Γιατί Δεν Ανοίγει η Οθόνη της Τηλεόρασης μου; Τι φταίει;

οθόνη τηλεόρασης

Η τηλεόραση είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες συσκευές σε ένα σπίτι. Ο ρόλος της είναι κυρίως ψυχαγωγικός και όχι τόσο πρακτικός, όπως για παράδειγμα ένα ψυγείο. Άλλοι την παρακολουθούν για να ενημερωθούν, άλλοι για να διασκεδάσουν και άλλοι απλώς γιατί τους χαλαρώνει. Τι γίνεται, όμως, όταν η αγαπημένη σου συσκευή δε λειτουργεί; Μια από τις συχνότερες βλάβες είναι όταν δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης.

Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τις πιθανές αιτίες που μπορεί να συμβεί αυτό. Έχε στο νου σου ότι ακόμα και αν έχεις χρυσοπληρώσει την τηλεόραση, είναι πιθανό να εμφανιστεί βλάβη. Πριν σε κυριεύσει ο πανικός, λοιπόν, έλεγξε εάν μπορείς εσύ να διορθώσεις το πρόβλημα. Εναλλακτικά απευθύνσου σε έναν ειδικό για service τηλεοράσεων, πράγμα που είναι πιο ασφαλές αν πρόκειται για τεχνικό θέμα.

6 πιθανοί λόγοι που δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης σου!

1. Έχει μειωθεί η φωτεινότητα.

Μια πιθανή αιτία που δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης είναι να έχει “πειραχτεί” κάποια ρύθμιση. Συγκεκριμένα, υπάρχει πιθανότητα να έχεις ρυθμίσει εσύ ή κάποιο άλλο άτομο μέσα στο σπίτι εσκεμμένα ή μη, το επίπεδο της φωτεινότητας ή της αντίθεσης. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα μέσω του μενού με τη βοήθεια του τηλεκοντρόλ. Επομένως, εάν φαίνεται από την ένδειξη της τηλεόρασης ότι  έχει ανοίξει και παράγει ήχο, αλλά δεν έχεις εικόνα, τότε έλεγξε τη συγκεκριμένη λύση. Πρόκειται για μια πιθανή αιτία που μπορείς να διορθώσεις εύκολα και μόνος/-η σου αρκεί να πονηρευτείς!

2. Δε δουλεύει η πρίζα ή δεν είναι συνδεδεμένη.

Όσο φανερό κι αν σου φαίνεται, είναι πολύ πιθανό να συμβεί γιατί την κρίσιμη στιγμή δε σου περνά από το μυαλό. Πριν, λοιπόν, διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό, φρόντισε να ελέγξεις εάν η πρίζα που βάζεις το καλώδιο της τηλεόρασης λειτουργεί. Επίσης, εάν χρησιμοποιείς πολύμπριζο βεβαιώσου ότι ο διακόπτης του είναι ανοιχτός. Ειδικά αν έχεις παιδιά στο σπίτι δεν αποκλείεται να τον έχουν κλείσει για παιχνίδι. Παράλληλα, δες αν το καλώδιο της τηλεόρασης είναι όντως στην πρίζα. Είναι πολύ πιθανό να το έβγαλες για να τοποθετήσεις το καλώδιο μιας άλλης συσκευής και να ξέχασες να το επανατοποθετήσεις. Τέλος, έλεγξε μήπως έχει πρόβλημα το τηλεκοντρόλ σου και χρειάζεται νέες μπαταρίες ή ολική αλλαγή. Αυτό θα το διαπιστώσεις σε περίπτωση που η τηλεόραση ανοίγει κανονικά από το κουμπί που βρίσκεται πάνω στη συσκευή.

3. Έχει καεί το τροφοδοτικό.

Αφού έχεις αποκλείσει τα ενδεχόμενα των απλών αιτιών, πάμε στα πιο τεχνικά. Το τροφοδοτικό είναι ένα εξάρτημα της τηλεόρασης που ελέγχει πόσο ρεύμα “τραβάει” η τηλεόρασή σου. Όπως προδίδει και το ίδιο το όνομά του, μετρά την τροφοδοσία ρεύματος. Μια πιθανή αιτία, λοιπόν, που δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης είναι ότι η συσκευή έχει υπερβεί το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο το τροφοδοτικό καίγεται και χρειάζεται αντικατάσταση.

https://blog.douleutaras.com.cy/pos-leitourgei-i-tileorasi/

4. Τα φώτα Led έχουν χαλάσει.

Εάν διαθέτεις τηλεόραση με Led panel, τότε ένας πιθανός λόγος που δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης είναι τα φώτα Led. Στην τεχνολογία του Led panel χρησιμοποιείται οπίσθιος φωτισμός blacklist. Αυτός αποτελείται από υγρούς κρυστάλλους οι οποίοι περιστρέφονται προκειμένου να διαπεραστεί η κατάλληλη ποσότητα φωτός που χρειάζεται ώστε να αποδοθεί εικόνα. Επομένως, εάν, λοιπόν, η τηλεόρασή σου ανοίγει αλλά έχει μόνο ήχο ή ανοίγει και κλείνει μόνη της, τότε τα Led φώτα χρειάζονται αντικατάσταση. Αποτελούνται από τρεις ράβδους με έξι led η καθεμία, άρα καλό θα ήταν να αλλάξεις και τις τρεις, ώστε να μη δημιουργηθεί μελλοντικά το ίδιο πρόβλημα.

5. Υπάρχει πρόβλημα στη μητρική πλακέτα.

Ένας ακόμα ενδεχόμενος τεχνικός λόγος που δεν ανοίγει η τηλεόραση είναι η μητρική πλακέτα. Δεν αποκλείεται να χρειάζεται αντικατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί ίδιου μοντέλου πλακέτα. Για να ελεγχθεί, όμως, αν υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να γίνει μέτρηση των τάσεων. Ιδανικά ένας τεχνικός πρέπει να μετρήσει αν η τάση στην έξοδο της πλακέτας είναι όσο η αναγραφόμενη ή απαιτούμενη. Εάν δε συμπίπτουν, τότε θα πρέπει να γίνει αλλαγή.

6. Οι πυκνωτές είναι ελαττωματικοί.

Αν δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης ή η τηλεόραση κλείνει μόνη της και δεν ξανανοίγει, μπορεί να οφείλεται στους πυκνωτές. Οι πυκνωτές ή αλλιώς ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές βρίσκονται πάνω στη μητρική πλακέτα. Ο τεχνικός μπορεί να ελέγξει εάν είναι χαλασμένοι ή όχι. Αυτό θα το διαπιστώσει με το αν έχουν φουσκώσει στο επάνω μέρος τους ή/και αν εμφανίζουν καφέ στίγματα. Στην περίπτωση αυτή σημαίνει ότι χρειάζονται αλλαγή. Παρ’ όλα αυτά, έχε στο νου σου ότι είναι συχνό φαινόμενο να χαλάνε οι πυκνωτές μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία γιατί δεν ανοίγει η οθόνη της τηλεόρασης σου. Ωστόσο, εάν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός τεχνικού, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν το service οποιασδήποτε μάρκας τηλεόρασης άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα