3 Βασικοί κανόνες για την τοποθέτηση τηλεόρασης!

Η τηλεόραση αντιπροσωπεύει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας. Στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με μια ταινία για ένα ζευγάρι, διαρκή συντροφιά για τους μεγαλύτερους ή ατέλειωτα βράδια παίζοντας Pro για τους μικρότερους. Όσο και να αναπτύσσεται το ίντερνετ, η χρήση της δεν διακόπτεται. Για αυτό, συγκεντρώσαμε μερικούς κανόνες για την τοποθέτηση τηλεόρασης που θα σε βοηθήσουν να την απολαύσεις καλύτερα.

Είναι γεγονός ότι δύσκολα θα βρει κανείς σπίτι χωρίς τουλάχιστον μία τηλεόραση. Ανεξάρτητα από το δωμάτιο που βρίσκεται, η θέση της πρέπει να είναι τέτοια που η παρακολούθηση της να είναι εύκολη χωρίς να σε κουράζει. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη διακόσμηση του χώρου, αλλά με το πώς θα πετύχεις τη μέγιστη χρηστικότητά της.

Οδηγίες για την σωστή τοποθέτηση τηλεόρασης

Θέση

Ανάλογη με τη χρήση που σκοπεύεις να έχει, πρέπει να είναι και η θέση της. Αν μιλάμε για την τηλεόραση του σαλονιού σου την οποία θες να παρακολουθείς από όλο το δωμάτιο, είναι προφανές ότι πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου με τουλάχιστο τον κεντρικό καναπέ απέναντι της. Μην την τοποθετήσεις σε κάποιο πλάι ή γωνία για να σε βολεύει καλύτερα στη διακόσμηση. Θα καταλήξεις να στραβολεμιάζεις, στην προσπάθεια σου να παρακολουθήσεις την ταινία σου.

Φωτισμός

Για να πετύχεις τη κατάλληλη τοποθέτηση τηλεόρασης, σημασία έχει και ο φωτισμός. Η οθόνη σας πρέπει να βρίσκεται, όσο είναι δυνατόν, μακριά από φωτιστικά ώστε να μη δημιουργούνται περίεργες λάμψεις και θολούρες. Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για το φυσικό φως. Η τηλεόραση δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται απέναντι από πόρτες ή παράθυρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να αλλοιώνουν την ποιότητα εικόνας της.

Διαστάσεις

Σημαντικό ρόλο για τη σωστή τοποθέτηση τηλεόρασης παίζει και η απόσταση που θα έχει από τα έπιπλα. Ανάλογα με το ποιο θα είναι το βασικό σημείο από το οποίο θα παρακολουθείς, πρέπει η τηλεόραση σου να βρίσκεται σε απόσταση ίση με 2,5 φορές το διαγώνιο μήκος της οθόνης. Αν πρόκειται για τηλεόραση υψηλής ανάλυσης τότε ο αριθμός αυτός μικραίνει σε 1,5. Τέλος ο πιο σημαντικός κανόνας αφορά το ύψος της τοποθέτησης. Το μέσο της οθόνης πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών του θεατή όταν κάθεται.

Διάβασε επίσης "Πώς λειτουργεί η τηλεόραση"

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες για να απολαύσεις στο μέγιστο την τηλεόραση σου. Επειδή, όμως, μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ότι ακούγονται, η εμπειρία ενός επαγγελματία ίσως σου φανεί πολύτιμη. Στην πλατφόρμα μας υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να σε βοηθήσει τόσο με τη σύνδεση όσο και με την τοποθέτηση της τηλεόρασης σου. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα