Καλωσήρθατε στο Douleutaras.gr!

Με αυτό το πρώτο blog μας θα θέλαμε να σας κάνουμε την πιο θερμή υποδοχή στον ιστότοπό μας και να σας πούμε δύο λόγια παραπάνω για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Douleutaras.gr

Τι είναι το Douleutaras.gr;

To Douleutaras.gr είναι μια πλατφόρμα που προσπαθεί να ενώσει το ταλέντο και τις πραγματικές ικανότητες ενός επαγγελματία με έναν άλλον επαγγελματία που έχει ανάγκη ακριβώς αυτές τις δεξιότητες μια δεδομένη στιγμή. Με άλλα λόγια ο Δουλευταράς θα προσπαθήσει να ενισχύσει την έννοια του freelancing στην ελλαδα βελτιώνοντας τον τροπο με τον οποίο εργοδότες και freelancers έρχονται σε επαφη αλλα και επιμορφωνοντας μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που μπορούν να αποκομίσουν πολυ σημαντικά οφέλη απο το freelancing εφόσον ασχοληθούν με αυτο. Είμαστε σίγουροι ότι σε κάποιους η ερμηνεία του freelancing είναι γνώριμη, σε πολλούς όμως δεν είναι, κάτι που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε άμεσα.

Ποιοι είμαστε;

Η ομάδα του Δουλευταρά αποτελείται από μια παρέα νέων και αισιόδοξων Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη και Αθήνα. Ο κοινός μας παρανομαστής είναι ότι όλοι είμαστε δουλευταράδες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εξίσου δουλευταράδες με εξαιρετικά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ιδέα

Η ζύμωση της συγκεκριμένης ιδέας διήρκεσε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, το οποίο ήταν ικανό να μας επιβεβαιώσει την αρχική μας σκέψη – τη σκέψη ότι λείπει από την Ελλάδα ένα μοντέλο ευέλικτης εργασίας που θα πηγάζει από τις δεξιότητες του ατόμου και όχι από ένα «κρύο» βιογραφικό.  Αυτό το μοντέλο λειτουργεί επιτυχώς σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου και προσφέρει σημαντικά στο εκάστοτε ΑΕΠ (θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα σε επόμενο blog). Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί δέσμευση σε έναν μόνο εργοδότη για συγκεκριμένο διάστημα, αλλά δίνει την ευκαιρία κάποιος να αναλάβει πολλά παράλληλα projects από διαφορετικούς εργοδότες. Κάποιος μπορεί να είναι full-time “Δουλευταράς” και κάποιος άλλος μπορεί να έχει την κανονική δουλειά του και να αναλαμβάνει projects το απόγευμα ή το Σ/Κ για να ενισχύσει το εισόδημα του - με άλλα λόγια κανένας περιορισμός.

Πώς δημιουργήθηκε;

Όντας οι ίδιοι freelancers και λάτρεις του μοντέλου, ήταν ομόφωνη απόφαση για εμάς να “χτίσουμε” την υπηρεσία μας βρίσκοντας τους κατάλληλους freelancers. Βρήκαμε τον καλύτερο back-end developer στην Ινδία, τον καλύτερο front-end στο Λονδίνο, τον κατάλληλο γραφίστα στην Τουρκία και πάει λέγοντας. Γιατί δεν βρήκαμε διαθέσιμους επαγγελματίες από την Ελλάδα; Η απάντηση είναι γιατί τότε δεν υπήρχε ο Δουλευταράς και αυτό ακριβώς είναι το κενό που θέλουμε να καλύψουμε. Και φυσικά όχι μόνο στα ενδεικτικά επαγγέλματα που αναφέραμε αλλά κυριολεκτικά σε όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων.

Όραμα και στόχοι

Ιδέα χωρίς όραμα δεν υπάρχει, και σε μας όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και πολύ ισχυρό. Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους Έλληνες το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τις πραγματικές αλλά κρυμμένες ικανότητες του Έλληνα επαγγελματία, θέλουμε ο κάθε Έλληνας να βλέπει τον εαυτό του σαν δυνητικό επιχειρηματία του εαυτού του ο οποίος να προβάλλεται σωστά και ανταγωνιστικά στο περιβάλλον όπου δραστηριοποιείται, θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, του επαγγελματισμού και της ανεξαρτησίας, θέλουμε να τονώσουμε και πάλι το ηθικό του παλιού και νέου επαγγελματία, και τέλος θα θέλαμε να προσθέσουμε το μικρό μας λιθαράκι για ένα πιο υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το όραμά μας αντικατοπτρίζεται σε Έλληνες πιο ανεξάρτητους, πιο αυτάρκεις, πιο δημιουργικούς  και πιο ευτυχισμένους.

Θα μπορούσαμε να σας πούμε πολλά παραπάνω γι’ αυτό το υπέροχο project αλλά τα κρατάμε για τη συνέχεια.

Ευχόμαστε όλοι μαζί να ευχαριστηθούμε αυτό το ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα τα λέμε από εδώ συχνά.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Δουλευταρά

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα