6 Ιδέες για Μικρά Σπίτια με Σοφίτα που θα λατρέψεις!

Η σοφίτα σε ένα σπίτι είναι ένας αξιοπρόσεκτος και ταυτόχρονα χαριτωμένος χώρος. Όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι, χρειάζεται κι αυτή ιδιαίτερη διακόσμηση για να αναδειχθεί. Στη σοφίτα μπορείς να έχεις το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι ή ακόμα και το μπάνιο σου χωρίς να σε δεσμεύει κάτι. Εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για τα μικρά σπίτια με σοφίτα, ώστε να τα διαμορφώσεις όσο πιο λειτουργικά γίνεται.

Ο χώρος της σοφίτας, ιδιαίτερα όταν δεν είναι μεγάλος, δίνει την αίσθηση της ιδιωτικότητας. Πηγαίνεις εκεί για να έχεις το προσωπικό σου μέρος, χωρίς να σε ενοχλεί κανείς. Αν ανήκεις στους ρομαντικούς, μπορείς να αγναντεύεις τα αστέρια κοιτώντας τον ουρανό από το φεγγίτη ενώ βρίσκεσαι σε ένα ρουστίκ δωμάτιο. Αντίθετα, μπορεί να γίνει και η διέξοδος ενός εφήβου που έχει την τάση να ζητά την ελευθερία του σε ένα σπίτι. Διαμορφώνεται εύκολα σε ένα εφηβικό δωμάτιο ή ένα playroom. Ταυτόχρονα, είναι ικανή να γίνει ένα ολοκληρωμένο σπίτι εάν η σοφίτα είναι μεγαλύτερη.

5+1 Συμβουλές για Μικρά Σπίτια με Σοφίτα που θα Λατρέψεις!

1. Εκμεταλλεύσου τα παράθυρα

μικρά σπίτια με σοφίτα

Οι φεγγίτες σε μια σοφίτα είναι η μοναδική πηγή φυσικού φωτός. Όσο μικροί ή μεγάλοι και αν είναι, εκμεταλλεύσου τους. Συνήθως είναι σε πλάγια κλίση, σύμφωνα με τη σκεπή, κοιτώντας προς τα επάνω. Εάν πρόκειται για υπνοδωμάτιο, φρόντισε να φωτίζει το κρεβάτι για να σε ξυπνάει γλυκά το πρωί αλλά και να βλέπεις τα αστέρια το βράδυ. Προσπάθησε να πέφτει φως όταν υπάρχει στο χώρο ένα γραφείο ή ένα τραπέζι φαγητού. Ωστόσο, απόφυγε την αντανάκλαση του ήλιου στην τηλεόραση, γιατί  θα σε δυσκολέψει στο να παρακολουθήσεις. Φυσικά, συμπλήρωσε με τον κατάλληλο φωτισμό τον υπόλοιπο χώρο για τι ώρες που δε φωτίζεται από τον ήλιο. Εκμεταλλεύσου, όμως, όσο γίνεται περισσότερο τις ακτίνες που εισέρχεται στο χώρο.

2. Δημιούργησε έναν ενιαίο χώρο χωρίς διαχωριστικά

μικρά σπίτια με σοφίτα

Εάν πρόκειται για σοφίτα στην οποία θέλεις να έχεις παραπάνω από έναν χώρους του σπιτιού σου, τότε μη χρησιμοποιήσεις τοίχους ή διαχωριστικά. Δημιούργησε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος θα χωράει για παράδειγμα κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι χωρίς να γίνεται δυσλειτουργικός. Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις κρεβάτι, γραφείο και σαλόνι μαζί. Το χτίσιμο τοίχων ή η τοποθέτηση διαχωριστικών για να δημιουργήσεις διακριτούς χώρους δεν ενδείκνυται. Έχουν την ικανότητα να κάνουν ένα χώρο να φαίνεται μικρότερος, πράγμα καθόλου ιδανικό για τα μικρά σπίτια με σοφίτα.

3. Χρησιμοποίησε τους τοίχους

μικρά σπίτια με σοφίτα

Οι τοίχοι που περιβάλλουν το χώρο είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τη λειτουργικότητα που επιθυμείς στα μικρά σπίτια με σοφίτα. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη, να τοποθετήσεις ράφια ή να στερεώσεις την τηλεόρασή σου. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνεις σημαντικό χώρο από τα έπιπλα που θα τοποθετούσες εάν δεν είχες αυτές τις λύσεις. Το παν είναι να υπάρχουν ιδέες διακόσμησης από τις οποίες να “κερδίζεις” χώρο σε ένα σπίτι μικρού μεγέθους.

4. Μην το παραφορτώσεις με αντικείμενα

μικρά σπίτια με σοφίτα

Είναι γεγονός ότι ένα λιτό σπίτι, φαίνεται μεγαλύτερο. Το να τοποθετείς παραπάνω έπιπλα και αντικείμενα από όσα χρειάζεται στα μικρά σπίτια με σοφίτα μόνο λειτουργικό δεν είναι. Προσπάθησε να κρατήσεις ένα μίνιμαλ στυλ. Τοποθέτησε μόνο τα απαραίτητα έπιπλα στο σπίτι, όπως καναπέ, κρεβάτι ή τραπέζι. Μη χρησιμοποιείς διακοσμητικά στοιχεία που καταλαμβάνουν μεγάλες επιφάνειες χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπεις την ελευθερία κινήσεων στο σπίτι, αλλά και την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

5. Κράτα τους τοίχους σε ήπιους τόνους

μικρά σπίτια με σοφίτα

Στα μικρά σπίτια με σοφίτα, καλό θα ήταν η χρωματική παλέτα να περιορίζεται. Διατήρησε τους τοίχους σε λευκούς, μπεζ, γκρι ή γενικότερα ανοιχτούς τόνους χρωμάτων. Είναι μια ακόμα πρακτική για να φαίνεται μεγαλύτερος ένας χώρος. Παρ’ όλα αυτά μη μείνεις μόνο στους τοίχους. Φρόντισε και τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού να είναι σε ήπιους τόνους για να υπάρχει ομοιομορφία. Ωστόσο, μπορείς να δώσεις χρώμα και την προσωπική σου πινελιά σε μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία που θα κλέψουν σίγουρα την παράσταση, όπως χρωματιστά μαξιλάρια και υφάσματα.

6. Δώσε χρώμα στα δοκάρια

μικρά σπίτια με σοφίτα

Σε συμβουλεύσαμε να επιλέξεις για τη σοφίτα σου ανοιχτά χρώματα. Ωστόσο, εάν έχεις διατηρήσει εμφανή τα ξύλινα δοκάρια της οροφής, καλό θα ήταν να τους δώσεις την ένταση που απαιτούν. Μπορείς να επιλέξεις μια απόχρωση του ξύλου, εάν το ρουστίκ είναι το στυλ που θέλεις για τη σοφίτα σου. Με τον τρόπο αυτό θα αναδείξεις τα δοκάρια στη φυσική τους μορφή και μπορεί να συνδυαστεί πολύ όμορφα με την τοποθέτηση ενός ξύλινου ή laminate δαπέδου. Επίσης, εάν επιθυμείς μοντέρνο στυλ για το σπίτι σου, βάψε τα δοκάρια μαύρα. Έτσι, θα δώσεις μια νότα πολυτέλειας και κομψότητας στο χώρο.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε έμπνευση μέσω των tips για τα μικρά σπίτια με σοφίτα. Τώρα μπορείς να διακοσμήσεις και τη δική σου σοφίτα με κομψότητα και λειτουργικότητα. Ωστόσο, εάν θέλεις τη γνώμη ενός ειδικού, μη διστάσεις! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη διακόσμηση της σοφίτας σου άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα