7 Φανταστικοί Συνδυασμοί Χρωμάτων, αν έχεις μπλε καναπέ στο σαλόνι σου!

Ένας μπλε καναπές στο σαλόνι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο διακόσμησης που ξεχωρίζει από τα τετριμμένα. Είναι μοντέρνος, παρουσιάζει τεράστιο διακοσμητικό ενδιαφέρον και αξίζει ιδιαίτερη προσοχή στο πώς συνδυάζεται. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, το μπλε είναι ένα πολύ αγαπημένο χρώμα, αν και δε συνηθίζεται σαν χρώμα επίπλου. Με άλλα λόγια, μπορεί να θεωρηθεί τολμηρή η κίνηση σου να σχεδιάσεις διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ. Ωστόσο, τολμηρή δε σημαίνει απαραίτητα και δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεσαι για να έχεις τη συνταγή της επιτυχίας, είναι μερικές χρήσιμες ιδέες.

Για παράδειγμα, πρέπει να σκεφτείς με τι χρώματα τοίχων θα συνδυάσεις το μπλε καναπέ σου. Επίσης, πρέπει να τον συνδυάσεις με τις κουρτίνες, τα χαλιά και τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού. Σαν πρώτη συμβουλή, θα σου προτείναμε να διατηρήσεις τη διακόσμηση σου στα 2 έως 3 χρώματα. Παραπάνω από αυτό, υπάρχει πιθανότητα η διακόσμηση σου να μοιάζει παραφορτωμένη. Επίσης, δε χρειάζεται να βάλεις πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Ένας μπλε καναπές φέρνει από μόνος του τη διαφορά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και στολίζει το σαλόνι σου μοναδικά.

Λοιπόν, ας δούμε και τους καλύτερους χρωματικούς συνδυασμούς για διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ που συλλέξαμε για σένα.

7 φανταστικοί χρωματικοί συνδυασμοί για διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ!

#1 Μπλε & Λευκό

Δεν υπάρχει πιο ελληνικός συνδυασμός από το μπλε μαζί με λευκό. Ο συνδυασμός αυτός είναι διαχρονικός, απλός και πανέμορφος. Πρόκειται για τα δύο χρώματα που περιμένεις να συναντήσεις περισσότερο, όταν πηγαίνεις διακοπές σε νησί. Ειδικά αν το σαλόνι σου είναι μικρών διαστάσεων, το λευκό χρώμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο. Για πιο μοντέρνα αποτελέσματα στη διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ, σου προτείνουμε να βάψεις έναν τοίχο του σαλονιού σε μπλε χρώμα.

μπλε- λευκό σαλόνι

Τους υπόλοιπους τοίχους και το ταβάνι κράτησε τους λευκούς, ώστε να φωτίζει ο χώρος και να μοιάζει μεγαλύτερος. Επίσης, σου προτείνουμε να βάλεις στο πάτωμα ένα χαλί σε σκούρες αποχρώσεις του γκρι, ή του μπεζ και ένα γυάλινο τραπεζάκι. Τα γυάλινα τραπεζάκια είναι ιδανικά για σαλόνια μικρών διαστάσεων, γιατί μοιάζουν σαν να μην καταλαμβάνουν καθόλου χώρο.

Διάβασε επίσης: Διακόσμηση σαλονιού: 10 όμορφες ιδέες για το μικρό σαλόνι σου!

#2 Μπλε & Γκρι

Αν δεν είσαι λάτρης του λευκού χρώματος, μπορείς να εξετάσεις και κάποιες πιο σκουρόχρωμες επιλογές για τη διακόσμηση σου. Το γκρι χρώμα είναι μια από τις πιο αγαπημένες τάσεις για μοντέρνα σπίτια. Ταιριάζει σε διάφορα στυλ διακόσμησης σαλονιού, όπως το μινιμαλιστικό και το βιομηχανικό. Όμως, στη δική σου περίπτωση, το ζητούμενο είναι πως ταιριάζει με το μπλε καναπέ στο σαλόνι σου!

μπλε- γκρι σαλόνι

Θα σου προτείναμε να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σε ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, ώστε να μην επιβαρυνθεί πολύ ο χώρος. Επίσης, βάλε ένα σκούρο γκρι χαλί στο πάτωμα και ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με λευκές κουρτίνες, ή λευκά μαξιλάρια. Η ανάμειξη του λευκού χρώματος θα σπάσει τη μονοτονία και θα προσφέρει το πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα. Αντί για λευκό, μπορείς επίσης να βάλεις απαλό κίτρινο, ή μπεζ.

#3 Μπλε & Καφέ

Αν έχεις ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα στο χώρο σου και θέλεις να τα συνδυάσεις με το μπλε καναπέ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν αρκετά είδη ξύλου για έπιπλα και καθένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητες του. Για παράδειγμα, κάθε είδος έχει ξεχωριστό χρωματισμό και υφή. Αν τα ξύλινα έπιπλα σου είναι από καστανοκκόκινο ξύλο και θέλεις να τα συνδυάσεις με μπλε καναπέ, τότε πρέπει να προσθέσεις ανοιχτόχρωμες πινελιές στο σαλόνι σου.

μπλε- καφέ σαλόνι

Χρησιμοποίησε λευκό, ή κίτρινη ώχρα σε απαλή απόχρωση για τους τοίχους και τις κουρτίνες. Αν, πάλι, τα ξύλινα έπιπλα έχουν σκούρες καφέ αποχρώσεις, τότε μπορείς να προσθέσεις περισσότερο μπλε στη διακόσμηση. Τόλμησε να βάψεις μπλε έναν τοίχο του σαλονιού και να ενισχύσεις τα ξύλινα έπιπλα με ένα καφέ- μπεζ χαλί. Ωστόσο, προσπάθησε ώστε το μπλε του τοίχου να έχει μια ανοιχτή απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

#4 Μπλε & Κίτρινο

Μέχρι στιγμής, έχουμε συζητήσει πώς το κίτρινο μπορεί να λειτουργήσει σαν το τρίτο χρώμα για μια ισορροπημένη διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ. Ωστόσο, το κίτρινο μπορεί να γίνει και βασικό χρώμα μιας τέτοιας διακόσμησης. Είναι γεγονός, ότι το μπλε και το κίτρινο ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Ένας λόγος για να αγαπήσεις αυτό το συνδυασμό, είναι η αντίθεση που κάνουν μεταξύ τους. Το μπλε είναι ψυχρό χρώμα, ενώ το κίτρινο είναι θερμό.

μπλε- κίτρινο σαλόνι

Ο συνδυασμός τους φέρνει σαν αποτέλεσμα μια πολύ μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ, την οποία δε βαριέσαι ποτέ. Μια πρόταση που έχουμε για σένα, σχετικά με τη διακόσμηση μεγάλων επιφανειών με κίτρινο χρώμα, είναι να επιλέγεις απαλούς και όχι έντονους τόνους του. Για παράδειγμα, ένας τοίχος σε κίτρινο της μπανάνας μπορεί να σου προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

#5 Μπλε & Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα πανέμορφο γήινο χρώμα, το οποίο δημιουργείται από την ανάμειξη μπλε και κίτρινου. Έτσι, δε θα μπορούσε να μην ταιριάζει σε μια διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ. Όμως, πώς να χρησιμοποιήσεις το πράσινο χρώμα για να ολοκληρώσεις μια υπέροχη διακόσμηση σαλονιού; Αν ο μπλε καναπές σου έχει σκούρα απόχρωση, όπως μπλε indigo, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να το συνδυάσεις με σκούρο πράσινο.

μπλε- πράσινο σαλόνι

Αντίθετα, είναι πολύ καλή ιδέα να το συνδυάσεις με πράσινο ανοιχτό, πράσινο παλ, ή φυστικί. Οι αποχρώσεις αυτές μπορούν να γίνουν χρώματα για τους τοίχους του σαλονιού, χρώματα για κουρτίνες και για μαξιλάρια. Αν ο καναπές σου τείνει περισσότερο προς το γαλάζιο, τότε μπορεί να συνδυαστεί και με πιο σκούρες πράσινες αποχρώσεις, όπως πράσινο της ελιάς και κυπαρισσί. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με ένα λευκό, ή γκρι χαλί για ισορροπία.

#6 Μπλε & Ροζ

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις μια ρομαντική διακόσμηση για το σαλόνι σου; Ο απλούστερος τρόπος είναι να προσθέσεις στοιχεία σε ροζ αποχρώσεις. Ωστόσο, οι έντονες αποχρώσεις του ροζ μοιάζουν υπερβολικές και δεν είναι πια στη μόδα. Οι ωραιότερες μοντέρνες αποχρώσεις του ροζ για διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ είναι το ροζ παστέλ και το βρώμικο ροζ. Οι αποχρώσεις αυτές εκπέμπουν θηλυκότητα και ρομαντισμό, αλλά χωρίς να κουράζουν το βλέμμα και να μοιάζουν παράταιρες με το μπλε.

μπλε- ροζ σαλόνι

Μια φανταστική ιδέα για να συνδυάσεις το μπλε καναπέ του σαλονιού σου είναι να βάλεις κοντά του και μια ροζ πολυθρόνα, ή καρέκλα. Επίσης, μπορείς να βάλεις ροζ μαξιλάρια, ή κουρτίνες για να παραμείνει φωτεινό το σαλόνι σου. Αν αντιμετωπίζεις θέμα μικρών διαστάσεων στο σαλόνι, οι τοίχοι σε λευκό, ή ανοιχτό γκρι χρώμα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν όχι, μπορείς να δείξεις τόλμη, βάφοντας τους τοίχους σε πετρόλ χρώμα για απίστευτα μοντέρνα διακόσμηση.

#7 Μπλε & Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα ζωηρό, θερμό και χαρούμενο. Κάνει εκπληκτική αντίθεση με το ψυχρό μπλε και μπορείς να την αξιοποιήσεις για να σχεδιάσεις τη δική σου ξεχωριστή διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ. Αν υποθέσουμε πως ο καναπές σου έχει σκούρα μπλε απόχρωση, τότε τα μαξιλάρια και οι κουρτίνες σε βερικοκί, ή σαμπανιζέ αποχρώσεις είναι ιδανικές για σένα. Θα αναδείξουν το σαλόνι σου, θα το κάνουν πιο φωτεινό και πιο φιλόξενο.

μπλε- πορτοκαλί σαλόνι

Αν, πάλι, ο καναπές έχει ανοιχτή απόχρωση του μπλε, υπάρχουν άλλες αποχρώσεις του πορτοκαλί που μπορείς να εξετάσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει το χρώμα του κεχριμπαριού που θα τονίσει τα έπιπλα σου και θα τους δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα. Σε διακοσμήσεις σαλονιών με τέτοια χρώματα, οι τοίχοι σε μπεζ χρώμα είναι η πιο ασφαλής λύση. Αντιθέτως, τα έντονα χρώματα για τοίχους δεν έχουν χώρο εδώ, γιατί δημιουργούν θόρυβο και καταστρέφουν την ισορροπία.

Ελπίζουμε να βρήκες αυτό που χρειάζεσαι για τη δική σου διακόσμηση σαλονιού με μπλε καναπέ! Για όποια βοήθεια χρειαστείς στην αλλαγή διακόσμησης του σαλονιού σου, μπορείς να στραφείς στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να εξυπηρετηθείς άμεσα και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα