Λέβητας φυσικού αερίου: Συνδύασε οικονομία και ασφάλεια!

Ο λέβητας φυσικού αερίου σού έχει λύσει τα χέρια; Είσαι από τους τυχερούς που απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εγκατάσταση του; Τότε σίγουρα γνωρίζεις πόσο οικονομικός και αποτελεσματικός είναι. Ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις για να είναι και ασφαλής; Το σύστημα καυστήρας-λέβητας φυσικού αερίου, αν και θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα, χρειάζεται ετήσια συντήρηση. Η καταλληλότερη εποχή για να γίνει αυτό είναι πριν αρχίσει η περίοδος χρήσης του συστήματος ή αμέσως μετά το τέλος της. Μην ξεκινάς ακόμα να το χρησιμοποιείς λοιπόν. Είναι απαραίτητο να ελέγξεις πρώτα ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του. Γι'αυτό συγκεντρώσαμε για σένα ότι χρειάζεται να ξέρεις για τη συντήρησή του.

Τα 3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το σύστημα καυστήρας- λέβητας φυσικού αερίου

 

1. Πότε μα ποτέ μην προσπαθήσεις να πειράξεις κάτι από το σύστημα μόνος σου!

Όσο εύκολο και αν νομίζεις ότι είναι, για οτιδήποτε χρειαστείς πρέπει να απευθύνεσαι σε ειδικευμένους υδραυλικούς και τεχνικούς. Διαφορετικά εκτός από τη μεγάλη ζημιά που μπορείς να προκαλέσεις, μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο εσένα και τους γύρω σου. Ακόμα και όταν καταλήξεις σε κάποιον επαγγελματία, ζήτα του να σου δείξει την ειδική άδεια που έχει.

2. Τα βήματα συντήρησης που πρέπει να ακολουθήσεις

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ελέγχου υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στάδια που πρέπει να ακολουθήσεις. Ο λέβητας φυσικού αερίου είναι το πρώτο που πρέπει να ελεχθεί. Στη συνέχεια ακολουθεί ο καυστήρας και ο καθαρισμός της καμινάδας και του καπναγωγού. Έπειτα πρέπει να ελεγχθούν οι ρυθμίσεις του συστήματος, ώστε να εξασφαλίζεται σωστή καύση. Τέλος, ζήτησε από τον επαγγελματία πριν φύγει να κάνει και τις απαραίτητες δοκιμές για να σιγουρευτείς ότι λειτουργούν όλα σωστά.

3. Μη ξεχάσεις το φύλλο καύσης και το αρχείο

Μόλις θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει το φύλλο καύσης που πιστοποιεί τον έλεγχο που έκανες. Καλό είναι να κρατάς ένα αρχείο με όλα τα σχετικά έγγραφα για να ξέρεις πάντα τι έχει γίνει αλλά και τι πρέπει να προγραμματίσεις για πότε. Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις ένα συμβόλαιο με κάποιον επαγγελματία που να σου εξασφαλίζει τακτική συντήρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσεις κάποιον έλεγχο. Έτσι ο καυστήρας και ο λέβητας φυσικού αερίου σου, θα έχουν πάντα τη φροντίδα που χρειάζονται όπως και όταν πρέπει.

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν με οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Μπες και με ένα κλικ βρες την προσφορά που σου ταιριάζει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα