Απαλλάξου από τα Τσιμπούρια στο Σπίτι σου, Εύκολα & Γρήγορα!

Απαλλάξου από τα Τσιμπούρια στο Σπίτι

Τα τσιμπούρια είναι μια κατηγορία ενοχλητικών παρασίτων, τα οποία είναι πιο πιθανό να σε επισκεφθούν, αν έχεις κατοικίδιο ζωάκι στο σπίτι σου. Προσκολλώνται πάνω στο δέρμα των ζώων και κυρίως των σκύλων και τρέφονται με το αίμα τους. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ποικίλες ασθένειες στο σκυλάκι σου, αν δε διαγνωστεί το πρόβλημα άμεσα. Φυσικά, μπορεί να δεχτείς και εισβολή από τσιμπούρια στο σπίτι, όταν το κακό προσβάλει το κατοικίδιο σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ασχοληθείς με την απολύμανση του σπιτιού, αλλά και του αγαπημένου σου κατοικιδίου.

Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι εισβολές εντόμων και ζωυφίων είναι συχνή υπόθεση. Η αύξηση της θερμοκρασίας και ο καλός καιρός κάνουν κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια, αλλά και τσιμπούρια στο σπίτι να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Μάλιστα, σε σπίτια με κήπο, ή και γενικά πολύ πράσινο, παρατηρούνται συχνότερα προβλήματα τέτοιου είδους. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η επαγγελματική απεντόμωση θεωρείται απαραίτητη, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, την άνοιξη. Όμως, ποιες άμεσες, σπιτικές λύσεις υπάρχουν για να απαλλαγείς από τα τσιμπούρια; Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε ένα σχέδιο δράσης.

Τσιμπούρια στο σπίτι; Μάθε πώς να απαλλαγείς οριστικά από την παρουσία τους!

#1 Πώς έρχονται τα τσιμπούρια στο σπίτι;

Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς έρχονται τα τσιμπούρια στο σπίτι και τι αναζητούν. Όπως όλα τα έντομα, έτσι και τα τσιμπούρια ψάχνουν για τροφή και κάπως έτσι βρίσκονται στο χώρο σου. Όμως, σε αντίθεση με τα μυρμήγκια ή και άλλα ζωύφια που έρχονται σπίτι σου, τα τσιμπούρια τρέφονται, κυρίως, με αίμα. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο κάθονται πάνω στο δέρμα των σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων. Έπειτα, δεν είναι δύσκολο τα κατοικίδια να μεταφέρουν τσιμπούρια, αλλά και ψύλλους, μέσα στο σπίτι. Τα ζωύφια αυτά μπορούν, στη συνέχεια, να μεταφερθούν πάνω στους ανθρώπους, αλλά και στα έπιπλα.

Μάλιστα, συχνά υπάρχουν περιπτώσεις ζωυφίων που κατέληξαν στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο κρεβάτι, όπου δημιούργησαν πρόβλημα στους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Επίσης, θεωρείται πιο εύκολο να γεμίσει το σπίτι σου με τσιμπούρια και ψύλλους, αν έχεις κήπο στο σπίτι σου, ή έστω, πολλά φυτά. Αν χρησιμοποιείς χώματα με οργανική ύλη, ή κοπριά, για την ανάπτυξη των φυτών σου, υπάρχει κίνδυνος να προσελκύσεις και τα έντομα αυτά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς τα φυτά σου, ή να μην τα φροντίζεις. Σημαίνει, όμως, πως πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα του κήπου, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Διάβασε επίσης: Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους!


τσιμπούρια στο σπίτι

#2 Τι κινδύνους έχουν τα τσιμπούρια για τον άνθρωπο;

Είναι αλήθεια, πως πιο εύκολα θα καταλάβεις τα συμπτώματα των τσιμπουριών στα κατοικίδια, παρά στον άνθρωπο. Υπάρχουν διάφορες ασθένειες που προσβάλλουν τα κατοικίδια, όταν προσκολληθούν πάνω τους τσιμπούρια. Οι ασθένειες αυτές μπορούν να διαγνωστούν από τον κτηνίατρο, αρκεί να φροντίσεις να στραφείς προς αυτόν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πώς, όμως, θα ξέρεις ότι πρέπει να πας το κατοικίδιο σου στον κτηνίατρο; Το πρώτο σημάδι αναγνώρισης στο ζωάκι σου είναι η φαγούρα. Η φαγούρα και το ξύσιμο πίσω από τα αυτιά, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος του, είναι ένδειξη πως υπάρχει προσβολή από τσιμπούρια, ή ψύλλους.

Αλλά και στον άνθρωπο υπάρχουν συμπτώματα που υποδεικνύουν πως έχει δεχθεί επίθεση από τσιμπούρια στο σπίτι. Η φαγούρα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, το κοκκίνισμα και η τοπική αίσθηση καψίματος είναι πιθανά συμπτώματα. Ωστόσο, υπάρχει και θετική πλευρά των πραγμάτων. Βλέπεις, έχει αποδειχθεί πως τα τσιμπούρια δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις κάποιος έχει νοσήσει από το τσίμπημα τους. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα αφήσεις να τριγυρίζουν στο σπίτι σου. Τα τσιμπούρια στο σπίτι, αλλά και στη φύση, πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς και μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά με τα τσιμπήματα τους.

#3 Πώς να προφυλάξω το σπίτι από τα τσιμπούρια;

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία. Κάπως έτσι, ακόμα και στην περίπτωση των εντόμων, αρκεί να πάρεις προληπτικά μέτρα για να γλυτώσεις μια εισβολή από τσιμπούρια στο σπίτι. Το πρώτο βήμα για να μην έρθουν τα ενοχλητικά ζωύφια στο χώρο σου, είναι να φροντίσεις για την υγιεινή του αγαπημένου σου κατοικίδιου. Ειδικά αν έχεις σκυλάκι, σίγουρα θα γνωρίζεις πόσο μεγάλη αγάπη έχουν για τις εξωτερικές βόλτες. Λοιπόν, μην του στερήσεις τη βόλτα του, αλλά φρόντισε γυρίζοντας στο σπίτι να του κάνεις ένα καλό μπάνιο.

Ειδικά αν έχει παίξει σε περιοχές με πολύ πράσινο, ή αν έχει έρθει σε επαφή με άλλα ζωάκια, το μπάνιο είναι απαραίτητο για να μη δεχτεί τσιμπήματα από τσιμπούρια. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει η φροντίδα των φυτών και του κήπου σου. Από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, τα τσιμπούρια δείχνουν αρκετά μεγάλη κινητικότητα. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις την εισβολή τους, είναι να περιποιείσαι το γκαζόν σου, αν υπάρχει, αλλά και να φροντίζεις τα φυτά. Περιόρισε τη χρήση λιπασμάτων με οργανική ουσία και πότιζε συχνά τα φυτά. Κάπως έτσι, οι πιθανότητες να σου επιτεθούν τσιμπούρια μειώνονται σημαντικά.

τσιμπούρια στο σπίτι

#4 Τι να κάνω, αν δω τσιμπούρια στο σπίτι μου;

Αν πλέον είναι πολύ αργά και η εισβολή των τσιμπουριών στο σπίτι είναι γεγονός, πρέπει να δράσεις άμεσα. Τα τσιμπούρια πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς και γίνονται πολύ ενοχλητικά. Συνεπώς, υπάρχουν κάποια άμεσα μέτρα που μπορείς να λάβεις. Κάποια βασικά μέτρα για την καταπολέμηση των τσιμπουριών ακολουθούν παρακάτω.

Βήμα 1: Φρόντισε το κατοικίδιο σου

Αν έχεις κατοικίδιο ζωάκι στο σπίτι σου, είναι πολύ πιθανό εκείνο να έχει προσελκύσει τα τσιμπούρια. Για το λόγο αυτό, είναι και η πρώτη προτεραιότητα για να λύσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί. Θα πρέπει να πας το ζωάκι στον κτηνίατρο για να κάνει διάγνωση και να σου προτείνει το κατάλληλο φάρμακο. Στην αγορά υπάρχουν κάποια ειδικά εντομοαπωθητικά σπρέι για κατοικίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για τέτοιους σκοπούς.

Ωστόσο, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια. Οι τρόποι αυτοί περιλαμβάνουν σπρέι φτιαγμένα από φρέσκα φυτά, ή αιθέρια έλαια που διώχνουν τα τσιμπούρια. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν χαμομήλι, πορτοκάλι, δεντρολίβανο και μελισσόχορτο. Όμως, δε συστήνεται να χρησιμοποιήσεις τίποτα από αυτά για τον ψεκασμό του ζώου, χωρίς να συμφωνήσει ο κτηνίατρος.

Βήμα 2: Θωράκισε τον κήπο σου

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις τα φυτά σου και τον κήπο σου, ώστε να μην προσελκύσεις τσιμπούρια στο σπίτι. Μια ιδέα που έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές, είναι το να φυτέψεις κάποια ειδικά φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Τα φυτά αυτά θα μπορούν να απωθούν τα τσιμπούρια και να τα διώχνουν από το σπίτι σου. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε πως το μελισσόχορτο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο θεωρούνται κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Αν έχεις κάποιο από αυτά στις γλάστρες σου, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σε επισκεφθούν τα τσιμπούρια.

Βήμα 3: Ψέκασε το χώρο σου

Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος, χάρη στον οποίο θεωρείται πως μπορείς να διώξεις τα τσιμπούρια από το σπίτι σου. Ο τρόπος αυτός είναι ο ψεκασμός με μηλόξυδο. Το μηλόξυδο φαίνεται να απωθεί τα τσιμπούρια πολύ αποτελεσματικά. Λοιπόν, πώς θα το χρησιμοποιήσεις; Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρι βάλε μια μεγάλη ποσότητα μηλόξυδου, μαζί με λίγο χλιαρό νερό. Ανακάτεψε το καλά για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και μετά ψέκασε όλα τα σημεία, όπου έχεις δει τσιμπούρια στο σπίτι.

Επίσης, ψέκασε όλα τα σημεία, όπου συνηθίζουν να κάθονται τα κατοικίδια σου. Στα σημεία αυτά, είναι πολύ πιθανό να συσσωρευτούν τσιμπούρια και ψύλλοι. Ωστόσο, θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε, πως ακόμα και αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο εγγυημένη, όσο η επαγγελματική απεντόμωση και απολύμανση, η οποία πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Ελπίζουμε να βοηθήσουμε να διώξεις τα τσιμπούρια στο σπίτι σου! Μην ξεχνάς, πως η επαγγελματική απολύμανση μια φορά το χρόνο είναι απαραίτητη για να σε απαλλάξει από κάθε λογής έντομα και ζωύφια. Καταχώρησε την εργασία σου για καταπολέμηση ψύλλων και τσιμπουριών εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να απολυμάνεις το χώρο σου και να χαρείς ξέγνοιαστα το καλοκαίρι σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα