Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω για το Σπίτι μου;

Κεραία τηλεόρασης

Αν αναρωτιέσαι “Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω” οι παράμετροι που χρειάζεται να προσέξεις είναι πολλές!  Κάθε είδος εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και εξαρτάται από το σημείο τοποθέτησης της κεραίας, αλλά και τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω;

Οι κεραίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το σχήμα τους, το μέγεθος του σήματος που λαμβάνουν και  στο εύρος κατεύθυνσης του σήματος.

Επίσης τα είδη της κεραίας είναι πολλά : Τρίαινα, Χελιδόνα, Δίπολο κτλ είναι μερικές από τις κατηγορίες, οι οποίες χωρίζονται και σε επιμέρους υποκατηγορίες και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την επιλογή της κατάλληλης κεραίας για το χώρο σου. 

Για να λάβεις τη σωστή απόφαση για το χώρο σου θα χρειαστεί να γνωρίζεις του κυριότερους παράγοντες μίας καλής κεραίας τηλεόρασης.

Ποιοι είναι οι 5 καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή κεραίας τηλεόρασης;

Αρχικά, η κεραία είναι μία μεταλλική κατασκευή που έχει ως κύριο ρόλο της να μετατρέπει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που λαμβάνει σε ρεύματα. Τα ρεύματα με τη σειρά τους μετατρέπονται σε εικόνα στην τηλεόραση. Η επιλογή της κατάλληλης κεραίας εξαρτάται, από πολλούς παράγοντες. Οι βασικότεροι συντελεστές που θα χρειαστεί να υπολογίσεις είναι οι εξής:

1. Απολαβή του σήματος

Ένας κύριος παράγοντας που καθορίζει την ερώτηση “Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω” είναι η απολαβή του σήματος (gain), η οποία μετράει το σήμα που αποδίδει η κεραία, Η απολαβή μετριέται σε Decibel (Db). Ενδεικτικά, η ιδανική ισχύς σήματος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 57-84Db.

Αν το σήμα σε μία περιοχή είναι χαμηλή ισχύ σήματος, τότε θα χρειαστείς κεραία με υψηλή απολαβή. Σε περιοχές με ισχυρό σήμα, επιλέγεται κεραία με χαμηλή απολαβή για την αντιμετώπιση της παραμόρφωσης της εικόνας.

2. Ισχύς του σήματος

Άλλος παράγοντας είναι η μεγάλη ή μικρή ισχύς του σήματος. Θα χρειαστείς διαφορετική κεραία εφόσον μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή και διαφορετική κεραία αν μένεις σε μεγάλη πόλη με ψηλά κτίρια.

3. Κατευθυντικότητα

Η ιδιότητα αυτή αφορά στο εύρος κατεύθυνσης του σήματος δεξιά και αριστερά του κεντρικού άξονα μιας κεραίας. Όσο απομακρύνεσαι από τον κύριο άξονα, τόσο μειώνεται και η ευαισθησία της κεραίας. Για παράδειγμα αν παρουσιάζονται είδωλα στην οθόνη σου, χρειάζεσαι μία κεραία με μεγάλη κατευθυντικότητα.

τι κεραία τηλεόρασης να πάρω

4. Ποιότητα κατασκευής

Επίσης ένας καθοριστικός παράγοντας είναι και η ποιότητα κατασκευής της κεραίας που θα επιλέξεις. Μία ποιοτική κεραία θα είναι αποδοτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μία πρόχειρη κατασκευή.

5. Ανθεκτικότητα κατασκευής

 Η κεραία και ο ιστός στήριξης θα πρέπει να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή (αέρας, υγρασία, αλάτι κτλ). Για παράδειγμα στα νησιά που επικρατούν ισχυροί άνεμοι, χρειάζονται ανθεκτικές κεραίες που να αντέχουν στο αλάτι, τον ισχυρό αέρα και την υγρασία.

Διάβασε επίσης: Βλάβη στην κεραία της τηλεόρασης σου; Αυτές είναι οι πιο πιθανές αιτίες!

Οι παράγοντες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη είναι πολλοί και μπορεί να σε μπερδέψουν. Αν έχεις ακόμα την απορία “ Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω”, μην αγχώνεσαι!

Ένας έμπειρος τεχνικός θα είναι στην πόρτα σου, ώστε να σε βοηθήσει  με την επιλογή της κατάλληλης κεραίας.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει με την επιλογή του κατάλληλου σημείου τοποθέτησης της κεραίας, με αποτέλεσμα να αξιοποιείς όλο το μέγιστο του σήματος που λαμβάνεις.
 

Έχεις μπερδευτεί με την επιλογή της κατάλληλης κεραίας για το χώρο σου; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταχωρήσεις τη σύντομη φόρμα στην υπηρεσία μας. Λάβε άμεση επικοινωνία από έμπειρο τεχνικό στις κεραίες τηλεοράσεων!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα