5 Must Στοιχεία για τη διακόσμηση του καθιστικού σου!

Το καθιστικό είναι ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού για πολλούς από εμάς. Αυτό που το κάνει τόσο σημαντικό είναι οι στιγμές χαλάρωσης που συνδέουμε με αυτό. Πράγματι, αν διαμορφωθεί σωστά, το καθιστικό γίνεται ο ιδανικός χώρος για να συγκεντρωθείς μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να περάσετε χρόνο μαζί, σε ένα περιβάλλον άνετο και ευχάριστο, το οποίο ενισχύει την καλή σας διάθεση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η σωστή διακόσμηση καθιστικού κρίνεται χρήσιμη για κάθε σπίτι. Φυσικά, η σωστή διακόσμηση είναι ένας όρος που διαφέρει από νοικοκυριό σε νοικοκυριό.

Είναι αλήθεια, πως κάθε σπίτι έχει ξεχωριστές ανάγκες. Αλλά και εσύ που διαμορφώνεις το σπίτι και το καθιστικό, έχεις διαφορετικές απαιτήσεις από το χώρο σου, σε σχέση με όλους τους άλλους. Μπορεί να θέλεις το καθιστικό σου να είναι πάρα πολύ άνετο, με μεγάλους καναπέδες και υποπόδια για τη στήριξη των ποδιών. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλεις το καθιστικό σου να είναι ένας ναός της τέχνης, με τοίχους γεμάτους με αξιοθαύμαστα έργα. Επίσης, μπορεί να θέλεις να έχεις το πιο ζεστό και φιλόξενο καθιστικό, με μαλακά χαλιά και πολλά μαξιλάρια. Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, υπάρχουν κάποια στοιχεία που σε κάθε περίπτωση βοηθούν μια διακόσμηση καθιστικού να γίνει πραγματικά πετυχημένη. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικά από αυτά τα στοιχεία;

5 must στοιχεία για μια ονειρεμένη διακόσμηση καθιστικού!

1. Διαχρονικά ξύλινα έπιπλα

Τα ξύλινα έπιπλα είναι μια κλασική επιλογή που ποτέ δε φεύγει από τη μόδα. Σε πολλά σπίτια, τα έπιπλα αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του χώρου. Υπάρχουν αρκετά είδη ξύλου για έπιπλα και καθένα έχει μοναδικό χρωματισμό και ιδιαίτερους χρωματισμούς. Είναι αλήθεια, πως τα μασίφ ξύλινα έπιπλα είναι σχετικά ακριβά στην αγορά και χρειάζονται συντήρηση για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, η ομορφιά τους είναι αξεπέραστη και αυτός είναι ο λόγος που έχουν γίνει μέρος πολλών σύγχρονων καθιστικών και άλλων χώρων του σπιτιού.

Έτσι, θα ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για κομψή διακόσμηση καθιστικού, χωρίς να κάνουμε λόγο για το στοιχείο του ξύλου. Βέβαια, σήμερα υπάρχει τεράστιο εύρος επιλογών σε μασίφ και βιομηχανικά ξύλα, ώστε καθένας μας να μπορεί να έχει αυτό που του ταιριάζει, στην τιμή που του ταιριάζει. Έπειτα, η προτίμηση για έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο, όπως μελαμίνη, έχει αυξηθεί αρκετά. Τα έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο μπορούν να βαφούν σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου της επιλογής σου, χωρίς όμως να σου έχει κοστίσει πολύ.

ξύλινα έπιπλα

2. Μοντέρνες κουρτίνες

Η επιλογή κουρτινών για το σαλόνι είναι, συνήθως, ένα από τα τελευταία στοιχεία που προμηθευόμαστε για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά, γιατί οι κουρτίνες πρέπει να ταιριάζουν με τα βασικά στοιχεία και χρώματα της διακόσμησης. Άλλωστε, ο ρόλος τους είναι να συμπληρώνουν ένα σύνολο αρμονικά. Έτσι, υπάρχουν κουρτίνες μονές, ή διπλές, μονόχρωμες, δίχρωμες και με σχέδια. Πολύ μοντέρνες για το καθιστικό είναι οι κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια.

Φυσικά, οι μονόχρωμες κουρτίνες σε ανοιχτές αποχρώσεις και ελαφριά υφάσματα παραμένουν στη μόδα. Κάνουμε λόγο για ελαφριές κουρτίνες, γιατί δε θέλουμε οι κουρτίνες να περιορίζουν το φως στο χώρο, αλλά περισσότερο να προσφέρουν την αισθητική τους αξία. Δε χρειάζεται να προσελκύουν πάνω τους όλα τα βλέμματα, αρκεί να είναι όμορφες και διακριτικές για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους.

Χρειάζεσαι μερικές ιδέες για να εμπνευστείς για την επιλογή των τέλειων κουρτινών για το καθιστικό σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Κουρτίνες σαλονιού: 20+1 σχέδια που θα σε ενθουσιάσουν!

κουρτίνες καθιστικού

3. Ζεστά χαλιά

Αν επιθυμείς να έχεις ένα ζεστό και φιλόξενο καθιστικό, από όπου κανένας δε θα θέλει να φεύγει, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και τα επιλεγμένα υφάσματα. Και φυσικά, τα χαλιά παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην κατηγορία αυτή. Δε χρειάζεται να έχεις ένα πολύ ακριβό χαλί, ή με πολύπλοκα σχέδια και τα χρώματα των τελευταίων τάσεων της μόδας. Μια κλασική φλοκάτη σε ουδέτερους τόνους μπορεί να κοσμήσει το χειμωνιάτικο καθιστικό σου χωρίς πρόβλημα. Θα ζεσταίνει το χώρο, με την κυριολεκτική, αλλά και μεταφορική έννοια.

Από την άλλη πλευρά, αν έχεις σαλόνι μικρών διαστάσεων, είναι πιθανό να σε απασχολεί το πώς θα το κάνεις να μοιάζει πιο μεγάλο. Λοιπόν, το χαλί σου μπορεί να σε βοηθήσει και στο σκοπό αυτό. Χρειάζεσαι ένα χαλί αρκετά μεγάλων διαστάσεων, το οποίο να καλύπτει αρκετό χώρο στο καθιστικό. Ωστόσο, πρέπει ένα μέρος του δαπέδου να μείνει κενό από υφάσματα και έπιπλα, ώστε να φαίνεται. Χάρη στο γεγονός ότι το χαλί είναι αρκετά μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται και το πάτωμα, δίνεται η οπτική ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

ζεστά χαλιά

4. Ιδανικό έπιπλο τηλεόρασης

Μήπως τα παραδοσιακά έπιπλα τηλεόρασης μοιάζουν πολύ ογκώδη και ξεπερασμένα για τα γούστα σου; Είναι αλήθεια, ότι η τηλεόραση μπαίνει στο κέντρο της διακόσμησης καθιστικού σε πολλά σπίτια. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να δώσεις ηγετική θέση στην τηλεόραση σου. Ωστόσο, αν συνηθίζετε να βλέπετε ταινίες με τους αγαπημένους σου στο καθιστικό, πιθανώς είναι σημαντικό για εσάς το να έχετε την τηλεόραση σε κεντρικό σημείο. Λοιπόν, αν πρόκειται να την τοποθετήσεις στο κέντρο του σαλονιού, δεν της αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή; Αντί για παραδοσιακά μεγάλα έπιπλα τηλεόρασης/ σύνθετα, μπορείς να αναζητήσεις πιο απλές λύσεις.

Για παράδειγμα, όλες οι τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς μπορούν να στερεωθούν απευθείας στον τοίχο. Έτσι, γλυτώνεις εντελώς την ανάγκη για έπιπλο τηλεόρασης. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο μιας κατασκευής από γυψοσανίδα. Υπάρχουν πολλά όμορφα σχέδια γυψοσανίδας για τηλεόραση για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στη διακόσμηση καθιστικού σου. Είναι πιο μοντέρνα από τα παραδοσιακά σύνθετα, αλλά και πιο οικονομικά. Επίσης, μπορούν πιο εύκολα να ταιριάξουν σε μια μινιμαλιστική διακόσμηση, κάτι που προτιμάται πολύ τα τελευταία χρόνια.

έπιπλα τηλεόρασης

5. Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα αληθινά φυτά μέσα στο σπίτι φέρνουν αρμονία και ισορροπία. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ακόμα και ένα βάζο με αληθινά λουλούδια είναι πολύ καλύτερο από την παρουσία ψεύτικων λουλουδιών στο χώρο. Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να ταιριάζουν στη διακόσμηση σου. Για κάποια από αυτά λέγεται πως ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα και την αρμονία στο σπίτι. Για άλλα, λέγεται πως φέρνουν τύχη σε εκείνους που ζουν στο σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, δε χάνεις τίποτα από το να φέρει λίγα αληθινά λουλούδια στο χώρο σου. Θα προσφέρουν αισθητική και όμορφο άρωμα, τα οποία είναι πράγματα που χρειάζεται ένα όμορφο καθιστικό. Για παράδειγμα, ιδανικά φυτά για εσωτερικούς χώρους θεωρούνται η αλόη, ο βασιλικός, το μπαμπού, η ορχιδέα και ο κρίνος της ειρήνης. Μάλιστα, τα δύο τελευταία ανθίζουν, βγάζοντας πανέμορφα λουλούδια που θα στολίσουν το σαλόνι σου.

φυτά εσωτερικού χώρου

Χρειάζεσαι βοήθεια για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση καθιστικού στο σπίτι σου; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να φτιάξεις το πιο μοντέρνο και άνετο σαλόνι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα