Καθαρισμός προσώπου: 5 συμβουλές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα!

Αν με το άκουσμα της φράσης “καθαρισμός προσώπου” σε λούζει κρύος ιδρώτας, ήρθε η ώρα να μάθεις περισσότερα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου! Ο καθαρισμός προσώπου δεν είναι μόνο το κοκκινισμένο δέρμα που, πιθανότατα, έχεις στο μυαλό σου!

Ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου 1-2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητος για να ελαφρύνεις το δέρμα σου από τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα. Εκτός αυτού, όμως, η περιποίηση του δέρματος σου είναι μια καθημερινή συνήθεια, που δεν πρέπει να αμελείς!

Καθαρισμός προσώπου: 5 συμβουλές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα!

1. Να καθαρίζεις το δέρμα σου δύο φορές την ημέρα.

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στην περιποίηση του προσώπου μας είναι η αμέλεια για τον σωστό καθαρισμό του. Ακόμη και αν δεν είσαι βαμμένη θα πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπο σου με βαμβάκι και ειδικό γαλάκτωμα, όχι μόνο το βράδυ αλλά και το πρωί. Μέσα στην ημέρα το πρόσωπο μας γεμίζει ρύπους και μικρόβια από το εξωτερικό περιβάλλον. Αφαίρεσε τους πριν αποτελέσουν πηγή προβλημάτων.

2. Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα.

Βρες τα ιδανικά προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου και κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να προβείς σε υπερβολές. Ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου με το κατάλληλο προϊόν είναι αρκετό για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και υγιή μέχρι τον επόμενο βαθύ καθαρισμό.

3. Να πλένεις το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό.

Το δέρμα μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην περιοχή του προσώπου απ΄ ότι στο υπόλοιπο σώμα. Απόφυγε, λοιπόν, τόσο το πολύ κρύο, όσο και το πολύ ζεστό νερό. Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν κοκκινίλες και ερεθισμό στο δέρμα σου. Επίσης, να χρησιμοποιείς μόνο ειδικά σαπούνια προσώπου, διαφορετικά μπορεί να ξηράνεις την επιδερμίδα σου.

4. Επίλεξε μια μαλακή πετσέτα αποκλειστικά για το πρόσωπο σου.

Αν χρησιμοποιείς όποια πετσέτα βρεθεί στο δρόμο σου για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου, κάνεις ένα από τα μεγαλύτερα λάθη για την περιποίηση του δέρματος σου. Διάλεξε την πιο μαλακή πετσέτα στο ντουλάπι και φρόντισε να είναι πάντα πεντακάθαρη προτού τη βάλεις στο πρόσωπο σου!

5. Mην “κλονίζεις” το pH του δέρματος σου.

Όλες οι έμπειρες αισθητικοί μας συστήνουν να αποφεύγουμε την χρήση προϊόντων με πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό pH. Το pH του δέρματος μας κυμαίνεται μεταξύ του 4,5 - 6, με τη μέση τιμή να προσεγγίζει το 5,5. Την επόμενη φορά που θα κληθείς να επιλέξεις προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου σου, απόφυγε όσα παρουσιάζουν ακραίες τιμές, διότι μπορεί να βλάψεις την επιδερμίδα σου.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα