Ο απαραίτητος έλεγχος αυτοκινήτου πριν το ταξίδι!

Τώρα, που οι Πασχαλινές διακοπές και το καλοκαίρι πλησιάζουν, ίσως να σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι για να ξεσκάσεις ή να επισκεφθείς τους δικούς σου στο χωριό. Ειδικά αν είστε περισσότερα άτομα, η λύση του αυτοκινήτου φυσικά συμφέρει. Προτού, όμως, εσύ και η παρέα σου ή η οικογένεια σου φύγετε για διακοπές, μην ξεχάσεις πως ένας μικρός έλεγχος αυτοκινήτου είναι απαραίτητος για να εξασφαλίσεις ότι το ταξίδι σου θα είναι ασφαλές και ξέγνοιαστο.

Ας δούμε, λοιπόν , τι περιλαμβάνει αυτός ο μικρός έλεγχος αυτοκινήτου που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, πριν φύγεις διακοπές.

1. Έλεγχος αυτοκινήτου : Βιβλίο Service

Όπως ακριβώς και εσύ χρειάζεται να κάνεις συγκεκριμμένες ιατρικές εξετάσεις κάθε χρόνο, έτσι και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου έχει ορίσει συγκεκριμμένες προυποθέσεις για τη σωστή συντήρηση του οχήματος που οδηγείς. Πριν φύγεις, ρίξε μια ματιά στο βιβλίο συντήρησης για να δεις πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος αυτοκινήτου και πότε χρειάζεται να γίνει ο επόμενος. Αν η ημερομηνία ή τα χιλιόμετρα που έχει ορίσει ο κατασκευαστής ως σταθμούς για service πλησιάζουν, μπορείς απλά να συμβουλευτείς έναν μηχανικό ώστε να είσαι σίγουρος για την ασφάλεια του ταξιδιού σου.

2. Έλεγξε όλα τα υγρά του αυτοκινήτου : λάδι, ψυκτικό υγρό, καθαριστικό υγρό τζαμιών

Η διατήρηση των υγρών σε φυσιολογικά επίπεδα συνιστά κρίσιμο παράγοντα για τη συνολική “υγεία” του αυτοκινήτου σου. Αυτό το σημαντικό σημείο, που περιλαμβάνει ο έλεγχος αυτοκινήτου, θα σου πάρει μόνο μερικά λεπτά και μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, όπως το να βρεθείς αναπάντεχα σε μια πλευρά του δρόμου στη μέση της Εθνικής Οδού. Το αυτοκίνητο σου χρειάζεται λάδι για να λιπαίνει τον κινητήρα, ψυκτικό υγρό για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και καθαριστικό υγρό για να έχεις καλή ορατότητα.

3. Έλεγξε τα λάστιχα

Αν όχι το σημαντικότερο, τα λάστιχα του αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία, όπου πρέπει να δώσεις προσοχή πριν φύγεις ταξίδι. Ένας ολοκληρωμένος έλεγχος αυτοκινήτου δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει, επομένως, την εξέταση των ελαστικών σου, αφού αποτελούν τον νούμερο ένα παράγοντα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά σε ένα μακρινό ταξίδι. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως και τα ελαστικά έχουν “ημερομηνία λήξης” και μετά το πέρα της μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την ασφάλεια σου.

4. Βεβαιώσου ότι έχεις κουτί πρώτων βοηθειών

Μπορεί να μην έχει χρειαστεί ποτέ να κοιτάξεις το κουτί των πρώτων βοηθειών σου -και μακάρι να μην χρειαστεί- αλλά, πριν φύγεις, μην ξεχάσεις να κάνεις έναν μικρό έλεγχο για να δεις τι έχει μέσα. Από απλά παυσίπονα, αμμωνία, αντισταμηνικά, κορτιζόνη μέχρι και ενέσεις αδρεναλίνης για σοβαρότερες περιπτώσεις, δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν τα προσθέσεις στο κουτί σου.

5. Βεβαιώσου πως έχεις όλα τα απαραίτητα χαρτιά εντός του αυτοκινήτου

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν όλα αυτά τα χαρτιά που έχεις μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου, σίγουρα, όμως, πρέπει να τα ελέγξεις πριν φύγεις για ταξίδι. Ο σωστός έλεγχος αυτοκινήτου πρέπει να είναι διπλός και τριπλός για να είσαι σίγουρος-η ότι τίποτα δεν πρόκειται να σου χαλάσει τη διάθεση στις πολυπόθητες διακοπές σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα