Φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας; Tips & Λύσεις για σωστή αντιμετώπιση

Πάγκος κουζίνας

Φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας: Τι φταίει;

Το γεγονός ότι φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας είναι ίσως το πιο συχνό πρόβλημα, που παρατηρείται σε πάγκους κουζίνας.  Ο πάγκος της κουζίνας είναι το κέντρο της. Εκεί γίνονται όλες οι εργασίες για την προετοιμασία του φαγητού, λειτουργώντας παράλληλα σαν αποθηκευτικός χώρος.

Διάβασε επίσης: 12 Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα

Τα πιο επιρρεπή υλικά στο φούσκωμα του πάγκου είναι  συνήθως το ξύλο και συνθετικά υλικά όπως ο βακελίτης.  Επίσης, το φούσκωμα μπορεί να παρατηρηθεί συχνά και σε πρόχειρες αυτοκόλλητες επιστρώσεις που έχουν γίνει σε πάγκους κουζίνας. Μία από τις αιτίες του προβλήματος, είναι η παραμονή νερού στον πάγκο και η είσοδός του στις διάφορες εσοχές του πάγκου κουζίνας, για παράδειγμα στις γωνίες και στις ενώσεις με το νεροχύτη. Το γεγονός ότι φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας, οφείλεται και σε περιπτώσεις που ο πάγκος έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες ή και πολύ υγρασία. Καυτά σκεύη, βραστό νερό και κουζίνες με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας, φθείρουν τον πάγκο της κουζίνας ανεπανόρθωτα.

Αν φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας, τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Το φούσκωμα του πάγκου κουζίνας είναι ένα πρόβλημα του οποίου η λύση εξαρτάται από το υλικό του πάγκου. Σε περίπτωση που ο πάγκος είναι ξύλινος, τότε το τρίψιμο και το κέρωμα του πάγκου είναι μία δραστική λύση αντιμετώπισης. Με ένα γυαλόχαρτο ή ένα τριβείο μπορείς να τρίψεις όλο τον πάγκο. Επιμένεις ιδιαίτερα στα φουσκώματα, μέχρι  να εξομαλυνθούν. Έπειτα καθαρίζεις καλά τον πάγκο από τη σκόνη και απλώνεις προσεκτικά μία επίστρωση από ειδικό προστατευτικό βερνίκι. Εάν φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας σου, αλλά αποτελείται από κάποιο συνθετικό υλικό, δυστυχώς η μόνη λύση  για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η αλλαγή πάγκου κουζίνας. Ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να σου προτείνει πολύ πιο ανθεκτικές λύσεις για τον πάγκο της κουζίνας σου, ώστε να μην αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.

φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας

Τι μπορείς να κάνεις ώστε να αποφύγεις το φούσκωμα στον πάγκο κουζίνας;

Το βασικότερο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίζεις πολύ καλά τον πάγκο από υγρά που πέφτουν πάνω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα,  την απουσία αλλοιώσεων στον πάγκο της κουζίνας σου. Η σωστή αποστράγγιση των νερών από τον πάγκο, απομακρύνει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας στον πάγκο και στις ενώσεις του. Επίσης, καλό είναι ανά τακτά διαστήματα να συντηρείς τον ξύλινο πάγκο της κουζίνας σου. Αυτό γίνεται τοποθετώντας λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβακερό πανάκι και περνώντας τον πάγκο μέχρι να γυαλίσει ελαφρώς. Το ελαιόλαδο δημιουργεί μία υδρόφοβη επίστρωση που δεν αφήνει τα νερά να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του ξύλινου πάγκου.

φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας

Φούσκωσε ο πάγκος της κουζίνας σου; Στο Douleutaras.gr θα βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας, ώστε να έχεις άμεσα έναν αψεγάδιαστο πάγκο κουζίνας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα