Μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου; 7 Tips για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος του σπιτιού, στου οποίου τη διακόσμηση αφιερώνουμε αρκετό χρόνο. Είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος και πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Κάποιοι θέλουν το δωμάτιο τους να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα τους. Άλλοι θέλουν το δωμάτιο τους να τους χαλαρώνει, ενώ κάποιοι θέλουν να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ. Για παράδειγμα, η μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή τα τελευταία χρόνια.

Το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης έχει έρθει δυναμικά στη ζωή μας. Σκοπός του είναι να αποδείξει πως ένας χώρος δε χρειάζεται να είναι παραγεμισμένος με αντικείμενα, ώστε να μοιάζει όμορφος και ολοκληρωμένος. Θεωρεί πως η διακόσμηση σε απλές και λιτές γραμμές, αλλά και η δυνατότητα του βλέμματος να περιπλανηθεί ακούραστα στο χώρο, είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες της επιτυχίας. Για να σε βοηθήσουμε να σχεδιάσεις τη δική σου μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Top συμβουλές για τη δική σου μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου!

#1 Τα κατάλληλα χρώματα

Σε θεωρητική βάση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάρα πολλά χρώματα για τη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου που ετοιμάζεις. Το θέμα είναι τα χρώματα αυτά να σε εκφράζουν και να ικανοποιούν τις αισθητικές σου απαιτήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να προσέξεις λίγο παραπάνω. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να προσέξεις το πώς χρησιμοποιείς έντονα και ζωηρά χρώματα. Αν θέλεις να βάψεις τους τοίχους κόκκινους, ή σε κάποιο άλλο έντονο χρώμα, μπορείς να το απαλύνεις με τη χρήση ουδέτερων χρωμάτων.

ιδανικά χρώματα για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Έτσι, είναι καλή ιδέα να βάψεις έναν τοίχο κόκκινο και τους υπόλοιπους μπεζ. Ομοίως, συστήνεται να μην το παρακάνεις με την ποικιλία χρωμάτων. Η διακόσμηση σου θα είναι ιδανική, αν χρησιμοποιήσεις 2, έως 3 χρώματα. Όσο για τα πιο χαρακτηριστικά χρώματα που προτιμώνται στη μίνιμαλ διακόσμηση, είναι το λευκό, το μπεζ, το γκρι και άλλα απαλά χρώματα που ξεκουράζουν το βλέμμα.

#2 Οι καθρέφτες

Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χώρου, άσχετα με το στυλ διακόσμησης που επιλέγεις. Ειδικά αν το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρών διαστάσεων και θέλεις να το κάνεις να μοιάζει πιο μεγάλο, χρειάζεσαι ένα μεγάλο καθρέφτη. Εκτός από το προφανές του να βλέπεις το είδωλο σου κάθε μέρα, καθώς ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι, ο καθρέφτης θα κάνει το χώρο να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος.

καθρέφτες σε μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, ωστόσο, μπορεί να έχει και άλλου είδους χρήση. Βλέπεις, ο καθρέφτης είναι από τη φύση του ένα διακριτικό και κομψό αντικείμενο υψηλής αισθητικής. Μπορείς να βάλεις καθρέφτες στους τοίχους, χρησιμοποιώντας τους σαν διακοσμητικά στοιχεία. Η διακριτική τους παρουσία θα στολίσει την κρεβατοκάμαρα σου τόσο ταιριαστά, ώστε δε θα χρειάζεσαι πολλά διακοσμητικά ακόμα.

#3 Μεγάλα παράθυρα

Η συγκεκριμένη συμβουλή δε σχετίζεται αυστηρά με το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης, αλλά με τα σύγχρονα πρότυπα γενικότερα. Σήμερα, θεωρείται πως είναι πολύ καλό το δωμάτιο να φωτίζεται επαρκώς και να είναι ευήλιο. Ειδικά αν το παράθυρο σου έχει ωραία θέα, δεν υπάρχει λόγος να το κρύβεις. Λοιπόν, αποχαιρέτα τις βαριές κουρτίνες και τα τυχόν αντικείμενα που έχεις τοποθετήσει μπροστά στο παράθυρο σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να του δώσεις χώρο για να αναδειχθεί και να φωτίσει το δωμάτιο σου.

μεγάλα παράθυρα σε μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Ωστόσο, το πιο σημαντικό για ένα παράθυρο είναι να είναι καθαρό και καλοδιατηρημένο. Η τάξη και η καθαριότητα είναι παράγοντες που θα κάνουν τη διακόσμηση σου πιο όμορφη. Επίσης, είναι βασικοί παράγοντες που βοηθούν στο να χαλαρώνεις πιο εύκολα και να κοιμάσαι γαλήνια. Λοιπόν, περιποιήσου τα παράθυρα και τα παντζούρια σου και δες πώς μεταμορφώνονται σε στοιχεία της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας σου.

#4 Φωτιστικά δωματίου

Ο φωτισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ατμόσφαιρα στο χώρο. Επίσης, τείνει να επηρεάζει τη διάθεση μας, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν το συνειδητοποιούμε. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις τι είδους φωτισμό χρησιμοποιείς στο υπνοδωμάτιο σου. Το πρόβλημα στην επιλογή αυτή είναι, πως δε χρειάζεσαι πάντα την ίδια ένταση στο φωτισμό. Κάποιες φορές θέλεις κάτι αρκετά λαμπερό για να διαβάσεις, ενώ άλλες φορές θέλεις χαλαρωτικό φωτισμό για να ηρεμήσεις.

μίνιμαλ φωτιστικά υπνοδωματίου

Η καλύτερη λύση για σένα είναι να βάλεις λάμπες με πιο έντονο φως στο φωτιστικό οροφής σου και λάμπες με πιο διακριτικό φως στο φωτιστικό δαπέδου, ή κομοδίνου σου. Επίσης, μπορείς να βάλεις ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, το οποίο θα προσθέσει πολυτέλεια και κομψότητα στην κρεβατοκάμαρα σου. Άλλωστε, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι από τη φύση του ταιριαστό σε μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι το πιο λιτό στυλ φωτιστικών.

#5 Ξύλινα στοιχεία

Στη χώρα μας, έχουμε παράδοση πολλών χρόνων στη χρήση επίπλων από ξύλο. Ωστόσο, δε μένουμε μόνο σε αυτό. Διακοσμούμε τα σπίτια μας με ξύλινα πατώματα, ακόμα και επενδύσεις τοίχων με ξύλο. Είναι γεγονός, πως το στοιχείο του ξύλου χρησιμοποιείται περισσότερο στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου έπιπλα από ξύλο, αν σχεδιάζεις μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου.

ξύλινα στοιχεία σε μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Υπάρχουν διάφορα είδη ξύλου για έπιπλα, σε διάφορους χρωματισμούς για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Αυτό που θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε, είναι να βάψεις τα ξύλινα έπιπλα σου σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου. Αν, για παράδειγμα, βάψεις το δωμάτιο σου μπεζ, ίσως να ταίριαζαν περισσότερο τα ξύλινα έπιπλα βαμμένα σε ανοιχτή απόχρωση του ξύλου. Σε κάθε περίπτωση, δε σου προτείνουμε να αντικαταστήσεις όλα σου τα έπιπλα με καινούρια, απλώς για να αλλάξεις στυλ διακόσμησης.

#6 Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα ζωντανά φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί η αρμονία και η ισορροπία του χώρου. Έχει αποδειχθεί, πως τα φυτά έχουν την τάση να μας χαλαρώνουν και να μας γαληνεύουν, λόγω του ότι αισθανόμαστε την ευεργετική επίδραση της φύσης πάνω μας. Έτσι, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να κρατήσεις 1- 2 φυτά στην κρεβατοκάμαρα σου. Το γεγονός ότι σχεδιάζεις μινιμαλιστική διακόσμηση δε χρειάζεται να σε αποθαρρύνει από το να στολίσεις το δωμάτιο με φυτά.

φυτά για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Παρόλα αυτά, δε σου προτείνουμε να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σε κήπο. Αρκεί να βάλεις σε κάποιες γωνίες του δωματίου 1- 2 γλάστρες με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Δε χρειάζεται να ανθίζουν, ή να βγάζουν πολύχρωμα λουλούδια. Ακόμα και η πρασινάδα τους είναι αρκετή για να διακοσμήσει το δωμάτιο χωρίς υπερβολές, αλλά και να σε χαλαρώσει με την ήρεμη όψη της.

#7 Έργα τέχνης

Αν εξακολουθείς να νιώθεις πως κάτι λείπει από τη διακόσμηση σου, μάλλον είναι ώρα για λίγη τέχνη. Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου ταιριάζουν πίνακες μεγάλων διαστάσεων, με σχετικά μικρό αριθμό χρωμάτων. Αλλά γιατί ο πίνακας πάνω από το κρεβάτι σου να είναι μεγάλων διαστάσεων; Ο λόγος είναι, πως για το μινιμαλιστικό ύφος θεωρείται καλύτερο ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά πολλά μικρότερα, τα οποία δημιουργούν θόρυβο. Όσο για τα χρώματα του πίνακα σου, μπορούν να ταιριάζουν με τα χρώματα στους τοίχους, ή και να κάνουν αντίθεση, ανάλογα με το γούστο σου.

έργα τέχνης για μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Ελπίζουμε να βρήκες την έμπνευση που χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις με επιτυχία τη δική σου μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. Για οποιαδήποτε εργασία χρειαστείς βοήθεια κατά τη διακόσμηση σου, μη διστάσεις να στραφείς προς τους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να εξυπηρετηθείς άμεσα και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα