5+1 Ιδέες για να διακοσμήσεις το γωνιακό τζάκι του σπιτιού σου!

Το γωνιακό τζάκι στο σαλόνι είναι μια αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση, από διακοσμητικής απόψεως. Ανάλογα με τη γωνία που σχηματίζει, αλλά και το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί στο χώρο, οι διακοσμητικές του ανάγκες αλλάζουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές ιδέες για διακόσμηση τζακιού γωνιακού που μπορείς να εφαρμόσεις, όπου κι αν βρίσκεται το τζάκι. Τέτοιου είδους ιδέες μπορούν να σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να ταιριάξεις το τζάκι σου με το στυλ διακόσμησης που έχεις διαλέξει για τον περιβάλλοντα χώρο.

Τι είδους ιδέες είναι αυτές; Ένα τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με μια περίτεχνη επένδυση τζακιού, αλλά και με διάφορα αντικείμενα γύρω του. Ειδικά αν το τζάκι σου είναι γωνιακό, θα σου συστήναμε να επιλέξεις μια λιτή και απέριττη διακόσμηση τζακιού γωνιακού. Εφόσον το τζάκι βρίσκεται σε μια κομβική, αλλά και αρκετά δύσκολη θέση, τα υπερβολικά φανταχτερά στολίδια θα το κάνουν να μοιάζει παράταιρο και διαφορετικό από το υπόλοιπο σπίτι. Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικές αγαπημένες μας ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Διακόσμηση τζακιού γωνιακού: 5+1 ιδέες που ταιριάζουν στο τζάκι σου!

#1 Διακόσμηση με γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα πολύ αγαπημένο οικοδομικό υλικό, καθώς είναι διακριτική στην όψη και έχει μονωτικές ιδιότητες. Αν επενδύσεις το γωνιακό τζάκι σου με γυψοσανίδα, θα έχεις τη δυνατότητα να τη βάψεις στο χρώμα που επιθυμείς ανά πάσα στιγμή. Έτσι, μπορεί η επένδυση τζακιού σου να έχει το ίδιο χρώμα με τον τοίχο γύρω του, ή να κάνει αντίθεση, ανάλογα με το γούστο σου.

διακόσμηση με γυψοσανίδα

Ταυτόχρονα, η γυψοσανίδα είναι κατάλληλη για κάθε τζάκι, διότι είναι πολύ ανθεκτική και πυράντοχη, χάρη στις ιδιότητες του βασικού της στοιχείου, δηλαδή του γύψου. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνει την ασφάλεια σου και την ασφάλεια του σαλονιού σου. Συνεπώς, δε σου προσφέρει απλώς μια διακόσμηση τζακιού γωνιακού με υψηλή αισθητική, αλλά και με ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεται το τζάκι σου, η ιδέα αυτή δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει.

Διάβασε επίσης: Διακόσμηση Tζακιού: 8 στυλ διακόσμησης για σαλόνι με τζάκι!

#2 Διακόσμηση με πέτρα

Η επένδυση τζακιού από πέτρα είναι μια πολύ παραδοσιακή επιλογή, η οποία καταφέρνει να παραμείνει μοντέρνα! Ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος της πέτρας που χρησιμοποιείται, μπορείς να πετύχεις ένα ρουστίκ και ρετρό στυλ διακόσμησης, ή και ένα μινιμαλιστικό στυλ. Αυτά τα στυλ σού μοιάζουν αντίθετα μεταξύ τους; Πράγματι, είναι αντίθετα. Ωστόσο, η επένδυση τζακιού από πέτρα είναι κατάλληλη για κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

διακόσμηση με επένδυση τζακιού

Για παράδειγμα, στο ρουστίκ και το ρετρό στυλ μπορεί οι πέτρες να είναι πιο ακατέργαστες και πιο σκουρόχρωμες. Αντιθέτως, στο μινιμαλιστικό στυλ μπορεί οι πέτρες να είναι πιο μικρές, σμιλευμένες και ανοιχτόχρωμες. Η επιλογή του στυλ είναι καθαρά δική σου επιλογή και εξαρτάται από το τι σου αρέσει. Όπως και στην περίπτωση της γυψοσανίδας, η πέτρα είναι κατάλληλη για επένδυση σε κεντρικά, αλλά και γωνιακά τζάκια. Έτσι, μπορεί να ολοκληρώσει μια διακόσμηση τζακιού γωνιακού, χωρίς να αναρωτιέσαι καθόλου αν ταιριάζει με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου.

#3 Διακόσμηση με πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια παραδοσιακή τεχνική, η οποία έχει τις ρίζες της στη χώρα μας. Έχει σαν βάση θηραϊκή γη, κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμο και υδράσβεστο. Πρόκειται για μια διακοσμητική τεχνική που μπορεί να έχεις συναντήσει στα νησιά μας, ειδικά σε πολυτελή ξενοδοχεία. Η χρήση της είναι κατάλληλη για δάπεδα, αλλά και για διάφορες επιφάνειες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

διακόσμηση με πατητή τσμεντοκονία

Όμως, γιατί να την επιλέξεις για να διακοσμήσεις το γωνιακό τζάκι σου; Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για παραδοσιακή τεχνική της χώρας μας, η πατητή τσιμεντοκονία κατασκευάζεται και από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Επίσης, η τιμή της είναι αρκετά προσιτή και η αισθητική που προσφέρει είναι απλή, αλλά πάρα πολύ όμορφη και κομψή. Πιστεύουμε πως μπορεί να ταιριάξει πολύ όμορφα στο σαλόνι σου, αν τοποθετηθεί σωστά, από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

#4 Διακόσμηση με καθρέφτη

Ο καθρέφτης είναι απαραίτητο στοιχείο για το σαλόνι, ειδικά αν είναι μικρών διαστάσεων. Κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο ευρύχωρος, ενώ δεν κοστίζει πολύ. Φυσικά, όσο μεγαλύτερος ο καθρέφτης, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αν το τζάκι σου δε σχηματίζει ορθή γωνία, με αποτέλεσμα να “χωρίζεται” στα δύο, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη πάνω από το τζάκι είναι ιδανική ιδέα για σένα.

διακόσμηση με καθρέφτη

Γιατί, όμως, θεωρούμε πως ο καθρέφτης είναι ιδανικός για τη διακόσμηση τζακιού γωνιακού; Όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι σημαντικό η διακόσμηση του τζακιού να είναι απλή, χωρίς περιττά αντικείμενα. Ο καθρέφτης είναι ένα από τα πιο απλά και διακριτικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία. Μπορεί να δώσει ζωή σε έναν άδειο τοίχο, χωρίς να παραφορτώνει το χώρο γύρω από το τζάκι και αυτό είναι μοναδικό.

#5 Διακόσμηση με κεριά

Η διακόσμηση τζακιού με κεριά είναι ιδανική για τις εποχές που το τζάκι παραμένει σβηστό. Τα κεριά στολίζουν με την παρουσία τους το τζάκι κάθε στιγμή και δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα, όταν τα ανάβεις. Αυτό ισχύει τόσο για τζάκια στο κέντρο του σαλονιού, όσο και για γωνιακά τζάκια. Μπορούν να είναι μονόχρωμα, χρωματιστά, αρωματικά και μη, ανάλογα με το τι επιθυμείς να έχεις. Επειδή από τη φύση τους είναι πολύ απλά στην όψη, δύσκολα μια διακόσμηση με κεριά θα μοιάζει υπερβολική, ή αντιαισθητική.

διακόσμηση με κεριά

Παρόλα αυτά, αν επιλέξεις να διακοσμήσεις το γωνιακό σου τζάκι με κηροπήγια, αντί για σκέτα κεριά, προσπάθησε να διαλέξεις όσο πιο απλά κηροπήγια γίνεται. Υπάρχουν και κηροπήγια που προσελκύουν το βλέμμα από μακριά, αλλά το τζάκι σου είναι αρκετά εντυπωσιακό από μόνο του, οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση.

#5+1 Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

Όπως ίσως πρόσεξες, κάθε ιδέα που σου προτείνουμε υποστηρίζει την απλότητα και τη διακριτική ομορφιά, αντί για μια φανταχτερή διακόσμηση. Ο λόγος είναι πως όταν το τζάκι ανάβει, δύσκολα αφήνει περιθώρια για να παρατηρήσεις τα υπόλοιπα στοιχεία γύρω του, όπως και να ‘χει. Σε όλους μας αρέσει να χαζεύουμε την αναμμένη φωτιά, έτσι δεν είναι; Το αποτέλεσμα από το γεγονός αυτό, είναι πως τα περισσότερα διακοσμητικά στοιχεία δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στο αποτέλεσμα.

διακόσμηση μινιμαλιστική

Στην καλύτερη περίπτωση περνούν απαρατήρητα και στη χειρότερη δημιουργούν οπτικό “θόρυβο”. Έτσι, σου προτείνουμε να κρατήσεις την όψη του τζακιού σου όσο πιο απλή γίνεται, συνδυάζοντας τη με ένα όμορφο σαλόνι, όπου κυριαρχούν απαλά χρώματα και καθαρές γραμμές. Μη φοβάσαι ότι ίσως το σαλόνι σου μοιάζει άδειο χωρίς πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να νιώθεις άνετα στο χώρο σου.

Μήπως χρειάζεσαι τη βοήθεια των ειδικών για τη διακόσμηση τζακιού γωνιακού του σπιτιού σου; Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να αποκτήσεις ένα τζάκι που όλοι λατρεύουν!

επένδυση τζακιού

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα