7 Χειροποίητα Φωτιστικά από Ξύλο που Αξίζει να Δοκιμάσεις!

Χειροποίητα Φωτιστικά από Ξύλο

Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη δημιουργία διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων για το σπίτι. Ταιριάζει με κάθε στυλ διακόσμησης, καθώς μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σχέδια, σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Επιπλέον είναι πολύ εύκολη η επεξεργασία του και γι αυτό και είναι αρκετά διαδεδομένες οι χειροποίητες ξύλινες κατασκευές, όπως για παράδειγμα τα χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο. Με αυτά τα φωτιστικά, μπορείς να δώσεις φως στο σπίτι σου με έναν ιδιαίτερο, πρωτότυπο και άκρως οικονομικό τρόπο, που θα αναβαθμίσει την αισθητική του. 

Η κατασκευή τους είναι πολύ γρήγορη κι εύκολη, για να δοκιμάσεις ακόμη και μόνος σου! Τα μοναδικά εργαλεία που θα χρειαστείς είναι εργαλεία κοπής, σφυρί και καρφιά. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ειδική κόλλα για ξύλο. Τα εργαλεία αλλά και τα υλικά εξαρτώνται βέβαια σε μεγάλο βαθμό από το είδος και το σχέδιο της κατασκευής που θες να δημιουργήσεις. Εμείς επιλέξαμε τις 7 καλύτερες και πιο εύκολες ιδέες για χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο, ώστε να διαλέξεις τη καλύτερη! 

7 Μοναδικές Ιδέες για Χειροποίητα Φωτιστικά από Ξύλο

#1 Βάλε ένα Κορμό Δέντρου στο Σαλόνι σου.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξεις χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο είναι χρησιμοποιώντας ένα κορμό δέντρου. Αρχικά, τοποθέτησε το κορμό, κάθετα στο δάπεδο. Στη συνέχεια σφήνωσε στην άνω άκρη του μία λάμπα και διακόσμησέ τη με ένα καπέλο της επιλογής σου. Αυτό το φωτιστικό, μόνο απαρατήρητο δε μπορεί να περάσει, ενώ παράλληλα είναι πάρα πολύ οικονομικό. Ο κορμός μπορεί να διαφέρει σε μέγεθος ανάλογα με το δωμάτιο που θες να τοποθετήσεις το φωτιστικό σου. Σε ένα μικρό δωμάτιο για παράδειγμα, θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσεις ένα μικρό φωτιστικό. Αντίθετα, αν έχεις μεγάλο σαλόνι, ακόμα και ένα μεγάλο φωτιστικό θα ταιριάξει πλήρως.

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο#1

Pinterest

#2 Κρέμασε το Κορμό από το Ταβάνι

Μία εξίσου εντυπωσιακή ιδέα για να μετατρέψεις ένα κορμό σε χειροποίητο ξύλινο φωτιστικό, είναι να τον κρεμάσεις από το ταβάνι στο σαλόνι σου όπως φαίνεται στη φωτογραφία από κάτω. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, να έχεις μεγάλο και ψηλοτάβανο σαλόνι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα το κάνει να μοιάζει ακόμα μικρότερο.

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο02

Pinterest

Αν ο κορμός δέντρου, σου φαίνεται πολύ μεγάλος για να τοποθετηθεί στο σπίτι σου, μπορείς να χρησιμοποίησεις κλαδιά. Βρες ένα κλαδί που σ’ αρέσει σε χρώμα και μέγεθος και κάνε μερικές τρύπες για να τοποθετήσεις μικρές λαμπίτσες. Στη συνέχεια, κρέμασε το από το ταβάνι με ένα σχοινί. Θα αποκτήσεις σε μηδενικό χρόνο ένα εντυπωσιακό φωτιστικό που θα ενισχύσει τη ρουστίκ διακόσμησή του σπιτιού σου.

#3 Τοποθέτησε τα Κλαδιά στο Τοίχο

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο μικρά κλαδάκια για να ντύσεις εξωτερικά μια λάμπα σου ή να δημιουργήσεις χειροποίητα φωτιστικά τοίχου από ξύλο. Ένα πλεονέκτημα που έχουν τα ξύλινα φωτιστικά είναι ότι δε χρειάζεται να είναι μεγάλα για να τραβήξουν τα βλέμματα. Ένα μικρό και διακριτικό, όπως αυτό στην φωτογραφία είναι αρκετό για να συμπληρώσει τη διακόσμηση σου. Το μοναδικό που χρειάζεται είναι να φήσεις τη φαντασία σου να ταξιδέψει.

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο#3

Pinterest

#4 Αξιοποίησε τη παλιά Ξύλινη Σκάλα

Σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου πολλά παλιά ξύλινα αντικείμενα τα οποία δε χρησιμοποιείς πλέον. Μία παλιά ξύλινη σκάλα, είναι ότι πρέπει για να κατασκευάσεις ένα χειροποίητο φωτιστικό, για τη τραπεζαρία σου. Το μοναδικό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να στερεώσεις καλά τη σκάλα στο ταβάνι σου και να τυλίξεις μικρά λαμπάκια γύρω της. Μία άλλη λύση είναι τοποθετήσεις 2 σειρές από λάμπες και να τις τυλίξεις με τέτοιο τρόπο, ώστε οι λάμπες να κρέμονται ελαφρώς, όπως στη φωτογραφία. 

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο#3

Pinterest

#5 Φτιάξε Ονειρεμένα Χειροποίητα Φωτιστικά από Ξύλινες Παλέτες

Μία εξίσου μοναδική λύση για να κατασκευάσεις μόνη σου χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο είναι χρησιμοποιώντας παλέτες ή ξύλινα καφάσια. Πρώτο βήμα είναι να βάψεις τη παλέτα σου στο χρώμα που επιθυμείς. Το χρώμα της παλέτας πρέπει να ταιριάζει με το ύφος που θες να δώσεις στο χώρο σου. Για παράδειγμα, ένα παστέλ χρώμα θα δώσει μια πινελιά ρετρό διακόσμησης. Αντίθετα, ένα σκούρο χρώμα, όπως γκρι ή καφέ, θα τονώσει τη ρουστίκ πλευρά του σπιτιού σου.

Δεύτερο βήμα είναι να επιλέξεις που θες να τη τοποθετήσεις. Αρχικά, μπορείς να τη κρεμάσεις από το ταβάνι, αφήνωντας λαμπάκια να πέφτουν ομοιόμορφα. Έτσι θα χαρίσεις ένα μαγευτικό λουκ στο δωμάτιο σου, καθώς τα φωτάκια θα μοιάζουν με χρυσή βροχή. Εναλλακτικά μπορείς  να τη στερεώσεις απλώς στο τοίχο, τοποθετώντας λάμπες στα χωρίσματα.

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο#4

Pinterest

#6 Συνδύασε Ξύλο και Σχοινί, για ένα Ονειρεμένο Φωτιστικό με Άρωμα Θάλασσας

Επιθυμείς να διακοσμήσεις το καθιστικό σου με μία μοντέρνα αλλά παράλληλα σοφιστικέ επιλογή φωτιστικού; Το φωτιστικό από ξύλο και σχοινί, είναι αυτό που ψάχνεις. Όχι μόνο θα δώσει το intellectuel ύφος που ζητάς αλλά θα αποτελέσει και εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για το καλοκαίρι. Από τη φύση του, το σχοινί είναι συνδυασμένο με θάλασσα, καράβια, πειρατές, ενω παράλληλα φέρνει και αναμνήσεις από το καλοκαίρι. Τέλος είναι πολύ εύκολο στη κατασκευή του. Ένα κλαδί στερεωμένο σε μία βάση της επιλογής σου και ένα σχοινί, είναι τα μοναδικά υλικά που χρειάζεσαι.  

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο

Pinterest

#7 Φτιάξε ξεχωριστές Δημιουργίες με Αφηρημένα κομμάτια Ξύλου

Το ξύλο δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλεια κομμένο ή λείο για να διακοσμήσει το σπίτι σου. Αυτό είναι που το κάνει και τόσο ξεχωριστό. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι, τόσο πιο άγρια ομορφιά έχει. Οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου και αν έχεις βρει, μπορεί να γίνει εξαιρετικό στοιχείο της διακοσμησης σου. Ωστόσο, αν κρίνεις πως πρέπει να αλλάξει λίγο το σχήμα και η μορφή του για να ταιριάζει με το σπίτι σου, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα ξυλουργό.

χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο03

Pinterest

Διάβασε επίσης: "DIY μαστορέματα με ξύλο που αξίζει να δοκιμάσεις!"

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε για να φτιάξεις τα δικά σου, μοναδικά, χειροποίητα φωτιστικά από ξύλο. Θέλεις να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερες ιδέες και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, με ελάχιστο κόστος; Ζήτησε τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία ξυλουργού. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα τη καλύτερη προσφορά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα