Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Κενού: Μειονεκτήματα που χρειάζεται να γνωρίζεις!

Tι είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού, κατασκευάζονται από διαδοχικούς σωλήνες γυαλιού, οι οποίοι καταλήγουν σε ένα κεντρικό συλλέκτη. Η σύσταση των σωλήνων είναι από διπλή στρώση ανθεκτικού γυαλιού, ανάμεσα στην οποία υπάρχει ειδικό φιλμ που απορροφά την ηλιακή ενέργεια. Στο κέντρο κάθε σωλήνα υπάρχει ένας χάλκινος αγωγός που περιέχει ασετόν και αποδίδει θερμότητα. Ο αέρας αφαιρείται από το εσωτερικό του σωλήνα και έτσι δημιουργείται κενό. Παρουσία του κενού η θερμότητα συγκρατείται εσωτερικά, δίχως σημαντικές απώλειες (μόνο το 10% της θερμότητας που συλλέγεται, διαφεύγει).

ηλιακοί θερμοσίφωνες κενούΠοια είναι τα μειονεκτήματα ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κενού;

Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει τους βασικούς παράγοντες, που χρειάζεται να σκεφτείς πριν προχωρήσεις στην εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κενού.
  • Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού, δεν συνιστώνται για περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες. Η Ελλάδα έχει κατά κύριο λόγο θερμό και εύκρατο κλίμα. Συνεπώς, είναι εύκολο για έναν απλό ηλιακό θερμοσίφωνα να συλλέξει την απαιτούμενη ενέργεια.  
  • Η υψηλή απόδοσή του, τον καθιστά ικανό να συλλέξει γρήγορα μεγάλη ποσότητα θερμότητας και να υπερθερμάνει το νερό.
  • Σε περίπτωση συχνών χιονοπτώσεων , το χιόνι κολλάει πάνω στους σωλήνες γυαλιού δημιουργώντας μία στρώση που μειώνει την απόδοση του ηλιακού. Άρα, χρειάζεται πολλή μελέτη σχετικά με το σημείο εγκατάστασης και την κλίση που απαιτείται να έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας κενού.  
  • Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας από τους σωλήνες να χάσει το κενό που περιέχει στο εσωτερικό του, και να χρειαστεί αντικατάστασή του.
  • Οι ανάγκες συντήρησης τους είναι μεγαλύτερες από αυτες ενός κοινού ηλιακού, γιατί το γυαλί είναι αρκετά εύθραυστο σαν υλικό. Επίσης, θα χρειαστεί να ληφθεί επιπλέον προστασία σε περιοχές που έχουν συχνά χαλάζι.
  • Τέλος, το συνολικό κόστος εγκατάστασης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κενού είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός κανονικού ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ποια είναι τα υπέρ ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κενού;

Οι ηλιακοί θερμσίφωνες  κενού, καταλαμβάνουν μικρό χώρο και έχουν υψηλή απόδοση. Επίσης, είναι ιδανικοί για περιοχές με χαμηλή ηλιοφάνεια, ψυχρό κλίμα και σε υψηλές απαιτήσεις σε θερμότητα.  Συνεπώς, αποτελούν ιδανική επιλογή σε περιοχές με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού Σίγουρα, η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ένα βήμα που χρειάζεται την επαγγελματική προσέγγιση ενός αξιόπιστου τεχνικού στον τομέα. Εφόσον ενδιαφέρεσαι αν εξετάσεις, αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας κενού είναι ιδανική επιλογή για το χώρο σου, εμείς είμαστε εδώ!
Διάβασε επίσης: Ηλιακοί Θερμοσίφωνες – γιατί να επενδύσεις!
Καταχώρησε την εργασία σου και έμπειροι τεχνικοί θα επικοινωνήσουν μαζί σου για να εξετάσουν τις προδιαγραφές του χώρου σου και να σου δώσουν την προσφορά τους! ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα