Επένδυση Τοίχου- 5 Ιδέες & Υλικά για να μεταμορφώσεις το χώρο σου!

Η επένδυση τοίχου δεν είναι απαραίτητο να γίνει μόνο με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Σίγουρα, ένας πίνακας ζωγραφικής, ή μερικές κορνίζες, μπορούν να στολίσουν έναν τοίχο και να τον κάνουν ιδιαίτερο. Ωστόσο, η επένδυση του με διάφορα οικοδομικά υλικά είναι μια πιο κομψή και καλοδουλεμένη ιδέα για τη διακόσμηση ενός τοίχου. Επιπλέον, κάθε υλικό έχει να σου προσφέρει διάφορα οφέλη για το χώρο σου, τα οποία μπορεί να είναι και πολύ σημαντικά.

Ενδεικτικά, κάποια υλικά μπορούν να ενισχύσουν την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση του σπιτιού. Άλλα μπορούν να προσφέρουν πυροπροστασία, αλλά ταυτόχρονα ομορφιά και εκλεπτυσμένη εικόνα. Αν η όψη του χώρου σου σε έχει κουράσει και θέλεις να δεις μια δραστική αλλαγή, η επένδυση τοίχου θα σε καταπλήξει. Ακόμα κι αν βρίσκεται σε έναν μεμονωμένο τοίχο και όχι σε όλους τους τοίχους του δωματίου, η διακόσμηση σου θα αλλάξει ριζικά. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για την επένδυση τοίχου;

5 ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σε εμπνεύσουν!

#1 Γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι μια οικονομική επιλογή για τη μόνωση του σπιτιού, ενώ συγχρόνως είναι αισθητικά όμορφη. Η όψη της είναι λεία και μπορεί να χρωματιστεί σε οποιοδήποτε χρώμα, ώστε να ταιριάζει με τη διακόσμηση σου. Μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να είναι μονοκόμματη, ή να έχει προεξοχές για ράφια, ώστε να τοποθετείς στον τοίχο τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Αλλά πέρα από λόγους οικονομίας και αισθητικής, για ποιους άλλους λόγους να επενδύσεις έναν τοίχο με γυψοσανίδα; Αρχικά, μπορείς να έχεις υπόψιν σου ότι η επένδυση με γυψοσανίδα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, αν φυσικά το επιθυμείς. Το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι ένας τρόπος να δημιουργήσεις ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο σου, χωρίς να σκέφτεσαι ότι φαίνονται ενοχλητικά καλώδια και εξαρτήματα.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Η γυψοσανίδα προσφέρει θερμομόνωση και ηχομόνωση σπιτιού. Αυτό σημαίνει, πως θα σε απαλλάξει από ενοχλητικούς θορύβους και θα φέρει ισορροπία στη θερμοκρασία του χώρου σου. Τέλος, μπορεί να σου προσφέρει πυροπροστασία, λόγω της φύσης του γύψου. Κάπως έτσι, οι όποιοι φόβοι σου για ένα ατύχημα εξαιτίας της φωτιάς, μπορούν να μειωθούν σημαντικά.

επένδυση τοίχου γυψοσανίδα

Pinterest.com

#2 Ξύλο

Η επένδυση τοίχου με ξύλο είναι μια διαχρονική επιλογή. Εύλογα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές, ειδικά για μια ρουστίκ διακόσμηση. Φυσικά, ρουστίκ διακόσμηση σημαίνει, πως το ξύλο είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο, αλλά και το καφέ χρώμα γενικότερα. Τα στοιχεία αυτά είναι που μπορούν να σε φέρουν σε επαφή με τη φύση και να σε χαλαρώσουν.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να έχεις διαλέξει τη ρουστίκ διακόσμηση για το σπίτι σου, για να επιθυμείς να επενδύσεις έναν τοίχο με ξύλο. Στην πραγματικότητα, το ξύλο μπορεί να ομορφύνει έναν χώρο, ακόμα και σε μια πιο μοντέρνα διακόσμηση. Βέβαια, αν έχεις ήδη ξύλινα δάπεδα, τότε ίσως η επένδυση τοίχου είναι υπερβολική. Αλλά αν κάποιο δωμάτιο στο σπίτι σου φαίνεται γυμνό και νιώθεις ότι χρειάζεται το κάτι παραπάνω, αξίζει να εξετάσεις την επιλογή.

Από οικονομικής άποψης, μπορείς να βρεις πολλές επιλογές. Πέρα από το φυσικό ξύλο, υπάρχει και το βιομηχανικό, όπως η ινοσανίδα και το κόντρα πλακέ. Μέσα από τόσο μεγάλη ποικιλία, είναι βέβαιο ότι θα βρεις την ξύλινη επένδυση που αντέχει η τσέπη σου. Άλλωστε, το ξύλο προσφέρει άριστη θερμομόνωση όλες τις εποχές του χρόνου. Έτσι, θα σε βοηθήσει να ελέγχεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου, ώστε να έχεις πάντα την ατμόσφαιρα που επιθυμείς.

επένδυση τοίχου ξύλο

Pinterest.com

#3 Πέτρα

Η πέτρα είναι άλλη μια πολύ δημοφιλής επιλογή στη χώρα μας. Έχει συνδεθεί με εξοχικά σπίτια, διακοπές και όμορφες αναμνήσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται για την επένδυση τοίχου σε σαλόνια και υπνοδωμάτια. Ωστόσο, μια νέα τάση που έχει βρει αρκετούς θαυμαστές είναι η επένδυση χτιστής ντουζιέρας με πέτρα. Η ιδέα αυτή προσδίδει έναν αέρα πολυτελείας στο χώρο, αφού είναι κάτι το εξαιρετικά όμορφο που δε γίνεται ποτέ βαρετό. Τα πλακάκια πέτρας δε χρειάζεται να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και χρώμα, καθώς η διαφορετικότητα τους τα κάνει τόσο μοναδικά.

Άλλωστε, πρόκειται για φυσικά υλικά, τα οποία δύσκολα θα είναι ομοιόμορφα. Αν επιθυμείς ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αλλά και σε πιο οικονομική τιμή, στην αγορά θα βρεις πλακάκια από τεχνιτή πέτρα, αλλά και πλακάκια άλλων ειδών, τα οποία προσομοιάζουν την όψη της πέτρας. Παρόλα αυτά, αξίζει να γνωρίζεις, πως η φυσική πέτρα έχει εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, το οποίο έχει πολλά να σου προσφέρει, αν επενδύσεις σε αυτό.

επένδυση τοίχου πέτρα

#4 Κεραμικό πλακάκι

Η επένδυση τοίχου με πλακάκια είναι πιο διαδεδομένη για τους χώρους του μπάνιου και της κουζίνας. Για τους χώρους αυτούς χρειάζεται ένα υλικό που να μην απορροφά την υγρασία, να είναι αρκετά ανθεκτικό και να μην έχει ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης. Όλα αυτά μπορούν να προσφέρουν τα κεραμικά πλακάκια. Από αισθητικής άποψης, οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μην ικανοποιηθούν οι ανάγκες σου. Στην αγορά θα βρεις πλακάκια σε διάφορους χρωματισμούς, μονόχρωμα, ή και με σχέδια και σε διάφορες διαστάσεις.

Τα κεραμικά πλακάκια αξίζουν την προσοχή σου, γιατί έχουν αρκετά οφέλη να σου προσφέρουν. Για παράδειγμα, είναι αρκετά οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικά, γι’ αυτό και η χρήση τους είναι τόσο διαδεδομένη. Επίσης, δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες στο καθάρισμα και δεν απορροφούν την υγρασία. Έτσι, είναι μια πολύ καλή ιδέα για το μπάνιο. Κεραμικά πλακάκια τοποθετούνται και στο δάπεδο του μπάνιου, καθώς είναι αρκετά αντιολισθητικά, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια σου από ατυχήματα.

επένδυση τοίχου πλακάκια

#5 Συνδυασμός υλικών

Αν αναζητείς μοντέρνες ιδέες για την επένδυση τοίχου, γιατί δε συνδυάζεις δύο υλικά κατασκευής μεταξύ τους για πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα; Ο συνδυασμός των υλικών θα σου παρέχει τα οφέλη και των δύο, αλλά και την αισθητική τους. Για παράδειγμα, αν σκέφτεσαι να επενδύσεις έναν μεγάλο τοίχο του σπιτιού, ο οποίος μέχρι σήμερα έμοιαζε άδειος, γιατί να μη χρησιμοποιήσεις δύο υλικά; Δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους είναι η πέτρα και το ξύλο. Είτε είναι φυσικά, είτε τεχνητά, η αισθητική τους είναι υπέροχη, χωρίς να μοιάζει υπερβολικά φανταχτερή.

Ο συνδυασμός αυτός έχει οφέλη και για τη μόνωση του σπιτιού. Η ηχομόνωση που προσφέρει η πέτρα και η θερμομόνωση που προσφέρει το ξύλο θα δημιουργήσουν ένα σπίτι, ακριβώς όπως το έχεις ονειρευτεί. Έπειτα, αν έχεις τζάκι στο σαλόνι σου, μπορείς να το επενδύσεις με πέτρα, ή γυψοσανίδα. Επένδυσε τον τοίχο που περιβάλλει το τζάκι με ξύλο, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα πολυτελέστατο σαλόνι, όπου τα διαφορετικά υλικά κάνουν αντίθεση και αναδεικνύουν το τζάκι σου.

επένδυση τοίχου πέτρα- ξύλο

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για επένδυση τοίχου. Αν χρειαστείς συμβουλές σχετικά με την ιδανική λύση για το σπίτι σου, αλλά και το σωστό επαγγελματία για να πραγματοποιήσει την εργασία, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες που θα αναλάβουν άμεσα την επένδυση των τοίχων του σπιτιού σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα