Μούχλα στα ρούχα; Εξαφάνισε τη σήμερα με 4 φυσικούς τρόπους!

Μούχλα στα ρούχα

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με άσχημη μυρωδιά και μούχλα στα ρούχα; Το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σταδιακά, ή και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις. Η μούχλα μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, σε σημείο που να καταλήξεις να πεις ότι θα προτιμούσες να δεις ένα λεκέ από λάδι στα ρούχα σου, αντί γι’ αυτό. Δεν είσαι μόνος/ -η σε αυτό. Σε καταλαβαίνουμε και γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Δε χρειάζεσαι απαραίτητα επαγγελματική βοήθεια για να αφαιρέσεις την όψη και τη μυρωδιά της μούχλας από τα ρούχα σου. Χρειάζεσαι, όμως, μερικές χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των ρούχων και του πλυντηρίου σου. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις τι ευθύνεται για το ότι εμφανίστηκε μούχλα στα ρούχα και τι μπορείς να κάνεις εσύ για να την εξαφανίσεις;

 

Τι ευθύνεται για την εμφάνιση μούχλας στα ρούχα;

 

Υγρασία στη ντουλάπα

Παραδοσιακά, η ντουλάπα είναι ένα σημείο του σπιτιού που ευνοεί τη συσσώρευση της υγρασίας. Αυτό συμβαίνει, γιατί πρόκειται για ένα χώρο κλειστό, στον οποίο δε μπαίνει συχνά το φως της μέρας. Επίσης, μπορεί να ευθύνεται το γεγονός ότι η κατασκευή της δεν ήταν η κατάλληλη, ή ότι τοποθετήθηκε στο λάθος σημείο. Τι σημαίνει, όμως, ότι τοποθετήθηκε σε λάθος σημείο; Κατά βάση, σημαίνει ότι η ντουλάπα είναι κολλημένη πάνω στον τοίχο. Σαν αποτέλεσμα, δεν έχει χώρο για να “αναπνέει” κι έτσι συσσωρεύει υγρασία πιο εύκολα. Με τη σειρά της, η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Τέλος, η μούχλα της ντουλάπας μεταδίδεται σιγά σιγά στο περιεχόμενο της κι έτσι αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις μούχλα στα ρούχα.

Πολύωρη παραμονή των ρούχων στο πλυντήριο

Όλοι έχουμε ξεχάσει κάποιες φορές να απλώσουμε τα ρούχα αμέσως μετά το πλύσιμο. Δεν είναι εύκολο να έχουμε συνέχεια το νου μας στο πλυντήριο, όταν μας απασχολούν τόσες άλλες δουλειές. Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση να έχεις βάλει το πλυντήριο σε λειτουργία, φεύγοντας από το σπίτι για μερικές ώρες. Το πρόβλημα είναι πως αν αυτό γίνει κατ’ εξακολούθηση, τότε το πλυντήριο θα συσσωρεύσει υγρασία από τα ρούχα. Με άλλα λόγια, θα έρθει η στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα του πλυντηρίου και η μυρωδιά θα είναι αφόρητη. Φαντάσου, μάλιστα, να ξεχάσεις τα ρούχα στο πλυντήριο για μια μέρα, ή και παραπάνω! Η πιθανότητα να αντιμετωπίσεις μούχλα στα ρούχα αυξάνεται ραγδαία.

 

Πώς θα αντιμετωπίσεις τη μούχλα στα ρούχα γρήγορα και αποτελεσματικά;

 

#1 Χλωρίνη

Η λύση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει, μόνο αν σε ενδιαφέρει ο καθαρισμός λευκών ρούχων. Ίσως να γνώριζες ήδη ότι η χλωρίνη μπορεί να καταπολεμήσει μεγάλη ποικιλία λεκέδων στα λευκά υφάσματα. Γνώριζες, όμως, ότι μπορεί να καταπολεμήσει ακόμα και τη μούχλα στα ρούχα; Τι πρέπει να κάνεις; Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και χλωρίνη και μούλιασε τα λευκά ρούχα. Άφησε τη χλωρίνη να δράσει, έως και για μισή ώρα. Έπειτα, ξέπλυνε τα ρούχα με κρύο νερό και βάλε τα να πλυθούν ξανά στο πλυντήριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεγάλη δόση από το αγαπημένο σου μαλακτικό, για να εξαλειφθεί εντελώς η μυρωδιά της χλωρίνης.

Όμως πρόσεξε: Μη χρησιμοποιήσεις χλωρίνη για να καθαρίσεις χρωματιστά και μαύρα ρούχα, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί το χρώμα τους.

#2 Λεμόνι & Αλάτι

Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή που μπορείς να εφαρμόσεις σε λευκά, χρωματιστά και μαύρα ρούχα. Ο μόνος σου περιορισμός πρέπει να είναι το να μην την εφαρμόσεις σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα, όπως και καμία άλλη από τις συνταγές που προτείνουμε. Καταλαβαίνεις πως τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, έχουν ανάγκη από επαγγελματική φροντίδα, για να επανέλθουν. Αλλά ας επιστρέψουμε στη συνταγή. Θα πρέπει να φτιάξεις μια παχύρρευστη κρέμα από το χυμό μισού λεμονιού, μισό φλιτζάνι αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Ανάμειξε καλά το μείγμα σου και στη συνέχεια άπλωσε το πάνω στους λεκέδες μούχλας. Τρίψε καλά τα σημεία αυτά με ένα πανί, ή ένα σφουγγαράκι. Άφησε το μείγμα σου να δράσει, αλλά όχι για περισσότερο από μια ώρα. Τέλος, πλύνε τα ρούχα στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στις ετικέτες τους.

#3 Οινόπνευμα & Απορρυπαντικό

Η συνταγή αυτή δε διαφέρει πολύ με την προηγούμενη ως προς την υλοποίηση, αλλά γενικά συνιστάται για πιο ανθεκτικά υφάσματα, καθώς το οινόπνευμα δεν είναι κάτι που μπορείς να εμπιστευθείς για ευαίσθητα ρούχα. Τι πρέπει να κάνεις; Φτιάξε ένα μείγμα από μισή κούπα οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό ρούχων και 3 κούπες χλιαρό νερό. Έχεις 2 βασικές επιλογές. Η πρώτη είναι να τρίψεις το μείγμα πάνω στους λεκέδες μούχλας με ένα καθαρό πανί. Η δεύτερη είναι να τοποθετήσεις το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και να ψεκάσεις όπου παρατηρείς μούχλα στα ρούχα. Άφησε τη δραστική ουσία να κάνει το θαύμα της για λίγη ώρα. Δε χρειάζεται να την αφήσεις για πάνω από μισή ώρα. Τέλος, όπως και στις προηγούμενες συνταγές, πλύνε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιήσει, γιατί η δυσάρεστη μυρωδιά από τη μούχλα στα ρούχα δεν έχει υποχωρήσει, υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να επαναλάβεις την πλύση των ρούχων στο πλυντήριο. Ωστόσο, αυτή τη φορά πρόσθεσε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και πλύνε με ζεστό νερό, δηλαδή από 40 βαθμούς και άνω. Η δυσάρεστη μυρωδιά, κατά πάσα πιθανότητα, θα νικηθεί κατά κράτος.

#4 Καθαρισμός πλυντηρίου

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το πλυντήριο σου συγκεντρώνει υγρασία και βακτήρια με το πέρασμα του χρόνου και τις επαναλαμβανόμενες πλύσεις. Συνεπώς, χρειάζεται φροντίδα, για να μην αναπτύξει μούχλα και τη μεταδώσει στα ρούχα σου. Με απλά λόγια, πρέπει να προνοήσεις για τον καθαρισμό του. Μπορείς, μια φορά στις 2 βδομάδες, να βάλεις στο πρόγραμμα μια πλύση με μαγειρική σόδα. Τι εννοούμε; Το πλυντήριο σου έχει ανάγκη να κάνει μια πλύση χωρίς ρούχα μια στο τόσο. Βάλε, λοιπόν λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο και άφησε το να λειτουργήσει. Επίσης, θυμήσου να αφήνεις την πόρτα του ανοιχτή για λίγη ώρα μετά από κάθε πλύση, ώστε να αερίζεται επαρκώς. Και φυσικά, προσπάθησε να μην αφήνεις τα ρούχα σου μέσα στο πλυντήριο για πολλές ώρες μετά την πλύση.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από τη μούχλα στα ρούχα σου. Αν, βέβαια, νιώθεις αβεβαιότητα για το αν είναι καλή ιδέα να δοκιμάσεις κάτι τόσο δραστικό στα ρούχα και το πλυντήριο σου, εμείς είμαστε εδώ! Επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και πάρε προσφορές για αξιολογημένους επαγγελματίες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Το καθάρισμα του σπιτιού δεν ήταν ποτέ ευκολότερο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα