Φωτοβολταϊκά: 5 σημαντικά οφέλη

Σε τρομάζει και σένα πλέον ο ερχομός του λογαριασμού της ΔΕΗ; Δεν ξέρεις από πού να κρατηθείς και πώς να εξοικονομήσεις ενέργεια; Θες να μειώσεις τα έξοδά σου, αλλά δεν βρίσκεις τρόπο; Σου έχουμε τη λύση! Μάζεψε κιλοβατώρες! “Πώς;” σε ακούμε να ρωτάς;  Βάλε φωτοβολταϊκά! 

Η απόφαση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών δεν είναι απλή και σίγουρα είναι μια κοστοβόρα επένδυση. Παρόλα αυτά και σε βάθος χρόνου μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως ωφέλιμη. Παρακάτω, λοιπόν, σου παραθέτουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

 

Οφέλη από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών 

 

1. Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μια ώριμη τεχνολογία

Δεν αποτελούν ούτε κάποια μόδα, ούτε μια καινοτομία αμφιβόλου εξέλιξης. Βρίσκονται στη ζωή μας πλέον χρόνια, κατά τα οποία έχουν αποδείξει την αξία τους. Έχουν ανοίξει τον δρόμο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, για όλο και περισσότερα νοικοκυριά. 

 

2. Λειτουργούν κάτω από πληθώρα καιρικών συνθηκών

Είναι γεγονός πως τα φωτοβολταϊκά λειτουργούν αποτελεσματικά κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη συνθήκη που μπορούν να αξιοποιήσουν ώστε να παράξουν ηλεκτρισμό. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μπορούν να λειτουργήσουν και κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες ή καταστάσεις χαμηλότερης ηλιοφάνειας, ενώ έχει φανεί και πως η υπερβολική θερμότητα μπορεί να μειώσει την τάση εξόδου. 

 

3. Πλέον αποτελούν μια οικονομική λύση

Καθώς ωριμάζει η τεχνολογία τους, μειώνεται και το κόστος τους. Είναι γεγονός, πως οι τιμές πλέον είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση δέκα χρόνια πριν. Την σημερινή εποχή, το κόστος της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών πάνελ έχει μειωθεί ως και περίπου 40%.  Επιπλέον, τα κράτη λαμβάνουν μέτρα υπέρ της χρήσης τους και δίνουν αξιόλογες επιδοτήσεις.

 

4. Tα φωτοβολταϊκά συστήματα εξοικονομούν χρήματα 

Είναι βασικό να τονίσουμε πως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση, η οποία θα αποσβεσθεί και θα δείξει το όφελος της σε βάθος χρόνου, ως είθισται άλλωστε. Σε μόλις 5 χρόνια περίπου, μπορείς να έχεις κάνει απόσβεση το κόστος εγκατάστασης. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, τα υπόλοιπα περίπου 20 χρόνια θα απαλλαχθείς από σχετικά έξοδα, καθώς η διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών είναι 25 έτη.  

 

5. Δεν απαιτείται τακτική συντήρηση 

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα παρουσιάζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στον χρόνο, σημειώνοντας ως και 25 έτη ζωής. Σε γενικές γραμμές, για να προσέξεις την επένδυσή σου και να την βοηθήσεις να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείς να κάνεις έναν καθαρισμό μία φορά το χρόνο, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Το μόνο που μπορεί πράγματι να χρειάζεται  αλλαγή αυτά τα χρόνια, είναι ο inverter, καθώς δουλεύει ασταμάτητα για τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα. Φυσικά, ακόμα και αυτό θα χρειαστεί σπάνια. 

 

Ελπίζουμε το άρθρο να σου έλυσε απορίες και να σε βοήθησε να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το σπίτι σου!
Είμαστε δίπλα σου ό,τι και αν χρειαστείς! Βρες αξιολογημένους επαγγελματίες και φτιάξε το σπίτι σου, με τον πιο συμφέροντα τρόπο.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα