Μυστικά για μια επιτυχημένη online συνέντευξη από το σπίτι!

Χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα και τα δεκάδες διαθέσιμα online εργαλεία, η δουλειά δεν χρεάζεται να είναι πλήρως συνδεδεμένη με το «μέρος». Το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές και οι σύγχρονοι επαγγελματίες που επιλέγουν την online συνέντευξη & τη  δουλειά από το σπίτι συνεχώς πληθαίνουν.

Με τις διαδικτυακές συνεργασίες λοιπόν να ανθίζουν, οι από απόσταση συνεντεύξεις και επαγγελματικές συναντήσεις γίνονται όλο και συχνότερες! Πλέον το Skype, από ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο συνέντευξης. Και δεν υπάρχει αμφιβολία οτι είσαι εξοικειωμένος με τις video-κλήσεις λόγω της επικοινωνίας με φίλους σου, πώς όμως πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό το νέο μέσο για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη;

Στοιχεία επικοινωνίας

Αντάλλαξε πληροφορίες επικοινωνίας πριν από τη συνέντευξη και πρόσθεσε την επαφή το συντομότερο δυνατόν. Σιγουρέψου πρώτα πως το προφίλ σου φαίνεται επαγγελματικό, με μία καλαίσθητη φωτογραφία και ένα σοβαροφανές έστω υποκοριστικό όνομα (!).

Τεχνικά ζητήματα

Έλεγξε οτι ο υπολογιστής σου λειτουργεί σωστά και πως η σύνδεση του ίντερνετ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μια δυσλειτουργική επικοινωνία με τεχνικές δυσκολίες μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και στις δύο πλευρές. Το Skype σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις test call για να το επιβεβαιώσεις.

Σκηνικό & ατμόσφαιρα

Βεβαιώσου ότι το δωμάτιο το οποίο θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διεξαγωγή της συνέντευξης θα έχει ησυχία. Προνόησε για τυχόν περισπασμούς. Απενεργοποίησε το κινητό σου και ενημέρωσε τους φίλους και την οικογένεια σου ώστε να μην σε διακόψουν το «φλεγόμενο» διάστημα. Επίσης μην ξεχάσεις να αλλάξεις την κατάσταση του Skype σε busy mode για να μην δεχτείς καμιά αναπάντεχη κλήση. «Στήσε» ένα επαγγελματικό σκηνικό! Στόχος είναι πίσω σου να αντανακλάται ένα απλό και ουδέτερο φόντο. Απόφυγε την έκθεση φωτογραφιών, μουσικών posters και οποιουδήποτε άλλου προσωπικού στοιχείου. Ενδεικτικά θα μπορούσες να τοποθετηθείς μπροστά από μια βιβλιοθήκη ή ένα παράθυρο με κουρτίνα.

Εμφάνιση

Ρύθμισε την κάμερα πριν από τη συνέντευξη έτσι ώστε να μπορείς να αξιολογήσεις τον τρόπο που φαίνεσαι στον πιθανό σου εργοδότη. Βεβαιώσου ότι υπάρχει επαρκής και καλός φωτισμός.Προτίμησε το φυσικό φωτισμό αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τοπόθησε κοντά σου ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Το οτι πραγματοποιείς τη συνέντευξη από το σπίτι σου δεν σημαίνει οτι μπορείς να έχεις και την αντίστοιχη εμφάνιση! Αν ήταν να παρουσιαστείς από κοντά στον εργοδότη τι θα φορούσες; Ντύσου επαγγελματικά! Και όταν λέμε ντύσου επαγγελματικά... εννοούμε από πάνω μέχρι κάτω! Μην σκεφτείς να φορέσεις από πάνω πουκάμισο από κάτω πυζάμα! Φαντάσου να χρειαστεί να σηκωθείς από την καρέκλα σου...

Οπτική επαφή

Η αμηχανία μιας συνέντευξης είναι δεδομένη. Σίγουρα όταν πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως δυσχεραίνεται η κατάσταση... Γι αυτό προσπάθησε να αντιδράς όσο πιο φυσικά  γίνεται. Το χαμόγελο είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος για να κερδίσεις τη συμπάθεια και να και να αναπτύξεις μια καλή επαφή με το συνεντευκτή σου. Να θυμάσαι ωστόσο πως οπτική επαφή πρέπει να έχεις με την κάμερα και όχι με την οθόνη σου! Σκέψου πως κοιτώντας την κάμερα κοιτάς κατάματα τον συνομιλητή σου.

Πρόβα

Πριν τη συνέντευξη κάνε μια δοκιμαστική κλήση με ένα φίλο ή συγγενή για να βεβαιωθείς ότι το Skype σου λειτουργεί σωστά. Αυξομοίωσε καταλλήλως το επίπεδο έντασης της φωνής και εξακρίβωσε ότι ακούγεσαι καθαρά. Ρώτησε τη γνώμη τους για το σκηνικό και το παρουσιαστικό σου και λάβε υπ’ όψην τα σχόλιά τους.

Ένα βήμα πριν τη συνέντευξη!

Φρόντισε να είσαι online 10 με 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα του ραντεβού και να περιμένεις το συνεντευκτή να επικοινωνήσει μαζί σου.

H ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα