5 Ιδέες για να Διακοσμήσεις το Τζάκι σου με Άρωμα Χριστουγέννων!

Στα περισσότερα σπίτια, οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα ξεκινούν πολύ νωρίς. Γιατί όχι άλλωστε; Όλοι ανυπομονούν να έρθει το στόλισμα του δέντρου υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Για να γίνει φωτεινό όμως το σπίτι σου και να σε κάνει να παρασυρθείς από το γιορτινό πνεύμα, δεν αρκεί να στολίσεις μόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης του σαλονιού αυτές τις μέρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η θέση του δέντρου είναι συνήθως δίπλα του.

Επιπλέον, είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να μεταφέρεις την εορταστική διάθεση στο χώρο σου και να ομορφύνεις την καθημερινότητα σου. Εμείς θα σου εμπιστευτούμε τις 5 καλύτερες ιδέες για να έχεις την πιο λαμπερή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

5 Tips για μία Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Τζακιού που θα σε Ενθουσιάσει!

#1 Κράτα την Παράδοση με Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Κατά παράδοση, η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού αποτελείται από ανάλογες κάλτσες, για να αφήσει ο Άγιος Βασίλης τα δώρα. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μεγέθη που σίγουρα θα βρείς αυτές που ταιριάζουν με το δέντρο σου. Παρ’ολ’αυτά, το χρώμα που συνάδει περισσότερο με το ύφος των ημερών είναι το κόκκινο με μαύρες και άσπρες πινελιές που σχετίζεται με τη στολή του Άγιου Βασίλη.  

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού2- κάλτσες

#2 Στόλισε το Τζάκι, Περιμετρικά με Γιρλάντες

Μία εντυπωσιακή γιρλάντα, θα δώσει μία γιορτινή διάθεση, όχι μόνο στο τζάκι σου αλλά και στον υπόλοιπο χώρο. Για να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι ταιριάζει με την υπόλοιπη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, προτίμησε άσπρη, ασημί ή χρυσή γιρλάντα. Μία ακόμη πολύ ασφαλής επιλογή είναι η γιρλάντα από κλαδιά και κουκουνάρια. Παραπέμπει στα Χριστούγεννα, χωρίς να γίνεται κουραστική στο μάτι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού pinterest3

Pinterest

#3 Φώτισε το Τζάκι σου με Λαμπάκια

Στο άκουσμα της λέξης Χριστούγεννα, το μυαλό όλων μας, πάει κατευθείαν στα φωτάκια. Τα φωτάκια μοιάζουν με μικρά αστέρια και θα τραβήξουν αμέσως όλα τα βλέμματα. Τοποθέτησε τα είτε περιμετρικά, είτε στο εσωτερικό του τζακιού, για να ενισχύσεις τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μία άλλη πολύ εντυπωσιακή ιδέα, είναι να στολίσεις με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τα κούτσουρα στο τζάκι σου. Τύλιξε 2-3 κούτσουρα με φωτάκια και τοποθέτησε τα όμορφα στο εσωτερικό. Πρόσθεσε λίγο ψεύτικο χιόνι για επιπλέον Χριστουγεννιάτικο effet. Με αυτό το tip, το τζάκι σου θα αναδειχθεί άμεσα! Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια! Είναι σημαντικό, να μη ξεχάσεις να βγάλεις τα λαμπάκια από τα ξύλα, πριν ανάψεις το τζάκι. Επιπλέον, καλύτερα να βεβαιωθείς για την άριστη ποιότητα τους πριν τα συνδέσεις, ώστε να μην προκληθεί φωτιά, καταλάθος.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

#4 Φτιάξε το Δικό σου Ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

Το στεφάνι είναι μία πολύ funny ιδέα για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού στο σπίτι σου και όχι μόνο! Εκτός απ’ το ότι συνδέεται άμεσα με τα Χριστούγεννα, σου δίνει και την ευκαιρία να πειραματιστείς καλλιτεχνικά. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ένα στεφάνι από φελιζόλ, μία κορδέλα της επιλογής σου, ένα σκοινί για να το κρεμάσεις, ένα θερμοκολλητικό πιστόλι και όποιο στολίδι επιλέξεις εσύ. Μπορείς να το διακοσμήσεις με μπάλες σε όποιο χρώμα θες, κουκουνάρια, φιογκάκια, αστέρια, λαμπάκια κλπ. Γενικότερα τα στεφάνια, είναι ένας εύκολος τρόπος να διακοσμήσεις όμορφα το τζάκι σου, όλο το χρόνο.  Το μοναδικό που θα χρειαστεί είναι να αλλαξεις τα στολίδια, σε περίπτωση θες διαφορετικό στεφάνι για κάθε εποχή.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού-στεφάνι jpg

#5 Δώσε Extra Λάμψη με Χριστουγεννιάτικα Κεριά

Μη διστάσεις να διακοσμήσεις το τζάκι σου με κεριά. Μπορείς να τα τοποθετήσεις εσωτερικά δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Τι θα έλεγες για έναν Άγιο Βασίλη φτιαγμένο από κόκκινα κεριά, ή ένα αγγελάκι από λευκά; Θα δώσει μία αίσθηση ρομαντισμού στο σαλόνι σου, αλλά σίγουρα θα το μετατρέψει και σε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Σε περίπτωση βέβαια που θες να ανάψεις το τζάκι σου αυτές τις γιορτινές μέρες, καλύτερο είναι να τα τοποθετήσεις στο πάνω μέρος. Προτίμησε μονόχρωμα κηροπήγια ή με διάφορα κομψά σχέδια, για να διακοσμήσεις το πλαίσιο του τζακιού. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά, για να στολίσεις το σπίτι σου αλλά και να χαρίσεις μοναδικά δώρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα!

[metaslider id=14520]

Διάβασε επίσης “Προετοίμασε το σπίτι για τα πιο όμορφα και ασφαλή Χριστούγεννα!”

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε με τις προτάσεις μας για μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού! Μη ξεχάσεις, να απολαύσεις τις γιορτές με την οικογένειά σου δίχως περιττές ανησυχίες! Για οποιονδήποτε επαγγελματία χρειαστείς την περίοδο των Χριστουγέννων, θα βρισκόμαστε δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα