6 χρήσιμες ιδέες για να κάνεις τα μικρά μπάνια να μοιάζουν μεγαλύτερα!

Αν μένεις σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ίσως να συμφωνείς πως ένα βασικό πρόβλημα τις περισσότερες φορές είναι η έλλειψη χώρου στο μπάνιο. Όλοι θα θέλαμε ένα ευρύχωρο μπάνιο, με μεγάλες επιφάνειες και αρκετό χώρο για να αναδεικνύονται τα πλακάκια που έχουμε τοποθετήσει στο πάτωμα. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν υπάρχει η επιλογή να επεκτείνεις το δωμάτιο; Λοιπόν, πώς θα σου φαινόταν αν έκανες κάποιες λειτουργικές αλλαγές που θα έκαναν το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο; Αυτό που χρειάζεσαι, είναι μερικές χρήσιμες ιδέες για μικρά μπάνια.

Υπάρχουν αλλαγές που μπορείς να κάνεις ώστε να εξοικονομήσεις αρκετό χώρο για να κινείσαι άνετα στο μπάνιο σου. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες αλλαγές που απλά θα αναδείξουν το χώρο και θα τον κάνουν να φαντάζει μεγαλύτερος. Και τα δύο είδη αλλαγών είναι εξίσου σημαντικά, για να σε κάνουν να καμαρώνεις για το μπάνιο σου. Ανακάλυψε κάποιες έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια, που θα σου δώσουν την εντύπωση ότι κάνεις το ντουζ σου σε ένα βασιλικό μπάνιο!

6 καταπληκτικές ιδέες για μικρά μπάνια που μοιάζουν μεγαλύτερα!

#1 Επίλεξε ανοιχτά χρώματα για τοίχους & πλακάκια

Το πρώτο βήμα για να αναδείξεις την πιο εντυπωσιακή εικόνα στη διακόσμηση του μπάνιου σου, είναι να επιλέξεις τα χρώματα του. Αν θέλεις να φωτιστεί ο χώρος και ταυτόχρονα να μοιάζει μεγαλύτερος, μπορείς να βάψεις τους τοίχους λευκούς. Το λευκό είναι ένα χρώμα διαχρονικό και συμβολίζει την καθαριότητα και την αγνότητα. Γι΄αυτό και είναι ιδιαιτέρως αγαπητό σαν επιλογή για το μπάνιο. Εκτός από τους τοίχους, μπορείς να τοποθετήσεις λευκά πλακάκια και λευκά είδη υγιεινής. Ωστόσο, μην αμελήσεις να προσθέσεις στη διακόσμηση του δωματίου μερικές ξεχωριστές πινελιές του προσωπικού σου γούστου, για να σπάσει η μονοτονία.

Αν το λευκό δεν είναι η μεγάλη σου αδυναμία σαν χρώμα, μπορείς πάντα να εξετάσεις την επιλογή των παστέλ αποχρώσεων. Τα παστέλ χρώματα είναι διακριτικά και ταυτόχρονα δίνουν χαρακτήρα στο χώρο, ενώ επιτρέπουν στο φως να διαχέεται εξίσου καλά με το λευκό. Μην το παρακάνεις, όμως, με την ποικιλία, γιατί το μπάνιο θα καταλήξει να εμφανίζει περιττό “θόρυβο”, με αποτέλεσμα να μη σε χαλαρώνει όπως θα ήθελες. Κράτησε το όσο πιο απλό γίνεται, και δε θα το μετανιώσεις.

μπάνιο με παστέλ χρώματα

#2 Τοποθέτησε μια συρόμενη πόρτα μπάνιου

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να πάρεις απόφαση να αλλάξεις τα κουφώματα του μπάνιου. Η αλλαγή της πόρτας σημαίνει ότι σίγουρα θα χρειαστείς μετρήσεις και εργασίες με επαγγελματία. Αυτό, μάλλον θα κοστίσει περισσότερο από το βάψιμο των τοίχων. Παρ’ όλα αυτά, μια από τις ιδέες για μικρά μπάνια που εγγυώνται ότι θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα του μικρού χώρου, είναι η αλλαγή πόρτας. Η επιλογή που προτείνεται, είναι μια γυάλινη, συρόμενη πόρτα.

Γιατί γυάλινη; Για να επιτρέπει στο φως να απλώνεται μέσα στο δωμάτιο. Επίσης, η γυάλινη πόρτα αντανακλά το φυσικό φως της ημέρας, προσφέροντας αίσθηση ζωντάνιας και ανανέωσης. Και γιατί συρόμενη; Για να μην περιορίζει το χώρο του μπάνιου, όταν είναι ανοιχτή. Με άλλα λόγια, δε σε περιορίζει ιδιαίτερα στο πώς θα τοποθετήσεις τα έπιπλα του μπάνιου και τα προσωπικά σου αντικείμενα, κάτι που μπορεί να σου λύσει τα χέρια.

πόρτα μπάνιου

#3 Διάλεξε τις σωστές διαστάσεις πλακιδίων

Σε περίπτωση που δεν το είχες αναλογιστεί, ακόμα και τα πλακάκια του μπάνιου παίζουν το ρόλο τους στο να αναδεικνύουν το μέγεθος του χώρου. Πώς μπορούν, λοιπόν, να σε βοηθήσουν; Αν το καλοσκεφτείς, ίσως παρατηρήσεις ότι τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους πλακίδια μπορούν να κάνουν το χώρο πιο εντυπωσιακό και μεγαλειώδη. Αν αυτή η όψη είναι κάτι που αναζητάς για το μπάνιο σου, τότε ίσως αξίζει να το σκεφτείς.

Το χρώμα των πλακιδίων εξαρτάται, φυσικά, από τα χρώματα που έχεις επιλέξει για το υπόλοιπο δωμάτιο. Η διακόσμηση πρέπει πάντα να έχει το προσωπικό σου στυλ και να αποπνέει τον αέρα που εσύ θέλεις να αποπνέει. Προτείνεται να επιλέξεις απαλά χρώματα για τα πλακάκια, όπως και για τους τοίχους. Αν, όμως, δε θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου μωσαϊκό, τότε δε μένει παρά να το συνδυάσεις με διακριτικά χρώματα στο υπόλοιπο δωμάτιο.

πλακάκια μπάνιου

#4 Βάλε στο μπάνιο ένα μεγάλο καθρέφτη

Όλοι έχουμε έναν καθρέφτη στο μπάνιο, πάνω από το νιπτήρα. Σκέφτηκες, ωστόσο, ότι ο καθρέφτης μπορεί να μην είναι απλώς ένα χρηστικό αντικείμενο; Τι εννοούμε; Ένας μεγάλος, καθαρός καθρέφτης, μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης σου. Ιδιαίτερα αν έχεις ανάγκη από ιδέες για μικρά μπάνια, που όμως μοιάζουν μεγαλύτερα, ο καθρέφτης μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο απ΄όσο φαντάζεσαι.

Όπως καταλαβαίνεις, ο καθρέφτης δεν είναι ένα αντικείμενο που μπορεί πραγματικά να επεκτείνει το χώρο. Η δράση του βασίζεται στο γεγονός ότι αντικατοπτρίζει κάθε τι που βρίσκεται απέναντι του, αντί να σου επιτρέπει να βλέπεις έναν άδειο τοίχο. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη επιφάνεια αντικατοπτρίζει, τόσο μεγαλύτερο φαντάζει το μπάνιο. Έτσι, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο must έπιπλα για μικρά μπάνια.

καθρέφτης

#5 Ντουζιέρα ή μπανιέρα;

Μπορεί να έχεις ακούσει πολλά, σχετικά με το αν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσεις ντουζιέρα, αντί για μπανιέρα, στο μικρό μπάνιο σου. Είναι αλήθεια, πως μια ντουζιέρα τοποθετημένη σε ένα γωνιακό σημείο του μπάνιου, μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο. Αυτό δε θα μπορούσες να το πετύχεις με μια μπανιέρα. Οι ντουζιέρες θεωρούνται τα πλέον κλασικά έπιπλα για μικρά μπάνια.

Μάλιστα, υπάρχουν διάφορα στυλ ντουζιέρας, όπως η χτιστή ντουζιέρα, που μπορούν να συμπληρώσουν τη διακόσμηση του μπάνιου σου αρμονικά. Κάθε στυλ εξυπηρετεί και διαφορετικές ανάγκες, για διαφορετικούς διαθέσιμους προϋπολογισμούς, για να είναι βέβαιο πως θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Αν επιθυμείς να ανακαλύψεις περισσότερες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα, κάνε κλικ εδώ.

ντουζιέρα

Από την άλλη πλευρά, αν αγαπάς την ιδέα ενός ζεστού αφρόλουτρου στη μπανιέρα, έχεις και πάλι επιλογές. Μπορείς να έχεις μια όμορφη λευκή μπανιέρα που θα στολίζει με τον τρόπο της το δωμάτιο. Αρκεί, βέβαια, να έχεις υπόψιν σου κάποιους βασικούς “κανόνες” της μπανιέρας σε μικρό μπάνιο. Για αρχή, όπως και στη ντουζιέρα, είναι καλό η μπανιέρα να τοποθετηθεί σε γωνιακό σημείο του μπάνιου. Έτσι, δε θα εμποδίζει την κίνηση στο χώρο.

Κάτι ακόμα που μπορείς να προσέξεις, είναι το σχήμα της μπανιέρας. Μια μπανιέρα σε στρογγυλό, ή οβάλ σχήμα, περιορίζει λιγότερο χώρο, σε σχέση με μια μπανιέρα παραλληλόγραμμου σχήματος με αυστηρές γωνίες. Έτσι, σου χαρίζει λίγο ελεύθερο χώρο παραπάνω. Κάτι που θα πρέπει να προσέξεις για να αποφύγεις τα προβλήματα υγρασίας στο μπάνιο, είναι η στεγανοποίηση μπανιέρας, αλλά και των αρμών της.

μπανιέρα σε μικρό μπάνιο

#6 Διάλεξε ένα στρογγυλό νιπτήρα

Ο νιπτήρας είναι απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου, αλλά δε χρειάζεται να καλύπτει πολύ χώρο με την παρουσία του. Τι σημαίνει αυτό; Ένας νιπτήρας μπορεί να είναι λειτουργικός, και ταυτόχρονα όμορφος. Πώς γίνεται αυτό; Αν έχει το ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα είδη υγιεινής του μπάνιου σου, αλλά περιορίζεται σε κάποιο γωνιακό σημείο.

Ένας άλλος τρόπος για να μην καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάνιου ο νιπτήρας, είναι να επιλεγεί σε στρογγυλό, ή οβάλ σχήμα, όπως η μπανιέρα. Έχει φανεί, πως οι κυκλικοί νιπτήρες είναι οι πιο κατάλληλοι νιπτήρες για μικρά μπάνια. Όσο για το χρώμα του, προτείνεται το λευκό, για διακριτικότητα και κλασικό,αλλά και μοντέρνο ύφος.

νιπτήρας μπάνιου

Extra tip: Διάλεξε τα κατάλληλα έπιπλα για μικρά μπάνια

Ο μικρός νιπτήρας, όπως και η ντουζιέρα, αντί για μπανιέρα, είναι πολύ χρήσιμα, για να κάνεις ένα μικρό μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Όπως καταλαβαίνεις, σε τελική ανάλυση είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τα σωστά έπιπλα για μικρά μπάνια. Φυσικά, τα χρώματα και τα σχέδια στα πλακάκια και τους τοίχους μπορούν να βοηθήσουν στο να μοιάζει το μπάνιο μεγαλύτερο. Ωστόσο, τα μικρά έπιπλα είναι αυτά, που θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά.

Τώρα θα πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά βήματα, για να κάνεις το μικρό μπάνιο σου να μοιάζει, αλλά και να είναι μεγαλύτερο. Όταν πάρεις απόφαση ότι ήρθε η ώρα για μια ριζική ανακαίνιση μπάνιου, εμείς θα είμαστε δίπλα σου! Πάρε προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και απόλαυσε το μπάνιο σου σε έναν ονειρικό χώρο, ακριβώς όπως τον θέλεις!

ιδέες για μικρά μπάνια

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα