5 Έξυπνες Ιδέες για έπιπλα εισόδου που εντυπωσιάζουν!

Η είσοδος του σπιτιού μας είναι ένας χώρος που συχνά αμελούμε να φροντίσουμε αρκετά. Ή τουλάχιστον, δεν τη φροντίζουμε τόσο, όσο το σαλόνι του σπιτιού. Σίγουρα, το σαλόνι είναι μεγαλύτερο και αφήνει περισσότερα περιθώρια για δημιουργικότητα και ευφάνταστες διακοσμήσεις. Έτσι, συνήθως οι ιδέες για έπιπλα εισόδου περιλαμβάνουν έναν απλό καλόγερο, ή κάποιο άλλο χρηστικό αντικείμενο για να κρεμάμε τα μπουφάν. Δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με το υλικό κατασκευής, ή την αισθητική που προσφέρουν, παρά μόνο το χώρο που καταλαμβάνουν.

Ωστόσο, η είσοδος παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο για το σπίτι. Ο ρόλος αυτός δεν είναι άλλος, παρά του πρώτου χώρου που αντικρίζει κανείς, μπαίνοντας στο σπίτι. Και όπως τείνουμε να κρίνουμε ανθρώπους από την πρώτη φορά που τους συναντάμε, έτσι είναι πιθανό και να κρίνουμε ένα σπίτι από την είσοδο του. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε πως αξίζει να ψάχνεις για τις ιδανικές ιδέες για έπιπλα εισόδου που ταιριάζουν στο χώρο σου. Κάποιες ιδέες κοστίζουν περισσότερο, κάποιες άλλες λιγότερο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν έπιπλα κατάλληλα για τις ανάγκες σου. Θα ήθελες να ανακαλύψεις κάποια όμορφα έπιπλα για να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σου;

5 μοναδικές ιδέες για έπιπλα εισόδου που θα αγαπήσεις!

Μεγάλος καθρέφτης

Ο καθρέφτης μπορεί να λειτουργεί σαν χρηστικό αντικείμενο, αλλά έχει και πολύ μεγάλη αισθητική αξία. Συστήνεται η τοποθέτηση μεγάλων καθρεφτών σε σπίτια με περιορισμένο χώρο, ώστε να μοιάζουν μεγαλύτερα. Ταυτόχρονα, είναι κατάλληλοι και για μεγάλα σπίτια, καθώς ο εντυπωσιασμός που προξενούν δε σχετίζεται με τις διαστάσεις του χώρου. Όπως καταλαβαίνεις, ο καθρέφτης δε θα δεσμεύσει πολύ χώρο, ώστε να πρέπει να σκέφτεσαι αν αρκεί ο χώρος της εισόδου για να τοποθετηθεί. Απλά χρειάζεται να του αφιερώσεις κάποιο τοίχο.

Όσο για την πρακτική του αξία, θα τη συνειδητοποιήσεις αμέσως μετά την τοποθέτηση. Πόσες φορές έχεις θελήσει να ελέγξεις την εμφάνιση σου για τελευταία φορά, προτού βγεις από το σπίτι; Ο καθρέφτης στην είσοδο είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνεις αυτό τον έλεγχο, χωρίς να γυρίζεις πίσω στο μπάνιο για να δεις το είδωλο σου σε εκείνο τον καθρέφτη. Όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα μιας τέτοιας αγοράς, σημασία έχει η ποιότητα των υλικών και φυσικά, η διαφορά κόστους μεταξύ διαφόρων επαγγελματιών. Μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς για να βρεις ακριβώς αυτό που σε εκφράζει.

μεγάλος καθρέφτης

Ανοιχτή παπουτσοθήκη

Μήπως θα ήθελες όλοι να βγάζουν τα παπούτσια τους μπαίνοντας στο σπίτι; Δε σε αδικούμε, η αλήθεια είναι πως μεταφέρονται πολλά μικρόβια στο εσωτερικό του σπιτιού, απλά και μόνο επειδή μπαίνουμε χωρίς να βγάλουμε τα παπούτσια μας. Ωστόσο, δεν είναι αντιαισθητική η εικόνα όλων αυτών των παπουτσιών δίπλα στην πόρτα; Λοιπόν, αν όλα αυτά έχουν περάσει από το μυαλό σου, τότε μάλλον χρειάζεσαι μια λύση. Αυτό που μπορούμε να σου συστήσουμε ανήκει στις πιο χρήσιμες, αλλά και οικονομικές ιδέες για έπιπλα εισόδου.

Φυσικά, αναφερόμαστε σε μια απλή, ανοιχτή παπουτσοθήκη, η οποία θα βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού, παροτρύνοντας καθέναν που εισέρχεται στο σπίτι να αφήνει τα παπούτσια του εκεί. Πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα DIY μαστορέματα με ξύλο που μπορείς να δοκιμάσεις, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία! Κι αν θεωρείς ότι και πάλι τα παπούτσια στην είσοδο ελκύουν τα βλέμματα με αρνητικό τρόπο, υπάρχει λύση. Συνδύασε την παπουτσοθήκη με έναν καθρέφτη! Όλοι θα είναι απασχολημένοι με το να ελέγχουν το είδωλο τους στον καθρέφτη, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούν ιδιαίτερα την παπουτσοθήκη.

ανοιχτή παπουτσοθήκη

Ράφια δαπέδου

Στα περισσότερα σπίτια, η είσοδος είναι αρκετά στενή και πολλές φορές έχει τη μορφή ενός χωλ. Ωστόσο, με αυτό το σχεδιασμό ίσως δεν είναι ασφαλές να τοποθετούνται ράφια στους τοίχους. Αργά ή γρήγορα, κάποιος μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι του, κάτι που σίγουρα αξίζει να αποφύγουμε. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και τα ράφια δαπέδου. Κατά μια γενική έννοια, αναφερόμαστε σε έπιπλα με ράφια, στα οποία μπορείς να τοποθετείς διάφορα αντικείμενα, ή διακοσμητικά στοιχεία για να στολίσεις το χωλ του σπιτιού σου.

Το έπιπλο αυτό μπορεί να είναι σχετικά στενό, αν φοβάσαι ότι θα περιορίσει πολύ το χώρο στην είσοδο. Μην ξεχνάς, πως αναζητούμε τις πιο βολικές λύσεις για το χώρο σου. Μια λύση είναι να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία ξυλουργό να σε εξυπηρετήσει. Έτσι, μπορείς να του δώσεις ακριβώς τις προδιαγραφές που θέλεις και φυσικά, τις ιδανικές διαστάσεις για το χωλ σου. Αλλά και πάλι, αν “πιάνουν τα χέρια σου”, τότε μπορείς πάντα να φτιάξεις το δικό σου έπιπλο με ράφια, ώστε να κοστίσει λιγότερο και να έχει μεγαλύτερη συναισθηματική αξία.

ράφια δαπέδου

Σύνθετο

Όταν αναφερόμαστε στο σύνθετο, ως έπιπλο, συνήθως εννοούμε ένα έπιπλο σαλονιού, όπου τοποθετείται και η τηλεόραση. Ωστόσο, η ιδέα του σύνθετου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και για την είσοδο του σπιτιού. Το έπιπλο αυτό ανήκει στις πιο μοντέρνες και εφευρετικές ιδέες για έπιπλα εισόδου. Μπορεί να περιλαμβάνει, ανοιχτά ράφια, ντουλάπια, κρεμάστρα, ακόμα και καθρέφτη. Το ζήτημα είναι να αποφασίσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι και να αναζητήσεις το κατάλληλο σύνθετο.

Φυσικά, χρειάζεται να είναι όσο πιο λεπτό γίνεται, ώστε να μην καταλαμβάνει όλο το διαθέσιμο χώρο στο χωλ. Προτίμησε ένα σύνθετο με μεγάλο μήκος, το οποίο να καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του τοίχου, αντί να έχει μεγάλο όγκο. Πραγματικά, θα αλλάξει εντελώς την όψη της εισόδου και θα σου επιτρέψει να αποθηκεύεις ρούχα, παπούτσια και διακοσμητικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

σύνθετο

Γκαρνταρόμπα

Η τοποθέτηση μιας ντουλάπας- γκαρνταρόμπας στην είσοδο του σπιτιού είναι μια κλασική λύση για να αποθηκεύεις διάφορα αντικείμενα, χωρίς να ενοχλούν την αισθητική σου. Το πρόβλημα με τέτοιου είδους έπιπλα είναι, ότι συνήθως είναι ογκώδη και περιορίζουν το χώρο στην είσοδο. Έχουν, όμως, το πλεονέκτημα ότι κλείνουν ερμητικά, με αποτέλεσμα το εσωτερικό τους να “κρύβεται” και έτσι δε χρειάζεται να αντικρίζεις μπουφάν, παλτά και παπούτσια στην είσοδο σου.

Όπως στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και εδώ, θα σου προτείναμε να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στις διαστάσεις της γκαρνταρόμπας. Χρειάζεσαι ένα έπιπλο, το οποίο να εκτείνεται αρκετά κατά μήκος του τοίχου, ώστε να χωράει αρκετά αντικείμενα. Παρόλα αυτά, πρέπει ο όγκος του να είναι μετρημένος, ώστε να μη σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, από όσα λύνει.

γκαρνταρόμπα

Ψάχνεις τον καλύτερο ξυλουργό για να υλοποιήσει τις αγαπημένες σου ιδέες για έπιπλα εισόδου; Εμπιστεύσου τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και απόκτησε την είσοδο σπιτιού που πάντα ονειρευόσουν!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα