8 Ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας που θα ανανεώσουν πλήρως το χώρο!

ντουλάπια κουζίνας

Αν το μαγείρεμα είναι μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες, τότε σίγουρα θα μπαίνεις στην κουζίνα πολύ συχνά. Μήπως, όμως, πιστεύεις ότι η κουζίνα σου χρειάζεται μια ανανέωση; Μια αλλαγή σίγουρα θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα γίνεις πολύ πιο δημιουργικός/-ή. Επίσης, εάν η κουζίνα σου δεν είναι καινούργια, αλλά δε θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να ανακαινίσεις την παλιά σου κουζίνα, τότε εμείς θα σου προτείνουμε ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας!

Τα ντουλάπια μιας κουζίνας καταλαμβάνουν συνήθως τη μεγαλύτερη επιφάνεια σε αυτόν τον χώρο. Επομένως, μια ανανέωση σε αυτά θα δώσει σίγουρα έναν άλλον αέρα στην κουζίνα σου. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται τα ντουλάπια μετά από καιρό να εμφανίσουν φθορές, τις οποίες μπορείς είτε να επιδιορθώσεις είτε να καλύψεις με τους παρακάτω τρόπους.

8 υπέροχες ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας!

1. Βάψιμο

Ο πιο κοινός τρόπος για να ανανεώσεις τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σου είναι να τα βάψεις. Ακόμα και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπως για παράδειγμα το να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα, μπορείς απλώς να βάλεις ένα νέο χρώμα στα ντουλάπια σου. Ανάλογα με το στυλ που θέλεις να δώσεις, μπορείς να επιλέξεις ένα φωτεινό χρώμα που θα κάνει τη διαφορά, όψη ξύλου για ρουστίκ στυλ ή μια ολόλευκη κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις, είδη βαφών και φινιρίσματος για να διαλέξεις. Εναλλακτικά, πρωτοτύπησε βάφοντας μόνο το περίγραμμα των ντουλαπιών σου ή κάνοντας μια τεχνοτροπία βαψίματος, όπως η παλαίωση. Θα σου προτείναμε πριν ξεκινήσεις το βάψιμο να ξεβιδώσεις το ντουλάπι σου, καθώς θα σου είναι ευκολότερο έτσι να δημιουργήσεις πάνω του.

2. Μαυροπίνακας

[caption id="attachment_16272" align="aligncenter" width="564"]ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας
Image Credits: Pinterest.com/ Pola Mavromoustaki[/caption]

Ο μαυροπίνακας είναι μια μοντέρνα άποψη που κυριαρχεί σε διάφορα σημεία ενός μοντέρνου σπιτιού. Μια από τις ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας, λοιπόν, είναι η χρήση μαυροπίνακα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδική μπογιά για μαυροπίνακα ή να αγοράσεις κάποιο έτοιμο αυτοκόλλητο μαυροπίνακα που θα τοποθετήσεις απευθείας. Η ιδέα αυτή έχει τόσο διασκεδαστική πλευρά όσο και πρακτική, καθώς εκεί θα μπορείς να σημειώνεις για παράδειγμα τη λίστα για τα ψώνια ή κάποια υπενθύμιση. Εμείς θα σου προτείναμε να μη μετατρέψεις όλα σου τα ντουλάπια σε μαυροπίνακα, παρά μόνο μερικά, ώστε να δημιουργείται αντίθεση. Επίσης, καλό θα ήταν να εφαρμοστεί σε ντουλάπια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών, προκειμένου να μπορείς να γράψεις, εκτός κι αν θέλεις τα παιδιά σου να ζωγραφίζουν στα ντουλάπια σου.

3. Σχέδια stencil

[caption id="attachment_16271" align="aligncenter" width="329"]
ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας
Image Credits: Pinterest.com/ Desiree Harding[/caption]

Μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας είναι η χρήση σχεδίων stencil. Τα σχέδια stencil είναι ουσιαστικά κομμάτια χαρτιού με τρύπες σε συγκεκριμένα μοτίβα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο για να διαλέξεις και χρησιμοποιούνται ακόμα και σε DIY κατασκευές. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το σημείο που ταιριάζει ή που θέλεις να καλύψεις, να στερεώσεις το χαρτί και στη συνέχεια να το περάσεις με ακρυλική μπογιά. Καλό θα ήταν να αφήσεις τη μπογιά να στεγνώσει πριν αφαιρέσεις το χαρτί, αλλά και να κάνεις μια δοκιμή σε σημείο που δε θα φαίνεται για έλεγχο.

4. Αυτοκόλλητα

Εάν θέλεις να δώσεις μια ακόμα πιο fun διάθεση στο χώρο της κουζίνας σου, χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα. Υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκόλλητα για ντουλάπια στο εμπόριο. Μπορείς να αγοράσεις μονόχρωμα και να τα κόψεις στο σχήμα που θέλεις, όπως γωνίες ή γραμμές κάνοντας το ντουλάπι ριγέ. Αποτελεί την ιδανικότερη ιδέα εάν το budget σου είναι μικρό και θέλεις να ταυτόχρονα να καλύψεις κάποια ζημιά ή φθορά. Επίσης, με το να τοποθετήσεις ένα αυτοκόλλητο στο ντουλάπι σου, όπως ένα λουλούδι, ανανεώνεται αμέσως ο χώρος της κουζίνας χωρίς κόπο.

5. Ταπετσαρία

[caption id="attachment_16273" align="aligncenter" width="476"]ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας
Image Credits: Pinteres.com/ Krissy Tiglias[/caption]

Μια εναλλακτική της προηγούμενης ιδέας με τα αυτοκόλλητα είναι οι ταπετσαρίες. Εκτός από ταπετσαρία στον τοίχο, μπορείς να προσθέσεις και στα έπιπλα. Όπως και με τα αυτοκόλλητα, έτσι και στις ταπετσαρίες υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και μοτίβα για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ που θες να δώσεις. Ταυτόχρονα, μπορείς να ντύσεις ολόκληρο το ντουλάπι σου με την ταπετσαρία, πράγμα αρκετά οικονομικό. Ειδικά εάν πρόκειται για παλιά ντουλάπια κουζίνας που έχουν χαλάσει, είναι μια πολύ καλή πρόχειρη λύση, έως ότου αποφασίσεις για την πλήρη ανανέωσή τους. Επίσης, εάν τα ντουλάπια σου έχουν τζάμι, τότε μπορείς να τοποθετήσεις ταπετσαρία στο εσωτερικό τους, δηλαδή την “πλάτη” του ντουλαπιού, ώστε να φαίνεται μια διακριτική λεπτομέρεια ανανέωσης.

6. Ντεκουπάζ

Μια από τις ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας είναι το ντεκουπάζ. Το ντεκουπάζ είναι μια αρκετά δημοφιλής τεχνική στις κατασκευές και χρησιμοποιείται σε πολλές επιφάνειες, όπως το ξύλο ή το γυαλί. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κομμάτι χαρτιού ή υφάσματος που απεικονίζει ένα μοτίβο και κολλάται στην επιφάνεια. Εάν σου αρέσουν οι DIY κατασκευές, τότε φρόντισε πρώτα να λειάνεις το ντουλάπι σου. Στη συνέχεια, πέρνα το με κόλλα, κόλλησε την εικόνα έχοντάς την ήδη κόψει στις συγκεκριμένες διαστάσεις και ξαναπέρνα με κόλλα όλη την επιφάνεια ώστε να γίνουν ένα. Μόλις στεγνώσει πέρασε με 4-5 στρώσεις βερνίκι ώστε να σταθεροποιηθεί αλλά και να γίνει αδιάβροχο, προκειμένου να μπορείς να το καθαρίζεις άφοβα.

7. Πλακάκια

[caption id="attachment_16269" align="aligncenter" width="564"]ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας
Image Credits: Pinterest.com/ Kathy Mitchell[/caption]

Η τοποθέτηση πλακιδίων αποτελεί μια ακόμη ιδέα για τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σου. Αρχικά, θα πρέπει να εξετάσεις εάν τα ντουλάπια σου είναι ικανά να “κουβαλήσουν” το επιπλέον βάρος των πλακιδίων ή ενδέχεται να καταστραφούν εντελώς σε λίγο καιρό. Τα πιο παλιά ντουλάπια συνήθιζαν να έχουν εσοχές σχηματίζοντας ένα πλαίσιο. Το εσωτερικό, λοιπόν, αυτό ή το κέντρο ενός ντουλαπιού είναι το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσεις τα πλακάκια. Επίλεξε, μικρού μεγέθους πλακάκια ή τύπου ψηφιδωτό σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσεις αντιθέσεις.

8. Φελλός

Εάν έχουν φθαρεί τα ντουλάπια της κουζίνας και δε θέλεις να χαλάσεις πολλά χρήματα στην επιδιόρθωσή τους τότε μετάτρεψέ τα σε πίνακα ανακοινώσεων. Όπως και ο μαυροπίνακας, έτσι και ο φελλός ανήκουν στις πιο μοντέρνες ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας. Η χρησιμότητά τους είναι παρόμοια, αφού στο φελλό θα μπορείς να καρφιτσώνεις ανακοινώσεις, ζωγραφιές ή οτιδήποτε άλλο. Πάρε, λοιπόν, τις διαστάσεις του ντουλαπιού, αγόρασε μια επιφάνεια φελλού σε αυτό το μέγεθος και κόλλησέ την πάνω στο ντουλάπι. Ωστόσο, ο καθαρισμός του φελλού δε γίνεται εύκολα. Επίσης, καλό θα ήταν να μην εφαρμόσεις αυτή την ιδέα σε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας σου προκειμένου να δημιουργηθεί αντίθεση.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας και να εμπνεύστηκες για τα δικά σου. Παρ’ όλα αυτά, εάν δεν πιάνουν τα χέρια σου και χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα