπλούζας προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο και με την άλλη μεριά. Δίπλωσε τη μπλούζα κάθετα, όχι ακριβώς στη μέση. Χρειάζεται να αφήσεις ένα μικρό κενό στην άκρη. Τύλιξε τη μπλούζα και τοποθέτησέ τη σε όρθια στάση.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διπλώσεις ένα φούτερ ή μια ζακέτα.

https://www.instagram.com/p/Bh1ibTSA3SC/

2. Πώς να διπλώσεις ένα παντελόνι σε 4 βήματα

Τοποθέτησε το παντελόνι σε μια επιφάνεια και δίπλωσε το στη μέση, οριζόντια. Δίπλωσέ το κάθετα, αφήνοντας ένα μικρό κενό και τύλιξέ το, δύο φορές, μέχρι τη κορυφή.

Μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη μέθοδο διπλώματος της Marie Kondo, εδώ.

Οργάνωση ντουλάπας: 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!

3. Τακτοποίησε το συρτάρι σου σε 3 απλά βήματα

Για να τακτοποιήσεις το ακατάστατο συρτάρι σου με τη μέθοδο της Marie Kondo, θα πρέπει αρχικά να αδειάσεις το περιεχόμενό του. Στο επόμενο βήμα, μέτρησε τον διαθέσιμο χώρο και άρχισε να τοποθετείς μικρά αποθηκευτικά κουτάκια. Τα αποθηκευτικά κουτάκια θα βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στο συρτάρι σου. Τέλος, άρχισε να γεμίζεις τα κουτάκια με τα αντικείμενα που χρειάζεσαι, χωρίζοντας τα σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

https://www.instagram.com/p/BW0_4k_gJUd/

Φρόντισε να είναι εύκολα ευδιάκριτο το περιεχόμενο κάθε κατηγορίας στο συρτάρι σου, ώστε να μην τα χάνεις και να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το συρτάρι σου είναι έτοιμο!

Μπορείς να δεις πώς τακτοποιεί το συρτάρι της η Marie Kondo, εδώ.

4. Τακτοποίησε το γραφείο σου σε 5 βήματα

Σύμφωνα με τη Marie Kondo, για να έχεις ένα τακτοποιημένο γραφείο θα πρέπει, αρχικά, να σκεφτείς τι θέλεις από το γραφείο σου. Για παράδειγμα, θέλεις να είναι καθαρό, λειτουργικό, να έχεις αρκετό χώρο για να δουλεύεις;

Αφού απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, μπορείς να συνεχίσεις με το δεύτερο βήμα, το οποίο είναι να τακτοποιήσεις τα βιβλία σου. Συνεχίζοντας στο βήμα 3, θα πρέπει να επιλέξεις ποια αντικείμενα σου προσφέρουν χαρά και ποια είναι εκείνα που χρειάζεται να παραμείνουν στο γραφείο σου, για να είναι λειτουργική η εργασία σου.

Αφού αποφασίσεις ποια αντικείμενα θα αφαιρέσεις από το γραφείο σου, η Marie Kondo προτείνει να τα ευχαριστήσεις για την βοήθεια που σου έχουν προσφέρει στο παρελθόν, πριν τα πετάξεις. Στο πέμπτο και τελευταίο βήμα, μπορείς να τοποθετήσεις τα πράγματα τακτοποιημένα στο γραφείο σου, χρησιμοποιώντας μικρά αποθηκευτικά κουτάκια και κατηγορίες αντικειμένων.

https://www.instagram.com/p/BWxVcghAb16/  

Μπορείς να δεις τις συμβουλές της Marie Kondo, εδώ.

Τακτοποίηση σπιτιού: Έξυπνες συμβουλές για κάθε δωμάτιο!

5. Πως να διπλώσεις και να αποθηκεύσεις τα σεντόνια με λάστιχο

‘Οπως αναφέρει και η Marie Kondo, η αναδίπλωση των σεντονιών με λάστιχο φαίνεται να είναι μπελάς για πολλούς ανθρώπους. Με τη μέθοδο της, μπορείς και εσύ να διπλώσεις και να αποθηκεύσεις τα σεντόνια με λάστιχο με όμορφο τρόπο, ώστε να φαίνονται τακτοποιημένα στην ντουλάπα σου.

Τα σεντόνια με λάστιχο παρουσιάζουν μια ιδιομορφία. Το λάστιχο δεν βοηθάει να διπλώσεις σωστά τις άκρες τους. Για αυτό, για να διπλώσεις ένα σεντόνι με λάστιχο, κράτησε το σεντόνι σου από τις γωνίες που σχηματίζονται και δίπλωσε το ⅓, προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αναδίπλωσε στη μέση και αναδίπλωσε ξανά στη μέση. Εναλλακτικά, τύλιξε το σεντίνου σου, μετατρέποντας το σε κύλινδρο και αποθήκευσέ το σε ένα κουτί.

https://www.instagram.com/p/BWAxHtQgXNY/

Μπορείς να δεις τη διαδικασία σε αυτό το βίντεο: 

6. Πώς να αποθηκεύσεις τα παιχνίδια των παιδιών σου

Για να τακτοποιήσεις και να αποθηκεύσεις έξυπνα τα παιχνίδια των παιδιών σου θα πρέπει να τα συγκεντρώσεις, αρχικά, όλα μπροστά σου. Αν έχεις 2 ή περισσότερα παιδιά, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό κουτί αποθήκευσης για το καθένα.

Σε αυτό το σημείο, φρόντισε να ρωτήσεις τα παιδιά σου ποιο ή ποια παιχνίδια τους δίνουν χαρά και να τους ζητήσεις να τα ταξινομήσουν σε αυτά που χρησιμοποιούν περισσότερο και σε αυτά που χρησιμοποιούν λιγότερο.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να επιλέξεις που θα βάλεις το κάθε κουτί. Προτίμησε να είναι σε διαφορετικό σημείο το κουτί με τα κοινά παιχνίδια και το καθένα από τα κουτιά των παιδιών σου.

Όταν αποθηκεύεις παιχνίδια, προτίμησε να τα τακτοποιείς με βάση την κατηγορία τους.

Μπορείς να δεις τις συμβουλές της Marie Kondo για την αποθήκευση των παιδικών παιχνιδιών σε αυτό το βίντεο: 

Ελπίζουμε να σου φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές της Marie Kondo και να τις εφαρμόσεις, για να έχεις ένα όμορφο και τακτοποιημένο σπίτι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα