Κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα: 5+1 μοναδικές ιδέες για να εμπνευστείς!

Οι κουρτίνες είναι μια αρκετά σημαντική διακοσμητική επιλογή, τόσο για το σαλόνι, όσο και για το υπνοδωμάτιο. Πρόκειται για ένα στοιχείο, το οποίο καταλαμβάνει, συνήθως, αρκετό χώρο, καλύπτοντας τα παράθυρα, ή και τις μπαλκονόπορτες. Για το λόγο αυτό, όταν οι κουρτίνες δεν ταιριάζουν με τη διακόσμηση του γύρω χώρου, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει αντιαισθητικό. Όμως, ποιες κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα είναι ιδανικές για το χώρο σου; Η επιλογή εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες, όπως το στυλ διακόσμησης και το μέγεθος του χώρου.

Επίσης, η επιλογή κουρτινών εξαρτάται από το πόσο επιθυμείς να εμποδίσεις το φως που μπαίνει στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, οι ημιδιάφανες, ή αραχνοΰφαντες κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα, θα αφήνουν περισσότερο φως να μπαίνει στο δωμάτιο. Αντιθέτως, οι βαριές κουρτίνες θα κρατούν το φως έξω, όταν τις κλείνεις. Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέξεις αν θέλεις κουρτίνες που φτάνουν ως το πάτωμα σε ύψος, ή όχι. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με όλα αυτά και ακόμα να σου δώσουμε μερικές ιδέες για μοντέρνα σχέδια για κουρτίνες κρεβατοκάμαρας. Λοιπόν, ας δούμε μερικές όμορφες ιδέες για να εμπνευστείς.

5+1 μοναδικές ιδέες για να βρεις τις κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα που σου ταιριάζουν!

#1 Κουρτίνες ημιδιαφανείς

Οι ημιδιαφανείς κουρτίνες έχουν διάφορα πλεονεκτήματα που αξίζει να εξετάσεις. Ειδικά αν το υπνοδωμάτιο σου είναι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, ή δεν είναι πολύ φωτεινό, οι ημιδιαφανείς κουρτίνες μπορούν να σε σώσουν. Όταν ο χώρος στο δωμάτιο είναι περιορισμένος, μια εύκολη κίνηση για να τον κάνουμε να μοιάζει μεγαλύτερος είναι να επιτρέψουμε την καλύτερη διάχυση του φωτός. Έτσι, οι ημιδιάφανες κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα είναι ιδανικές για τη χρήση αυτή, αφού προσφέρουν ομορφιά με τη διακριτική όψη τους και ταυτόχρονα φωτίζουν το χώρο. Κάποια συνήθη υφάσματα από τα οποία κατασκευάζονται ημιδιάφανες κουρτίνες είναι η γάζα και το πολυέστερ. Τα υφάσματα αυτά μπορούν να βρεθούν σε διάφορα χρώματα, σχέδια, αλλά και μεγάλο εύρος τιμών. Δε θα πρέπει να δυσκολευτείς πολύ να βρεις αυτό που ταιριάζει στο γούστο και το διαθέσιμο budget σου.

διάφανες κουρτίνες

#2 Κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου

Οι κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση, ώστε να είναι σίγουρο ότι ταιριάζουν με τη διακόσμηση σου. Η αρχή αυτή ακολουθείται και για τις κουρτίνες σαλονιού, οπότε μπορείς να την αξιοποιήσεις και το σκοπό αυτό. Θεωρητικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι δύσκολο να βρεις κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, αφού στο εμπόριο θα βρεις τεράστια ποικιλία προϊόντων για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου. Κι αν θεωρείς ότι οι κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου θα μοιάζουν βαρετές και μονότονες, απλά διάλεξε μια άλλη απόχρωση του ίδιου χρώματος. Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρμονικό, ενώ ταυτόχρονα οι κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα που έχεις διαλέξει θα φαίνονται διαφορετικές.

κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου

#3 Βαριές κουρτίνες

Μήπως το υπνοδωμάτιο σου είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να το νιώθεις άδειο; Ή μήπως κάποιες μέρες θέλεις να κοιμηθείς λίγο παραπάνω το πρωί και δε σε αφήνει το φως που μπαίνει στο δωμάτιο; Και στις δυο περιπτώσεις, η απάντηση στο πρόβλημα σου είναι μια βαριά κουρτίνα, λινή, από βισκόζη, βαμβάκι, ή και άλλα ενδεδειγμένα υλικά. Αρχικά, μια τέτοια κουρτίνα θα μοιάζει μεγαλοπρεπής και θα προσθέτει πολυτέλεια στο χώρο. Έπειτα, οι βαριές κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα έχουν την τάση να δείχνουν το δωμάτιο πιο μικρό και χαριτωμένο, καθώς μοιάζουν να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Τέλος, έχουν την ιδιότητα να σκοτεινιάζουν το δωμάτιο, ακριβώς όσο χρειάζεσαι, όταν τις κλείνεις. Όπως και στην περίπτωση των ημιδιαφανών κουρτινών, η τιμή μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα και σχετίζεται άμεσα με τις διαστάσεις και το ύφασμα που χρησιμοποιείται.

βαριές κουρτίνες

#4 Φλοράλ κουρτίνες

Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις τη διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ; Αν ναι, τότε οι φλοράλ κουρτίνες είναι ιδανική λύση για σένα. Δεν υπάρχει λόγος τα χρώματα να είναι υπερβολικά για να προσελκύουν τα βλέμματα, αρκεί οι κουρτίνες σου να έχουν χαρούμενα σχέδια και να ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Εμείς θα σου προτείναμε να διαλέξεις φλοράλ κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα σε φόντο με ουδέτερο χρώμα και σχέδια σε πιο ζωηρά χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις φόντο σε λευκό, ανοιχτό γκρι, ή κρεμ χρώμα, ώστε να κάνει ξεκάθαρη αντίθεση με τα σχέδια των λουλουδιών. Όσο για τα σχέδια, μπορούν να περιέχουν θερμά, ή ψυχρά χρώματα, ανάλογα με το γούστο σου. Μια ιδέα είναι να συνδυάσεις θερμά και ψυχρά χρώματα. Για παράδειγμα, συνδύασε λουλούδια σε πορτοκαλί και γαλάζιες αποχρώσεις, ή ροζ και πράσινο ανοιχτό.

φλοράλ κουρτίνες

#5 Ριγέ κουρτίνες

Το ριγέ είναι μια πολύ αγαπημένη τάση στη σύγχρονη διακόσμηση, όπως και τα μοτίβα με γεωμετρικά σχήματα. Ένας λόγος μπορεί να είναι το γεγονός ότι φέρνει μια ιδιαιτερότητα στο χώρο, χωρίς καν να προσπαθήσεις. Το ριγέ, ως διχρωμία, θα φέρει μια πολύ ιδιαίτερη νότα στην κρεβατοκάμαρα σου. Ειδικά αν οι τοίχοι του δωματίου είναι βαμμένοι σε ένα μόνο χρώμα, οι ριγέ κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα είναι ιδανικές για να προσθέσουν το κάτι παραπάνω στο χώρο σου. Η ιδέα αυτή θα σου φανεί πολύ χρήσιμη, αν σκέφτεσαι πως το δωμάτιο σου είναι κάπως μονότονο αυτή τη στιγμή και πως χρειάζεται κάτι το ξεχωριστό. Όσο για τα χρώματα των ριγών, μη φοβάσαι να διαλέξεις έντονα και χαρούμενα χρώματα. Τα χρώματα αυτά μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και να σου δώσουν ενέργεια.

ριγέ κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα# 5+1 Κουρτίνες για το κρεβάτι

Για το τέλος κρατήσαμε μια πολύ διαφορετική ιδέα από όλες τις άλλες. Οι κουρτίνες, όπως αναφέραμε παραπάνω, έχουν πρακτική χρήση, αλλά και αισθητική. Η πρακτική τους χρήση μπορεί να είναι να εμποδίζουν ένα μέρος του φυσικού φωτός να εισέρχεται στο δωμάτιο. Επίσης, μπορεί να εμποδίζουν τους γείτονες να βλέπουν μέσα στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν οι κουρτίνες σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και αισθητικός λόγος για να θέλεις να έχεις κουρτίνες στο χώρο. Οι κουρτίνες δίνουν μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας, ακόμα κι αν δεν το κατανοούμε εύκολα αυτό.

Αρκεί να αναλογιστείς πως χωρίς αυτές, το δωμάτιο μοιάζει πιο άδειο και πιο κρύο. Λοιπόν, οι κουρτίνες για το κρεβάτι είναι ένα στοιχείο μοναδικό, το οποίο εμπεριέχει κάθε πλεονέκτημα που σχετίζεται με την αισθητική άποψη. Σου προτείνουμε να διαλέξεις κουρτίνες από πολύ ελαφρύ ύφασμα σε χρώματα ουδέτερα, ή στο χρώμα των τοίχων. Έτσι, το αποτέλεσμα δε θα μοιάζει πολύ φορτωμένο, ούτε θα κουράζει. Αντιθέτως, θα μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι.

κουρτίνες για κρεβάτι

Ποιες κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα ταιριάζουν στο χώρο σου; Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεσαι με τις κουρτίνες και τα κουρτινόξυλα του σπιτιού σου, εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου και οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα φροντίσουν τις κουρτίνες σου, όπως πρέπει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα