Μικρό Μπάνιο; Top 6+1 Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση!

Μικρό Μπάνιο

Τι χρειάζεται ένα μικρό μπάνιο για να είναι απόλυτα λειτουργικό και να μην σε περιορίζει; Η απάντηση περισσότερα τετραγωνικά μέτρα είναι πολύ λογική, αλλά δεν είναι και η μόνη. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να ανακαινίσεις εξολοκλήρου το μικρό μπάνιο σου! Αν, λοιπόν, η διαρρύθμιση του σπιτιού τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν μεγαλεπίβολες αλλαγές, αυτός δεν είναι λόγος για να στεναχωριέσαι.

Οι εναλλακτικές για να "ανοίξεις" το χώρο σου είναι αμέτρητες! Μερικές αλλαγές είναι ό,τι χρειάζεται να κάνεις για κερδίσεις εύκολα χώρο, χωρίς να ξοδέψεις μισή περιουσία. Και καμία από αυτές δεν προτρέπει να γκρεμίσεις τον τοίχο σου. Δες, λοιπόν, πώς θα αποκτήσεις ένα μπάνιο που θα ζήλευαν ακόμα και οι διασημότερες Bloggers!

6+1 Ιδέες για να αποκτήσεις μεγαλύτερη άνεση στο μικρό μπάνιο σου!

1. Προτίμησε Οβάλ σχήμα νιπτήρα

Ο οβάλ νιπτήρας είναι η ιδανική επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Σε αντίθεση με τους τετράγωνους, οι οβάλ αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χώρο για τοποθετήσεις χρήσιμα αντικείμενα, όπως είναι οι οδοντόβουρτσες και τα σαπούνια. Χρησιμοποίησε το έπιπλο κάτω από το νιπτήρα για να δημιουργήσεις χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείς να φυλάξεις απορρυπαντικά, πετσέτες και extra σαμπουάν που αγοράζεις σε προσφορές από το super market. Καλό θα ήταν, επίσης, να διαλέξεις έναν νιπτήρα με λεπτή βάση, ώστε να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο χώρο.

μικρό μπάνιο νιπτήρας
Εκτός από την πρακτική πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και την αισθητική. Αυτό το σχήμα είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή νιπτήρα που μπορείς να επιλέξεις για το μπάνιο σου!

2. Τοποθέτησε ανοιχτά ράφια αντί για ντουλάπια

Τα ανοιχτά ράφια, εκτός του οτι έχουν αναδειχθεί σε τάση στον τομέα της διακόσμησης του σπιτιού, είναι και ιδιαιτέρως πρακτικά και βολεύουν για την αποθήκευση αντικειμένων. Συγκεκριμένα στο μπάνιο, μπορείς να τοποθετήσεις ράφια νίκελ για να αποθηκεύεις και να κρεμάς τις πετσέτες σου αντί να χρησιμοποιείς γάντζους, απ’ όπου θα πέφτουν συνέχεια, θα βρωμίζονται και θα πιάνουν χώρο.

μικρό μπάνιο ανοιχτά ράφια

Όσο και αν σου αρέσουν τα εντυπωσιακά έπιπλα σίγουρα είναι μία επιλογή που πρέπει να αποφύγεις, ειδικά αν κάνεις άθλο κάθε φορά που θέλεις να μετακινηθείς από τη ντουζιέρα στο νιπτήρα.

3. Θαύμασε το είδωλο σου στον καθρέφτη

Ο καθρέφτης ήταν, είναι και θα είναι ένα στοιχείο απόλυτα συνδεδεμένο με το χώρο του μπάνιου. Όσο μικρό και αν είναι το μπάνιο σου, ο καθρέφτης είναι ένα κομμάτι του που δεν πρέπει να λείπει, τόσο από πρακτική όσο και από αισθητική άποψη. Σκέφτεσαι ποιο μπορεί να είναι το κατάλληλο μέγεθος για το μικρό μπάνιο σου; Ίσως να φαίνεται παράδοξο, αλλά όσο μικρότερο είναι το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης.

μικρό μπάνιο καθρέφτης
Ο μεγάλος καθρέφτης σου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αλλά μεγαλώνει οπτικά και το χώρο. Μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!

4. Επίλεξε το σωστό χρώμα για ένα μικρό μπάνιο

Tο λευκό χρώμα, ειδικά αν έχεις μικρό μπάνιο, αποτελεί μια ιδανική επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, το λευκό χρώμα επιτρέπει στο φως να ταξιδέψει στο χώρο του μπάνιου, δίνοντας την εντύπωση πως είναι αρκετά μεγαλύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα. Δεύτερον, είναι ένα χρώμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθαριότητα. Αν θέλεις μια πιο μοντέρνα λύση, μπορείς να διαλέξεις κάποιο άλλο φωτεινό χρώμα, όπως το γαλάζιο ή το λιλά.

μικρό μπάνιο λευκό
Κατά γενική ομολογία, όσο πιο ανοιχτό χρώμα επιλέξεις για έναν μικρό χώρο, τόσο πιο μεγάλος θα φαίνεται. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το μπάνιο αλλά για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

5. Μπανιέρα ή ντουζιέρα σε μικρό μπάνιο;

Όποια από τις δύο επιλογές και αν προτιμάς, θα πρέπει να φροντίσεις για την τοποθέτηση της σε μία από τις γωνίες του χώρου. Η συμβουλή αυτή δεν ισχύει μόνο αν έχεις μικρό μπάνιο, αφού πρέπει γενικά να γνωρίζεις ότι η τοποθέτηση όλων των σημαντικών στοιχείων ενός δωματίου στις γωνίες του χώρου, εξαλείφει το αίσθημα της στενότητας και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

μικρό μπάνιο ντουζιέρα

Αν ακόμα δεν έχεις καταλήξει στη σωστή επιλογή, εμείς θα σου προτείναμε την ντουζιέρα, μιας και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Λατρεύεις την πέτρα και θα ήθελες να επενδύσεις σε μία χτιστή ντουζιέρα;

8 Λόγοι για να αγαπήσεις τη χτιστή ντουζιέρα!

6. "Παίξε" με τα πλακάκια του μπάνιου

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα πλακάκια στον τοίχο τοποθετημένα προς τα πάνω. Τι θα άλλαζε, όμως, αν αντιστρέφαμε την κατεύθυνση τους. Ένα τόσο απλό κόλπο μπορεί να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση ενός μικρού χώρου. Τα κάθετα πλακάκια οδηγούν το βλέμμα σταδιακά προς το ταβάνι, κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει ψηλότερο. Αμέσως αμέσως προστίθενται πόντοι που δίνουν την αίσθηση της ευρυχωρίας στο μικρό μπάνιο.

μικρό μπάνιο πλακάκια
Βλέπεις πώς το βλέμμα σου στρέφεται προς την οροφή; Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις πλακάκια, σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις πώς θα φαίνεται το αγαπημένο σου σχέδιο τοποθετώντας το με αυτόν τον τρόπο.

7. Εξοικονόμησε χώρο από το άνοιγμα της πόρτας

Επειδή έχουμε συνηθίσει κάποια πράγματα να συμβαίνουν με καθορισμένο τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ο σωστός. Γιατί, λοιπόν, να μην αντικαταστήσεις το "έλξατε/ ωθήσατε" με το "σύρατε"; Τι εννοούμε με αυτό; Να αλλάξεις την φορά της πόρτας για να γλιτώσεις περισσότερο χώρο. Οι συρόμενες πόρτες είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για αυτό το σκοπό. Ειδικά αν το μπάνιο σου συνδέεται με κάποιον στενό διάδρομο ή κάποιο εξίσου μικρό δωμάτιο, τότε θα εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο πολύτιμο χώρο.

μικρό μπάνιο συρόμενη πόρτα
Έτσι δεν θα χρειάζεται να κάνεις μανούβρες μέσα στο μπάνιο σου για να μετακινηθείς από το ένα σημείο στο άλλο, αφού η πόρτα δεν θα καταλαμβάνει καθόλου χώρο!

Θέλεις να χαρίσεις στυλ και άνεση στο μικρό μπάνιο σου; Ακολούθησε τη συμβουλές μας και θα δεις πόσο γρήγορα θα αλλάξει ο τρόπος που ζεις τις καθημερινές σου συνήθειες! Για μεγαλύτερες αλλαγές, ζήτησε τη βοήθεια των αξιολογημένων επαγγελματιών της πλατφόρμας μας & μεταμόρφωσε το χώρο του μπάνιου σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα