Τι κάνει μια ανακαίνιση κουζίνας φθηνότερη ή ακριβότερη;

ανακαίνιση κουζίνας

Είτε παραμένουμε στο ίδιο σπίτι για χρόνια, είτε μετακομίζουμε, η ανακαίνιση αποτελεί αναπόφευκτα μέρος της ζωής μας. Κάθε τόσο, για λειτουργικούς αλλά και αισθητικούς λόγους, γίνεται αναγκαίο να τροποποιούμε τους χώρους του σπιτιού μας και κυρίως τα πιο ζωτικά του σημεία όπως η κουζίνα. Η κουζίνα εξακολουθεί ακόμη και στις μέρες μας, να είναι ο πόλος έλξης ολόκληρης της οικογένειας και γι αυτό είναι σημαντικό να της δώσουμε την προσοχή και τη βαρύτητα που της αξίζει.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα για την ανακαίνιση κουζίνας, διαπιστώσαμε πως τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το μεγάλο ζητούμενο, δηλαδή το κόστος.

1.Υλικό κατασκευής ντουλαπιών

Η ποικιλία των υλικών που προσφέρει η αγορά για τα ντουλάπια, διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό, τον προϋπολογισμό για την ανακαίνιση κουζίνας. Η μελαμίνη για παράδειγμα ή οι επιφάνειες MFC είναι πιο οικονομικές από ότι ο βακελίτης ή τα ακρυλικά ντουλάπια.

2.Πορτάκια και μηχανισμοί

Ένα στοιχείο που προσδίδει πραγματική λειτουργικότητα στην κουζίνα, είναι οι σύγχρονοι μηχανισμοί στα συρτάρια και στους εσωτερικούς, εν γένει, χώρους των ντουλαπιών. Η κατάλληλη σχεδίασή τους παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών διευκολύνσεων στα σύγχρονα νοικοκυριά. Επίσης, τα πορτάκια των ντουλαπιών μπορούν να κατασκευαστούν με ποικίλα υλικά, φθηνότερα όπως η μελαμίνη ή ακριβότερα, όπως ο βακελίτης.

3.Πάγκοι

Μεγάλη είναι η ποικιλία και για την επένδυση των πάγκων της κουζίνας. Οικονομικά υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή είναι ο βακελίτης, το λαμινέιτ και η γνωστή μας μελαμίνη. Αντίθετα, υλικά όπως ο γρανίτης, ο χαλαζίας, το corian και το μασίφ ανεβάζουν δραστικά το κόστος.

4.Υλικό επένδυσης τοίχου

Εξίσου σημαντικό για τον προϋπολογισμό μας είναι και το υλικό που θα επιλέξουμε για τους τοίχους της κουζίνας μας. Η πιο συνηθισμένη και οικονομική επιλογή είναι τα κεραμικά πλακάκια χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε πως η τελική τιμή διαμορφώνεται από το design που τα διαφοροποιεί. Τα τελευταία χρόνια, για την πλάτη της κουζίνας εναλλακτική τάση αποτελεί η χρήση του χρωματιστού γυαλιού (σαν μονοκόμματο πάνελ αντί για πλακάκια) που όμως απαιτεί μεγαλύτερες πιθανές δαπάνες.

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε πως η ανακαίνιση κουζίνας είναι συνάρτηση τόσο των οικονομικών μας δυνατοτήτων όσο και της φαντασίας μας. Σε κάθε περίπτωση, ο πιο καταλυτικός παράγοντας για το αποτέλεσμα των επιλογών μας, είναι η ανάθεση των σχετικών εργασιών σε έμπειρο και καταρτισμένο συνεργείο. Μόνο η αξιόπιστη υλοποίηση των σχεδίων μας θα μας χαρίσει την κουζίνα που ονειρευόμαστε!

Εσύ πως ονειρεύεσαι την κουζίνα σου;

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα