Ενεργειακό Πιστοποιητικό για Ενοικίαση: Χρειάζεται;

Ετοιμάζεσαι να νοικιάσεις το σπίτι σου; Το ενεργειακό πιστοποιητικό για ενοικίαση σπιτιού, είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψεις! Το ενεργειακό πιστοποιητικό, είναι πλέον υποχρεωτικό για περιπτώσεις μίσθωσης ή πώλησης οποιουδήποτε ακινήτου. Σταμάτα λοιπόν να αναρωτιέσαι εάν χρειάζεσαι ενεργειακό πιστοποιητικό για περιπτώσεις ενοικίασης και μάθε όλες τις λεπτομέρειες για να το αποκτήσεις γρήγορα.

Τί αποτυπώνει το ενεργειακό πιστοποιητικό για ενοικίαση;

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου και το κατατάσσει σε μία συγκεκριμένη ενεργειακή βαθμίδα. Η ενεργειακή κατάταξη των κτιρίων ή τμημάτων αυτών σε μία από τις εννιά ενεργειακές βαθμίδες ( Α+ έως Η), είναι η ενεργειακή του ταυτότητα. Η έκδοσή του, πραγματοποιείται από επαγγελματίες ενεργειακούς επιθεωρητές του ΥΠΕΚΑ έπειτα από μελέτη του κτίσματος και συγκέντρωση των δικαιολογητικών που χρειάζονται. Η τωρινή νομοθεσία, υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν το σπίτι τους, να διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό. Επιπλέον, η νομοθεσία για τα ενεργειακά πιστοποιητικά για ενοικίαση σπιτιών, αναφέρει ότι πρέπει να αναγράφεται το ενεργειακό πιστοποιητικό στις διαφημιστικές καταχωρήσεις, στο διαδίκτυο και τον Τύπο.

Χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό στην ανανέωση συμβάσεων μίσθωσης;

Το ΠΕΑ, δεν είναι υποχρεωτικό σε περίπτωση ανανέωσης σύμβασης μίσθωσης. Η ανανέωση σύμβασης μίσθωσης του ίδιου ακινήτου στον ίδιο μισθωτή, δεν ακυρώνει την ισχύ του προηγούμενου ενεργειακού πιστοποιητικού. Εξαίρεση σ’ αυτό αποτελεί η περίπτωση που αλλάζει ο μισθωτής ή τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις;

Σε κάθε νόμο υπάρχουν και εξαιρέσεις! Στην νομοθεσία για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, εξαίρεση αποτελούν κτίρια που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία, στην βιοτεχνία, ως αποθήκες και πρατήρια καυσίμων και τέλος χώρους αγροτικής χρήσης ή στάθμευσης αυτοκινήτων. Μην καθυστερείς με την τακτοποίηση της έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για ενοικίαση σπιτιού. Η παράλειψή του, μπορεί να σου επιφέρει πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ. Οι έμπειροι ενεργειακοί επιθεωρητές μας, θα αναλάβουν να στο παρέχουν άμεσα και αξιόπιστα! ενεργειακό πιστοποιητικό δικαιολογητικά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα