Πώς κάνουμε συντήρηση καυστήρα & γιατί είναι απαραίτητη;

Έρχεται η στιγμή που οι καυστήρες θα αρχίσουν να δουλεύουν αδιάκοπα τους επόμενους μήνες. Πριν πατήσεις το κουμπί έναρξης, έχεις σιγουρευτεί πως έχει γίνει συντήρηση καυστήρα;

Η συντήρηση καυστήρα είναι μία αναπόσπαστη διαδικασία, εφόσον επιθυμείς έναν λειτουργικό και αποτελεσματικό καυστήρα για χρόνια.

Μετά την εντατική του λειτουργία ο καυστήρας, χρειάζεται σωστό καθαρισμό και έλεγχο των εξαρτημάτων του, ώστε να είναι έτοιμος να λειτουργήσει αποδοτικά και την επόμενη περίοδο.

Πώς κάνουμε συντήρηση καυστήρα; 

Αρχικά ο τεχνικός χρειάζεται να αδειάσει τη δεξαμενή από το πετρέλαιο και στη συνέχεια να προχωρήσει στον καθαρισμό της.

Το πετρέλαιο που έχει αφαιρεθεί από τη δεξαμενή θα πρέπει να διυλιστεί και να καθαριστεί πριν ξαναμπεί σε αυτή.

Τέλος, θα ελέγξει και θα καθαρίσει τα υπόλοιπα εξαρτήματα και θα ξαναγεμίσει τη δεξαμενή με πετρέλαιο.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες καθαρισμού λέβητα πετρελαίου:

• Ο Χημικός καθαρισμός:

Γίνεται με σκοπό την απομάκρυνση των αλάτων νερού ή λεβητόλιθου από το λέβητα. Η δράση του είναι ιδιαίτερα ισχυρή και μπορεί να καταπονήσει το σύστημα θέρμανσης.

Για το λόγο αυτό, δεν προτιμάται η συχνή χρήση του, αλλά επιλέγεται από έναν έμπειρο επαγγελματία μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

• Ο Ξηρός καθαρισμός:

Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της τέφρας, της αιθάλης και των υπόλοιπων υπολειμμάτων της καύσης από το εσωτερικό του λέβητα, αλλά και από τα διάφορα εξαρτήματά του.

Είναι η μέθοδος που επιλέγεται συνήθως και γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο με ειδικά διαμορφωμένες βούρτσες. Βοηθάει ουσιαστικά στην καλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.

Πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνουμε συντήρηση καυστήρα; 

Οι ειδικοί συνιστούν ότι η συντήρηση καυστήρα, χρειάζεται να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Είναι σημαντικό να μην παραμελείς τις εργασίες συντήρησης καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη καταπόνηση του καυστήρα σου.

Η ιδανική περίοδος για καθάρισμα καυστήρα πετρελαίου είναι αμέσως μετά το τέλος της περιόδου χρήσης ή πριν ξεκινήσεις να λειτουργείς ξανά το σύστημα θέρμανσής σου. Έτσι, εμποδίζεις τις επιβλαβείς ουσίες από το να καταστρέψουν τον καυστήρα σου ή να επιβαρύνουν τη λειτουργία του.

Διάβασε επίσης: Τι λέβητα φυσικού αερίου να βάλω; 

Ήρθε η ώρα να προχωρήσεις σε συντήρηση καυστήρα, ή καθαρισμό συστήματος θέρμανσης; Μην ανησυχείς για τίποτα! Καταχώρησε την εργασία σου και αξιολογημένος τεχνικός θα σε καλέσει για την επιτυχημένη συντήρηση του καυστήρα σου!συντήρηση καυστήρα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα